Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a LeQuack Sr apr 22, 2015 4:47 pm

blaz2013 je napisal/-a:
LeQuack je napisal/-a:Danes mi je iznenada začela utripati LED na desni strani. Sem posnel en kratek video:
https://youtu.be/FYruuBRwllA

Pa to ni napaka, to je napredna funkcija led luč. Imenuje se KDLL-kia dynamic led lighting. Zaenkrat jo ponujajo samo dražje znamke ampak Kia je malo naprednejša. ;)

šalo na stran, lahko da je v kontaktu napaka ali pa sami žarnici, avto električar bo že vedel. Saj je avto v garanciji... Zgleda pa lepo skoraj tako kot pri novem BMW-ju...

Sem naročen v petek na servis, tako da bom takrat videl kaj pa kako. So rekli da morajo najprej pregledati in poslati zahtevek za garancijo preden jim odobrijo menjavo. No sicer upam da ne bo potrebna menjava celotne luči, vsaj moje laično mnenje je da je napaka kak regulator svetilnosti, možno pa da je to vse zapakirano v celoto.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če apr 23, 2015 4:34 am

Lahko je 1000 napak....Se pa tole nardi ko so ledice "prešpanane" Svetijo močno in dobro....dokler ena ne začne prebijat....
Problem teh ledic je še vedno hlajenje....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 23, 2015 4:18 pm

Ma ne vem, te LED-ice bi morale teoretično preživet avto, v praksi pa crkujejo po par letih...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 23, 2015 4:24 pm

Po navadi na teh servisih tako vse skupaj menjajo in se ne ukvarjajo kaj dosti z iskanjem napake. Zamenjani del potem pošljejo v tovarno in se tam ukvarjajo z napakami. Kaj Golf 7 ima navadne ali led lučI? Ker če to crkne izven garancije strošek sigurno ni majhen...
Zadnjič spremenil blaz2013, dne Če apr 23, 2015 5:17 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 23, 2015 4:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ma ne vem, te LED-ice bi morale teoretično preživet avto, v praksi pa crkujejo po par letih...

In to največ videvam pri passatih zadnje ko so bile led....tud pri merklah sem že videl spredaj dnevne luči da so samo na pol gorele....
Led enostavno ni to, kar je bilo obljubljeno....še vedno največji problem pa je hlajenje le teh...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če apr 23, 2015 5:02 pm

Jaz sem pa zadnje čase velik Audijev opazil, ki jim crkujejo. Lisko kaj pa te full led luči? Ima to kaj boljše hlajenje?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 23, 2015 5:12 pm

Cefizelj je napisal/-a:Jaz sem pa zadnje čase velik Audijev opazil, ki jim crkujejo. Lisko kaj pa te full led luči? Ima to kaj boljše hlajenje?

Pojma nimam....upam... Enostavno še led tehnologija ni dorasla temu....Z drugimi besedami lepo že zgleda in kao premium....ampak ni pa to to. ledice so večne če so pravilno hlajene ali pa gnane s primernim tokom ampak takrat pa tudi svetilnosti nimajo prave....
Pomnite rdečih al pa zelenih ledic s kake elektronike....tiste so večne...ampak kako svetilnost imajo?
Slika

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če apr 23, 2015 5:16 pm

in kolko stanejo če crknejo takšne led luči izven garancije? Se da to sploh popravit?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 23, 2015 5:54 pm

Cefizelj je napisal/-a:Jaz sem pa zadnje čase velik Audijev opazil, ki jim crkujejo. Lisko kaj pa te full led luči? Ima to kaj boljše hlajenje?

Kolikor opažam, crkujejo ne glede na znamko...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če apr 23, 2015 5:57 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Kolikor opažam, crkujejo ne glede na znamko...

Nisem zdej mislu da samo Audijem crkujejo ampak veliko sem jih opazil. Je pa tut res da je Audi zlo zgodej začel z vgradnjo LEDic in so te avti že stari. Problem bo s to tehnologijo in crkovanjem za nas ki kupujemo rabljene avte.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 23, 2015 6:43 pm

Saj ne crkujejo ledice, ampak problem je v elektroniki pač da je čim ceneje sama tehnologija pa ni problem če je kvalitetna
Lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 23, 2015 6:47 pm

Ziher da ne crkne ledica? Z lućmi za v stanovanje imam drugačne izkušnje....ko začne utripat menjam eno ledico in sveti dalje....Če dodam kak upor ( 3.3 ohme 3W) pa svetijo neomejeno dolgo a slabše....) Torej kaj lahko sklepamo?
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 23, 2015 7:38 pm

Žarnice za v hišo so made in cina za par evrov kjer je vse že v osnovi zanič ko pa govorimo o žarnici za +30eur je pa druga stvar. Mi na firmi imamo zunanjo nočno razsvetljavo led in ena luč stane malo pod 500eur in dela vsako noč že več kot 5 let in še nobena od njih ni crknila pa je na dežju soncu snegu....

ps.: če greš kupit upor za vezje se lahko razlikujeta tudi 100% v ceni med njima in oba opravljata isto opravilo
Lp

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če apr 23, 2015 8:00 pm

blaz2013 je napisal/-a:in kolko stanejo če crknejo takšne led luči izven garancije? Se da to sploh popravit?

Na servisu so mi rekli da celoten žaromet je ranga 1000+ €.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če apr 23, 2015 8:31 pm

pskoda je napisal/-a:Žarnice za v hišo so made in cina za par evrov kjer je vse že v osnovi zanič ko pa govorimo o žarnici za +30eur je pa druga stvar. Mi na firmi imamo zunanjo nočno razsvetljavo led in ena luč stane malo pod 500eur in dela vsako noč že več kot 5 let in še nobena od njih ni crknila pa je na dežju soncu snegu....

ps.: če greš kupit upor za vezje se lahko razlikujeta tudi 100% v ceni med njima in oba opravljata isto opravilo

Imamo mi tudi....pa ne boš verjel kje so narjene :)

P.S. v treh letih sem menjal 400W napajalnik za pičlih 18 eur....pa še ta ne bi crknil če ga ne bi zalila voda....
Slika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne apr 26, 2015 12:41 pm

Sem bil na servisu in sedaj čakam, da odobrijo garancijo, ker menjajo celoten žaromet. Cena izven garancije je drugače 1350€ za novega, tako da če kupiš rabljen avto brez garancije in ti shodijo LED-ice je lahko kar strošek.

Se mi pa zadnje čase ene 2-3x na teden ob zagonu avta pojavlja tak ropotajoč zvok od spodaj, predvidevam da je mogoče kak nosilec izpušne cevi malo popustil. Na servisu zadnjič ni nič ropotal, tako da bom moral še enkrat tja ob priliki. Tu je video, če ima kdo kako idejo:
https://youtu.be/yFzTpClsTUM

Ko speljem ta zvok zgine, tak oda več ali manj samo ko stojim na mestu.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 26, 2015 1:14 pm

Poglej, če vibrira toplotna zaščita nad izpuhom.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe maj 01, 2015 8:31 am

LeQuack je napisal/-a:Sem bil na servisu in sedaj čakam, da odobrijo garancijo, ker menjajo celoten žaromet. Cena izven garancije je drugače 1350€ za novega, tako da če kupiš rabljen avto brez garancije in ti shodijo LED-ice je lahko kar strošek.

Ali so ti ga menjali v sklopu garancije?
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe maj 01, 2015 8:45 am

LeQuack je napisal/-a:Sem bil na servisu in sedaj čakam, da odobrijo garancijo, ker menjajo celoten žaromet. Cena izven garancije je drugače 1350€ za novega, tako da če kupiš rabljen avto brez garancije in ti shodijo LED-ice je lahko kar strošek.

Se mi pa zadnje čase ene 2-3x na teden ob zagonu avta pojavlja tak ropotajoč zvok od spodaj, predvidevam da je mogoče kak nosilec izpušne cevi malo popustil. Na servisu zadnjič ni nič ropotal, tako da bom moral še enkrat tja ob priliki. Tu je video, če ima kdo kako idejo:

Kot kaže, boš le prišel do svoje poceni nepremičnine.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe maj 01, 2015 12:05 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Ali so ti ga menjali v sklopu garancije?

Še čakam na klic. Ne vem sicer zakaj rabijo toliko časa ampak važno da na koncu zamenjajo.

Locher je napisal/-a:

Kot kaže, boš le prišel do svoje poceni nepremičnine.

Ne razumem čisto kaj si s tem mislil?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov