Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Re: Ali se polenjen motor sčasoma razživi?

Napisal/-a no-body So jan 14, 2012 9:05 pm

nevem...kaki kovinski oziroma plastični del(pokrov,nosilec,..)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 14, 2012 9:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:
Reset ECUja je v postopkih za PSA opisan tako, da štartaš mrzel avto, ne dotikaš se ga pod štantgasom, da zalaufa ventilator, kar lahko kar dolgo traja, potem ugasneš in ponovno opališ. To je sekvenca nastavljanja in prilagajanja ECU na gorivo in pogoje delovanja.

bedarija :roll: ventilator bo glih do spomladi zalaufal.....

Kaj pa odklop klem :?:

sicer pa, tale avto (in vsak zamorjen) bi rabil eno turo (po AC-ju najbolje) rec 800-1000 km)) Split in nazaj, vožnja pa 130 konstantno, v celi turi pa na vsakih 50km pritisnit na full in držat par km, nato zopet 130 in definitivno bo "prišel k sebi"...... seveda predhodno olje in vse filtre zamenjat, pa olje ne nalit čisto na max(pozimi itak bolje da je malo nad polovico štange, nekje 3/4) :arrow: to je definitivno recept, kako normalizirat motor...

bo držalo... :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

narog82
Nov uporabnik

Napisal/-a narog82 So jan 21, 2012 11:48 pm

Zdravo.

Avto sem peljal na servis, kjer mi je mojster zamenjal svečke, filtre in olje. Pravi, da zvok povzroča napenjalec jermena, in da s tem ni nič narobe - baje, da se to včasih pojavlja tudi pri novih avtih.
Opazil pa je, da tesnilo glave motorja pušča olje. Glede tega mi je svetoval, da če se oljni madež ne bo sčasoma večal, naj se kar vozim in naj se ne sekiram glede tega. Kaj vi menite o tem?
Po njegovih besedah je to znana hiba novih Peugeot-ov in je to opazil tudi pri drugih avtih te znamke. Zanimivo pa je, da pri pregledu avta pred nakupom tega madeža ni bilo. Možno je, da je šlo tesnilo zato, ker je bil avto v zadnih dveh tednih pač podvržen večjim obremenitvam kot prej - avtocesta, vožnja v breg... Druga možnost pa je, da so pred pregledom madež očistili. Je mogoče, da motor slabše vleče
ravno slabega tesnenja na glavi? Bi me moralo to skrbeti? Hvala za odgovore.

LP

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne jan 22, 2012 10:08 am

Narog, to se je meni zgodilo pri 306ki. Precej zamorjen motor, prejsnji lastnik nek deda, jaz ga pa nisem sparal. Po nekaj casa zacelo spuscati olje..sicer brez krize, sem pa po nekaj casa dal zadevo zrihtat in masina je do prodaje spilala kot mora se 40k km. Vglavnem, brez panike. ;)

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Ne jan 22, 2012 1:31 pm

no-body je napisal/-a:lahko da kakšna stvar pride v "toleranco" in "brni"...tak je men modul od xenonk.preveri

resonanco ne toleranco lol

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 Če jan 26, 2012 9:38 pm

jaz sem imel iste probleme z avtomobili pa sem takoj nalil v avto 100 oktanski bencin ne glede na velikost motorja in sem ga takoj tiščal pa so vsi delali potem brez težav, tako da brez panike lahko komot stiskaš gas, avtomobili se ne smejo stiskat od 0-2000 prevoženih kilometrov potem pa ga lahko počas stisneš, tvoj jih pa ima 40000km
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov