Nasveti in napotki ter povpraševanja...

trasher
Nov uporabnik

Re: Astra J - engine power is reduced

Napisal/-a trasher Po avg 06, 2012 7:07 am

Jaz osebno verjetno ne bi imel toliko živcev s popravljanjem novega avtomobila. Tudi stroškov si verjetno že imel kar nekaj. Upam, da ti ga zdaj res poštimajo, če ne - pa svetujem tole:

Zakon o varstvu potrošnikov - 20.člen

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
(2) Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.
(3) V primeru, da proizvajalec oziroma pooblaščeni servis tega potrošniku ne zagotovi, ima potrošnik pravico do povračila škode, ki jo je pretrpel zaradi tega, ker stvari ni mogel uporabljati, in sicer od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

Zahtevaj nov avto :) Pravne podlage imaš vse. Če bodo jamrali in komplicirali, pripelji odvetnika.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 08, 2012 2:40 pm

Bil danes na servisu. Naj bi uredili. Vsaj zaenkrat ne kaže več istih znakov kot je do zdaj. Samo je spet mehanik začel nekaj o vodi v gorivu... Ne me hecat no!
V glavnem update je narejen, ker naj bi bil prav za ta problem.
So pa rekli naj spremljam zdaj par dni kako bo. Če ne bo vredu pa nazaj. Upam pa, da teh problemov ne bo več...

So mi pa menjali še ekspanzijsko posodo. Baje vpoklic.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 08, 2012 3:14 pm

Naslednjič, ko ti bo nekdo začel o vodi v gorivu, mu odmontiraj naftni filter in ga sprazni v eno čisto prozorno posodo. Potem pa naj se s kladvom po glavi tolče, da si bo idejo o vodi v gorivu čimprej zbil iz glave....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 08, 2012 9:07 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Naslednjič, ko ti bo nekdo začel o vodi v gorivu, mu odmontiraj naftni filter in ga sprazni v eno čisto prozorno posodo. Potem pa naj se s kladvom po glavi tolče, da si bo idejo o vodi v gorivu čimprej zbil iz glave....

Res, da sem napisal gor "ne me hecat no" ampak je dejansko bilo pri rednem servisu na 60k videt umazanijo v posodici z filtrom. Tako, da nekaj je tudi na tem. Ampak dvomim, da je imelo to kaj veze pri vsem skupaj.
To je tudi sam mehanik meni rekel. Preobčutljivo naj bi bilo nastavljeno vse skupaj in je posledično za brezveze vrglo v rezervni program. Elektronika. To je to verjetno. Motor se je tudi zaganjal kar je bilo razvidno tudi iz videa katerega sem dal na youtube.
Od servisa naprej mi zdaj dela normalno. Nobenga nihanja obratov več. Nobenga zaganjanja motorja. Upam, da je bilo to res to in da bo vsaj glede tega mir.

Se mi pa pogosto vklaplja čiščenje DPF filtra. Nisem še kontroliral na koliko km točno a vsaj enkrat na teden. To se opazi po trenutni porabi a ne. Ker ne pade na nulo ko spustim gas če imam prav...
Ne vem če je normalno, da je tako pogosto. Je pa res, da avto vidi avtocesto mogoče parkrat na leto. Po drug stran pa tudi ne vozim kratke relacije ampak je dnevno vsaj 37 km v eno smer (služba) + ostalo.
Plus vsake toliko ga "prepucam" in ga ne šparam.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 14, 2012 10:24 pm

Nov update... Avto se še vedno "zaganja" na mestu. :( Res pa je, da ne vrže več v rezervni program. Samo mislim, da ne fali dosti, do tega, ker je nihanje obratov veliko. Pač zaganjanje motorja. Ne teče enakomerno tako kot bi moral.
In očitno tega noben "software" ne bo rešil. Počas ga imam dovolj. Še enkrat ga zapeljem na servis pa če ne bodo porihtal... Ne vem več kaj bi potem naredil.
Nosit denar od servisa do servisa ali se raje znebit avta pa razmišljat o drugem...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 14, 2012 10:29 pm

V filtru je normalno, da se umazanija nabere, ampak če si menjal filter pred recimo 10kkm in ti nekdo začne sanjati o vodi v gorivu, potem mu pokaži tisto vodo v gorivu oz. v filtru. Grem stavit, da je ne bo niti za najmanjšo kapljico...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

VAJNA
Nov uporabnik

Napisal/-a VAJNA Če avg 16, 2012 6:29 am

na kateri pooblaščeni servis pa voziš svoje vozilo?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 16, 2012 10:37 am

VAJNA je napisal/-a:na kateri pooblaščeni servis pa voziš svoje vozilo?

Sem ti poslal zs.

lp

VAJNA
Nov uporabnik

Napisal/-a VAJNA Če avg 16, 2012 10:56 am

Zdravo.

Oče ima podobno težavo s svojo astro. Jo pa vozi na isti servis kot ti. Javlja mu napako engine power is reduced in pa o nujnem servisiranju vozila (čeprav je od zadnjega servisa prevozil šele 5000 km).
Na servis je peljal vozilo že štirikrat, vsakič so avto priklopili na računalnik. Nekaj minut so "navijali" gas nad 2000 obrati, potem je napaka izginila in so ga poslali domov.
Z vozilom se ne vozi ravno počasi, od takrat naprej, ko se je napaka prvič pojavila pa sploh ne. Drugače se vozi večinoma po avtocesti.
Danes zjutraj se je ponovno pojavila, tako da se popoldne vrača na servis besen kot ris.

Kakšen predlog kako naj ukrepa, ker izgleda da ga ne jemljejo resno (ali čakajo na potek garancije čez 4 mesece)?

lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če avg 16, 2012 1:02 pm

Menja naj servis

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 16, 2012 1:23 pm

VAJNA je napisal/-a:Zdravo.

Oče ima podobno težavo s svojo astro. Jo pa vozi na isti servis kot ti. Javlja mu napako engine power is reduced in pa o nujnem servisiranju vozila (čeprav je od zadnjega servisa prevozil šele 5000 km).
Na servis je peljal vozilo že štirikrat, vsakič so avto priklopili na računalnik. Nekaj minut so "navijali" gas nad 2000 obrati, potem je napaka izginila in so ga poslali domov.
Z vozilom se ne vozi ravno počasi, od takrat naprej, ko se je napaka prvič pojavila pa sploh ne. Drugače se vozi večinoma po avtocesti.
Danes zjutraj se je ponovno pojavila, tako da se popoldne vrača na servis besen kot ris.

Kakšen predlog kako naj ukrepa, ker izgleda da ga ne jemljejo resno (ali čakajo na potek garancije čez 4 mesece)?

lp

Živjo

Ja kolikor sem se jaz pogovarjal je to kar pogosta napaka. Kater motor ima? Predvidevam, da 1.7CDTI?
Meni je garancija potekla decembra... Ker pa je bila napaka prisotna in ne odpravljena že pred iztekom garancije mi seveda niso nič računali. Ko sem se zadnjič oglasil na servisu so mi rekli, da je nek nov "update" za točno ta problem. So tudi priznali, da ni prvi problem.
Mehanik je govoril tudi o nekem zaganjanju motorja na mestu. To sem mu tudi potrdil, ker se motor zaganja na mestu. Pri vaši je verjetno isto.
Odkar so mi naredil tale update mi ga sicer ni več vrglo v rezervni. Tudi napake ni več. Ne fali pa dosti, da ga ponovno vrže v rezervni, ker na čase še vedno obrati zelo nihajo... Nič kaj umirjeno ne deluje.
Potrebno je vztrajati. Omeni naj, da ni prvi primer in da imajo navodila od firme kako ukrepati naprej. Pa naj se ne izgovarjajo na kvaliteto goriva, ker nima nobene veze tukaj.
Verjetno so že vprašali kje tankate astro. :lol:

Jaz bom šel ponovno na servis. Sam bolje, da mi ne začnejo o gorivu in kvaliteti le tega...
Če ti po pravic povem nisem ravno najbolj zadovoljen z Astro. Samo po servisih hodim. Danes sem šel na servis zavor. In mi je mojster pokazal in povedal, da desna zadnja stran rada zablokira oziroma ne popusti v celoti. Čeljust...

Pa še en nasvet. Ne menjajte zavornih ploščic na pooblaščenem servisu! Cena za (ne lažem) 50% višja.

Koliko vam pa kaj astra pije? Po BC? Koliko kilomterov naredite z enim tankom?
Pa sporoči mi kaj so mu rekli. Ker meni je kot pravim delno odpravljena napaka. In grem nazaj.

lp, Tomaž

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 16, 2012 1:24 pm

MBtouran je napisal/-a:Menja naj servis

Tudi na drugem pred par mesci niso vedel kako odpravit napako... Tako, da ni samo servis... Ali pač?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 21, 2012 11:43 pm

Prehitro sem pohvalil očitno... Zaganja se ponovno. In včeraj je zopet vrglo v rezervni program. Kot ponavadi. Vse po starem. Jutri gre verjetno ponovno na servis ker bom ploščice menjal pa bo še na tester priklopil... Potem sem pa že obupal na avtom. Niti ni več volje nonstop po servisih hodit.
Odpravil napako itak dvomim, da bodo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 22, 2012 12:39 am

Pozdravljeni

Po vsem prebranem...................... je najprej potrebno pri nekom ( ki se spozna na tester ) opraviti diagnostiko. V tem času, ko vam razlagajo koliko vode je bilo v gorivu, se bi vozilo že samo naučilo delovati na vodo.
Kot je bilo že napisano, to kar tester pokaže, ni vedno rečeno, da je potrebno menjati. Tester pokaže samo pot, nato je na vrsti mehanik, da sklepa, kaj nagaja. Je pa zanimivo, da nikjer ni omenjeno, da so vam dali spisek, kaj pravi tester in nikjer ni omenjen test posameznih komponent ..................... hmmmmmmmmmmmmm Sedaj, v koliko samo priklopijo tester in to kar se izpiše po možnosti zbrišejo............................ Je pa to po opisu stalno enaka napaka. Naj vam vaš izbrani servis priklopi OBD čitalec, med tem, ko se bo vozilo uporabljalo se snemajo parametri delovanja. Po posnetku se lahko ugotovi pod kakšnimi pogoji in zakaj motor nagaja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 22, 2012 8:49 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Po vsem prebranem...................... je najprej potrebno pri nekom ( ki se spozna na tester ) opraviti diagnostiko. V tem času, ko vam razlagajo koliko vode je bilo v gorivu, se bi vozilo že samo naučilo delovati na vodo.
Kot je bilo že napisano, to kar tester pokaže, ni vedno rečeno, da je potrebno menjati. Tester pokaže samo pot, nato je na vrsti mehanik, da sklepa, kaj nagaja. Je pa zanimivo, da nikjer ni omenjeno, da so vam dali spisek, kaj pravi tester in nikjer ni omenjen test posameznih komponent ..................... hmmmmmmmmmmmmm Sedaj, v koliko samo priklopijo tester in to kar se izpiše po možnosti zbrišejo............................ Je pa to po opisu stalno enaka napaka. Naj vam vaš izbrani servis priklopi OBD čitalec, med tem, ko se bo vozilo uporabljalo se snemajo parametri delovanja. Po posnetku se lahko ugotovi pod kakšnimi pogoji in zakaj motor nagaja.

Lep pozdrav

Pozdravljen

Ja nikjer nisem omenil, da so mi dali spisek kaj pravi tester... Oziroma mislim, da sem enkrat že v tej temi. No to sem dobil v drugi ah kjer je na računu pisalo kaj je tester pokazal.
Še enkrat. Tester je pokazal napaki: P0301 in pa P0303.
Se pravi, da naj zahtevam, da mi priklopijo OBD čitalec in se jaz potem par dni vozim s tem ali kako? Ali ste mislil, da naj gredo s priklopljenim OBD čitalec na eno vožnjo?

Je pa res, da je to stalno enaka napaka! In ni edini primer. Baje imajo navodila iz firme kako reševat tole. Pri moji pač ne deluje.
Serviser mi je sicer rekel, da je baje preobčutljivo nastavljeno in zato ob najmanjšem odstopanju začne nagajati.
No mi je serviser še nekaj omenil... Da so pri eni Astri pa komplet razdrli... Od tanka dol, do nekih cevi zamenjanih. Vso nafto ven in vse prepucali. Od takrat naj bi normalno deloval avto po njegovih besedah. Se moram pa pozanimat kakšen strošek naj bi to bil.
Na konc ne bo pa nič boljše.

Se prav OBD čitalec? Jaz imam enga poceni ampak mislim, da samo motorno elektroniko bere in je bolj kot ne za igranje.

Hvala.

lp

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 22, 2012 8:55 am

hitro googlanje o teh napakh pravi, da gre za nepopoln vzig na 1. in 3. cilindru...ampak zanimivo, da edino v tadva potemtakem voda pride :roll:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 22, 2012 4:48 pm

Pozdravljeni

OBD čitalec je majna škatlica, velikosti škatlice vžigalic, priklopi se na 16 pinski OBD priklop. Njegova funkcija je snemanje parametrov po izbiri ( predhodno programiranje )
Še slikca:
Slika

in še nakaj podatkov o čitalcu:
http://www.amazon.com/Autel-MaxiRecorde ... B001LHXVBQ

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 06, 2012 6:24 pm

Zdaj so postale stvari resne! Namreč vse huje je. Če je bilo pred časom to občasno je sedaj dnevno ob vsakem vžigu. Zaganjanje motorja. Redko pa v rezervni program vrže. Oziroma me je samo enkrat po servisu. Ampak to ni to!

Zdaj imam pa še eno vprašanje čisto tako mimogrede preden gre avto na servis.
A se lahko jaz vozim recimo dan, dva z izklopljenim EGR ventilom? S tem mislim jasno samo, da staknem konektor dol in vozim avto brez priklopljenega EGR-a? Ali to pač ni pametno? Saj verjetno ne bi bilo nič narobe. Ne vem zato vprašam. Spucat mi ga ni problem. Oziroma kakšne so posledice nedelujočega EGR-a? Verjetno plini?
Napako pa lahko zbrišem z računalnika in to ni problem.

Sprašujem pa zato, ker sem ga danes popoldne izklopil in naredil cca kilometer samo, da vidim če se kaj boljše obnaša pa mislim, da je bilo malenkost bolje. Ali je pa bilo pač naključje in ni takrat zajebaval.
Napake sicer na EGR ne pokaže. No saj konec koncev nima veze...
Zdaj bo treba par mailov poslat okrog in na servis pritisnit pa ma da ga zdaj zrihtajo. Sproti se bo dal še nekam ocent avto.
V glavnem zdaj je napaka vse pogostejša. Kako se bo pa naprej odvijalo pa je vse odvisno od servisa! Naj povejo če so v stanju popravit in če garantirajo, da bo napaka odpravljena.
V kolikor se bo pa zapletlo gre pa zadeva naprej. Če ne v Ljubljano pa na firmo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 08, 2012 2:14 pm

Pozna kdo? Je za kaj?

Motul 5w30 C3

Zanima me pa še kako je s temi aditivi? Eden za mešanje z oljem in eden za tank...

Xeramic engine protector (za k olju, do 50.000km)

Xeramic diesel (za gorivo, vskih 10.000km)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 08, 2012 5:38 pm

tomzzi je napisal/-a:Pozna kdo? Je za kaj?

Motul 5w30 C3

Zanima me pa še kako je s temi aditivi? Eden za mešanje z oljem in eden za tank...

Xeramic engine protector (za k olju, do 50.000km)

Xeramic diesel (za gorivo, vskih 10.000km)

Motul je dobro olje, dodatkov ne poznam...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov