Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pilon
Nov uporabnik

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a pilon So maj 02, 2015 8:14 pm

Malo off topic na temo ledic....

Službeno sem imel priložnost govorit z razvojnim tehnikom od Hella-e tako da iz prve roke.
Ledice v žarometih so priganjane do skrajnosti. To priganjanje je potrebnobno zato, da sploh dosežejo spektre svetilnosti, ki so potrebni za certificiranje.
Mimogrede tak žaromet na koncu konca ni niti več varčnejši od klasičnega, niti ni lažji, saj večino njegove teže predstavlja hladilni element (hladilne rebre) za potrebno hlejenja elektronike in ledic.
Življenjska doba tako priganjanih ledic se temu primerno ustrezno skrajša v primerjavi z ledicami, ki jih poznamo iz elektronike.

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 03, 2015 2:18 pm

pilon je napisal/-a:Malo off topic na temo ledic....

Službeno sem imel priložnost govorit z razvojnim tehnikom od Hella-e tako da iz prve roke.
Ledice v žarometih so priganjane do skrajnosti. To priganjanje je potrebnobno zato, da sploh dosežejo spektre svetilnosti, ki so potrebni za certificiranje.
Mimogrede tak žaromet na koncu konca ni niti več varčnejši od klasičnega, niti ni lažji, saj večino njegove teže predstavlja hladilni element (hladilne rebre) za potrebno hlejenja elektronike in ledic.
Življenjska doba tako priganjanih ledic se temu primerno ustrezno skrajša v primerjavi z ledicami, ki jih poznamo iz elektronike.

LP

lisko je napisal/-a:Ziher da ne crkne ledica? Z lućmi za v stanovanje imam drugačne izkušnje....ko začne utripat menjam eno ledico in sveti dalje....Če dodam kak upor ( 3.3 ohme 3W) pa svetijo neomejeno dolgo a slabše....) Torej kaj lahko sklepamo?

Ni to neka huda podobnost? :) In ja gnane so do skrajnosti....Največkrat celo preko.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 05, 2015 2:27 pm

To je bixenon, ki sveti v ovinke, da je cena takšna? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To maj 05, 2015 3:48 pm

Ni bixenon niti xenon. Navadni žarometi, sicer z lečami.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To maj 05, 2015 8:14 pm

Dobra novica. Danes je začela utripati tudi voznikova LED luč, tako da se sedaj utripata obe. :|

Video:
http://youtu.be/oBWVqZdY3Jc
http://youtu.be/0rN8b1vclkU

Zgleda moram jutri zopet do servisa, ker da bi crknili kar obe naenkrat v roku enega tedna mi je malo sumljivo. Zagotovo mora biti kak drug vzrok.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr maj 06, 2015 11:13 am

Sem klical na servis in so rekli da bodo najprej tisto prvo menjali in potem šele drugo. Sem mislil sicer da bodo hoteli še kako dodatno diagnostiko narediti.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr maj 06, 2015 11:38 am

Cena LED kompleta je 58€+poštnina. Zakaj dramatizirate, ker je to dosti ceneje od Xenona. Naslednji omplet bo vsekakor LED.

white_ceed
Nov uporabnik

Napisal/-a white_ceed So maj 09, 2015 7:32 pm

Pozdravljeni, na Pro’ceedu 1 gen. sem menjal armaturno ploščo, saj se je stara odlepila in napihnila (serijska težava). Problem je, da sem že ob prevzemu vozila opazil nagrbančenost in mehurčke. Na servisu pravijo, da take pač so in ne morejo nič narediti glede tega. Mene ta odgovor ni zadovoljil in razmišljam, da bi stvar peljal nazaj. Tisto leto, kolikor je garancije bo sigurno držala. Naj pove kdo, ki jo je menjal kako je z novo, po mojem mnenju nikakor ne bi smela nova biti taka! Kolikor imam jaz v spominu ob nakupu avta še ni bilo mehurčkov in grbin..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So maj 09, 2015 8:49 pm

white_ceed je napisal/-a:Pozdravljeni, na Pro’ceedu 1 gen. sem menjal armaturno ploščo, saj se je stara odlepila in napihnila (serijska .

o tem sem že pisal.....serviser mi je rekel, da ima občutek, kot bi tiste armature, ki so že bile zamenjanje kar prepakirali v škatle in zopet pošiljali servisom, kot da so nove..
PS. in ketne so začele pokat kot po tekočem traku - ala Golf

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So maj 09, 2015 9:03 pm

sašo5 je napisal/-a:
white_ceed je napisal/-a:Pozdravljeni, na Pro’ceedu 1 gen. sem menjal armaturno ploščo, saj se je stara odlepila in napihnila (serijska .

o tem sem že pisal.....serviser mi je rekel, da ima občutek, kot bi tiste armature, ki so že bile zamenjanje kar prepakirali v škatle in zopet pošiljali servisom, kot da so nove..

Te bom kar lepo citiral, tvoja dvojna merila. Citat iz teme 'cviljenje vrat X znamke'. X znamke zato, da ne bo kdo užaljen, ter da ne blatim sveto priznane znamke v Sloveniji.

sašo5 je napisal/-a:to se da nastavit > tudi zadnja vrata se z lahkoto da rešit, neke stvati moraš tudi sam znat popidenat, ali pa prijatelj....Sam vedno vozim(kupujem) nove avte že 30 let in pač take stvari vzamem v zakup ne glede ali sem imel Z 101 ali Audija...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So maj 09, 2015 9:13 pm

Kakšna dvojna merila neki? Ničesar ni, kar bi na to vsaj nakazovalo. Gosic - moraš res vedno zaradi nerazumevanja ali kdaj celo bolanega fanovstva sprožat vsesplošne (ti proti vsem - niti to ti nič ne pove?!) OFF-e oz kregarije?

white_ceed
Nov uporabnik

Napisal/-a white_ceed Ne maj 10, 2015 11:45 am

sašo5 je napisal/-a:

Lahko prosim malo več o tem? Lahko tudi na ZS, jaz jih očitno še ne morem pošiljati.

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Ne maj 10, 2015 12:33 pm

No pa da se oglasim po dolgem času z nekaj odgovori.
-armature na ceed-ih katere se menjajo so vse nove vendar ne dosti boljše kvalitete kot stare(drugačno polnilo in zaključni sloj)
-led luči na ceed-ih JD 2012 letnik se kvarijo in luči se vedno menjajo vendar se menjava vedno malenkost zavleče saj je za vsako luč potrebno dobiti odobritev proizvajalca.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne maj 10, 2015 2:24 pm

Tribal je napisal/-a:No pa da se oglasim po dolgem času z nekaj odgovori.
-armature na ceed-ih katere se menjajo so vse nove vendar ne dosti boljše kvalitete kot stare(drugačno polnilo in zaključni sloj)
-led luči na ceed-ih JD 2012 letnik se kvarijo in luči se vedno menjajo vendar se menjava vedno malenkost zavleče saj je za vsako luč potrebno dobiti odobritev proizvajalca.

Kul, hvala za odgovore. Sam sicer čakam še na menjavo prve luči.
Baje naj bi te odobritve delali v Srbiji, tako so mi rekli. Sam sem bil mišljenja, da je v Sloveniji glavni center KIA Adria Group?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne maj 10, 2015 5:56 pm

Bi prej rekel, da ima roko čez centrala KME.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So maj 16, 2015 7:16 am

yashica je napisal/-a:Bi prej rekel, da ima roko čez centrala KME.

Pomembno je predvsem to, ali plačaš sam popravilo, ali ti ga tovarna v okviru garancije. Druga opcija je vsekakor boljša :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So maj 16, 2015 10:28 am

Pomembno je, da je zadeva dobro skonstruirana in narejena... Drugače se bo menjalo vedno znova in znova, garancija pa tudi poteče, a ne veronika?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne maj 17, 2015 7:26 am

Kaj ti bo garancija če je pa nekvalitetno vgrajeno? Če mi plača tovarna in mi da en drek noter je bolje nekaj doplačati za boljši material ali boljšo vgradnjo in požret tisti denar kot pa da si vsak teden na servsu ker je treba menjavat.......

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne maj 17, 2015 7:58 am

srcnik je napisal/-a:Pomembno je, da je zadeva dobro skonstruirana in narejena... Drugače se bo menjalo vedno znova in znova, garancija pa tudi poteče, a ne veronika?

Itak, boljše delajo pri VW, ko prideš po 8000km po novo verigo ti odgovorijo, da imaš najboljšo kar jih znajo narest že vrgrajeno in je ne bojo menjali, ker se bo tudi nova raztegnila čez pol leta.
Tudi če niso sposobno pri vwju narediti verigo, ki bi trajala več kot 8000km, bi vsaj malo dobre volje do kopcov pokazali, pa jim menjali to nikakvo verigo.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne maj 17, 2015 9:42 am

A morte res v vsako temo vtaknit VW.
Kolega je mel Sportage s to famozno garancijo. v enem letu ga je 3× pustil na cedilu, 2× sredi ceste, 1× pa doma. Hvala lepa za tako garancijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov