Nasveti in napotki ter povpraševanja...

proceed31
Nov uporabnik

Kia proc'eed težave

Napisal/-a proceed31 Pe maj 09, 2014 1:28 pm

Živjo, upam da boste znali kaj pomagat!

S punco si skupaj lastiva Kio Proc'eed 2.0TX SP 2010. Včeraj se mi je zgodila čudna stvar, volanski obroč je ostal v desni poziciji in ga na vse pretege nisem mogel premakniti, če bi kdo vozil vzporedno bi zgrmelo. Ko sem avto ugasnil in prižgal se je volan sam od sebe poravnal.
Upam da ne vprašam preveč, a je to kakšen znak za odpoved servo pumpe?

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Veronika.borghesi So maj 10, 2014 8:23 am

To je znak za urgenten obisk servisne delavnice. :D Nenazadnje imaš avto še vedno v garanciji in ni smiselno, da iščeš sam rešitev pri tako varnostno pomembni zadevi. 8)
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 So maj 10, 2014 12:41 pm

Do torka bo urejeno, vzrok je serijska napaka na volanski letvi. Živimo v 21. stoletju in na avtu lahko odpove volan. :/

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So maj 10, 2014 1:06 pm

To je znana hiba teh 2.0 benz ceedov, samo če se drugi delajo norce iz drugih proizvajalcev, koliko vpoklicev imajo, je KIA to zadevo namerno spregledala, pač par žrtev ali poškodb jih pride ceneje kot pa slaba reklama pri vpoklicih... :roll:

sixers3
Nov uporabnik

Napisal/-a sixers3 Ne jun 08, 2014 11:48 pm

koliko je dejanska poraba pri kii ceed (2014) 1.4 cvvt bencin? mestna vožnja?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Po jun 09, 2014 12:08 am

Moj pro ceed 1.4 ima porabo po Lj in obvoznici tam povprečno nekje 7l po racunalniku, dejansko pa je še kakšne pol litra višja, tako da tam nekje 7.5l. Pozimi pa še kak liter več.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To jul 22, 2014 12:55 pm

Je imel kdo problem s potistnim ležajem pri Pro'ceedu 1.4 2009? Avto vedno nekaj cvili, ko pa pohodiš sklopko, neha. Baje naj bi bil problem v potisnem ležaju, avto še nima 40k km. Je ob tem najbolje zamenjati celotno sklopko (lamela, košara)?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jul 22, 2014 2:43 pm

Pozdravljeni

V koliko je stil vožnje, ki obremenjuje potisni ležaj ( dolgo časa stisnjena stopalka sklopke ), bo potrebno večkrat menjati potisni ležaj kot lamelo. Osebno bi najprej snel menjalnik, pa se vidi v kakšnem stanju je vse ostalo ............................... torej se bi odločal, ko bi se videlo, kako in kaj.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jul 22, 2014 2:56 pm

sixers3 je napisal/-a:koliko je dejanska poraba pri kii ceed (2014) 1.4 cvvt bencin? mestna vožnja?

Ima jo partner moje nečakinje,vozi večinoma kratke relacije po MB,poraba cca 9 litrov,najraje bi uveljavljal stvarno napako,ampak,ve da to nima smisla.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To jul 22, 2014 4:30 pm

Stvarno napako? Kaj pa je pričakoval 5L porabe v mestu?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jul 22, 2014 4:56 pm

He,he,obljubljali so 7 :lol:

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 To jul 22, 2014 5:34 pm

http://www.reuters.com/article/2012/11/ ... 5I20121108
kolikor vem so potem lastnikom dali bone za gorivo:)
čeprav smetim temo se moram pohvaliti da sem imel zadnjič relacijsko vožnjo maribor celje po AC z povprečno hitrostjo 80km/h porabo 3.2l/100km, ampak ne s kijo :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To jul 22, 2014 5:57 pm

Ma to smo že premlevali,ni samo pri Kii tako,tudi jaz bi komot tožil,če bi lahko kaj dosegel,ampak sem itak vedel,da moram pribit liter,dva njihovim obljubam ;) :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 22, 2014 11:32 pm

Meni se za tist deci ne splača tožarit :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 23, 2014 6:45 am

Jest pa bom raje tiho, da me ne bo fabrika tožila :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jul 25, 2014 10:18 am

Za moje pojme dobiš najbolj realen podatek glede porabe pri cee'du na nemškem sprintmotor. Različne deviacije, kjer se nekdo vozi zgolj po mestu ali pa "pluži" po avtocesti z 80 km/h in porabi nato le dobre tri litre, ne predstavljajo realne slike. Odstopanja od tovarniških podatkov so pa pri vseh znamkah približno enaka. Pravijo, da naj bi bili podatki bolj realni, ko bo uveden nov standard, saj je trenutni preveč star in neprilagojen današnjemu načinu uporabe.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/23-Kia/945-ceed.html?vehicletype=1&constyear_s=2011&power_s=75&powerunit=2

Veronika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jul 29, 2014 10:20 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Za moje pojme dobiš najbolj realen podatek glede porabe pri cee'du na nemškem sprintmotor. Različne deviacije, kjer se nekdo vozi zgolj po mestu ali pa "pluži" po avtocesti z 80 km/h in porabi nato le dobre tri litre, ne predstavljajo realne slike. Odstopanja od tovarniških podatkov so pa pri vseh znamkah približno enaka. Pravijo, da naj bi bili podatki bolj realni, ko bo uveden nov standard, saj je trenutni preveč star in neprilagojen današnjemu načinu uporabe.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/23-Kia/945-ceed.html?vehicletype=1&constyear_s=2011&power_s=75&powerunit=2

daj ne bluzi prosim o standardih, ker smo že imeli debato o tem. Večina EU proizvajalcev uporablja ECE standard, ki je tudi zahtevan pri obračunu CO2 za davke v EU. Kia navaja izpuste CO2 po ECE standardu, porabo pa po drugem standardu. In zavajajoče je ravno to, da nikjer ne navaja po čem jo meri, oziroma v podrobnem katalogu piše le da ni merjeno po ECE ampak po ECG. In še par takih koncernov je v EU, ki imajo "svoje" standarde merjenja... rajše ne bom našteval, da se ne bo kdo užalil.

se strinjam, sprintmonitor.de je realen. a le ko imaš dovolj velik vzorec, da lahko odbiješ ekstreme in potem iz tiste vsote izračunaš povprečje. in če to narediš, se jasno vidi, da Kia precej odstopa od normiranih podatkov.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jul 30, 2014 6:33 am

Jerch_ je napisal/-a:se strinjam, sprintmonitor.de je realen. a le ko imaš dovolj velik vzorec, da lahko odbiješ ekstreme in potem iz tiste vsote izračunaš povprečje. in če to narediš, se jasno vidi, da Kia precej odstopa od normiranih podatkov.

Ah ne no, a hočeš rečt, da KIA ni tak šparovček in super avto, kot ga hočejo prikazat?!?! :shock: :roll: :lol:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jul 30, 2014 8:09 am

sprit monitor fantje in dekleta, ne spriNt ...dejmo se že enkrat navadit no ;)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jul 30, 2014 9:26 am

Glede na "ekstreme", ki se pojavljajo v SLO, so podatki nemških uporabnikov o porabi brez dvoma najbolj realni in zaupanja vredni. 8)
Dvomi o standardih se pa itak ne bodo nikoli polegli, sicer pa naj nekdo napiše, če je že tak genij, kateri standard se najbolj približa dejanski porabi oziroma realni uporabi avtomobila. Takšnega standarda ni in ga ne bo, ker so razlike že med zasnovo cest in filozofijo načina vožnje med posameznimi evropskimi državami prevelike. :lol: Tukaj ni in ne bo nikoli skupnega imenovalca. :DDD

Veronika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov