Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Čuden zvok polo TSI

Napisal/-a maniaxxx Ne dec 12, 2010 6:42 pm

pskoda je napisal/-a:@speedfreak zdaj se pa kar privadi, da bodo vsi drezal ko bo kaj narobe čez neuničljivo mašinco oz znamko. Zato je pa meni boljš imet opla pa te noben ne j..e. Če recimo mašina dol pade, rečejo saj to ni nič tazga za opla, rja pač za VW pa to je nemogoče to si sam sekaj zajebal balabla

Nažalost imaš popolnoma prav, boljše da sm ostal na rji, tam motor vsaj prej dol pade predn crkne, al pa če kaj druzga dol pade, vsaj veš da je zard rje :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne dec 12, 2010 6:58 pm

speedfreak je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:@speedfreak zdaj se pa kar privadi, da bodo vsi drezal ko bo kaj narobe čez neuničljivo mašinco oz znamko. Zato je pa meni boljš imet opla pa te noben ne j..e. Če recimo mašina dol pade, rečejo saj to ni nič tazga za opla, rja pač za VW pa to je nemogoče to si sam sekaj zajebal balabla

Nažalost imaš popolnoma prav, boljše da sm ostal na rji, tam motor vsaj prej dol pade predn crkne, al pa če kaj druzga dol pade, vsaj veš da je zard rje :mrgreen:
Jaz pravim:bolje da rjavi kot da ne dela :D .Kot kaže sedaj res ne boš več kupil VW.Sicer pa kar se tiče tega da vsi avtomobili crkujejo,kot kaže čim dražji je avto tem bolj crkuje,da pojasnim imamo Laguno III ena prvih narejenih sploh v avtomobilu so črički prevleka sedeža je bila že 2x menjana itd.Imamo pa tudi Clia avto je sicer star šele eno leto in ima 10.000 prevoženih kilometrov pa dela brez problema.Pa je bila Laguna 22.800 € Clio pa 9.300 €.Sedaj pa naj si vsak misli kar si hoče.Pa se opravičujem za OFF.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po dec 13, 2010 8:22 am

Samo, da ne bo potrebno več brat izlivov čustev za določeno znamko.

Nobena avtomobilska znamka ni imuna na okvaro. Verjamem pa da ni prijetno, ko ti kaj "crkne" v novem avtomobilu.

Sem peljal očetovega starega Daewoo-ja na servis h Kolmaniču in medtem, ko sem čakal sem lahko videl na lastne oči "kvaliteto" Opla, ko ga vsi opevate. Na novi Astri se je vklopila lučka za zavore, na servisu je bila dobro uro in še ni bilo gotovo, medtem je bil že moj konjiček gotov :) Na Insigniji V6 je starejši gospod imel že tretjo reklamacijo.

Tako, da ostanimo pri objektivnihh debatah in ne kazimo teme z čustvenimi izbruhi.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po dec 13, 2010 8:58 am

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Enkrat pošlušaj fiata 500 1.4 kakšen zvok ima. Fora ni v kubikaži ampak kako je narjen avspuh in tudi iz 1.2 se da dobit mariskaj.

Pomoje on misli prav zvok motorja:
http://www.youtube.com/watch?v=HHURtm_el70

Vsi TSI-ji (tudi 2.0) imajo traktorski prizvok :lol:

Iz izpuha pa meni osebno ni slab zvok:
http://www.youtube.com/watch?v=xo1ph8j0AJM
http://www.youtube.com/watch?v=40ZFtX3c ... re=related

:D

:shock: uff, zakaj pa že tako cingljajo ventili, pa to je slabš slišat, ko pri mojem uno-tu pri 195000 prevoženih, al je to res normalen zvok?.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 13, 2010 4:36 pm

tu je zopet VW zajebal stvar, kajti seveda šparanje šparanje, ampak avto nujno rabi obložen pokrov na motorju(kot dizli) sicer pa definitivno s tem zvokom ni nič narobe; malo meljejo dročniki, malo ketna, malo karoserijskega zvoka in to je to.....

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po dec 13, 2010 4:57 pm

Dobro, je znano zdaj, zakaj kanta škripa ali ne?

Na nemških forumih imajo nemci dosti za povedati čez stanje tehnike. Jaz pri mojem, ko mi zaškripa odzadaj (ročna), ko grem iz vozila ven, se vedno spomnem na ta famozni Stand das tehnic. Ali pa pri VI je nekaj najboljšega pokrov od motorja. Pleh je praktično iz papirja na nekih tenkih vodilih in ni namenjen pretiranemu dvigovanju. Pri III je bil pokrov kot od tanka.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po dec 13, 2010 5:00 pm

Dobro, je znano zdaj, zakaj kanta škripa ali ne?

Na nemških forumih imajo nemci dosti za povedati čez stanje tehnike. Jaz pri mojem, ko mi zaškripa odzadaj (ročna), ko grem iz vozila ven, se vedno spomnem na ta famozni Stand das tehnic. Ali pa pri VI je nekaj najboljšega pokrov od motorja. Pleh je praktično iz papirja na nekih tenkih vodilih in ni namenjen pretiranemu dvigovanju. Pri III je bil pokrov kot od tanka.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 13, 2010 6:25 pm

uros11 je napisal/-a:Dobro, je znano zdaj, zakaj kanta škripa ali ne?

ko ravno omenjaš, se opravičujem za off.. zakaj ta ročna ko je recimo rahlo zategnjena po rahlem hribu dol škripa? če še malo suvaš avto se recimo oglaša ko zariban osel.. pa to se mi že kar nekaj časa dogaja. če pa zategnem na 5 zob pa vse v redu.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po dec 13, 2010 6:36 pm

Si že bil na servisu ?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 13, 2010 6:42 pm

ne, nimam časa za okol hodit trenutno. Ko bom šel poročam o rezultatih.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 13, 2010 6:50 pm

Ne vem zakaj škripa ta ročna, ampak ni okvara, pač pa takšna izvedba. Kaj točno pa povzroča ta čuden zvok, nimam pojma. Mogoče opozorilo, da ni dovolj zategnjena! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po dec 13, 2010 7:56 pm

Jerch_ je napisal/-a:

ko ravno omenjaš, se opravičujem za off.. zakaj ta ročna ko je recimo rahlo zategnjena po rahlem hribu dol škripa? če še malo suvaš avto se recimo oglaša ko zariban osel.. pa to se mi že kar nekaj časa dogaja. če pa zategnem na 5 zob pa vse v redu.

tudi če samo izstopiš iz avta, se sliši "škripanje"....samo, ne škripa ročna, ampak ploščice ob kolut niso dovolj stisnjene, od tod tudi, da ko zategneš "kot konj" škripanja ni.....- nič narobe, pojavlja se na vseh znamkah, razen pri avtih, ki imajo električno ročno_ta namreč zategne na vso moč....

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 13, 2010 8:07 pm

sašo5 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:

tudi če samo izstopiš iz avta, se sliši "škripanje"....samo, ne škripa ročna, ampak ploščice ob kolut niso dovolj stisnjene, od tod tudi, da ko zategneš "kot konj" škripanja ni.....- nič narobe, pojavlja se na vseh znamkah, razen pri avtih, ki imajo električno ročno_ta namreč zategne na vso moč....

Polo 1.2 tsi zelo dvomim, da ima zadaj ploščice prej pakne

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 13, 2010 8:17 pm

pskoda je napisal/-a:Polo 1.2 tsi zelo dvomim, da ima zadaj ploščice prej pakne

Mislim do so kar diski, že pri Golfu V so v primerjavi s konkurenco relativno zgodaj(čeprav še vedno pozno) dali serijsko diske.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po dec 13, 2010 8:18 pm

pskoda je napisal/-a:
Polo 1.2 tsi zelo dvomim, da ima zadaj ploščice prej pakne

vseeno_princip je isti - zategnit "do konca" in se ne "podaja" več nič - stoji na mestu kot ukopan

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po dec 13, 2010 8:37 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Polo 1.2 tsi zelo dvomim, da ima zadaj ploščice prej pakne

Mislim do so kar diski, že pri Golfu V so v primerjavi s konkurenco relativno zgodaj(čeprav še vedno pozno) dali serijsko diske.

Seveda da so diski saj so jih imeli vsi golfi od leta 1997 naprej. Ne glede na motor. ;) ,

Imeli so jih tudi poloti 6n2 od leta 1999 naprej pod pogojem, da se je v nosu vrtel 1.4 16v (100 km), 1.4tdi (75 km)in 1.6 16v (125 km GTI). Za razliko od enih, ki še danes zadaj furajo bobne ( pa ne da je s tem kaj narobe) in to v višjih klasah kot polo. ;) ;)

Še malo dokazov o zavorah? http://www.new-car-model.com/volkswagen ... 814441%29/

lp

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po dec 13, 2010 9:08 pm

No ja, če smo natančni, tudi VW nikakor ni imun na bobne - še pri ta novem Polotu jih vgrajujejo pri osnovnejših izvedenkah, pri starih 1.4.TDI pa sploh ni bilo govora o zadnjih diskih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 13, 2010 9:13 pm

grizli je napisal/-a:No ja, če smo natančni, tudi VW nikakor ni imun na bobne - še pri ta novem Polotu jih vgrajujejo pri osnovnejših izvedenkah, pri starih 1.4.TDI pa sploh ni bilo govora o zadnjih diskih.

Ne vem zakaj ste se obesili na te zavore. Saj tudi osnovnejše verzije npr. Cliota in Corse nimajo diske zadaj ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 13, 2010 9:18 pm

pomojem je že zadost off-a.. diski gor al dol. men je važno, da je to normalno. je pa res, da sem si sam kriv, ker občasno na snegu izvajam ročna partye, pa se je malo raztegnila zajla..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 13, 2010 9:25 pm

peroRS je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:No ja, če smo natančni, tudi VW nikakor ni imun na bobne - še pri ta novem Polotu jih vgrajujejo pri osnovnejših izvedenkah, pri starih 1.4.TDI pa sploh ni bilo govora o zadnjih diskih.

Ne vem zakaj ste se obesili na te zavore. Saj tudi osnovnejše verzije npr. Cliota in Corse nimajo diske zadaj ;)

Saj se ni noben ravno obesil, samo povedalo se je, da so pri najmočnejški bencinski motorizaciji pri Polu(z izjemo GTI-ja) diski samoumevni. Tudi osnovne verzije Focusov ipd. so vsaj pred kakim letom imele bobne.

Torej je problem le v nadležnem zvoku, ko je ročna zategnjena toliko, da še popušča ali tudi pri konkretno zategnjeni? Res ni najlepši zvok na svetu, je pa vsaj jasno, da je treba še nekoliko pritegnit.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov