Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 27, 2014 3:57 am

bostjannn je napisal/-a:Ne vem no če ravno vsi, meni prejšnji in sedanji avto oba pijeta manj, kot so tovarniski podatki, sicer ne veliko par deci pa vseeno. Seveda vse odvisno od načina vožnje, jaz imam 90posto relacijske, ostalo mesto in kratke razdalje. Dnevna tura mi je 24 km do sihta v eno smer, izvenmestne vožnje po regionalki

Način vožnje seveda ogromno pomeni, so pa tudi regionalke zelo različno "požrešne" kar predvsem takšni, ki "peglate" eno in isto relacijo 99,9% časa (seveda z istim avtom) enostavno ne vzamete v zakup.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So sep 27, 2014 6:42 am

Da malo spet zaidemo na pravo vsebino. Napake. Trenutno jo (KIO CEED 1.6 SW, benz, 93kW) imam leto in pol. Naredil 25.000 km. Seveda kupil rabljeno, letnik 2008, ker za novo nimam denarja. Prejšnja lastnica je imela porabo 7,7 litra; tako je pokazal BC, preden sem ga resetiral. Bila je iz LJ okolica in se vozila v v mesto. Jaz delam relacijsko vsak dan (AC, regionalka, mesto) okoli 50 km. Poraba 7 litrov. Ne vozim se kot dedi ali babi, ampak da pridem v tistih 18 - 20 min službo. ;) Seveda lahko je manj tudi, sam realno pa je 7 litrov. In to je tudi edina napaka avtomobila. Da je treba tankat, ko se tank izprazni. Na zrak ne gre. :D
Minimalna povprečna poraba je bila 6,4 in to na morje s kovčkom in polno obremenitvijo. Maximalna povprečna pa 7.8 litra, ko se ornig bolj pritisnil. Vse ostalo B.P. Servis poceni, če veš kako se zmenit in kaj zahtevat na uradnem servisu.

LP

P.S.: Saj je to tema za KIO a ne? Aja, da dodam malo na bencina. :twisted: WV nočem, ker ni lep in je predrag. Subjektivno. Če pa bi ga že moral imeti, bi vzel pa golfa in ga prodal naprej. Si kupil novo kio in o ostankom denarja peljal mojo družino kam na dopust za dalj časa. To bi bolje vplivalo na moj ego in mojo ženo, kot pa WV. Pa brez zamere.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So sep 27, 2014 7:40 am

maius28 je napisal/-a:P.S.: Saj je to tema za KIO a ne? Aja, da dodam malo na bencina. :twisted: WV nočem, ker ni lep in je predrag. Subjektivno. Če pa bi ga že moral imeti, bi vzel pa golfa in ga prodal naprej. Si kupil novo kio in o ostankom denarja peljal mojo družino kam na dopust za dalj časa. To bi bolje vplivalo na moj ego in mojo ženo, kot pa WV. Pa brez zamere.

Končno še eden, ki ima dejansko Kio. :lol: Zdaj te pa bodo :-:o :-:o Vsaj ne boš edini :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 27, 2014 3:19 pm

maius28 je napisal/-a:Da malo spet zaidemo na pravo vsebino. Napake. Trenutno jo (KIO CEED 1.6 SW, benz, 93kW) imam leto in pol. Naredil 25.000 km. Seveda kupil rabljeno, letnik 2008, ker za novo nimam denarja. Prejšnja lastnica je imela porabo 7,7 litra; tako je pokazal BC, preden sem ga resetiral. Bila je iz LJ okolica in se vozila v v mesto. Jaz delam relacijsko vsak dan (AC, regionalka, mesto) okoli 50 km. Poraba 7 litrov. Ne vozim se kot dedi ali babi, ampak da pridem v tistih 18 - 20 min službo. ;) Seveda lahko je manj tudi, sam realno pa je 7 litrov. In to je tudi edina napaka avtomobila. Da je treba tankat, ko se tank izprazni. Na zrak ne gre. :D
Minimalna povprečna poraba je bila 6,4 in to na morje s kovčkom in polno obremenitvijo. Maximalna povprečna pa 7.8 litra, ko se ornig bolj pritisnil. Vse ostalo B.P. Servis poceni, če veš kako se zmenit in kaj zahtevat na uradnem servisu.

LP

P.S.: Saj je to tema za KIO a ne? Aja, da dodam malo na bencina. :twisted: WV nočem, ker ni lep in je predrag. Subjektivno. Če pa bi ga že moral imeti, bi vzel pa golfa in ga prodal naprej. Si kupil novo kio in o ostankom denarja peljal mojo družino kam na dopust za dalj časa. To bi bolje vplivalo na moj ego in mojo ženo, kot pa WV. Pa brez zamere.

Če je imela ženska porabo 7.7l in ti imaš pa 7l jaz tukaj vidim samo eno, da se ti bolj cjaziš kot ona. Glede avta pa se ne napiše wv ampak vw zdaj kaj se bolj splača kupit je pa drugo, ker pri nas je veliko bolj cenjen golf kot katera koli kia in bo golf zgubil dosti manj na ceni in lažje prodal.

Jaz sem imel z prejšnjim avtom opel corso najnižjo porabo na tank 5.8l pa je imela preko 200 konj tako, da za tistih par konj in porabo 6.4l je zelo veliko

ps.: nimam vw, da ne bo pomote in tudi dol mi vidi za njega, ker nisem značar in vsakič kupim drugo znamko oz tisto kar paše mojim očem ;)
Lp

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So sep 27, 2014 6:29 pm

A ni bolš da ima avto večjo porabo, tako jih manj ljudi kupi in je bolj eksotika :)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 So sep 27, 2014 7:23 pm

pskoda je napisal/-a:
maius28 je napisal/-a:Da malo spet zaidemo na pravo vsebino. Napake. Trenutno jo (KIO CEED 1.6 SW, benz, 93kW) imam leto in pol. Naredil 25.000 km. Seveda kupil rabljeno, letnik 2008, ker za novo nimam denarja. Prejšnja lastnica je imela porabo 7,7 litra; tako je pokazal BC, preden sem ga resetiral. Bila je iz LJ okolica in se vozila v v mesto. Jaz delam relacijsko vsak dan (AC, regionalka, mesto) okoli 50 km. Poraba 7 litrov. Ne vozim se kot dedi ali babi, ampak da pridem v tistih 18 - 20 min službo. ;) Seveda lahko je manj tudi, sam realno pa je 7 litrov. In to je tudi edina napaka avtomobila. Da je treba tankat, ko se tank izprazni. Na zrak ne gre. :D

LP

Če je imela ženska porabo 7.7l in ti imaš pa 7l jaz tukaj vidim samo eno, da se ti bolj cjaziš kot ona. Glede avta pa se ne napiše wv ampak vw zdaj kaj se bolj splača kupit je pa drugo, ker pri nas je veliko bolj cenjen golf kot katera koli kia in bo golf zgubil dosti manj na ceni in lažje prodal.

Jaz sem imel z prejšnjim avtom opel corso najnižjo porabo na tank 5.8l pa je imela preko 200 konj tako, da za tistih par konj in porabo 6.4l je zelo veliko

ps.: nimam vw, da ne bo pomote in tudi dol mi vidi za njega, ker nisem značar in vsakič kupim drugo znamko oz tisto kar paše mojim očem ;)

Madona. Citiram sebe in še druge zaradi avta, ki ga vozim. Res je cijazim v peti in ne v tretji po mestu, po AC pa grem mimo tebe. :D
Zame je WV VW ali kakorkoli že. Kdo pravi, da je prodaja problem. Ni. Če ga veš prodat. pa tukaj je debat ne o nakupu ali prodaji.
Pa jaz nisem proti VW. Gre explicitno samo za temo. Torej tu je debata o KII.

Pa še to: Danes opravil redni servis na 15.000 km. Olje Castrol Magnatec, vsi filtri, razen f. goriva, delo. 80€; KIA SERVIS (ne bom napisal ker).

Ni vse v življenju avto. Čeprav sem entuziast, živim za motošport in spremljam že 30 let vse kar brni. Nekaj je tudi družina, prosti časi in ne mi rečt, da ni vredno več, da si lahko še kaj zraven privoščiš, kot pa da daš to v "gare". Moja KIA je najboljši avto na svetu. :lol: Saj tako so mi pravili starejši od mene in moj pokojni oče, ki je rekel, hvali tisto kar imaš in ne tisto kar slišiš od soseda.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Napisal/-a maius28 So sep 27, 2014 7:24 pm

LeQuack je napisal/-a:A ni bolš da ima avto večjo porabo, tako jih manj ljudi kupi in je bolj eksotika :)

Res je. Zato pa vsi vozi(m)jo KIO. :DDD
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 27, 2014 7:43 pm

maius28 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

LP

Madona. Citiram sebe in še druge zaradi avta, ki ga vozim. Res je cijazim v peti in ne v tretji po mestu, po AC pa grem mimo tebe. :D
Zame je WV VW ali kakorkoli že. Kdo pravi, da je prodaja problem. Ni. Če ga veš prodat. pa tukaj je debat ne o nakupu ali prodaji.
Pa jaz nisem proti VW. Gre explicitno samo za temo. Torej tu je debata o KII.

Pa še to: Danes opravil redni servis na 15.000 km. Olje Castrol Magnatec, vsi filtri, razen f. goriva, delo. 80€; KIA SERVIS (ne bom napisal ker).

Ni vse v življenju avto. Čeprav sem entuziast, živim za motošport in spremljam že 30 let vse kar brni. Nekaj je tudi družina, prosti časi in ne mi rečt, da ni vredno več, da si lahko še kaj zraven privoščiš, kot pa da daš to v "gare". Moja KIA je najboljši avto na svetu. :lol: Saj tako so mi pravili starejši od mene in moj pokojni oče, ki je rekel, hvali tisto kar imaš in ne tisto kar slišiš od soseda.

LP

Po AC imam jaz velikokrat takšno potovalno kot tvoj avto sploh ne gre ;)
Tisto kar je rekel tvoj pokojni oče se pa popolnoma strinjam 8)
Lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po sep 29, 2014 2:47 pm

Očitno le niso pri Kiji tako dragi servisi, kot pišejo nekateri, ki je sploh nimajo. :lol: Jaz sicer plačam servis večinoma nekaj deset evrov več, ni pa nobena drama. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po sep 29, 2014 3:05 pm

To temo spremljam le, ker občudujem Veroniko in njeno zaljubljenost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 29, 2014 3:54 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Očitno le niso pri Kiji tako dragi servisi, kot pišejo nekateri

Za osnovni servis, kot je menjava olja in filtrov, niti ne. Razlike med posameznimi servisi so lahko precej velike, enako kot pri drugih znamkah.

Jaz sicer plačam servis večinoma nekaj deset evrov več, ni pa nobena drama

To me čudi! Tako simpatična punca pa tako drago plačuje servis na "domačem dvorišču" :mrgreen:

Samo, da si zadovoljna ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne okt 19, 2014 11:46 am

Je že kdo opazil, da so iz kiine strani izginili vsi ceniki :roll:

Izgleda da imajo novo taktiko, da moraš pridet v salon vprašat za ceno, pol ker je pa preveč visoka ti pa nabijajo kolk je kul 7 letna garancija, pa da to sploh ni drag avto...

Prov ko Šargi/Keko ste postali :mrgreen:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 20, 2014 7:55 pm

eeeeee, s Kio se pa nekaj dogaja_tako informacija iz "prve roke" Korejcem je postalo malo mar za evropski trg, bolj se bodo posvetili drugim trgom predvsem Aziji, prodaja v evropi močno šepa, če je kdo hodil po Leskovškovi, se vidi da je salon prazen oz. cel kup drugih znak so navlekli, da majo kaj za prodajat......pa servis Maxxx po novem :lol:
In kdo kupi sedaj Kio iam 5 let brezplačnih servisov, amoak čez noč so spremenili pogoje (ker pač oni plačajo vse) sedaj lahko na dve leti oz. 30.000km :roll: še en "lol"

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn Po okt 20, 2014 9:31 pm

sašo5 je napisal/-a:eeeeee, s Kio se pa nekaj dogaja_tako informacija iz "prve roke" Korejcem je postalo malo mar za evropski trg, bolj se bodo posvetili drugim trgom predvsem Aziji, prodaja v evropi močno šepa, če je kdo hodil po Leskovškovi, se vidi da je salon prazen oz. cel kup drugih znak so navlekli, da majo kaj za prodajat......pa servis Maxxx po novem :lol:
In kdo kupi sedaj Kio iam 5 let brezplačnih servisov, amoak čez noč so spremenili pogoje (ker pač oni plačajo vse) sedaj lahko na dve leti oz. 30.000km :roll: še en "lol"

Malo off. Zakaj smajli zraven maxx servisa, imaš slabe izkušnje z njimi? Glede nato, da je precej nova zadeva bi bilo dobro vedeti kaj več o njih. Cene imajo ugodne, kaj pa kvaliteta?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 21, 2014 9:59 am

zato, ker je t.i. "servis" pod okriljem KMAG-a o njih "vse najlepše" (brez smeškov, ker niti ne najdem primernega)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To okt 21, 2014 10:59 am

sašo5 je napisal/-a:zato, ker je t.i. "servis" pod okriljem KMAG-a o njih "vse najlepše" (brez smeškov, ker niti ne najdem primernega)

sliši se, kot da sta z veroniko ločenca, KMAG pa nejna hiša hahah

ps: žalostno kako lahko neka institucija pokvari ugled in še kaj neki znamki s svojim odnosom..

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr okt 22, 2014 9:19 am

To je res čudno zakaj bi cenik odstranili, to ima vsaka firma na internetu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 22, 2014 11:15 am

Ni tako čudno, če so zadaj pogajanja o novih cenah in novih maržah. Nezadovoljstvo zaradi nižje prodaje bo morda usmerjeno tudi v delovanje pooblaščenca in p. servisov. Morda bodo Kmagu le pristrigli peruti.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr okt 22, 2014 12:13 pm

Končno se bo nekaterim odvalil kamen od srca in končno bodo slišali, da Kiina prodaja na evropskem trgu ni preveč uspešna. Končno, pravim jaz, da bodo imeli nekateri pomirjena prizadeta čustva, da si bodo lahko vrgli pest peska v oči in si mislili ''ha, prav imam''.

Dajmo še kakšen reklamni pano več za VW in Samsung, da ne bo konkurence. Oziroma, zakaj bi ostalim v Sloveniji sploh še dovolili prodajati produkte? Naj bodo čisto majčkene cene, za čisto majčken narod.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 26, 2014 7:22 am

Gosic je napisal/-a:Končno se bo nekaterim odvalil kamen od srca in končno bodo slišali, da Kiina prodaja na evropskem trgu ni preveč uspešna. Končno, pravim jaz, da bodo imeli nekateri pomirjena prizadeta čustva, da si bodo lahko vrgli pest peska v oči in si mislili ''ha, prav imam''.

Dajmo še kakšen reklamni pano več za VW in Samsung, da ne bo konkurence. Oziroma, zakaj bi ostalim v Sloveniji sploh še dovolili prodajati produkte? Naj bodo čisto majčkene cene, za čisto majčken narod.

Kok se ti men smiliš res!! Prov bogi si. :roll: :roll:

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov