Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Ceed, servis in volan - znorel bom

Napisal/-a chan Če jan 20, 2011 1:18 pm

Pa saj mi je vedno malce smrdelo, kako je lahko tale siiid tako PREpoceni:

Outsiderske informacije pravijo, da barabe, slovaške, na nove avtomobile nameščajo rabljene gume s testnih Škod – če pa voznik dobro pregleda, lahko ugotovi, da niso MICHELIN ampak MIHELIN – banda…
Uporabniki Siiidov so med seboj povezani – na vsakih 10 voznikov jim je namenjena 1 rezervna guma. Ob potencialnem gumi defektu se med seboj takoj pokličejo!
Tovarna na Slovaškem uvaža kopije originalnih delov z bazarja v Istanbulu, tako nemalokrat najdeš FOSCH-eve brisalce, PHALIPS-ove žarnice ter SIMEUNS-ov radio…
Auto Bild-ov 100.000 kilometrski test je sicer razkril po razdrtju avtomobila, da omenjeni model NIMA električno pomičnih stekel (podobno kot že omenjeni Falos…pardon Kalos…), ampak so izza vrat privlekli na plan 2 mini Korejčka, ki sta bila v funkciji dviga in spusta stekel – menda so cenejši, kot sam mehanizem! Neverjetno!
Plastiko, ki jo uporabljajo za sestavo armaturne plošče, so reciklirani jogurtovi lončki – če se voznik dobro potrudi, lahko celo vidi znak Bratislavskih mlekarn.
Po prvem soljenju cest se dogaja, da se začne uporabnikom luščiti barva s karoserije – menda prodajo zato tako veliko BELIH Siiidov…
Dodatna oprema pri Siidu sicer zgleda takole:
• gretje sedežev: termofor, ki ga pogreješ zjutraj.
• klima: takisti termofor, ki ga ohladiš zjutraj in daš pod rit.
• bluetooth povezava: moder aquafresh povezan z zobno nitko
• tempomat: opeka, ki jo postaviš na gas
• PDC: 4 kure v odbijaču, ki se derejo PI PI PI…

NAJVEČJA sramota pa doleti "ponosnega" voznika Siiida, saj je prisiljen puščati svoj ključ VEDNO v žepu svojih hlač ter ga, bog ne daj, položi na šank v baru – kateri kmet pa še danes razkazuje Kijine ključe?!?!?

7 letna garancija je seveda ZELO velik nateg, ker pri Siiidu preplačaš uradni servis, napram kakšnemu primerljivo motoriziranemu Golfu, Meganu ali Astri, za kakšnih 12 EUR, kar bi sicer lahko pametno vložil v nakup ene četrtine zimske gume!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 20, 2011 1:28 pm

Hvala bogu, da imamo Chana, da nam popestri dolgočasne zimske dni :lol: :lol:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 20, 2011 1:56 pm

Vsaka čast Chanu. Smiselen humor, ki pove dejansko resnico.

Koliko napak so imele druge znamke, recimo Toyota, med drugimi tudi vedno(kjerkoli,kadarkoli,s komerkoli omenjeni) VW pa so vozniki le teh tako skup držali, kot armirano betonska konstrukcija.

Veliko lažje in lepše bi bilo, če bi vsak rekel jaz imam raje to znamko, brez argumentov, ki letijo takoj na drugo znamko. Poglejte malo širše: večina pristašev nemcev, je takoj omenila 7 letno garancijo in dragi servisi in poceni avto.

Kaj vas moti v tem? da vaša znamka ne ponuja 7 letne garancije? Ker date več za avto, še ne pomeni da je avto vreden tega denarja. Zaradi toliko pristašev, lahko znamka dvigne cene temu primerno. Če so servisi dragi, še nepomeni da pridejo s Kia servisa in te uklenejo in avto odpeljejo na uraden servis in to kar 7 let !

In kar me najbolj moti je to, da si prekrivate oči. Vsaka znamka ima hibe.

Tudi sam si lahko naredim lažni profil, ustvarim temo golf VI crkuje, bremze ne primejo... Kot govorice po gostilnah. Jaz verjamem tistemu kar vidim,punci,staršem.

In pa kar jih večina počne, da je večini všeč: kateri avto naj kupim. Enako kot je Chan omenil, ko daš kluče na šank....

Pa brez zamere.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če jan 20, 2011 2:28 pm

Ko smo že pri tem... eno zanimivo razmišljanje.

http://www.avto-magazin.si/kolumne/azija-v-ospredje/

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če jan 20, 2011 5:13 pm

ma_hi je napisal/-a:Ko smo že pri tem... eno zanimivo razmišljanje.

http://www.avto-magazin.si/kolumne/azija-v-ospredje/

i agree :mrgreen:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 21, 2011 8:24 am

uros11 je napisal/-a:Hotel sem povedat, da kvaliteta za te solde šepa.Da el. dvig šip ni enak pri vw ali pri kii itd - je pa bolje opremljen - vendar hvala lepa za takšno opremo. Npr. kalos ima tudi električni dvig šipe in vrata - vendar so vrata in dvig šip svetlobna leta za primerljivim evropejcem.

Samo s tem stavkom si povedal vse in sicer da Ceed-a še od blizu nisi videl! Tako KIA kot VW imata dvostopenjski pomik stekla za gor in dol. Stikala so pri obeh na podobnem mestu in osvetljena kot se spodobi. Kakšno znanost so pa pri dvigu stekel pogruntal pri VW (menda ne tisto, ko so šipe dol padale iz nosilcev pri Golfu IV :EE ), da KIA tega nima pa verjetno veš samo ti in tebi podobni, v svojo sveto znamko zaljubljeni VAG-ovci. Pa da Ceed-a primerjaš s Kalosom si tudi marsikaj povedal...

~toMmy~ je napisal/-a:Seveda primerjamo akcijsko ceno z redno? :D

Mene kot kupca v danem trenutku ne zanima ali je cena akcijska ali redna ali kakorkoli drugačna, zanima me cena pod črto. Se pravi znesek, ki ga moram v tistem trenutku odšteti za avto. In razlika je bila takrat konec leta 2008 natanko taka kot sem napisal: 8k eur. Danes je seveda razlika precej manjša in z vključenim 4-letnim jamstvom pri VW bi prekleto dobro razmislil, če ne bi raje vzel Golfa. Ker tudi sam priznam, da je izdelava v določenih pogledih kvalitetnejša, da je Golf dražji, samo ne spet tistih 8k več in to je moj point. Tehtanje in iskanje "best buy-a". Navsezadnje mi dol visi za značko, kupim pač tisto za kar se mi zdi, da za svoj denar največ ponuja pa naj bo to KIA, VW, Mazda, Fiat ali kaj petega. V prihodnosti pri meni (razen določenih izjem) ni prav nobena znamka izključena!
Antiznačkar po prepričanju

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe jan 21, 2011 10:07 am

S čim pa za boga svetega pa naj bi primerjal Kio? S VW-jem?

Avto mora imeti bullet proof volan. Tu ni opcija - dela ali ne dela.

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp Pe jan 21, 2011 10:18 am

El. dvig šip + el. ogledala, z obojim sem imel probleme, levo ogledalo se občasno ni obrnlo do konca, je napol štrlel. Potem je kar samo začelo delat vredu naenkrat. Z šipami imam problem še zdaj, dvostopenski pomik imam samo pri vozniku, pri sovozniku je zgodba drugačna, samo dokler držim gre gor - dol, drugač avtomatsko ne - več. A to me niti ne moti saj ne odpiram sovoznikovega. Imel sem dvakrat napako na računalniku. V 3 dni gorele lučke prvič, Drugič pa je bilo tako, da so mi iz dobrih 3800km ponastavili (verjetno računalnik + še nekaj menjano) in kilometrino na 0km in imam sedaj dejansko 3800km manj kot piše + še kakšnih 1000 dodajmo, saj sem se vozil na dobrih 3800 kar nekaj časa in se zadeva ni premaknila, ampak s tem se ni za hvalit. Osvetlitev števcev - par dni sem imel light show, vsakič ko sem zapeljal v luknjo je vse utripnlo, čez nekaj časa osvetlitev crknila. Tipka "trip" oz. potovalni računalnik, mi občasno ni prikazal trenutne porabe, je kar preskočilo, kazalo je samo porabo na 100km. Sovoznikov sedež je en čas piskal brez da bi kdo sedel na njem. Parkirni so piskali v križiščih, bog ne daj da je kdo zapeljal preblizu za mano. Radio sem imel menjan ker cd nehal brat - a to je tako logično saj je serija teh radijev falš. Zdaj še volan. No vse kar sem opisal pa še kaj bi se najdlo če bi se poglobil v račune pod garancijo in izven nje. Vloženega je bilo ogromna truda, upanja in veselja, največ od vsega pa dnarja. Naj še povem, da je avto star dobro leto in da sem vozil odkar sem opravil izpit 8 različnih avtov, od stare Lade Nive do peugeota 207, z vsemi skupaj, nisem imel niti polovico toliko problemov kot v tem letu s ceedom. Poletje sem preživel doma, zaradi avta, ker je bil celo poletje po servisih, pa 2 dni..pa 3 dni..pa teden dni.
Bral sem 100 in 1 forum in vidim da nihče ni imel kakšnih večjih problemov, mogoče lih mam to srečo in sem kupil črno, čeprav belo ovco med ceedi.

Pa še ena stvar: avto sem vozil k Črešniku v Medvode (odličen poceni servis), ki me je imel in me verjetno še ima poln k*rac, saj vedno ko sem klical je rekel "spet ti" tako da sem prešaltal na koncu na leskovškovo. :)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Pe jan 21, 2011 11:06 am

Ti bi si pa zaslužu novega. Ker tole je pa preveč.

BoBeR52
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a BoBeR52 Pe jan 21, 2011 1:43 pm

Bi ti bilo lažje, če bi naštel stvari ki delajo normalno.
100 ljudi 100 čudi, 100 žena 200 sisa

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So jan 22, 2011 3:44 pm

Jah, očitno si res naletel na zgodnji ponedeljkov ali pa pozni petkov avto, skratka na črno ovco, tvoja zgodba pa me vsebolj spominja na tisto od Citroena C4, če se še kdo spomni, ko so jo na koncu celo objavili na TV-ju, prvotno pa je avtor zgodbo opisal na a.com. Očitno tu KIA ni nobena izjema, to se dogaja praktično vsem znamkam, tudi tistim najbolj prestižnim. In takole se ti avto povsem upravičeno zameri, meni bi se tudi (no, saj na nek način se mi je takole zameril VW, čeprav tako hudih problemov res nisem imel, številčno pa jih je bilo ravno ene toliko).

Me pa še vedno motijo odzivi nekaterih tu gor oz. njihova dvojna merila, češ, če se to zgodi korejcu je to itak nekaj povsem normalnega, ker so pač poceni j***a, ko se pa to zgodi kakemu preplačanemu nemcu pa vsi taisti osebki utihnete ali pa govorite kake nesmisle, skratka obrnete ploščo. Malce več objektivnosti bi pa človek vseeno pričakoval pa čeprav od zapriseženih značkarjev... :roll: :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če feb 03, 2011 1:07 pm

No morda pa le ni toliko krivde na Kiini strani, kot piše uporabnik rupp ;) . Njegov citat iz druge teme:
''...Garret Kit prej iz Proceeda. Svojega sedaj že bivšega Proceeda 2.0 sem spravil na 305km a je crkovalo vse po spisku.''
Pa še link do teme:http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=82619
Mislim da smo praktično na vsa vprašanja dobili odgovor... :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če feb 03, 2011 1:13 pm

Ma tut če ma 500 konjev ne sme cedit volan. Al se ti zdi dopustno da se ljudje ubijajo po cesti kot Senna
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Če feb 03, 2011 2:01 pm

Preden trdiš takšne zadeve se vprašaj. Ali dam lahko volanski mehanizem iz Cliota v kakšnega terenca, ali po tvoje v recimo ferota 458 Italia. Mislim da bo odgovor negativen.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če feb 03, 2011 6:10 pm

uros11 je napisal/-a:Hotel sem povedat, da kvaliteta za te solde šepa. Da el. dvig šip ni enak pri vw ali pri kii itd - je pa bolje opremljen - vendar hvala lepa za takšno opremo.

meni ni vazno, koliko stopenjsko je stikalo za dvig/spust stekla, dokler le dela...
pa ko si ze ravno pri vwju - osebno se mi je kot sovozniku zgodilo, da je steklo padlo v vrata, ko sem ga mel ene 10cm odprtega in sem ga hotel zapret (konstantna napaka pri golfu 4/5, kjer so pokali plasticni profili, ki so drzali steklo na mehanizmu, a glej ga zlomka, na reklamacijo so dajali se kar plasticna not, ceprav so v katalogu bili tudi kovinski)

da ap ob taki napaki zvije volansko letev, je pa lahko samo poddimenzioran material, po mojem mnenju (ah, ja, pa smo spet pri vwju...AKL motorji so bili 1.6 100 konjski in so meli pol menjalnika od 1.0 50km - prav tako s prve roke, mi je menjalnik na cordobi sesulo pri izdatnih 42tkm)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 03, 2011 6:27 pm

Bil sem na servisu Črešnik, kateri je moj redni serviser, kamor vozim vozilo na redne servise in sem povprašal mehanike malo o tem. Rekli so da prvič slišijo za to. So pa imeli vse kar se tiče napak z volani da je volan pokal. So mi pa še zatrdili, da volan dela, tudi če motorček crkne, tako da je nemogoče da volan nebi deloval.

Sedaj pa komu verjeti?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če feb 03, 2011 8:15 pm

Gosic je napisal/-a:Bil sem na servisu Črešnik, kateri je moj redni serviser, kamor vozim vozilo na redne servise in sem povprašal mehanike malo o tem. Rekli so da prvič slišijo za to. So pa imeli vse kar se tiče napak z volani da je volan pokal. So mi pa še zatrdili, da volan dela, tudi če motorček crkne, tako da je nemogoče da volan nebi deloval.

Sedaj pa komu verjeti?

Normalno da prvič slišijo....itak....normalno...sej niso nori, da v svoj zelje hodijo
:evil:
FOLCIKA - SCIROCCO

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po apr 04, 2011 12:06 am

Ok, vem, obujam staro temo.
Ampak. 1.6 Proceed imam v garaži, 26.000 prevoženih. Z volanom še nisem imel problemov in upam, da jih tudi ne bom dočakal. Sedaj ali je napaka resnična ali pa samo nek nateg za strašenje ljudi ne mislim raziskovat - bom pa rekel takole: če je pri nas, na tako malem trgu, na plano priplavalo cca. 10 hib na volanu, zakaj ni slišati nič na tujih forumih? Seriously, do the math. Če se je pri nas odkrilo 10 napak, potem bi se moralo drugje pojaviti še veliko več enakih napak....

P.s. če ima kdo probleme z avtomatskim zapiranjem šip lahko problem reši tako, da drži za zapiranje šip gor nekje 5 sekund. ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 04, 2011 12:48 am

rupp je napisal/-a:El. dvig šip + el. ogledala, z obojim sem imel probleme, levo ogledalo se občasno ni obrnlo do konca, je napol štrlel. Potem je kar samo začelo delat vredu naenkrat. Z šipami imam problem še zdaj, dvostopenski pomik imam samo pri vozniku, pri sovozniku je zgodba drugačna, samo dokler držim gre gor - dol, drugač avtomatsko ne - več. A to me niti ne moti saj ne odpiram sovoznikovega. Imel sem dvakrat napako na računalniku. V 3 dni gorele lučke prvič, Drugič pa je bilo tako, da so mi iz dobrih 3800km ponastavili (verjetno računalnik + še nekaj menjano) in kilometrino na 0km in imam sedaj dejansko 3800km manj kot piše + še kakšnih 1000 dodajmo, saj sem se vozil na dobrih 3800 kar nekaj časa in se zadeva ni premaknila, ampak s tem se ni za hvalit. Osvetlitev števcev - par dni sem imel light show, vsakič ko sem zapeljal v luknjo je vse utripnlo, čez nekaj časa osvetlitev crknila. Tipka "trip" oz. potovalni računalnik, mi občasno ni prikazal trenutne porabe, je kar preskočilo, kazalo je samo porabo na 100km. Sovoznikov sedež je en čas piskal brez da bi kdo sedel na njem. Parkirni so piskali v križiščih, bog ne daj da je kdo zapeljal preblizu za mano. Radio sem imel menjan ker cd nehal brat - a to je tako logično saj je serija teh radijev falš. Zdaj še volan. No vse kar sem opisal pa še kaj bi se najdlo če bi se poglobil v račune pod garancijo in izven nje. Vloženega je bilo ogromna truda, upanja in veselja, največ od vsega pa dnarja. Naj še povem, da je avto star dobro leto in da sem vozil odkar sem opravil izpit 8 različnih avtov, od stare Lade Nive do peugeota 207, z vsemi skupaj, nisem imel niti polovico toliko problemov kot v tem letu s ceedom. Poletje sem preživel doma, zaradi avta, ker je bil celo poletje po servisih, pa 2 dni..pa 3 dni..pa teden dni.
Bral sem 100 in 1 forum in vidim da nihče ni imel kakšnih večjih problemov, mogoče lih mam to srečo in sem kupil črno, čeprav belo ovco med ceedi.

Pa še ena stvar: avto sem vozil k Črešniku v Medvode (odličen poceni servis), ki me je imel in me verjetno še ima poln k*rac, saj vedno ko sem klical je rekel "spet ti" tako da sem prešaltal na koncu na leskovškovo. :)

+ to da je mel števec premalo številk gor pa da se ti je okol zasukal!

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp Po apr 04, 2011 11:53 am

WMB je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Bil sem na servisu Črešnik, kateri je moj redni serviser, kamor vozim vozilo na redne servise in sem povprašal mehanike malo o tem. Rekli so da prvič slišijo za to. So pa imeli vse kar se tiče napak z volani da je volan pokal. So mi pa še zatrdili, da volan dela, tudi če motorček crkne, tako da je nemogoče da volan nebi deloval.

Sedaj pa komu verjeti?

Normalno da prvič slišijo....itak....normalno...sej niso nori, da v svoj zelje hodijo
:evil:

Prvič slišijo seveda, vsako slabo stvar bo vsaka avtobajta prvič slišala ker nočejo met posla in te bodo pošiljal drugam kr se jim ne da zajebavat. Mene so na leskovškovo poslal kjer se je tudi zrihtal. Novi lastnik pa tudi po tem ni imel nobenih problemov - razen težav z sovoznikovo šipo kolikor sva se pogovarjala teden nazaj. Res pa je, mogoče so predelave kaj vplivale na elektroniko, a to ne bi smelo imet veze s sukanjem volana v prazno. Dejansko ko bo enga vrgel s ceste pa se bo ubil in bo ugotovljeno, da je bil kriv volan pa bodo vpoklici itd...prej pa tega ne bo in tudi noben ne bo htel nič slišat pa ne vedet o tem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov