Naredil menjavo olja in filtrov, a sem dal notri Arala 5w40, ki sicer ni imel pravih specifikacij, ima 502.00, moj pa sprejme 500.00 ali 501.01, sem vseeno dal tega Arala 5w40.. Je možno, da se zaradi tega nekako več slišijo dročniki? Avto malo trese ko je mrzel, med vožnjo pa če držim nekje 50-60 z malo gasa naredi tktktk dokler ne stisnem gas bolj močno. Po menjavi olja sicer naredil 800km a se na palici ne pozna poraba, še zmeraj je isto, prej z starim oljem od Totala pa je šlo 3dcl na 1000 km. Naj omenim, da sem to olje menjal na hrvaškem, 30eurou skupaj s filtrom in delom in oljem, nemški filter in olje.. Je tisti tam prodajalec rekel, da je ta 5w40 bomba za golfa bencinarja kljub, da nima specifikacij zanj. Je priporočljivo vozit naprej al naj v slo še enkrat to zamenjam in skušam dobiti olje po specifikaciji? Vseeno se mi zdi, da je ta Aral vendarle boljši kot tisti Total, ki je bil v njem. Avto tudi bolje potegne z novejšim oljem.

Koliko približno pa pride strošek dročnikov, če bi se odločil za menjavo. Avto tudi v prostem teku nekako dela tktktk, med vožnjo pa se to sliši samo če dlje časa držim konstant brzino pri nižjih vrtljajih, nad 2500 vrtljajev tega ni. Gre pa se za golf 4 1.4 kot je tema navedena xD