radler je napisal/-a:oglašam se po dolgem času, svojga bmwja sem zapeljal do mehanika da bi par stvari popravil, po premisleku sem ga kar pustil tam, 1700e mi je dal zanj
razlog za to je tudi, da me je sram voziti se v bmwju, ostali vozniki bmwjev mi vedno blendajo in pozdravljajo kot da mene boli falus da ma on tud bmwja, policaji so me non stop jebali, tako da izstop iz te sekte debilov.
dokaz je pa tudi tista tema gor, sem ravno videl![]()
LP
Se nisem imel namena oglašat v tej temi, ampak zadnjih nekaj postov me je prepričalo. Očitno je tudi naš forum izgubil vso kredibilnost.
TheZero citira temo, kjer se celo BMW-jaši delajo norce iz soforumašev kot merilo kakovosti BMW foruma??? Pa saj to je približno tako, kot če postavili Sončka in še nekatere katerih kredibilnost je močno vprašljiva kot merilo našega foruma... Smo kaj boljši? Dvomim!
Kar se tiče kupovanja avtomobila pa lahko rečem samo eno: Forumi lahko služijo le kot pomoč pri nakupu in ne merilo. Na vsakem forumu se najde nekaj pravih poznavalcev, kup ljubiteljev in še več nakladačev. Kdo spada v katero skupino? Hmmm to lahko ugotoviš le z daljšim spremljanjem foruma. Pa še potem je dobro imeti zdravo mero skepse do vsakega mnenja.
Mnenje forumaških poznavalcev pa je vedno vprašljivo. Že večkrat se je pokazalo, da vozila ki veljajo na forumu za odlična niso nič drugega kot malce bolje ohranjeni primerki, ki pa so še vedno daleč od tega kot jih večina opeva. Včasih se pokaže tudi, da nekateri forumaški strokovnjaki sodelujejo s prodajalci, ampak to človek opazi šele po nekajletnem obiskovanju forumov. In na koncu še zaupati poznavalcu/mehaniku, ki ga ne poznaš, da je avtomobil res dober nakup? Zate ali za serviserje? Le vprašanje zdravega razuma.
Morda še par malenkosti, ki so me zmotile v prvem postu. E46 in komaj 160.000km pa še 320d? Nekako ne gre skupaj. Takšni avtomobili se kupujejo v poslovne namene in letno naredijo cca 50.000km, četudi je avtomobil le od drugega lastnika... Ste pred nakupom stanje kilometrine preverili na pooblaščenem servisu? BMW ima elektronsko evidenco vzdrževanja in v par minutah lahko zveš skoraj vse. Avtomobil sta si ogledala še dva poznavalca, pa ni nihče opazil, da so loputice še vedno v sesalnem sistemu? Že vrabci na strehi čivkajo o tej težavi pri E46 (da ne omenjam da je tudi forum poln tem o težavah in posledicah lopiutic ki padejo v motor).
Skratka očitno je šlo pri tem nakupu za željo po BMW, ki je preglasila vso zdravo pamet, ter še veliko mero nesreče pri izbiri avtomobila - draga in boleča šola za v prihodnje, ki pa z znamko avtomobila nima nič.
LP Tristan01