Nasveti in napotki ter povpraševanja...

peroRS
Mojster foruma

Re: Cenik popravil

Napisal/-a peroRS Ne feb 17, 2013 10:51 am

maniaxxx je napisal/-a:Mazda ima menjavo naftnega šele na 60kkm, kar je meni predolga. Na prvem servisu se menja samo olje pa filter...to se mi zdi pa premalo.

Meni je to čist normalno :D
Če redno delaš kilometre in sproti "pucaš" nafto, se nima kaj zapacat. Pa seveda tankat tam, kjer je dost prometa in je zaupanja vredna črpalka. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 17, 2013 10:58 am

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Mazda ima menjavo naftnega šele na 60kkm, kar je meni predolga. Na prvem servisu se menja samo olje pa filter...to se mi zdi pa premalo.

Če redno delaš kilometre in sproti "pucaš" nafto, se nima kaj zapacat. Pa seveda tankat tam, kjer je dost prometa in je zaupanja vredna črpalka. ;)

Ja no vozim se kar dosti, čeprav ne več toliko kot včasih. Kje tankam pa itak pazim od vekomaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

novanaforumu
Nov uporabnik

Napisal/-a novanaforumu Ne feb 17, 2013 11:22 am

Vidim, da imate kr deljena mnenja... Pomoje je še najbolj pametno, da jaz sama kupim 5L olja in mu ga prinesem, sam pa kupi vse filtre in naredi servis. Se pravi, da bi mi z delom vred za tak servis lahko računa največ 85€.

Pa še to, katero olje? Sedaj je notri 10W40, nek drug mehanik pa mi je rekel, da je 5W40 bolj primeren za to mašino.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 17, 2013 11:36 am

novanaforumu je napisal/-a:Sedaj je notri 10W40, nek drug mehanik pa mi je rekel, da je 5W40 bolj primeren za to mašino.

Kupi 5-40.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne feb 17, 2013 12:50 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:sam sem na focusu na 15kkm menjal vse filtre, tudi naftnega =P

Jaz bi pol na Octavii moral menjat filtre 4-krat na leto :lol:

Jaz sem jih 3x...je pa res, da sem počasi ugotovil, da je to pretiravanje, ampak servis je bil poceni, tako da se nisem s tem obremenjeval. Mazda ima menjavo naftnega šele na 60kkm, kar je meni predolga. Na prvem servisu se menja samo olje pa filter...to se mi zdi pa premalo.

Sej ford tut, pa vag tut, pa flar se mi zdi da tut,pa še en kup drugih.

peroRS je napisal/-a:

Po fabriškem predpisu se dela tako: filter se zamenja, nato se na vsak predpisani servisni interval spusti vodo in umazanijo iz njega vse do naslednje menjave naftnega filtra.
Res pa je, da tega večina ne počne in se vozi z enim filtrom vse do prvih težav z vbrizgom.Pol je pa stok in jok in namesto da bi filter zamenjali, jim mojstri obnavljajo pumpe in dize (ker je tester tko pokazal). Tisti,ki pa to počnejo, pa kmalu filter zamenjajo,ker ponavadi premočno zategnejo čep na spodnji strani filtra in poškodujejo tesnilo,pol pa nafta curi in zrak vleče. Na kakšnih aftermarket filtrih pa se rado zgodi, da tudi tesnilo na spodnji strani filtra razpoka/preperi in začne spuščat še pred prvim spuščanjem vode in umazanije iz filtra. Pa so spet pumpe pa dize taprve,ki se demontirajo. Nekateri pa čep tudi toliko zategnejo,da navoj poči.Pa gredo po nov filter.
Sam menjam filter nafte na 10kkm...tako kot vse ostale filtre, razen zračnega. Unga imam istega notr že ene 130kkm, na 10kkm ga operem,posušim in vozim.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 17, 2013 1:29 pm

Sej ma reno tud fabriški predpis menjave olja na 30000 nima pa predpisane menajve turbine zarad tega...Dokler bom po takih butastih cenah dobival materjal mi je vseeno,če menjam 2x na interval.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 17, 2013 1:52 pm

čare je napisal/-a:Sej ma reno tud fabriški predpis menjave olja na 30000 nima pa predpisane menajve turbine zarad tega

Reno je druga zgodba, moraš "nemca kupit" :mrgreen: =P

čare je napisal/-a:Dokler bom po takih butastih cenah dobival materjal mi je vseeno,če menjam 2x na interval.

Jaz imam tudi take cene, da bi lahko delal veliki servis vsako leto, ampak lej, vztrajam pri svojem in nimam težav zaradi tega.
Nobenega pa ne prepričujem, da dela enako. ;)

Vem, da 110% zaupam v zanesljivost vseh svojih avtov, tako "nemca" starega slabi dve leti, kot tudi francoza, ki je pravkar postal polnoleten 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 17, 2013 5:31 pm

jeronimo je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€ :) Kot primer original olje GM 5w-30 (oznaka d... 2) 45€
Jaz dam za redni servis 50€ pa se menja olje, oljni filter ter filter zraka na 15kkm.
Poznam pa tut talenta, ki mu je 5€/L olja velik in išče cenejše varinate (Leclerc akcija elf 10w-40 po cca 2,5€/L.
Tko da osebno meni, da za 10w40 olje kar koli več kot 25€ za 5L je velik :)

Morm se oglasit...
Olje FUCHS 15/40 UNIVERSAL TITAN TRUCK
V trgovini 9eur/l
S popustom 6eur/l
ENAKO olje v 10 litrski pakungi na kmetijski zadrugi 38 eur/kanta...
Kaj poreces na to?

15w40 olje je ne 10w40 :D
Ter po imenu sodeč je za tovornjake ;) Se pravi da je to olje več kot preveč dobro za v avto :D

Hotel sem povedat glede cene....

2.5TD pa ne vem če je lih tovornjak....jeep, alfa....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov