Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a MBtouran Sr avg 29, 2012 7:03 am

Skrajni cas, da se naredi red, ker toliko brezveznih postov v zelo zanimivi temi nima kaj iskati. Take bedastoce si pa pisite po pm.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr avg 29, 2012 8:35 am

Prijavljeno.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Sr avg 29, 2012 8:51 am

MBtouran je napisal/-a:Skrajni cas, da se naredi red, ker toliko brezveznih postov v zelo zanimivi temi nima kaj iskati. Take bedastoce si pa pisite po pm.

Se popolnoma strinjam. Naj se v tej temi pišejo samo pozitivne in negativne izkušnje z motorjem 1.2 TSI, ter problemi, ki se pojavljajo in se še bodo pojavili.
Mene osebno samo to zanima, da sem lahko pozoren na obnašanje mojega motorja.
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 29, 2012 8:55 am

Zaradi mene se naj naredi red, ampak naj se ga začne delat pri številnih otročjih OT komentarjih, ki jih ni težko zgrešit, ker imajo zraven milijon smajlijev... :roll: Me pa prav zanima, kaj bo nastalo iz tega, saj se občasno tudi kakšen moderator pridruži moraliziranju glede hudobnih VW lastnikov...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr avg 29, 2012 9:23 am

mmikolj je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:Kreganje po internetu je tko k da bi tekmoval na paraolimpijskih. Tut če zmagaš si še zmer retardiran :)

Drgač pa ta tema je namenjena 1.2 TSI problemom tako da nevem zakaj tisti, ki si TSI-ja ne lastijo sploh pišejo v to temo ampak jebiga tak je svet :)

Ta primerjava pa je mimo vsekana :? .

Prevaju sm iz angleščine v slovenščino pa se mi ni dal lih razmišlat zravn :) ampak poanta je, da se ne splača kregat oz. tiča mert po forumih :P

Slika

če bo vama dvema zdaj kj bolj jasno :) lp!

Drugače sem bil pa danes spet na servisu, k so mi menjal motorček + celotno pizdarijo v voznikovih vratih za dviganje stekla. To se mi je sicer že od novega pojavljalo, da se je šipa namesto da bi se dvignila kar spuščala, zdaj je pa prihajalo do občutnega poka ob dvigu t.i. šipe, ko je bila v čisto spuščenem položaju.

Vprašal sem jih tudi za ponovno ropotanje pri hladnem vžigu kljub menjavi verige in so mi rekli, da imajo že eno vozilo s podobnim problemom in da so nanj namestili merilec pritiska olja pa da se zdaj problem ne pojavlja več, tako da kle bl nevem kaj točno bojo nardil upam pa da jim rata rešt zadevo, drugače mi najbrž ne preostane drugega kakor da avto vozim in čakam da bo kaj narobe al pa da ga prodam avtohiši pa nj se oni jebejo naprej. Avto ima 36.000km (Polo 1.2 TSI letnik 2010).

Kj več pa poročam kasneje...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr avg 29, 2012 6:43 pm

Jaz sem svojega Golfa 1.2 TSI prodal lih s tem namenom, ker sem ga imel pun falus...
6 x na izrednem servisu v slabih 2 letih...prodan s 23.000 kilometri....
Pa še kar se je slišal ropot motorja....kljub menjavi ketne itd....

Meni ga je bilo dovolj in raznih voženj po servisih in poslušanj motorja....kot da je star 10 let in da ima 300.000 km....glih tko je blo...pa je avto koštal skor 20.000€ (highline+dodatki)...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe avg 31, 2012 2:26 pm

fiatov 900 ccm je zdaj v verziji z 105 km na voljo. Renault ima novega 0.9L z 82 km in 1.2L 120 km. Ljudje pa še kr govorijo, da je 1.2 tsi navit do fulla in da ne bo zdržal dolgo
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe avg 31, 2012 3:43 pm

Blinder je napisal/-a:fiatov 900 ccm je zdaj v verziji z 105 km na voljo. Renault ima novega 0.9L z 82 km in 1.2L 120 km. Ljudje pa še kr govorijo, da je 1.2 tsi navit do fulla in da ne bo zdržal dolgo

To bo šele zanimivo brat čez kako leto dve....al pa Fordov 1.0 3 cilindrski motor z 125 konji...itd...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe avg 31, 2012 4:28 pm

WMB je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:fiatov 900 ccm je zdaj v verziji z 105 km na voljo. Renault ima novega 0.9L z 82 km in 1.2L 120 km. Ljudje pa še kr govorijo, da je 1.2 tsi navit do fulla in da ne bo zdržal dolgo

To bo šele zanimivo brat čez kako leto dve....al pa Fordov 1.0 3 cilindrski motor z 125 konji...itd...

se strinjam....

kamerad
Nov uporabnik

Kraj: dežela cvička

Napisal/-a kamerad So sep 01, 2012 8:28 am

Ni pa nujno,vse je odvisn od kvalitete vgrajenih komponent !! Na 1,2 tsi je je težava "samo" veriga ki zaradi lufta in posledično opilkov zaserje cel motor =P

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 01, 2012 1:09 pm

Jaz še vedno mislim, da pri teh malih motorčkih ni problem v konjih na liter, ampak šparanju pri izvedbi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LEON 2011
Nov uporabnik

Napisal/-a LEON 2011 Ne sep 09, 2012 3:25 pm

Najprej lep pozdrav vsem, sem nov. Berem to temo že nekaj časa. Sem lastnik Leona 1.2 tsi, ta teden sem ga imel na prvem servisu. Ko sem omenil podloško, mi je serviser odgovoril, da mu računalnik ne javlja ničesar zato ni potrebe po tem. Avto je bil kupljen lani julija. Nisem nek mojster, kar se servisov tiče, a ko sem pred 10 leti vozil ninjo na servis, mi ga je s kabli priklapljal na računalnik. Tukaj pri Seat-u so rekli, da gre zadeva preko bluetooth. Je to možno? Pa Aral olje so mi vlivali, no, naj bi, ker je imel olje že v neki kanti univerzalni.
Avto zaenkrat gre ok, utekal sem ga po navodilih proizvajalca. Z avtom imam tudi bolj kratke relacije in pravi mehanik ( nek bivši kamijonđija ), naj ga na kratke relacije raje kakšno prestavo nižje vozim, naj ga ne vozim na 1500 obratih, čeprav avto pri teh obratih gre komot. Raje 2000-2500.
Če bo pa ketna začela, ga pa polijem z bencinom in vžgem. Lp
1.2 TSI 121 KM Najboljši VW motor do sedaj (225km/h končna - klanec, 198km/h - ravnina - )

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 09, 2012 4:01 pm

LEON 2011 je napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem, sem nov. Berem to temo že nekaj časa. Sem lastnik Leona 1.2 tsi, ta teden sem ga imel na prvem servisu. Ko sem omenil podloško, mi je serviser odgovoril, da mu računalnik ne javlja ničesar zato ni potrebe po tem. Avto je bil kupljen lani julija.

Prejšnji teden sem peljal na prvi servis Octavio 1.2 TSI (reg. decembra 2011) in so opravili to "akcijo s podložko".
Je pa javil računalnik.

Nisem nek mojster, kar se servisov tiče, a ko sem pred 10 leti vozil ninjo na servis, mi ga je s kabli priklapljal na računalnik. Tukaj pri Seat-u so rekli, da gre zadeva preko bluetooth. Je to možno?

Res je, testerji že nekaj časa delujejo preko bluetooth-a, če na to misliš ;)

Pa Aral olje so mi vlivali, no, naj bi, ker je imel olje že v neki kanti univerzalni.

Servisi imajo lahko različna olja na zalogi (Castrol, Aral, Shell). Načeloma bi lahko tudi ti sam izrazil željo, katero olje želiš notri in če ga imajo, ga nalijejo.

Avto zaenkrat gre ok, utekal sem ga po navodilih proizvajalca. Z avtom imam tudi bolj kratke relacije in pravi mehanik ( nek bivši kamijonđija ), naj ga na kratke relacije raje kakšno prestavo nižje vozim, naj ga ne vozim na 1500 obratih, čeprav avto pri teh obratih gre komot. Raje 2000-2500.

Ignoriraj mnenje kamijonđije in vozi tako kot tebi paše.
Za vsak motor je dobro le, da ga segreješ na delovno temperaturo (da ga ne vgašaš vedno mrzlega, odvisno spet kako kratke relacije imaš, 2-3km ali 15km) ter vsaj enkrat mesečno malo prepihaš turbino :vrum

Če bo pa ketna začela, ga pa polijem z bencinom in vžgem. Lp

:twisted: :mrgreen:

Pa srečno vožnjo. ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne sep 09, 2012 4:12 pm

LEON 2011 je napisal/-a:Če bo pa ketna začela, ga pa polijem z bencinom in vžgem. Lp

Če bi rad pridobil nekaj praktičnega znanja ti rade volje odstopim svojega :lol: =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 11, 2012 4:43 pm

Vse prebral in sem zelo vesel, da nimam teh vozil RAD, kaj šele VAG ! Škoda je, da so povsod to sr*** not stlačil. Še v Seat in Škodo so to sltačil GRRR :twisted:

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP To sep 11, 2012 7:50 pm

Ivan36 je napisal/-a:Vse prebral in sem zelo vesel, da nimam teh vozil RAD, kaj šele VAG ! Škoda je, da so povsod to sr*** not stlačil. Še v Seat in Škodo so to sltačil GRRR :twisted:

Ni lih sranje ampak ok :) So določeni poporodni krči pa kšne stvari so tut zajebal ampak jst osebno sm čist zadovoljen me pa malo skrbi kar je logično ampak upam da bom čimprej prešel na malo večji avtomobil, na srečo še nism na cesti ostal, za druge uporabnike pa ne morm rečt ;)

Znamka ni važna če teb avto odgovarja in ti dobro služi, pri vsakem proizvajalcu lahko naletiš na mino če nimaš sreče, kar jo pri kupovanju novega avtomobila definitivno moraš imet :)

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 11, 2012 7:58 pm

E' un guasto piuttosto ricorrente, a giudicare da quello che si trova nei vari forum ed è sintomatico di una fragilità francamente inaspettata nella versione 122hp.
-km percorsi 25.000
-età del mezzo 2 anni e 10 giorni
-garanzia suppletiva di 2 anni: si
-inconveniente: rumorosità (scampanìo) proveniente dal motore appena avviato, che dura da 1 a 3 secondi al massimo. Questa rumorosità si avverte solo a motore tiepido (no a freddo no a caldo) e, più lieve, sui tratti di asfalto pezzato.
-diagnosi: variatore di fase o catena di distribuzione a forte rischio di rottura
-prognosi: fermo auto di circa una settimana perchè il motore va smontato e vanno trasmessi a VW i riferimenti sia della distribuzione che del variatore di fase.
Questo si può fare solo smontando il carter di protezione di questi organi.
-mia ipotesi: VW sa benissimo quale sia il difetto ma va al risparmio e vuole verificare se i numeri di riferimento corrispondono coi pezzi che conosce difettosi.
-Conclusione: una casa automobilistica seria avrebbe richiamato i motori incriminati invece di sperare che il guasto avvenga a garanzia scaduta; inoltre è un guasto molto pericoloso perchè di fatto sfascia il motore e se questo avviene in un tunnel od in altro luogo di particolare pericolo mette a rischio la vita stessa degli occupanti.
-Considerazione finale: non passerà questa generazione che avrò cambiato con grande gioia marca, perchè se la precedente che ho avuto si poteva considerare un esemplare sfortunato, questa nella categoria proprio non ci rientra
http://forum.quattroruote.it/posts/list/73059.page
And 'quite recurrent failure, judging by what you find in various forums and is symptomatic of a frankly unexpected weakness in the 122hp version.
25,000-km traveled
half-age of 2 years and 10 days
-supplementary guarantee of 2 years:
-disadvantage: noise (bell-ringing) from the engine on start up that lasts from 1 to 3 seconds at the most. This noise is felt only when the engine warm (not cold not hot), and milder on stretches of asphalt spotted.
-diagnosis phase transformer or distribution chain at high risk of rupture
-prognosis car stopped about a week because the engine needs to be removed and should be sent to VW references both the distribution of the variable valve timing.
This can only be done by removing the protective cover of these organs.
-My guess: VW knows what the defect but goes to savings and wants to see if reference numbers match with the pieces that he knows to be defective.
-Conclusion: a serious automobile engines would call indicted instead of hoping that the fault occurs in warranty expired, it is also very dangerous because of a fault that breaks up the engine and if this happens in a tunnel or in another place of special danger puts at risk the very life of the occupants.
-Final consideration: it will not be this generation that I changed brand with great joy, because if the previous one that I had could be considered an example unlucky in this category just do not fall

Und "ganz wiederkehrende Fehler, die Beurteilung durch, was Sie finden in verschiedenen Foren und ist symptomatisch für eine offen unerwartete Schwäche in der 122PS-Version.
25.000-km zurückgelegt
Half-Alter von 2 Jahren und 10 Tagen
-Zusätzliche Garantie von 2 Jahren:
-Nachteil: Lärm (Glockenläuten) vom Motor beim Start das dauert 1 bis 3 Sekunden am meisten. Dieses Rauschen wird fühlte nur, wenn der Motor warm (nicht kalt nicht heiß) und milder auf Strecken von Asphalt entdeckt.
Diagnose-Phasen-Transformator oder Vertriebskette bei hohen Risiko einer Ruptur
-Prognose Wagen angehalten etwa eine Woche, weil der Motor muss entfernt werden und sind an VW Artikeln gesendet werden sowohl die Verteilung der variablen Ventilsteuerung.
Dies kann nur durch Entfernen der Schutzabdeckung dieser Organe erfolgen.
-Meine Vermutung: VW weiß, was den Mangel, sondern geht zu Einsparungen und will sehen, ob Nummern mit den Stücken, dass er weiß, dass defekte entsprechen.
-Fazit: ein ernstes Automotoren nennen würde angeklagt anstatt zu hoffen, dass der Fehler in Garantie abgelaufen auftritt, ist es auch sehr gefährlich wegen eines Fehlers, die zerbricht den Motor und wenn dies geschieht in einem Tunnel oder in einem anderen Ort der besondere Gefahr stellt Gefahr das eigentliche Leben der Bewohner.
-Final Überlegung: es wird nicht diese Generation, dass ich Marke geändert mit großer Freude, denn wenn die vorherige, dass ich hatte, konnte als ein Beispiel Pech in dieser Kategorie werden einfach nicht fallen
Prevodi ! :D :DDD
Zadnjič spremenil Ivan36, dne So sep 15, 2012 8:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To sep 11, 2012 9:01 pm

Tale google prevod bi pa lahko malo pregledal in popravil... Jaz sem komaj kaj razbral iz tvojega prispevka. ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr sep 12, 2012 1:50 am

=swen= je napisal/-a:Tale google prevod bi pa lahko malo pregledal in popravil... Jaz sem komaj kaj razbral iz tvojega prispevka. ;)

Če bi rad slovensko verzijo me kar kontaktiraj, se z veseljem razpišem. Mi gre že pošteno na falus, ko proizvajalec postavi diagnozo, izda navodilo za menjavo variatorja faze, ropot pa še vedno ni odpravljen.
Ali ropota takoj po menjavi ali se začne oglašati čez čas je bolj podobno loteriji. Omenjena stvar je bila menjana tudi pri meni in, ker ni pomagalo so nekaj sto kilometrov kasneje vw profiji ugotovili, da je - pri novem vozilu - shodila oljna pumpa in, da je potrebno menjati še napenjalec verige. Te zanima epilog :?: Pri 20.000km je te dni avto zopet na izrednem servisu in upam, da bo menjana vsaj še veriga, kar pomeni tretje razdiranje motorja :evil:

V opombo: Gre za 1,4tsi 122KM, ki je po tej strani precej slabši od manjšega brata 1,2tsi pri katerem se menja veriga in je načeloma mir. Pri 1,4 proizvajalec tudi v izteku ne ve kako trajno odpraviti težavo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr sep 12, 2012 10:57 am

Ojojoj :huh:
Koliko dni pa je avto že preživel na servisu? Ker če opravljaš recimo 20.000km letno in je bil avto že trikrat na prafaktorjih (torej nekako na 4 mesece)... si ga imel sploh kaj na dvorišču in v uporabi? :|
Ima kdo podatek kako se gibljejo prodajne številke pri VW v zadnjem letu? Verjetno je stanje prodaj katastrofalno proti prejšnjim letom... ali ne?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov