Zdravo! Sem lastnica Polo highline 1.2 TSI/105KM. Nekaj časa nazaj, ko so bili problemi z avtom, je že brat pisal na to temo. Sem takrat že mislila, da bo problemov z avtom konec, ampak očitno še ne misli biti tako. Če povzamem:
Avto je bil kupljen februarja lani. V mesecu septembru sem opravila prvi redni servis- vse bp, dolili pa so 2 dcl hladilne tekočine (so rekli, da je to povsem normalno). Pri skoraj 13.000 km se je prižgala rdeča lučka za olje. Olja je bilo preveč in je bilo gosto in temno. Po enem dnevu "pogajanja" (oni so trdili, da sem si sama zlila nekaj v olje, jaz vem, da nisem), so menjali olje, filter in črpalko. Ter dolili 2 dcl hladilne tekočine- baje je bilo spet povsem normalno! Zatem se je stanje z avtom malce umirilo, sama sem poskušala pozabiti vse to. Pri skoraj 22000 prevoženih kilometrih se je pričela prižigati EPC lučka. Avto je v križiščih ostajal, motor je bil brez moči. Sem se oglasila na servisu. Serviser se je usedel v avto, prižgal motor in dejal, da lučka ne gori. Baje da se to kdaj zgodi, če pa ugasnem avto in ga znova prižgem, lučka ne bo več svetila. Kot en b**** sem odšla domov, ter med vožnjo upala, da se to zopet ne zgodi. Pa se je, zato sem znova odšla na servis- motor sem pustila v teku, avto so priklopili na računalnik in takoj vedeli, za kakšno napako gre. Posodobili so software, pritrdili cevko in je bil mir za en čas. Par tednov nazaj se je začela težava z verigo- zadnji teden se mi je zdelo, kot da vžigam traktor

V ponedeljek sem se oglasila na rednem servisu pri 30000 in omenila tudi težave z verigo. Po končanem servisu so rekli, da so mi samo zamenjali vrsto olja (čeprav je na ponedeljkovem računu in računu prejšnjega servisa obakrat napisano olje castrol magnatec pro) in da bomo videli, če bo kaj bolje. Prvih nekaj vžigov se je veriga še vedno slišala, zadnje štirikrat pa ne. Kakšna je povezava med verigo in oljem? Po moji logiki (ki nima niti najmanjše povezave z avtomehaniko), bi morali zamenjati verigo in ne olja.
Ali je normalno, da se dolije v 30000 km 6 dcl hladilne tekočine?
Lp, M.