VAJNA je napisal/-a:Zdravo.
Oče ima podobno težavo s svojo astro. Jo pa vozi na isti servis kot ti. Javlja mu napako engine power is reduced in pa o nujnem servisiranju vozila (čeprav je od zadnjega servisa prevozil šele 5000 km).
Na servis je peljal vozilo že štirikrat, vsakič so avto priklopili na računalnik. Nekaj minut so "navijali" gas nad 2000 obrati, potem je napaka izginila in so ga poslali domov.
Z vozilom se ne vozi ravno počasi, od takrat naprej, ko se je napaka prvič pojavila pa sploh ne. Drugače se vozi večinoma po avtocesti.
Danes zjutraj se je ponovno pojavila, tako da se popoldne vrača na servis besen kot ris.
Kakšen predlog kako naj ukrepa, ker izgleda da ga ne jemljejo resno (ali čakajo na potek garancije čez 4 mesece)?
lp
Živjo
Ja kolikor sem se jaz pogovarjal je to kar pogosta napaka. Kater motor ima? Predvidevam, da 1.7CDTI?
Meni je garancija potekla decembra... Ker pa je bila napaka prisotna in ne odpravljena že pred iztekom garancije mi seveda niso nič računali. Ko sem se zadnjič oglasil na servisu so mi rekli, da je nek nov "update" za točno ta problem. So tudi priznali, da ni prvi problem.
Mehanik je govoril tudi o nekem zaganjanju motorja na mestu. To sem mu tudi potrdil, ker se motor zaganja na mestu. Pri vaši je verjetno isto.
Odkar so mi naredil tale update mi ga sicer ni več vrglo v rezervni. Tudi napake ni več. Ne fali pa dosti, da ga ponovno vrže v rezervni, ker na čase še vedno obrati zelo nihajo... Nič kaj umirjeno ne deluje.
Potrebno je vztrajati. Omeni naj, da ni prvi primer in da imajo navodila od firme kako ukrepati naprej. Pa naj se ne izgovarjajo na kvaliteto goriva, ker nima nobene veze tukaj.
Verjetno so že vprašali kje tankate astro.
Jaz bom šel ponovno na servis. Sam bolje, da mi ne začnejo o gorivu in kvaliteti le tega...
Če ti po pravic povem nisem ravno najbolj zadovoljen z Astro. Samo po servisih hodim. Danes sem šel na servis zavor. In mi je mojster pokazal in povedal, da desna zadnja stran rada zablokira oziroma ne popusti v celoti. Čeljust...
Pa še en nasvet. Ne menjajte zavornih ploščic na pooblaščenem servisu! Cena za (ne lažem) 50% višja.
Koliko vam pa kaj astra pije? Po BC? Koliko kilomterov naredite z enim tankom?
Pa sporoči mi kaj so mu rekli. Ker meni je kot pravim delno odpravljena napaka. In grem nazaj.
lp, Tomaž