Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Jerry007
Novinec

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a Jerry007 To feb 19, 2013 6:58 pm

Doma mamo laguno 120km dci letnik 2004 prevoženih 185k pa še tud ni nič crknal, tak da so pr renoju in VWju izjeme :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 6:59 pm

.com je napisal/-a:res je, da je imel 1.2 tsi težave, ampak ne moreš pa vseh tsi-jev k.urcat pa zaničevat...
1.4tsi 122km, 1.4tsi 160km, 1.8tsi 160km, 2.0tsi 200km, 2.0tsi 211km, 3.0tsi ...vsi ti motorji so praktično brez težav in trenutno eni izmed NAJBOLJŠIH bencinskih turbakov...

procent zaribanih 1.2tsi-jev glede na število prodanih pa pomoje ni tako veliko, kot ti praviš... ker so večino napak lastnikom popravili v garanciji...
tako da... ne pljuvaj vsepovprek ker si ti naletel na en po.fukan primerek, ki ti je povzročal težave... poglej za primer brata, ki jih praktično nima?!

pa lep večer :D

Bratu so menjali motor btw. Zdaj pa kokr vem nima težav...še :mrgreen: .

Bom bolj natančen, 1.2 tsi je sranje, ostali so baje boljši, čeprav za 1.4 tsi v obeh verzijah tudi čujem slabe besede, ne morem pa potrditi, ker si ga nisem lastil, bom pa imel priložnost zvedeti kmalu :mrgreen: .

Sej ne gre samo za zaribane , tudi delež takšnih, ki niso zaribali, ampak imajo težave je precejšen., prevelik, če mene vprašaš, seveda ne pričakujem, da boš to priznal =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To feb 19, 2013 7:04 pm

peroRS je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:tsi je hujši od vsakega italijana, verjem

Jaz ti verjamem! No ne vem, če je ravno slabši od makaronarja, ker italijanov ne poznam oops Ampak tsi-ji imajo pa virozo, marsikateri še samomorilsko nagnjenje.

Najbolj se čudim, da ti še vztrajaš na tem avtu, če je res tako slab :mrgreen:
Jaz bi ga že zdavnaj prodal =P

Ne morem se ločiti od vestnih vw mehanikov, zato še vedno vztrajam oops Pa še v službi s ponosom gledam romarsko pot novih in "skorajda novih" tsi-jev, na paletah, v Slovenijo oziroma fabriko :mrgreen:

Zadnje upanje, ki še ostaja je pa tvoja napoved o vgradnji ketne od scanie =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 19, 2013 7:06 pm

Zaribani 1.2TSI-ji? :shock: Dobesedno ali v metaforičnem smislu?
Ker kolikor jaz vem so znane težave veriga ter neka napaka na izpušnem kolektorju (ne vem točno kaj) zaradi česar so vgrajevali tiste podložke oz. pri nekaterih menjali turbine.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 7:07 pm

yashica je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:tsi je hujši od vsakega italijana, verjem

Jaz ti verjamem! No ne vem, če je ravno slabši od makaronarja, ker italijanov ne poznam oops Ampak tsi-ji imajo pa virozo, marsikateri še samomorilsko nagnjenje.

Najbolj se čudim, da ti še vztrajaš na tem avtu, če je res tako slab :mrgreen:
Jaz bi ga že zdavnaj prodal =P

Ne morem se ločiti od vestnih vw mehanikov, zato še vedno vztrajam oops Pa še v službi s ponosom gledam romarsko pot novih in "skorajda novih" tsi-jev, na paletah, v Slovenijo oziroma fabriko :mrgreen:

Zadnje upanje, ki še ostaja je pa tvoja napoved o vgradnji ketne od scanie =P

Js pa sumim da majo kako fejst na "tvojem" servisu, zato si pravzaprav srečen, da imaš tsi-ja :DDD
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 7:08 pm

peroRS je napisal/-a:Zaribani 1.2TSI-ji? :shock: Dobesedno ali v metaforičnem smislu?
Ker kolikor jaz vem so znane težave veriga ter neka napaka na izpušnem kolektorju (ne vem točno kaj) zaradi česar so vgrajevali tiste podložke oz. pri nekaterih menjali turbine.

No ene par motorjev so tudi zamenjal, ne samo turbin, podložk in ostalih "potrošnih" delov :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 19, 2013 7:10 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Zaribani 1.2TSI-ji? :shock: Dobesedno ali v metaforičnem smislu?

No ene par motorjev so tudi zamenjal, ne samo turbin, podložk in ostalih "potrošnih" delov :mrgreen:

Menjali že, samo zakaj? Me resno zanima, poklicna deformacija :D
Ok unga od tvojga brata so na servisu pokvarili, tako da ne šteje =P

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To feb 19, 2013 7:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:

ene par... dej mi povej, če obstaja katera vrsta motorja/znamke whatever, ki jih v vsej milijonski nakladi niso popravili/zamenjali/zaribali ene par :!: :!:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To feb 19, 2013 7:14 pm

Jerry007 je napisal/-a:Doma mamo laguno 120km dci letnik 2004 prevoženih 185k pa še tud ni nič crknal, tak da so pr renoju in VWju izjeme :mrgreen:

izjema potrjuje pravilo :D
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 19, 2013 7:16 pm

BoneS je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:Doma mamo laguno 120km dci letnik 2004 prevoženih 185k pa še tud ni nič crknal, tak da so pr renoju in VWju izjeme :mrgreen:

Če šteješ še od @king-a sta to že dve. To ni več izjema ampak pravilo :mrgreen:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To feb 19, 2013 7:18 pm

peroRS je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:

Če šteješ še od @king-a sta to že dve. To ni več izjema ampak pravilo :mrgreen:

hja vprasanje ce :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy To feb 19, 2013 7:23 pm

A ve mogoče kdo, kaj je spremenjenega vse na 1.2 TSI motorju pri Golfu 7?
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 19, 2013 7:26 pm

damchy je napisal/-a:A ve mogoče kdo, kaj je spremenjenega vse na 1.2 TSI motorju pri Golfu 7?

Mene sploh ne zanima, ker si še najmanj par let ne bi upal kupit tega motorja, tudi če rečejo, da so ga naredili popolnoma na novo! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 7:32 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Menjali že, samo zakaj? Me resno zanima, poklicna deformacija :D
Ok unga od tvojga brata so na servisu pokvarili, tako da ne šteje =P

A-a, bratov je crknu doma...ne na servisu. Zakaj so jih menjal..a misliš da vem?...dejansko še za bratovega ne vem zakaj so ga, razen da je neki šlo v motor in je pač umrl :mrgreen:
.com je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

ene par... dej mi povej, če obstaja katera vrsta motorja/znamke whatever, ki jih v vsej milijonski nakladi niso popravili/zamenjali/zaribali ene par :!: :!:

Vsi se kvarijo, to se strinjam, da so pa kar zaribal/crknil/ so jih menjal/ pa ni ravno pogosto. Nimam podatkov o vseh možnih menjavah motorjev vseh znamk, ampak poleg 2.2 dci, 2.0 tdi in podobno je 1.2 tsi en večjih mimobrcev zadnje čase. še posebaj, ker crkujejo že praktično novi motorji.

Pa vidim da tule ne midva ne bova prišla skup. Nikoli =P

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy To feb 19, 2013 7:37 pm

Jaz imam VW Touran 1.2 TSI 03/2012, zaenkrat brez težav, prevoženih malo čez 13.000. Skrbi me zanesljivost motorja, glede na prebrano. Kot zgleda iz vaših izkušenj zna grdo presenetiti. Me pa zanima kaj je pri novejšem spremenjeno, če so porihtali zadeve, ki so znane, da se kvarijo oz. povzročajo težave!? Sem googlal, pa nekako ne najdem.
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To feb 19, 2013 7:42 pm

Igor... pejva raj na kebab tko kt zanč, bova bol uživala...

glede 1.2tsi damchy... brez skrbi... imaš 4letno garancijo... če bo kaj narobe (naj nebi smelo biti z novimi motorji) ti bojo vse menjali pod garancijo...
ti samo tankaj inj uživaj!!!! :!: :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 19, 2013 7:53 pm

damchy je napisal/-a:Jaz imam VW Touran 1.2 TSI 03/2012, zaenkrat brez težav, prevoženih malo čez 13.000. Skrbi me zanesljivost motorja, glede na prebrano. Kot zgleda iz vaših izkušenj zna grdo presenetiti. Me pa zanima kaj je pri novejšem spremenjeno, če so porihtali zadeve, ki so znane, da se kvarijo oz. povzročajo težave!? Sem googlal, pa nekako ne najdem.

Saj sem že zgoraj (al na prejšnji strani) napisal.
Stari 1.2TSI je 8-ventilski in ima verigo, novi je pa 16-ventilski in ima jermen. Moč in navor sta ostala enaka ;)
A bo novi težaven ali zanesljiv pa nihče ne more trditi :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 7:59 pm

.com je napisal/-a:Igor... pejva raj na kebab tko kt zanč, bova bol uživala...

glede 1.2tsi damchy... brez skrbi... imaš 4letno garancijo... če bo kaj narobe (naj nebi smelo biti z novimi motorji) ti bojo vse menjali pod garancijo...

Ja ta s kebabom ti je bla pa dobra ideja, sem glih lačen :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 19, 2013 8:05 pm

maniaxxx je napisal/-a:
.com je napisal/-a:Igor... pejva raj na kebab tko kt zanč, bova bol uživala...

Ja ta s kebabom ti je bla pa dobra ideja, sem glih lačen :mrgreen:

Pridem še jast............... ;)

lp

p.s. pozabil poklicat???

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 8:06 pm

nisem pozabil, nedosegljiv si bil oops
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov