Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a LeQuack Sr jul 30, 2014 10:49 pm

Itak je brezveze debatirat o porabi ker so motorji z notranjim izgorevanjem za v muzej.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jul 31, 2014 6:30 am

Ta "sprit" kaže popoloma zgrešeno stanje, vsaj za moj avto. Meni Espace IV 2.0T žre od 8,8-9,3, odvisno ali je več zunanje ali več mestne vožnje. Pozimi v gostem prometu v mestu tudi 9,9. Ampak njihovih 11-12 pa ne zastopim, zakaj ne peljejo avta k mehaniku.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 31, 2014 8:00 am

Pa imaš ti 2.0T ali 20dci ker z meganom 2.0T si takoj na 10l povprečne porabe tako, da z espacem bi bila realna okrog +12l vse drugo bi bilo samo jajcanje.
Da ne bo samo off osebno kolikor imam iskušnje (bolj malo ker stara zasnova ne mora bit bog ve kaj) in kolikor sem slišalo od lastnikov kie je poraba kar dosti višja od navedeno oz od konkurence, da sploh ne govorim o tistih 3.6l ali nekaj takega
Lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jul 31, 2014 12:16 pm

Tudi na spritmonitorju moraš pri posamičnem avtu najprej porezat špice, se pravi zgornje in spodnje ekstreme ter šele nato izračunat povprečje. In potem zadeva postane malo bolj merodajna. Še bolj pa se približaš realnosti tako, da pogledaš in malo preračunaš porabo pri tistih z veliko tankanji in tistih z manj. Prvi načeloma delajo več km --> daljše fure --> nižja poraba goriva /100 km. Drugi ravno obratno (več mestne vožnje, več porabe itd.). Zdaj moraš pa samo še za sebe vedet kam spadaš in tako lahko precej natančno vidiš koliko naj bi ti avto porabil. :)

Pri mestni vožnji se pa vedno znova nasmejim pričakovanjem določenih ljudi, da bo avto porabil točno toliko kot piše v podatkih. Namreč mestna vožnja nima zgornjega limita. Ko motor lavfa in avto stoji na mestu, je poraba /100km v tistem momentu neskončna (matematično). In 100 različnih ljudi pojmuje mestno vožnjo na 100 različnih načinov, odtod potem tudi taka odstopanja. Pri strogo mestni vožnji lahko takole teoretično tudi kak varčen dizel motor porabi 9L/100km, kaj šele bencinar...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če jul 31, 2014 3:44 pm

Polo78 je napisal/-a:Pri mestni vožnji se pa vedno znova nasmejim pričakovanjem določenih ljudi, da bo avto porabil točno toliko kot piše v podatkih. Namreč mestna vožnja nima zgornjega limita. Ko motor lavfa in avto stoji na mestu, je poraba /100km v tistem momentu neskončna (matematično). In 100 različnih ljudi pojmuje mestno vožnjo na 100 različnih načinov, odtod potem tudi taka odstopanja. Pri strogo mestni vožnji lahko takole teoretično tudi kak varčen dizel motor porabi 9L/100km, kaj šele bencinar...

Za povrh obstajajo neskončno velike razlike med mestno vožnjo sredi italijanskega Rima in recimo švedskega Stockholma. Tovrstne zadeve so neprimerljive. Sicer se pa vse začne že pri definiciji mestne vožnje. Po standardih za merjenje porabe so zato točno definirani parametri, koliko časa avto stoji, koliko časa in s kakšno hitrostjo se pelje itd. Jaz razumem vse skupaj zgolj kot neke vrste skupni imenovalec za lažjo primerjavo. Je pa zadeva v praksi pričakovano odvisna še od poplave drugih, bolj variabilnih in od posameznika odvisnih dejavnikov.:D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe avg 01, 2014 6:48 am

Megane z 10l porabe peljem v graben, to je verjetno kaj hudo narobe. Pri 225kkm in mestni vožnji mi kaže po 600km 9,3l. Seveda v okviru omejitev, to kljub 170KS ni neki dirkalec.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe avg 01, 2014 8:59 am

Hehe jest mam Megana z 10 porabe.... pa ga probam čimdalj od grabna držat. In se mi zdi 10 še majhna poraba.... :lol: Konje je treba futrat nimaš kej. :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe avg 01, 2014 1:26 pm

To ne znate vozit? Čez 9l/100 je neumnost za kakršenkoli mali avto. Pa sem imel že kar skoraj 10 Renaultov. Če žre 10, pejte na 3.0, pa vsaj uživajte, ne pa ritpasapa, pa zadaj nič.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe avg 01, 2014 1:50 pm

Hmm o kvaliteti svoje vožnje ne bi sodu, je pa res da sem večino časa na gasu, zato sem si ja kupil avto z 200+ konji. :) Za šparat sm mel dizla. :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 01, 2014 2:39 pm

Točno je res za šparat so dizli. Osebno sem imel corso z 1.6T z +200konji in sem imel povprečno porabo 10.6l na 100km na okrog 30kkm prevoženega, da bi pa kupil kravo z 3.0 mašino in še po vrhu bencinar kjer nimaš nobenega užitka z teškim avtom je čista bedarija. Za občasna izživljanja je rang megana max oz že po testih so govoril, da v meganu ni takega užitka kot v cliu.

ps.: espace 3.0dci z 180koni 400Nm od letnika 2006-2008 ima kominirano vožnjo 9,4l na 100km pa vemo kaj pomenijo tovarniški podatki kaj šele bencinar
Lp

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Sr avg 20, 2014 9:23 am

Zadnje čase je v tej temi kar nekaj postov mimo teme :)

No da še jaz dodam, imam Kia ceed 1.6 SW Crdi letnik 2011, slabih 70.000 km.
Dosedanje napake ali popravila:
- kodni vžig včasih ni prepoznal ključa - popravljeno v garanciji
- škripanje zadnjih prtljažnih vrat - popravljeno oz. podmazana vodila
- do sedaj sem že zamenjal kakšne 4 žarnice za kratke luči - sam menjal ampak je kar zahtevno, ker je prostora malo.
- odtrgan ročaj iz umetnega usnja na zadnjih prtljažnih vratih - ni popravljeno], ker ne sodi v garancijo, češ da smo premočno vlekli za ta ročaj :) Potem se nisem niti prepiral s servisom, ker mi je itak lažje zapreti prtljažnik s pomočjo plastičnega držala (luknje).
- opazil sem, da mi je ročna zavora ratala rahlo previsoka, šele pri 6 zobu prime - nisem še nič popravljal, verjetno ob naslednjem servisu
- parkrat se mi je že zgodilo, da se lučka za nedelovanje ESP prižge. Zadeva zgine, ko ustaviš in prižgeš motor.

Sicer pa sem zadovoljen z avtom. Poraba je okrog 5,5 l/100km pri kombinirani vožnji.

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Če avg 21, 2014 8:49 am

pa kva sploh kupujete te Kije, sej vam že vse ime pove...

KIA - Killed In Action =P

resno, Kia če bi bla tok dobra bi jo tut kater od zaposlenih kupil, tako pa vozijo službene ker pač morajo, tisti ki nimajo službenih Kij jih tudi ne kupijo kot avto za lastno uporabo imajo druge znamke, ker sami vedo kako precenjena so ta jetra.

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Če avg 21, 2014 8:51 am

M156 je napisal/-a:pa kva sploh kupujete te Kije, sej vam že vse ime pove...

Napačno....

KIA - Končno imam avto :-P

M156
Novinec

Napisal/-a M156 Če avg 21, 2014 12:54 pm

Al_Capone je napisal/-a:

Napačno....

hahaha to je samo tolažba ;)

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če avg 21, 2014 2:14 pm

ceeder je napisal/-a:...da se lučka za nedelovanje ESP prižge. Zadeva zgine, ko ustaviš in prižgeš motor.
.

Z vgasnjenim tudi težko dela ESP :-P Šala :D

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So avg 23, 2014 10:12 am

ceeder je napisal/-a:Zadnje čase je v tej temi kar nekaj postov mimo teme :) ... Sicer pa sem zadovoljen z avtom. Poraba je okrog 5,5 l/100km pri kombinirani vožnji.

1. Itak, pač del slovenske folklore. :D
2. Kje se pa največ voziš, oziroma kako? Enim namreč pije takšen cee'd 10 in več litrov :rofl - verjetno zaradi "folklore"
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 So avg 23, 2014 11:09 am

M156 je napisal/-a:
Al_Capone je napisal/-a:

Napačno....

hahaha to je samo tolažba ;)

Če sta Kia in Hyundai skupno četrta največja proizvajalca vozil na svetu jim lahko vsaj priznamo da izdelujejo avtomobile ;) Hyudai motorsport se zadnje čase tudi zelo dobro drži na WRC, tako da jim akcija tudi ni tuja :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So avg 23, 2014 11:35 am

ceeder je napisal/-a:Zadnje čase je v tej temi kar nekaj postov mimo teme :)

No da še jaz dodam, imam Kia ceed 1.6 SW Crdi letnik 2011, slabih 70.000 km.
Dosedanje napake ali popravila:
- kodni vžig včasih ni prepoznal ključa - popravljeno v garanciji
- škripanje zadnjih prtljažnih vrat - popravljeno oz. podmazana vodila
- do sedaj sem že zamenjal kakšne 4 žarnice za kratke luči - sam menjal ampak je kar zahtevno, ker je prostora malo.
- odtrgan ročaj iz umetnega usnja na zadnjih prtljažnih vratih - ni popravljeno], ker ne sodi v garancijo, češ da smo premočno vlekli za ta ročaj :) Potem se nisem niti prepiral s servisom, ker mi je itak lažje zapreti prtljažnik s pomočjo plastičnega držala (luknje).
- opazil sem, da mi je ročna zavora ratala rahlo previsoka, šele pri 6 zobu prime - nisem še nič popravljal, verjetno ob naslednjem servisu
- parkrat se mi je že zgodilo, da se lučka za nedelovanje ESP prižge. Zadeva zgine, ko ustaviš in prižgeš motor.

Sicer pa sem zadovoljen z avtom. Poraba je okrog 5,5 l/100km pri kombinirani vožnji.

Za ESP ti predlagam obisk servisa, kot ti bo le ta gorel. Po vsej verjetnosti ti bodo menjali konektor, če imaš avto še v garanciji.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So avg 23, 2014 11:42 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:
ceeder je napisal/-a:Zadnje čase je v tej temi kar nekaj postov mimo teme :) ... Sicer pa sem zadovoljen z avtom. Poraba je okrog 5,5 l/100km pri kombinirani vožnji.

2. Kje se pa največ voziš, oziroma kako? Enim namreč pije takšen cee'd 10 in več litrov :rofl - verjetno zaradi "folklore"

Drugič vsaj vse preberi, preden pišeš. On ima dizla, ne bencinarja.

sladand
Nov uporabnik

Napisal/-a sladand Če sep 04, 2014 3:56 pm

Lep pozdrav imam namen kupiti kio ceed 2.0 crdi 140 km. Kakšno je vaše mnenje o tem modelu so kakšne znane hujše okvare
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov