Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 11, 2012 10:33 pm

Ti kr poslikaj...tut mene zanima, kaj imaš ti v mislih za enga vraga od jermena
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr jul 11, 2012 11:15 pm

lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Ne vem zakaj bi se obremenjeval s "težavami", ki jih (še) nimaš ;)

13000€ dati za nov avto, ki samo čakaš kdaj bo "crknil" :huh: in potem ti rečeš kaj se obremenjuješ :?:
Mogoče kdo kupi nov avto zato, da "nima" problemov z njim in ne, da čaka kje v dalmaciji, ki bo na dopustu, da bo vse skupaj hudič vzel.

to je VW-freude am fahren. nikoli neveš kaj te doleti :lol: upam da me vw-jevci ne poplivate preveč ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jul 12, 2012 5:56 am

peroRS je napisal/-a:On je verjetno v motornem prostoru videl pasasti jermen, ki poganja alternator pa misli, da ima avto jermen.

Sem enakega mišljenja.

Potac je napisal/-a:yashica definitivno ni taki, kot je na tvoji sliki. Je celi črni, tanši in širši :) Pač to je vidno, če pa je še kaj skrito pa nevem :). lahko pa ju3 slikam pa pokažem :)

Verjemi mi, da tvoj nima zobatega jermena ampak verigo. Morebiti bo ta motor deležen te spremembe v prihodnosti, tako kot se bo to zgodilo z novo generacijo 1,4 tsi-ja (verigo zamenja jermen).

Vse serije 1,2 tsi motorja (86KM- CBZA, 90KM- CBZC, 105KM- CBZB) imajo verigo.

Veriga je očem skrita pod plastičnim ohišjem. Viden je pasasti jermen, ki ga omenja peroRS in katerega si ti zamešal:
Slika

Čestitam za novo pridobitev. Čuvaj ga in veliko varnih kilometrov ti želim ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če jul 12, 2012 6:15 am

lancia hf je napisal/-a:
ilyerik je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Ne vem zakaj bi se obremenjeval s "težavami", ki jih (še) nimaš ;)

13000€ dati za nov avto, ki samo čakaš kdaj bo "crknil" :huh: in potem ti rečeš kaj se obremenjuješ :?:
Mogoče kdo kupi nov avto zato, da "nima" problemov z njim in ne, da čaka kje v dalmaciji, ki bo na dopustu, da bo vse skupaj hudič vzel.

In zakaj bi "samo čakal, da bo crknil"?

Aaaaaammmmm kaj ne bereš točno te teme :?: Saj vse piše ;)

Sem bral temo, ampak zakaj bi kar vnaprej pričakoval okvaro in bil živčen? Vsaj jaz se ne obremenjujem. Vozim skoraj vsakodnevno 100km in zaenkrat me še ni pustil na cedilu. Ok, imam 1.4, ampak tudi ta je po mnenju najbolj aktivnega v tej temi (yashica) problematičen. Če me bo pustil na cedilu, je zaenkrat še v garanciji, zatem pa bo enako kot pri drugih avtih. Moram pa poudariti, da sem imel težave pri svojem prejšnjem avtu (sicer z menjalnikom, ampak ni bistveno, zakaj ostaneš na cesti), ki je bil čisto navaden bencinar, tako da ne gojim kakšnih posebnih čustev zaradi takih dogodkov. Je zoprno, ampak da bi se zaradi takih situacij že vnaprej obremenjeval ...

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če jul 12, 2012 8:23 am

lancia hf je napisal/-a:

15.500€ :P ampak na srečo še ni crknil, me pa zelo mika, da bi jim ob morebitnih naslednjih problemih, kr predlagu menjavo motorja ampak mislm da je to malo nemogoče ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 12, 2012 9:45 am

lancia hf je napisal/-a:

Kaj bo crknilo, no povej?
Osebno poznam 3 Octavie 1.2TSI 15.000€-18.000€ (dve vozita kolega, tretja je od firme, kjer skrbim za avtopark) pa presenetljivo vse delajo brez težav.
In ja, vsem so ob prvem servisu vgradili tiste podložke, vendar pač zato, ker so na servisu tako rekli in ne ker bi bile kakršne koli težave z avtom. ;)
O glasnosti verig in vibracijah ne duha ne sluha. Saj hvala bogu, da je tako.

Mi je pa vedno znova zanimivo, da se nekateri bolj obremenjujete s tem kot pa dejanski lastniki, ki imajo avto po principu "tankaj vozi". ;)
Pa ker je to TSI, jim še tankat ni treba :mrgreen:

fantom je napisal/-a:to je VW-freude am fahren. nikoli neveš kaj te doleti :lol: upam da me vw-jevci ne poplivate preveč ;)

Ja, komaj čakam, da poveličujem VW, res. Nimam kaj drugega za početi v življenju. :lol: :roll:

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Če jul 12, 2012 9:12 pm

lancia hf je napisal/-a:
ilyerik je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

In zakaj bi "samo čakal, da bo crknil"?

Aaaaaammmmm kaj ne bereš točno te teme :?: Saj vse piše ;)

Je komu kaj crknilo :?:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jul 12, 2012 9:19 pm

Clancy je napisal/-a:Je komu kaj crknilo :?:

Ma kje pa to pa ne.....
Temo o problemih so odprli samo preventivno za vsak slučaj, da skoraj nove avtomobile vozijo na servis, ker jim je dolgšas pa se nimajo kam dati :roll: :lol:
Kaj boš potem menjal in vozil na servis, če je vse v najlepšem redu :ue
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jul 13, 2012 7:57 am

lancia hf je napisal/-a:
Clancy je napisal/-a:Je komu kaj crknilo :?:

Ma kje pa to pa ne.....
Temo o problemih so odprli samo preventivno za vsak slučaj, da skoraj nove avtomobile vozijo na servis, ker jim je dolgšas pa se nimajo kam dati :roll: :lol:
Kaj boš potem menjal in vozil na servis, če je vse v najlepšem redu :ue

Bolje preventiva kakor kurativa :P Pr men ni še nič crknilo vse je bilo narejeno v okviru rednega servisa, izjemoma veriga, ker je pač daljši postopek oz. opravilo ;)

Crknilo ni pa še nič.

<3

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jul 13, 2012 2:54 pm

Tudi z TSI se da varčno peljat v naselju 50kmh/h v 4. prestavi
Priponke
DSC00797.JPG

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jul 13, 2012 3:28 pm

MBtouran je napisal/-a:Tudi z TSI se da varčno peljat v naselju 50kmh/h v 4. prestavi

Po klancu navzdol, jst se pelem 55 v 5. prestavi pa mam tm nek okol 4 porabe tko da tole je mau sumljiv :P je pa res da mam 17" tko da če bi meu mn bi znala bit manjša poraba :P

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jul 13, 2012 4:04 pm

Ni po klancu navzdol. Imam tudi video. To sem objavil zgolj kot zanimivost.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe jul 13, 2012 9:36 pm

MBtouran je napisal/-a:Tudi z TSI se da varčno peljat v naselju 50kmh/h v 4. prestavi

če se boš malce bolj potrudil ga boš mogoče spravil pod 2l/100km.... :roll:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 13, 2012 9:43 pm

fantom je napisal/-a:

če se boš malce bolj potrudil ga boš mogoče spravil pod 2l/100km.... :roll:

če spusti gas bo 0.0 in kotural se bo še en čas :mrgreen: =P

"hebala" vas poraba :roll:

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Po jul 23, 2012 7:31 am

Včeraj sem se vrnil z Dalmacije, moj Touran 1.2 tsi z dvema odraslima osebama in tremi otroci + nabasan prtljažnik na polno je šel brez problema, tudi mimo raznoraznih tdi-jev z malo več konji, pri prehitevanju sploh ni blo težav, potegne kr fajn ... tak da avto je super, ketnica še nič ne poje :-), poraba pa s stalno uporabo klime v smeri morja in brez klime nazaj 7,5l / 100km. Vozil sem v povprečju 130km/h (120 - 150).
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po jul 23, 2012 7:48 am

damchy je napisal/-a:Včeraj sem se vrnil z Dalmacije, moj Touran 1.2 tsi z dvema odraslima osebama in tremi otroci + nabasan prtljažnik na polno je šel brez problema, tudi mimo raznoraznih tdi-jev z malo več konji, pri prehitevanju sploh ni blo težav, potegne kr fajn ... tak da avto je super, ketnica še nič ne poje :-), poraba pa s stalno uporabo klime v smeri morja in brez klime nazaj 7,5l / 100km. Vozil sem v povprečju 130km/h (120 - 150).

Če bi šou po avtocesti 100km/h bi mel pa tm 6,5l al pa mogoče še mn :) Men osebno je čist gut lepo 100 na tempomat edin problem so tovornjaki pa občasne starejši ljudje k grejo še počasnej, drugač se mi pa tok ne da po levem pasu furat k so taki agresivneži da bv... Če že grem po levem pasu grem takrat k ga mau prevetrim :)

Pa dobr si da si za tok velik avto uzeu 1.2 TSI jst osebno bi pomoje skor da raje 2.0 TDI, sam kukr gledam je razlika v ceni 5k € tko da kaj pa vem...

Pa mislm da pr avtih izdelanih v letu 2012 ne bi smel bit več problemov z verigo ipd.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Po jul 23, 2012 8:08 am

KlemenP je napisal/-a:
damchy je napisal/-a:Včeraj sem se vrnil z Dalmacije, moj Touran 1.2 tsi z dvema odraslima osebama in tremi otroci + nabasan prtljažnik na polno je šel brez problema, tudi mimo raznoraznih tdi-jev z malo več konji, pri prehitevanju sploh ni blo težav, potegne kr fajn ... tak da avto je super, ketnica še nič ne poje :-), poraba pa s stalno uporabo klime v smeri morja in brez klime nazaj 7,5l / 100km. Vozil sem v povprečju 130km/h (120 - 150).

Če bi šou po avtocesti 100km/h bi mel pa tm 6,5l al pa mogoče še mn :) Men osebno je čist gut lepo 100 na tempomat edin problem so tovornjaki pa občasne starejši ljudje k grejo še počasnej, drugač se mi pa tok ne da po levem pasu furat k so taki agresivneži da bv... Če že grem po levem pasu grem takrat k ga mau prevetrim :)

Pa dobr si da si za tok velik avto uzeu 1.2 TSI jst osebno bi pomoje skor da raje 2.0 TDI, sam kukr gledam je razlika v ceni 5k € tko da kaj pa vem...

Pa mislm da pr avtih izdelanih v letu 2012 ne bi smel bit več problemov z verigo ipd.

Ketno mam novo not, so mi jo v bistvu menjali brez komplikacij, pa software so mi updejtali tik pred odhodom na morje. Avto pa je imel še staro vgrajeno in je izdelan 3/2012. Tud če je avto malo večji in težji, je čisto dovolj, za moje potrebe trenutno prek teče, ker imam 3 majhne otroke. Ne rabim več, čist po pravici povedano.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po jul 23, 2012 8:51 am

damchy je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:

Ketno mam novo not, so mi jo v bistvu menjali brez komplikacij, pa software so mi updejtali tik pred odhodom na morje. Avto pa je imel še staro vgrajeno in je izdelan 3/2012. Tud če je avto malo večji in težji, je čisto dovolj, za moje potrebe trenutno prek teče, ker imam 3 majhne otroke. Ne rabim več, čist po pravici povedano.

To mi je pa malo sumljivo no, da je avto izdelan tok kasnej pa da ma še zmer staro notr. Sicr pa ti si ga kupu 3/2012 kdaj je biu pa izdelan je pa druga stvar, lahko se pa motim. Samo me pa res čudi no, očitno so mel že tok motorjev vnaprej narejenih... Nevem kaj se grejo...

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Po jul 23, 2012 8:57 am

3 tedne sem čakal nanj, dobil pa sem ga 29.3.2012

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po jul 23, 2012 9:07 am

damchy je napisal/-a:3 tedne sem čakal nanj, dobil pa sem ga 29.3.2012

DIZL_ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:mene zanima, če vsi TSI motorji so taki bolj smeti? ali to velja za prve serije?

Z letom 2012 naprej naj bi težave odpravili.

Pol ta trditev ravno ni najbolj pravilna I guess...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mrtwelvetrees in 24 gostov