Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a damchy Po jul 23, 2012 12:41 pm

KlemenP je napisal/-a:
damchy je napisal/-a:3 tedne sem čakal nanj, dobil pa sem ga 29.3.2012

DIZL_ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:mene zanima, če vsi TSI motorji so taki bolj smeti? ali to velja za prve serije?

Z letom 2012 naprej naj bi težave odpravili.

Pol ta trditev ravno ni najbolj pravilna I guess...

Jaz tud mislim da ne!
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

touri
Nov uporabnik

Napisal/-a touri Ne jul 29, 2012 4:08 pm

pozdravljeni

Imam novega tourana 1.2 tsi ter prebiram o težavah z verigami in turbinami.Zato me malo skrbi,za vzdržljivost motorja.
Kje v SLO, kateri pooblaščenec bi mi preventivno menjal pogonsko verigo.Avto je izdelave 11-2011,prevoženih,5000 km.
hvala za nasvet

lp :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 29, 2012 4:46 pm

touri je napisal/-a:pozdravljeni

Imam novega tourana 1.2 tsi ter prebiram o težavah z verigami in turbinami.Zato me malo skrbi,za vzdržljivost motorja.
Kje v SLO, kateri pooblaščenec bi mi preventivno menjal pogonsko verigo.Avto je izdelave 11-2011,prevoženih,5000 km.
hvala za nasvet

OFF1 :daj mi povej kako se obnese ta motor v težki kravi kot je touran, v polotu ki je pol lažji je nad 110 bil popolnoma mrtev.

OFF2, :zakaj lahko narediš 5kkm v 8 mescih?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Ne jul 29, 2012 5:01 pm

maniaxxx je napisal/-a:

hvala za nasvet

OFF1 :daj mi povej kako se obnese ta motor v težki kravi kot je touran, v polotu ki je pol lažji je nad 110 bil popolnoma mrtev.

Nevem kako lahko rečeš da je biu nad 110 popolnoma mrtev :) če bi rad da je živ mej do ene 120-130 v 4. pa pol prestav v 5. v 6ti gre pa res mau bl počas... sicr pa nevem kaj se pričakuje od 1.2 mašine da bo šla k 3.6 :P

Jst zadnje čase spet opažam ropot verige, kljub temu da so mi jo menjal... Tko da nevem a ma še kdo podobne "probleme", pizdarija :)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 29, 2012 5:57 pm

KlemenP je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

hvala za nasvet

Nevem kako lahko rečeš da je biu nad 110 popolnoma mrtev :) če bi rad da je živ mej do ene 120-130 v 4. pa pol prestav v 5. v 6ti gre pa res mau bl počas... sicr pa nevem kaj se pričakuje od 1.2 mašine da bo šla k 3.6 :P

Jst zadnje čase spet opažam ropot verige, kljub temu da so mi jo menjal... Tko da nevem a ma še kdo podobne "probleme", pizdarija :)

Mrtev seveda relativno, odvisno kaj si prej vozil oziroma kaj pričakuješ, pri meni je bila napaka, da sem prej imel dizla, in se mi je zdel polo na 110 neprimičnina, je pa do 110 prišel prej kot prejšnji avto. Potem sem spet nabavil dizla in sem se rešil težav z 1.2 tsi
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Ne jul 29, 2012 6:57 pm

hvala za nasvet

Pa ti ropota kaj? Če ti ne, pol ne diraj, nima kaj bit. Drugače pa se nimaš kaj bat, avto maš v garanciji! Če bo kaj ti bodo menjali! Sem po nakupu tud bil celi prestrašen, ko sem to temo bral, sedaj pa me ne gane, ker zadeva zaenkrat špila nad pričakovanji! (Nekateri v službi me hočejo včasih malo provocirat, ampak me ne gane! Kao s finto, ko sem se vrnil z morja...če mi je avto zdržal pa takšne provokacije :-), ker je pač TSI in 1.2) Pa to da nad 110 ne gre nikamor tudi ne drži, mi smo se pelali zelo fajn na morje in nazaj, brez težav po avtocesti, avto je za moje potrebe več kot dovolj odziven, več ne rabim, če bi potreboval bi pa kupil močnejši motor! Vozim tri majhne otroke v avtomobilu in nimam potrebe po divjanju!

Drugače pa sem avto kupo pri Avto Jarc v MB in sem zaenkrat zadovoljen. Bilokaj rabim, me zanima...pokličem servisnega svetovalca, pa zrihtajo, razložijo, sploh ni problema.

touri
Nov uporabnik

Napisal/-a touri Ne jul 29, 2012 7:56 pm

tudi ford konec leta uvaja trivalne,1000ccm,motorje 125km,v c-max...
Za umirjeno vožnjo čisto dovolj,zakaj malo km,imam 2 avta pri hiši[*]
kateri pooblaščenec vw najbolj prisluhnejo uporabnikom,glede menjave verige..
Lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 29, 2012 8:03 pm

touri je napisal/-a:tudi ford konec leta uvaja trivalne,1000ccm,motorje 125km,v c-max...
Za umirjeno vožnjo čisto dovolj,zakaj malo km,imam 2 avta pri hiši[*]
kateri pooblaščenec vw najbolj prisluhnejo uporabnikom,glede menjave verige..
Lp

Ni bilo mišljeno kot napad, samo zanimalo me je, ta fordova poteza zna bit tud zanimiva.

Aha dva avta, ta je pa druga.

Kar se servisa tiče je po moje najboljš da ga pelješ kar tam ko si ga kupil, verjetno bojo imeli posluh za stranko, ki jim je pustila ne malo denarja.

touri
Nov uporabnik

Napisal/-a touri Ne jul 29, 2012 8:05 pm

damchy
koliko si plačal za tourana

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Ne jul 29, 2012 8:27 pm

touri je napisal/-a:damchy
koliko si plačal za tourana

Glede servisa se strinjam, da pojdi tja kjer si kupil! Za avto pa sem dal 19.500 Eur, pa 500 eur sem še potem dobil dmv-ja nazaj, ker imam 3 otroke!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jul 29, 2012 8:30 pm

maniaxxx je napisal/-a:

V Octavii in pa Yetiju (oba imata 6 prestav) je to za povprečnega uporabnika (vožnja po omejitvah) povsem zadovoljiva motorizacija.
Recimo brat ima V6 dizla pa je po dvodnevni vožnji z Octavio 1.2TSI (4 notri) zelo pohvalil odzivnost motorja v klanec ter porabo (6l/100km) :mrgreen:
Je pa treba upoštevat, da je to še vedno vstopna motorizacija ter 105KM, ki ne delajo čudežev ;)

Ne vem pa če je Touran kaj težji od zgornjih dveh avtov.

A to se ti zdi malo? Včasih sem jaz delal podobne kilometre.....in to z dizlom :mrgreen:

Da se, če imaš do šihta 5 min peš ter imaš avto le za dopust na morje ter občasno kakšen izlet. ;)

touri
Nov uporabnik

Napisal/-a touri Ne jul 29, 2012 8:39 pm

na gotovino 18,potem še lita platišča,ter še delno usnjene prevleke,je pa tudi bele barve,gremo sedaj na morje v dalmacijo,upam brez težav....

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jul 29, 2012 8:45 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

V Octavii in pa Yetiju (oba imata 6 prestav) je to za povprečnega uporabnika (vožnja po omejitvah) povsem zadovoljiva motorizacija.
Recimo brat ima V6 dizla pa je po dvodnevni vožnji z Octavio 1.2TSI (4 notri) zelo pohvalil odzivnost motorja v klanec ter porabo (6l/100km) :mrgreen:
Je pa treba upoštevat, da je to še vedno vstopna motorizacija ter 105KM, ki ne delajo čudežev ;)

Ne vem pa če je Touran kaj težji od zgornjih dveh avtov.

A to se ti zdi malo? Včasih sem jaz delal podobne kilometre.....in to z dizlom :mrgreen:

Da se, če imaš do šihta 5 min peš ter imaš avto le za dopust na morje ter občasno kakšen izlet. ;)

Men so bli vedno fascinantni ljudje ki delajo malo kilometrov, meni nikakor ne rata :mrgreen:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jul 29, 2012 9:38 pm

maniaxxx je napisal/-a:Men so bli vedno fascinantni ljudje ki delajo malo kilometrov, meni nikakor ne rata :mrgreen:

kaj da ti recem... 4 meseci, 4.000 km =P
turbo inside

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jul 29, 2012 9:43 pm

_furby_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Men so bli vedno fascinantni ljudje ki delajo malo kilometrov, meni nikakor ne rata :mrgreen:

kaj da ti recem... 4 meseci, 4.000 km =P

Od začetka Februarja pa do danes 10.000 km =P
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jul 30, 2012 4:32 am

Sodelavec ima dve leti starega (takrat kupil novega) clia 1,2 tce in nima niti 1000 prevoženih km :shock: in nisem pozabil dodati še ene ničle :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po jul 30, 2012 4:53 pm

yashica je napisal/-a:

Sodelavec ima dve leti starega (takrat kupil novega) clia 1,2 tce in nima niti 1000 prevoženih km :shock: in nisem pozabil dodati še ene ničle :lol:

Reč mu, da mora mal bl se vozt, ker se mu bo bencin v rezervarju pokvaru :)
FOLCIKA - SCIROCCO

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po jul 30, 2012 5:22 pm

WMB je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Mislm da v tem primeru najbolj suvereno stran vržen dnar :) Pomoje še pokanje petard za časa mladosti ni blo taka zguba kukr je to da kupš nov avto pa v enmu letu nardiš 500km, nevem pa ne no :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jul 30, 2012 6:24 pm

WMB je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Saj se veliko voz v suhem in dežju- z biciklom :DDD Ta avto sploh še ni videl mokre ceste in to mislim resno. Je edini v Sloveniji za katerega si upam trditi, da je po dveh letih tak kot nov ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To jul 31, 2012 11:29 am

off: Sam imam beetla, kmalu bo imel 9 let ter 145000km. Poznam pa možakarja, ki ga je kupil istočasno in ima šele 12000 km (pa niso prevrteni) :D

Imam pa trenutno doma Škodo Fabio 1.2 TSI (85hp) in moram rečt, da zadeva lepo prede. Za mestni avto ter po obvoznici ni nobenega problema dosegat hitrosti 110-130km/h. Kako bi bilo na daljše relacije pa ne vem...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 27 gostov