Ausc je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Slicker je napisal/-a:zakaj je že na servisih slabše olje?
Mogoče je pač natočil kvalitetnejše olje (proizvajalec ipd.), dvomim da misli, da je od iste znamke z isto osnovno oznako na servisu kaj slabše.
Tocno tako. Trenutno je notri Motul X-Cess, ki je po vsem prebranem boljse olje kot tisti Castrol Edge, ki bi mi ga natocili na servisu.
Po prebranem verjetno je boljše, pa po ceni tudi (=beri dražje), v praksi pa dvomim, da se čuti razlika med omenjenimi olji (Castrol, Shell, Aral, Motul...) pri serijskih vozilih.
Razlike se pokažejo pri predelanih motorjih in morda pri obrabi motorja ob hudih kilometrinah (recimo nad 400.000km), pa tudi tu so odstopanja minimalna (če vzamemo olja različnih znamk z isto specifikacijo!)
p.s: pa še nekaj, kar se mi zdi neumno. Eni tako jamrajo nad cenami servisov, potem pa se grejo preseravat z nekimi ekstra hudimi dragimi olji, ki povprečnemu vozniku ne pomenijo čisto nič.

yani je napisal/-a:Je že kdo imel prvi servis na 1.2 tsi ? (15000 kilometrov)
Jaz ga imam jutri in bi rad denarnico pripravil na primankljaj
Sicer ni moj avto:
Prvi servis (15.000km) Octavia 1.2TSI 77kW je na pooblaščencu stal 132€ (olje Castrol 5-40).