Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Tresenje volana - Freetrack

Napisal/-a chan Sr avg 22, 2012 8:18 am

freetrack je napisal/-a:očitno gre za resen problem, katerega ne morejo ali pa enostavno nočejo rešiti. In kaj pravijo pri uvozniku na dejstvo da tudi novo vozilo, ki si ga dobil kot zamenjavo tudi trese?...res šokantno :shock: , da si kaj takega lahko privoščijo.
Moje vozilo so izdelali po naročilu, sem ga čakal 3 mesece, zato dvomim da bi šlo za škart robo, pač pa da gre za verjetno konstrukcijski problem 4 kolesnega pogona. Glede na majhno število prodanih vozil s štirikolesnim pogonom (vseh Freetrackov izdelajo cca 2.000 vozil letno, od tega je samo del teh izveden s štirikolesnim pogonom), verjetno tudi nimajo interesa napake odpraviti, sploh pa če gre za večji poseg v konstrukcijo in s tem povezane stroške.
Sedaj čakam odgovor mojega servisa vezano na rešitev reklamacije. Glede na to, da se ves čas izgovarjajo na slabe gume, za katere pa je seveda garancija že potekla in ni več predmet reklamacije :twisted: , bo razplet še zelo zanimiv in pester.
Po drugi strani pa če tudi zamenjava vozila ni rešitev ker tudi to še vedno trese, kaj potem sploh še ostane?
Mogoče pa je to za nekaj tudi dobro...ti med vožnjo masira prste in izboljša obtok, pa če najdeš še kakšno muzko v istem ritmu je že vse pripravljeno za žur :D ...samo ne okrog govort, da mi ne bodo zaračunali še dodatnega vibratorja.

Zaenkrat sem o tresenju pri novem avtomobilu obvestil le trgovca (avto ima namreč trenutno na števcu le 220 km in je kazal simptome vibratorja že na prvi avtocestni poti proti domu :huh: ). Tedaj sem se nekako že sam pri sebi povsem in absolutno sprijaznil s tem, da bi moral Seat preimenovati Freetrack-a v Freetraktor. :mrgreen: Istočasno mi je postalo tudi kristalno jasno, zakaj so mi (v sodelovanju s tovarno) med pogajanji vztrajno ponujali navadno Alteo ... Morda le še to, da sem moral ob prevzemu novega avta podpisati izjavo, da je "občasno" tresenje avtomobila normalen pojav ter da v nadaljevanju ne bo več predmet reklamacije :!:

Če pa se vrnem na neznan vzrok konstrukcijske napake - "slabe" gume nikakor niso predmet in vzrok tresenja, saj so bili na prejšnjem avtomobilu stestirani vsaj 4 kompleti različnih gum (Bridgestone Dueller, Michelin Primacy HP, zimske Continental na drugih platiščih), na novem pa so že novejše Michelin Primacy 3. :? Je pa dejstvo, da model preide v določeno resonanco pri 130 km/h (testirano na testnem vozilu), kar se pri nekaterih kaže v večjem ali manjšem ali skorajda povsem nezaznavnem tresenju volana. V mojem primeru sem naletel na stoodstoten izplen večjega tresenja. :twisted: Gre pa za resnično velik madež tovarni (četudi gre za dokaj maloštevilen ter "butičen" primerek avtomobilov: http://www.seat.com/content/com/com/en/ ... /71/zoomed), da zna povsem nov avtomobil tresti že na poti iz salona proti domu. :roll:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

freetrack
Nov uporabnik

Napisal/-a freetrack Sr avg 22, 2012 8:39 pm

to, da gume ne morejo biti razlog za tresenje razlagam na servisu že skoraj eno leto, saj so tudi pri meni že preizkusili cel kup kompletov različnih pnevmatik, centrirali so jih na vse mogoče načine, a kakšne bistvene spremembe ni bilo. Mislim, da vedo, da problem ni rešljiv in se zato z raznimi izgovori hočejo izogniti rešitvi, ker jo v bistvu sploh nimajo in računajo na to, da bo stranka že prej ko slej obupala in se sprijaznila s tresenjem :( .
Bi bilo fer, da pošteno priznajo, da zadeve ne morejo rešiti...mogoče bi se lahko dogovorili za kakšen deal, recimo brezplačno servisiranje vozila v določenem obdobju in bi bila koza cela in volk sit. Ne pa da se ves čas sprenevedajo in izgovarjajo na vse mogoče načine. Če se prizna je že pol oproščeno pravijo.
To je res sramota tako za servis, uvoznika kot tudi za tovarno SEAT.
Da si moral ob prevzemu novega vozila podpisati izjavo glede tresenja vozila pa tezo o tem, da tovarna problema še ni rešila in da ga verjetno tudi ne bo, samo še potrjuje.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po sep 03, 2012 8:26 am

Odgovor, ki se navezuje iz te teme: viewtopic.php?f=11&t=68221&start=260

sašo5 je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:Zame imajo VW eno zelo veliko slabost in sicer poprodajni odnosi do lastnikov. Če bi bili to budget izdelki bi človek take odnose lahko upravičil, ampak, da plačaš več in te potem očitno j****o je absurd.

to sploh ni res :roll: :arrow: prej izjema kot pravilo, če že poznaš primer.....

VW/Audi(bolje rečeno Porsche Slovenija) je dejansko firma, ki ima absolutno vse pošlitano tako kot le malokdo, ki se ukvarja z prodajo vozil; se pa seveda zgodi, da v takem sitemu pride tudi do nezadovoljstva nekaterih kupcev, osebno sem preko dvajset let (4 svoja avta, 2 službena -vedno kupljeni novi) prezadovoljen z njihovim odnosom in uveljavljanjem garancije oz. kulance........je pa tudi res, da se vsa ta leta/desetletja "držim" enega servisa/prodajalca...

A le do tistega trenutka, ko zadeve postanejo bolj zakomplicirane ;) Kljub poprejšnjemu profesionalnemu odnosu trgovcev in servisov, pa se prične z zelo svojstveno interpretacijo zakonodaje, kar sem omenil že v tej temi: viewtopic.php?f=30&t=92823. Stranka pa se je primorana posluževati pravnih mnenj odvetnikov (ki pač niso zastonj!). Mar gre res potemtakem le za izjeme ali je to že poznana praksa?

Ter morda še nagradno vprašanje za 1 mio $: kako je mogoče pri vseh tovarniških simulacijah ter kontrolah, da povsem nov avtomobil iz njihovega koncerna, pokaže že na poti iz salona domov povsem isto hibo, kot je bila pri prejšnjem, katerega so neuspešno popravljali več mesecev? Profesionalnost?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po sep 03, 2012 10:35 am

Če pa nadaljujem sago o tresočih Seat Alteah ter se navežem najprej le na Freetracke, je že z naše forumske teme sedaj zelo zanimiv podatek o že 3 znanih "tresočih" primerkih (2 primerka neuspešno popravljana na servisih ter nov primerek s takistimi simptomi). To število zgleda dokaj minorno ter zanemarljivo - AMPAK statistika registriranih vozil navaja 77 prodanih Freetrackov na Slovenskem od 1.1.2009 dalje, kar TRENUTNO pomeni cca 3,9% vozil z napako (pa verjamem, da najverjetneje niso edina)! Je ta podatek (zaenkrat upoštevajoč le in samo podatke z našega foruma) še vedno zanemarljiv?
Prve informacije o tresenju pa se opažajo tudi pri lastnikih dvokolesno gnanih Altei.

V nadaljevanju apeliram še na ostale lastnike Seat Altei in Freetrackov, ki bi imeli podobne težave že z novimi vozili, da se oglasijo (lahko tudi preko ZS).

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po sep 03, 2012 11:04 am

Eno vprašanje - ali si zasledil podobne probleme tudi pri voznikih Golf+ in Touranov s 4 motion pogonom?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po sep 03, 2012 12:23 pm

ghandaed je napisal/-a:Eno vprašanje - ali si zasledil podobne probleme tudi pri voznikih Golf+ in Touranov s 4 motion pogonom?

Nekaj primerov pri VW (različni modeli) je moč zaslediti na forumih. O kakšnih podobnih težavah, morebiti zaradi 4x4 pogona, pa žal ne.

http://www.amarokforum.de/forum/board1- ... c05348e17a

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=347745

http://www.motor-talk.de/forum/vibratio ... chleunigen

http://www.motor-talk.de/forum/vibratio ... 37008.html

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po sep 03, 2012 12:34 pm

ghandaed je napisal/-a:Eno vprašanje - ali si zasledil podobne probleme tudi pri voznikih Golf+ in Touranov s 4 motion pogonom?

Kateri Golf Plus ali Touran pa ima 4MOTION pogon?! :shock:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po sep 03, 2012 2:16 pm

ufff moja napaka. oops

Cross Golf in Cross Touran sta dejansko samo brezvezni šminki. Sem predvideval, da imajo poleg tistih par plastik in nevzdržnega vzmtenja vsaj 4 kolesni pogon pa temu ni tako oops

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To sep 04, 2012 2:18 pm

chan je napisal/-a:Če pa nadaljujem sago o tresočih Seat Alteah ter se navežem najprej le na Freetracke, je že z naše forumske teme sedaj zelo zanimiv podatek o že 3 znanih "tresočih" primerkih (2 primerka neuspešno popravljana na servisih ter nov primerek s takistimi simptomi). To število zgleda dokaj minorno ter zanemarljivo - AMPAK statistika registriranih vozil navaja 77 prodanih Freetrackov na Slovenskem od 1.1.2009 dalje, kar TRENUTNO pomeni cca 3,9% vozil z napako (pa verjamem, da najverjetneje niso edina)! Je ta podatek (zaenkrat upoštevajoč le in samo podatke z našega foruma) še vedno zanemarljiv?
Prve informacije o tresenju pa se opažajo tudi pri lastnikih dvokolesno gnanih Altei.

V nadaljevanju apeliram še na ostale lastnike Seat Altei in Freetrackov, ki bi imeli podobne težave že z novimi vozili, da se oglasijo (lahko tudi preko ZS).

Poznam konkreten primer, ko je moral lastnik pošteno "zaropotat", da so ga vzeli resno. Pa to ni bil prvi avto kupljen pri njih, gre pa za navadno Alteo.
RiDe hArD

freetrack
Nov uporabnik

Napisal/-a freetrack To sep 04, 2012 7:44 pm

chan je napisal/-a:Če pa nadaljujem sago o tresočih Seat Alteah ter se navežem najprej le na Freetracke, je že z naše forumske teme sedaj zelo zanimiv podatek o že 3 znanih "tresočih" primerkih (2 primerka neuspešno popravljana na servisih ter nov primerek s takistimi simptomi). To število zgleda dokaj minorno ter zanemarljivo - AMPAK statistika registriranih vozil navaja 77 prodanih Freetrackov na Slovenskem od 1.1.2009 dalje, kar TRENUTNO pomeni cca 3,9% vozil z napako (pa verjamem, da najverjetneje niso edina)! Je ta podatek (zaenkrat upoštevajoč le in samo podatke z našega foruma) še vedno zanemarljiv?

Če še jaz malo dodam k tej statistiki lahko zanesljivo povem na podlagi informacij, ki sem jih prejel s strani osebja enega od prodajnih salonov Seat, da so v roku zadnjega leta imeli vsaj tri primere tresočega vozila nove Alteje Freetrack, katere so uporabljali kot testna vozila. Če to dodam k tvojemu izhodišču, to pomeni da je dokazano tresočih Fretreackov že za 7,8% pri nas prodanih vozil in to samo na podlagi informacij iz tega foruma, kar zajema zelo malo lastnikov vozil Freetrack.
Za zadnji primer baje zelo tresočega Freetracka sem ob zadnjem servisiranju mojega vozila (tresenja) zvedel v salonu vozil Seat v mesecu avgustu, kar pomeni, da napake proizvajalec še ni odpravil, saj je šlo za na novo dobavljeno vozilo. To pa je tisto kar je zaskrbljujoče, saj Seat kljub poznavanju napake še naprej zavestno proizvaja vozila z napako in si dela slab ugled.
Kar se mojega primera tiče, mi je direktor servisa podal informacijo, da so primer poslali na uvoznika Porsche Slovenija, odgovorili mi naj bi v prejšnjem tednu, vendar do danes odgovora še nisem prejel. Izgleda, da bo potrebno spet zaropotati :evil:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 05, 2012 7:33 am

freetrack je napisal/-a:

Če še jaz malo dodam k tej statistiki lahko zanesljivo povem na podlagi informacij, ki sem jih prejel s strani osebja enega od prodajnih salonov Seat, da so v roku zadnjega leta imeli vsaj tri primere tresočega vozila nove Alteje Freetrack, katere so uporabljali kot testna vozila. Če to dodam k tvojemu izhodišču, to pomeni da je dokazano tresočih Fretreackov že za 7,8% pri nas prodanih vozil in to samo na podlagi informacij iz tega foruma, kar zajema zelo malo lastnikov vozil Freetrack.
Za zadnji primer baje zelo tresočega Freetracka sem ob zadnjem servisiranju mojega vozila (tresenja) zvedel v salonu vozil Seat v mesecu avgustu, kar pomeni, da napake proizvajalec še ni odpravil, saj je šlo za na novo dobavljeno vozilo. To pa je tisto kar je zaskrbljujoče, saj Seat kljub poznavanju napake še naprej zavestno proizvaja vozila z napako in si dela slab ugled.
Kar se mojega primera tiče, mi je direktor servisa podal informacijo, da so primer poslali na uvoznika Porsche Slovenija, odgovorili mi naj bi v prejšnjem tednu, vendar do danes odgovora še nisem prejel. Izgleda, da bo potrebno spet zaropotati :evil:

Tole pa očitno postaja bolj pereč problem, kakor sem sam na začetku mislil! In glede na to, da je teh primerov očitno kar nekaj (kar je sedaj, gledano procentualno, že dokaj zaskrbljujoče in bi moralo biti tako uvozniku kot tudi tovarni že alarmantno!), sem čedalje bolj prepričan o zavajanju potrošnikov.
Glede poznega odgovarjanja s strani tehnične službe, lahko sam le potrdim. In tudi glede njihovega kasnejšega odnosa pa z moje strani le - "no comment!". Še pri prejšnjem primeru sem z njihove strani dobil komentar, katerega dobesedno navajam: "Potrošniki se zavedate le svojih pravic, dolžnosti pa ne ..." :roll: :huh: Mhm, kdo ti je pa denar prinesel?!?!? Morda sveti duh z devico Marijo?!?!? :?: Mogoče bi bilo smiselno, da bi se kdo od njih le kdaj pa kdaj udeležil kakšnega učinkovitega treninga komunikacije ... :!:

Po prvih preliminarnih povratnih informacijah, podobnih izkušenj s tresenjem volana nimajo v Avstriji in Švici. S strani nemškega trga še čakam na odgovor. Zadevo bo torej potrebno rešiti, magari s skupnim atakiranjem na uvoznika ter tovarno! Če pa se slučajno ugotovi, da gre za zavestno zavajanje potrošnikov, vedoč da je v prodaji sporen izdelek, pa bodo konec koncev udeležene tudi pristojne institucije.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 05, 2012 8:00 am

chan je napisal/-a:Po prvih preliminarnih povratnih informacijah, podobnih izkušenj s tresenjem volana nimajo v Avstriji in Švici. S strani nemškega trga še čakam na odgovor. Zadevo bo torej potrebno rešiti, magari s skupnim atakiranjem na uvoznika ter tovarno! Če pa se slučajno ugotovi, da gre za zavestno zavajanje potrošnikov, vedoč da je v prodaji sporen izdelek, pa bodo konec koncev udeležene tudi pristojne institucije.

Hmmm...in kako je možno, da teh problemov nimajo v Avstriji ali Švici, če pa za vse te trge prihajajo vozila iz istega traku in iste tovarne?! :?:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 05, 2012 8:58 am

Tattoo- je napisal/-a:
chan je napisal/-a:Po prvih preliminarnih povratnih informacijah, podobnih izkušenj s tresenjem volana nimajo v Avstriji in Švici. S strani nemškega trga še čakam na odgovor. Zadevo bo torej potrebno rešiti, magari s skupnim atakiranjem na uvoznika ter tovarno! Če pa se slučajno ugotovi, da gre za zavestno zavajanje potrošnikov, vedoč da je v prodaji sporen izdelek, pa bodo konec koncev udeležene tudi pristojne institucije.

Hmmm...in kako je možno, da teh problemov nimajo v Avstriji ali Švici, če pa za vse te trge prihajajo vozila iz istega traku in iste tovarne?! :?:

Zaenkrat pridobivam dokaj preliminarne informacije, zatorej je zaenkrat še povsem nemogoče potegniti povsem končno poročilo (dajem tudi zelo majhno možnost o netočnih / morda celo zamolčanih povratnih informacijah). Ampak v skrajnem primeru pa gre na teh trgih za dokaj minoren model, ki pa se v njihovih statistikah pojavlja skupaj z modeli Altea/Leon/Altea XL. Tako je bilo npr. v Švici prodanih v letu 2011 966 vseh Altei/XL in Freetrackov, v Avstriji se proda taistih modelov cca med 200 in 300 mesečno. Seveda pa dopuščam možnost, da je kakšen poznan primerek, četudi o omenjenih težavah ne poročajo na nobenem nemško govorečem forumu - morda vsaj na http://www.motor-talk.de

V Sloveniji se je delež prodanih vozil povečal po akcijski ponudbi (med 1.9.2009 ter 31.12.2010 le 10 primerkov; po 1.1.2011 do 31.8.2012 - 69).

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 05, 2012 1:20 pm

Tattoo- je napisal/-a:Hmmm...in kako je možno, da teh problemov nimajo v Avstriji ali Švici, če pa za vse te trge prihajajo vozila iz istega traku in iste tovarne?! :?:

Ter še prejet odgovor s strani Seat Avstrija (dopis puščam v originalu - tj. nemščini):

"Sehr geehrter Herr ...,

wir haben gemeinsam mit unserer Technikabteilung die von Ihnen geschilderte Beanstandung "Lenkrad vibriert" besprochen.
In Österreich sind uns jedoch hierzu keine ähnlichen Fälle bekannt.
Wir bedauern, Ihnen in Ihrem Anliegen nicht die gewünschte Hilfestellung geben zu können.
Für weitere Fragen steht Ihnen Porsche Slovenija jederzeit gerne zur Verfügung.

Beste Grüße aus Salzburg
...
Kundenbetreuung
"

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Sr sep 05, 2012 2:24 pm

chan je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Hmmm...in kako je možno, da teh problemov nimajo v Avstriji ali Švici, če pa za vse te trge prihajajo vozila iz istega traku in iste tovarne?! :?:

Ter še prejet odgovor s strani Seat Avstrija (dopis puščam v originalu - tj. nemščini):

"Sehr geehrter Herr ...,

wir haben gemeinsam mit unserer Technikabteilung die von Ihnen geschilderte Beanstandung "Lenkrad vibriert" besprochen.
In Österreich sind uns jedoch hierzu keine ähnlichen Fälle bekannt.
Wir bedauern, Ihnen in Ihrem Anliegen nicht die gewünschte Hilfestellung geben zu können.
Für weitere Fragen steht Ihnen Porsche Slovenija jederzeit gerne zur Verfügung.

Beste Grüße aus Salzburg
...
Kundenbetreuung
"

Čisto tako po mojih izkušnjah...

Na podlagi tega odgovora jaz v nobenem primeru nebi izključil da teh problemov nimajo tudi v Avstriji, ampak so se te s tem odgovorom samo na eleganten način znebili! ;) Za reševanje vprašanj/problemov strank je namreč odgovoren lokalni uvoznik in uvoznik v tuji državi stranki pač ne bo razlagal ali imajo tudi oni take probleme (četudi jih imajo)...enak oziroma podoben odgovor tvojemu bi dobil tudi Avstrijec, če bi tako vprašanje naslovil na slovenskega uvoznika! Ponavadi pa vprašanje tako samo posredujejo naprej tistemu uvozniku iz katere države prihaja vprašanje...in tudi če pišeš "v tovarno" tvoje vprašanje obdela in odgovor poda lokalni uvoznik! ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 05, 2012 7:38 pm

Tattoo- je napisal/-a:Čisto tako po mojih izkušnjah...

Na podlagi tega odgovora jaz v nobenem primeru nebi izključil da teh problemov nimajo tudi v Avstriji, ampak so se te s tem odgovorom samo na eleganten način znebili! ;) Za reševanje vprašanj/problemov strank je namreč odgovoren lokalni uvoznik in uvoznik v tuji državi stranki pač ne bo razlagal ali imajo tudi oni take probleme (četudi jih imajo)...enak oziroma podoben odgovor tvojemu bi dobil tudi Avstrijec, če bi tako vprašanje naslovil na slovenskega uvoznika! Ponavadi pa vprašanje tako samo posredujejo naprej tistemu uvozniku iz katere države prihaja vprašanje...in tudi če pišeš "v tovarno" tvoje vprašanje obdela in odgovor poda lokalni uvoznik! ;)

@Tattoo-, hvala za informacije! Sem si pa nekako podobno predstavljal vso proceduro s posredovanji odgovorov.

Ampak, četudi so se Avstrijci (ter še kdo) na eleganten način znebili stranke z "neugodnimi" vprašanji, je to v danem trenutku njihov edini URADNI odgovor. Kar postavlja slovenskega uvoznika še v sila bolj neugoden položaj - namreč, zakaj za vraga, se potem pojavljajo te anomalije le pri nas?!?!? Morebitna posledica akcijske ponudbe?

Tovarna (brez pomoči obdelave vprašanja lokalnega uvoznika) pa se bo morala sama potruditi pri odgovorih, zakaj je tolikšen procent "tresočih" avtov pri nas ter kakšno kontrolo izvajajo v sami tovarni, da se stranka trese že na poti iz salona! Nekako pa ne verjamem, da bo tovarna priznala možnost tresenja pri NOVEM avtomobilu, ker nekako ne verjamem, da bi s tem "prodajnim argumentom" sploh privabili kakšnega kupca v letu gospodovem, dva tisoč dvanajstem ... Četudi sem bil sam prisiljen podpisati podobno izjavo o "normalnosti" tresenja. :roll: Moj bog, če bi mi bilo kaj takšnega predočeno že pred nakupom, bi se v najširšem loku ognil in Freetracka in Seata!!! Še, če bi vas tovarna pred nakupom opozorila, da obstaja v novem avtu možnost šklepetajoče plastike armaturne plošče (po domače: čričkov), bi se takemu modelu celotna potrošniška populacija ognila - konkurenca pač dela svoje ...

Me pa precej mika, da v nadaljnjih testih na našem portalu uvrstim testno kategorijo Freetraktormeter, ki bo preverjal, po kateri stopnji po Freetraktorju trese posamezen avto ... :twisted: =P

freetrack
Nov uporabnik

Napisal/-a freetrack Sr sep 05, 2012 7:56 pm

chan je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Čisto tako po mojih izkušnjah...

@Tattoo-, hvala za informacije! Sem si pa nekako podobno predstavljal vso proceduro s posredovanji odgovorov.

Ampak, četudi so se Avstrijci (ter še kdo) na eleganten način znebili stranke z "neugodnimi" vprašanji, je to v danem trenutku njihov edini URADNI odgovor. Kar postavlja slovenskega uvoznika še v sila bolj neugoden položaj - namreč, zakaj za vraga, se potem pojavljajo te anomalije le pri nas?!?!? Morebitna posledica akcijske ponudbe?

Tovarna (brez pomoči obdelave vprašanja lokalnega uvoznika) pa se bo morala sama potruditi pri odgovorih, zakaj je tolikšen procent "tresočih" avtov pri nas ter kakšno kontrolo izvajajo v sami tovarni, da se stranka trese že na poti iz salona! Nekako pa ne verjamem, da bo tovarna priznala možnost tresenja pri NOVEM avtomobilu, ker nekako ne verjamem, da bi s tem "prodajnim argumentom" sploh privabili kakšnega kupca v letu gospodovem, dva tisoč dvanajstem ... Četudi sem bil sam prisiljen podpisati podobno izjavo o "normalnosti" tresenja. :roll: Moj bog, če bi mi bilo kaj takšnega predočeno že pred nakupom, bi se v najširšem loku ognil in Freetracka in Seata!!! Še, če bi vas tovarna pred nakupom opozorila, da obstaja v novem avtu možnost šklepetajoče plastike armaturne plošče (po domače: čričkov), bi se takemu modelu celotna potrošniška populacija ognila - konkurenca pač dela svoje ...

Me pa precej mika, da v nadaljnjih testih na našem portalu uvrstim testno kategorijo Freetraktormeter, ki bo preverjal, po kateri stopnji po Freetraktorju trese posamezen avto ... :twisted: =P

bova enkrat preverila kateri od najinih Freetracktorjev doseže višjo stopnjo na skali.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če sep 06, 2012 6:53 am

Off:
@chan se opravičujem za smetenje vendar me zanima kam se lahko pri nas obrneš v primeru težav z vozilom. V letu 2010 sem kupil novega golfa 6 in z njim visel po servisih dneve in tedne, učinka pa nobenega.
Po dveh letih in 20T prevoženih kilometrih težave z motorjem ostajajo kljub menjavi določenih delov. Zatikajočega in na avtocesti skorajda samomorilskega menjalnika ne vidijo ali nočejo videti, poraba hladilne tekočine ( 1dl na 6t km) je normalna. Obrnil sem se na tehnično službo pa so me elegantno obrnili na servis tam pa spet dvignejo roke in krog je sklenjen.

Ali je edina rešitev v povzdignjenem glasu (bolje vpitju!), izvedencu in ducatu odvetnikov in s tem povezanimi stroški, da se doseže menjava npr. motorja in menjalnika :?:

Enostavno ne vem več kaj naj storim. Kolikor razumem tudi, če pošljem pritožbo v Nemčijo dobim na koncu odgovor od našega uvoznika :?:

Ker imaš več kot očitno bogate izkušnje z uveljavljanjem reklamacije me zanima na koga pri našem uvozniku bi se moral obrniti, da se začnejo enkrat za vselej odpravljati napake na Winterkorn-ovem paradnem konju, ki je mimogrede moja nočna mora.

Lp
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če sep 06, 2012 7:07 am

chan je napisal/-a:Me pa precej mika, da v nadaljnjih testih na našem portalu uvrstim testno kategorijo Freetraktormeter, ki bo preverjal, po kateri stopnji po Freetraktorju trese posamezen avto ... :twisted: =P

na klici hudica, ampak po dosedaj prebranem...bo lestvica poimenovana po tebi :huh:

@yashica: s prve roke - ne bi bil prvi, ki bi po verovskovi krical, da bi se bajta v temelje tresla
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če sep 06, 2012 7:52 am

dobek je napisal/-a:

@yashica: s prve roke - ne bi bil prvi, ki bi po verovskovi krical, da bi se bajta v temelje tresla

Izgleda, da bo res potrebno začet vpit po servisu in to, če se le da ob prisotnosti čim večjega števila strank, ker se z umirjenim glasom in skorajda moledovanjem naj zaboga nekaj naredijo, da se napake odpravijo ne doseže a ma nič :twisted:

Če sem odkrit.. ko se peljem po Bravničarjevi me včasih kar prime, da bi avto skozi vrata zapeljal v avlo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov