Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Povsem novi Rapid ropota + težave z lakom

Napisal/-a yashica So jun 07, 2014 9:57 am

V sistem ti gre 500 +/- 15g plina in to imaš napisano na nalepki, ki se nahaja na plastiki maske. Nalepka je lepo vidna na zgornji sliki, ki si jo prilepil... pred oljnim filtrom ;)

Na kakršnokoli reklamacijo okrog poškodb, ki so posledica letečega kamenja kar pozabi, ker ti ne bodo priznali nič. Tisti odkrušek je lahko nastal med transportom ali še bolj verjetno, da ti je priletel kamen izpod koles drugega udeleženca na cesti. Žal se kar sprijazni s tem, ker so sodobne vodne barve glede tega precej občutljive.

Tiste pike, ki si jih označil na odbijaču in boku avtomobila so verjetno kontaminacija iz okolja, zračna rja in katran. Za obe nadlogi obstajajo nekislinski preparati, ki ju uspešno odstranijo, za piko na i imaš pa še clay bar ali čistilni disk. Po uporabi slednjih dveh je v večini primerov potrebno poliranje, ker povzročata mikro praske. Glede tega preglej teme o avtokozmetiki.
Odsvetujem ti pa uporabo agresivnih kislinskih detergentov, ker ti lahko ob nepravilni uporabi načnejo lak, ki se začne enostavno luščit.

Čisto za info.:
CarPro IRON X za zračno rjo in TAR X za katran, ostanke lepil...
http://www.youtube.com/watch?v=u0PfYZQ2wjY

Na beli se pa tako ali tako vse pozna. tudi sam imam belega golfa 6 in vem kako je.

Odkušek na zgornji sliki ni videti do pločevine, zato samo z zobotrebcem kapni nanj barvo. Bela je zelo hvaležna glede tega in boš najlažje in najbolje popravil, če boš dal po kodi in na ujemanje zmešat barvo na osnovi akrila kateremu dodaš samo trdilec v razmerju 3:1. Ne rabiš ločeno baze in laka.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Ne jun 08, 2014 12:36 pm

Če grem z nohtom preko poškodovanih območji se čuti globina, torej ni nekaj kar bi bilo nad lakom, temveč je vrezano v lak. Sploh na odbijaču :(

Hvala za informacije glede klime in okruška. Bom videl kaj bodo rekli jutri na servisu.

Lp :)

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Ne jun 08, 2014 1:32 pm

Jst bom znoru s tem avtom :evil:
Svaka čast inženirju ki je zasnoval "enostavno" dostopno odprtino za dolivanje tekočine za čiščenje stekel!

In potem grem sprobat če kej šprica zadeva... Na moje presenečenje je špricalo :shock: Ponovno odprem havbo, da še enkrat pogledam in glej ga zlomka od cevi, ki razpošiljajo to tekočino za vodo kaplje! Le kaj bi to bilo? ZACEJA, ZACEJA halo ZACEJA! Ta voda, ki teče po vetrobranskem steklu nekako zaceja in kaplje naravnost na cevi desno od pumpice za čistilno tekočino.

Da najdem še eno napako odstopim od pogodbe. Konc debate.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 08, 2014 1:38 pm

Nočem pametovat, ampak tako dlakocepski ti pa ni treba bit. Še na avtomobilih višjega cenovnega razreda se včasih pojavljajo banalne napake in včasih je preprosto to treba vzeti v zakup in kar se da se popravi in to je to.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jun 08, 2014 1:51 pm

digibum je napisal/-a:ZACEJA, ZACEJA halo ZACEJA! Ta voda, ki teče po vetrobranskem steklu nekako zaceja in kaplje naravnost na cevi desno od pumpice za čistilno tekočino.
Kam pa pričakuješ, da bo tekla voda z vetrobranskega stekla? Vsaj če je to, kar si mislim, da je...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 08, 2014 1:52 pm

bucko_99 je napisal/-a:Nočem pametovat, ampak tako dlakocepski ti pa ni treba bit. Še na avtomobilih višjega cenovnega razreda se včasih pojavljajo banalne napake in včasih je preprosto to treba vzeti v zakup in kar se da se popravi in to je to.

To vzamejo v zakup samo butli, debili in slovenceljni. Če si ti brez hrbtenice, pa švabom rit nastavljaš, ni treba da so vsi in nima se kaj popravljat na novem avtu!!! Izdelek naj bo že v osnovi tak kot se gre, ne da je to napaka na napako! Ampak ker obstajajo taki kot si ti in vas je na žalost večina, ki vam je vseeno, če je kaka napaka na novem nemškem izdelku, češ saj bodo že odpravili, se to dogaja potem vsem. In to predvsem na avtomobilih nemških proizvajalcev, ki to s pridom izkoriščajo.

Zakaj bi nekaj kar je napaka proizvajalca samoumevno jemal v zakup? Zakaj bi kupoval slabše izdeleke? Zato, ker smo slovenci in nam vse tiste izdelke z napako, ki jih v tujini ne prodajo, podturijo v naše trgovine?

Sem vsaj enkrat na teden v tujini (tudi špecerijo kupujem v tujini) in vem kako zgleda. Gor je akcija, ker je blago z napako, pa te prodajalec opozori - vzami si hitro, ker so slovenci že na poti, da bodo odpeljali v svoje štacune, pri nas je pa potem recimo ista jakna 200 evrov dražja kot gor, nobenega napisa napaka, ampak napis "NOVA KOLEKCIJA".
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Ne jun 08, 2014 1:57 pm

@nebivedu točno tako. Jutri bom tako štalo naredu, ma da je šefica zraven...
Hvala za podporo ;)

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 08, 2014 2:23 pm

nebivedu: ti pa nimaš nobene olike, spoštovanja. Pa ta izraz slovencelj.... lahko bi malo bolj ponosen na sam sebe(predvidevam da si tudi ti Slovenec).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 08, 2014 2:31 pm

Ti boš znoru s tem avtom???? Dve malenkosti, ki ju povprečni bindek reši v roku enega čika in DOT 13 gume in ti boš znoru? Pa ne me yebat....Samo še čakam, da te prvi dež dobi. Pol boš sigurno jokal, da je avto moker in umazan.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Ne jun 08, 2014 2:39 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ti boš znoru s tem avtom???? Dve malenkosti, ki ju povprečni bindek reši v roku enega čika in DOT 13 gume in ti boš znoru? Pa ne me yebat....Samo še čakam, da te prvi dež dobi. Pol boš sigurno jokal, da je avto moker in umazan.

Seveda bom, če ljudje zaradi takih "malenkosti" nebi popizdevali, bi vsak nov avto imel "malenkostne" napake, ki bi jih s časom ljudje kar sprejeli in jih sploh nebi obravnavali kot napake.

Mene ne zanima koliko časa traja popravilo. Dejstvo je, da teh napak nebi smelo biti.
Mimogrede, avto bo na servisu minimalno en dan. Pokadili bodo kar nekaj cigaret, preden se ga bodo sploh lotili. Jaz pa bom ves ta čas brez avtomobila za katerega sem dal 16.000 €?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 08, 2014 3:42 pm

bucko_99 je napisal/-a:nebivedu: ti pa nimaš nobene olike, spoštovanja. Pa ta izraz slovencelj.... lahko bi malo bolj ponosen na sam sebe(predvidevam da si tudi ti Slovenec).

Slovenec sem, ampak ne slovencelj. Oliko in spoštovanje imam pa samo do ljudi s hrbtenico.

Vedno se Slovenceljni podrejajo in prodajajo tujcem, tujci so vedno bili boljši od domačih. Če je bil nemc, je bil itak najboljši. Tudi če ti je tujec drek zapakiral, ga je (in ga še vedno) slovencelj hvali na ves glas, namesto da bi stopili skupaj pa naredili red tem zadevam. Problem je v tem da k nam pridejo izdelki z napako, ki pa smo se jih vsi kar navadili kupovat, češ to je itak najboljše kar lahko dobimo. Ni res, najboljše bi lahko dobili, če bi bili pikolovski in tečni in bi se za vsak še tako majhen napačen detajl pritožili v velikem številu.

Digibum, ti kar teži prodajalcem, naj ti pa zrihtajo zadeve, da bo tako kot mora biti. Sej je bil tvoj denar tja vložen in za svoj denar pač lahko zahtevaš izdelek brez napake.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jun 08, 2014 4:04 pm

Podpis pod zadnji odgovor!
Vsekakor vztrajaj! Napaka je napaka. Ma da popravjo. Zato pa so tam. In zato je garancija.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 08, 2014 4:32 pm

@nebivedu: kdo si pa misliš da si ti da spet zališ? Na osnovni enega mojega stavka napišeš da sem brez hrbtenice? Sem napisal da kar je možno se popravi na avtomobilu v prvem post-u, in ti na osnovi tega pišeš da sem brez hrbetinice. Od takega neumneža komentar bom vzel kot kompliment.

A sem kje napisal da naj ne hodi ali da naj ne vztraja? Nisem. Pameten bo reševal na miren način, neumnež kot si ti, se bo pa razburjal pa na koncu pa ne bo nič rešil.

Ne vem kako lahko si lahko moderator, sramotno res. Svoje komplekse bi lahko reševal na drugačen način, ne pa da se nekaj znašaš nad menoj. Pri vsaki stvari kjer je človek zraven so lahko napake pa če stane 1 eur al pa miljon, pa če je za slovenski trg al pa za Bangladeš.

http://www.youtube.com/watch?v=-eXUnZry ... T&index=24

še en rapid za bangladeški trg, tudi malo nagaja. Aja pa par eur cenejši kot 16.000 je biu.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jun 08, 2014 4:43 pm

Fantje. Če se kupi rabljen avto, se pričakuje napako ali dve, tri... Pri novem pa pač ne. Nov avto se kupi da nima napak in da imaš samo redno vzdrževanje naslednjih par let, drugega nič. Ne rečem, lahko kaj odpove in zato je garancija, ne pa da te avto ki je svež iz trgovine zafrkava. Kvaliteta novim avtom vse bolj in bolj pada in me resno odvračajo da bi (tudi ko si bom lahko privoščil) kupil nov avto, raje 10 let starega, se ga obnovi in bo delal bolje kot par novih skupaj.

To da se pa pri novem avtu potrpi par "napakic" in da bojo odpravljene, pa sploh ni za komentirat. So avto dovolj dolgo razvijal in testiral, takrat bi morali odpraviti vse napake, ne pa da kupec potem plačuje za njih.

Avtorja teme čisto podpiram da avto vrne in zahteva svoj denar nazaj, naj se prodajalci sami zafrkavajo s takim skropucalom.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne jun 08, 2014 5:14 pm

Očitno folk misli, da je kontrola kvalitete še vedno neka luksuzna in nenujna stvar v industriji (katerikoli). Iluzije! Nov avto je tako ali tako precenjen do amena, marže ogromne, takoj, ko ga odpelješ iz salona izgubi precej vrednosti, v 2 letih bo izgubil najmanj 6 jurjev...in potem pridigate o strpnosti pri takšnih napakah in takšnem odnosu servisa? Jok...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 08, 2014 6:17 pm

digibum je napisal/-a:Jst bom znoru s tem avtom :evil:
Svaka čast inženirju ki je zasnoval "enostavno" dostopno odprtino za dolivanje tekočine za čiščenje stekel!

In potem grem sprobat če kej šprica zadeva... Na moje presenečenje je špricalo :shock: Ponovno odprem havbo, da še enkrat pogledam in glej ga zlomka od cevi, ki razpošiljajo to tekočino za vodo kaplje! Le kaj bi to bilo? ZACEJA, ZACEJA halo ZACEJA! Ta voda, ki teče po vetrobranskem steklu nekako zaceja in kaplje naravnost na cevi desno od pumpice za čistilno tekočino.

Da najdem še eno napako odstopim od pogodbe. Konc debate.

Znorel bi, če bil bil v moji koži :) ;)

Še vedno ne razumem kaj te muči. Ali ti ni všeč kako se steka voda ali ti dejansko pranje prednje šipe pušča?

Pike po karoseriji so lahko samo kontaminacija, poškodbe letečega kamenja ali pa smeti ujete med postopkom lakiranja. Glede tega bi ti priporočil, da daš na pragove zadaj prozorno zaščitno folijo, ker ti bo pesek izpod koles tolkel v ta predel.

Ali ob nakupu avtomobila nisi opazil teh poškodb? Tiste na boku spodaj znajo biti od sprednjih koles, ki ti mečejo pesek po boku. Tega ne trdim, samo mesto udarca je tipično.

Lahko bi napisal kaj okrog reklamacij in pogostosti okvar, marž pri katerih bi najraje nekomu zavil vrat... Bolje , da ne, ker modri molčijo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne jun 08, 2014 6:41 pm

Jaoooo, voda ponavadi teče v dolino al pr teb ne sme!
Svašta p.... rodi samo para neče.......

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 08, 2014 6:57 pm

bucko_99 je napisal/-a:@nebivedu: kdo si pa misliš da si ti da spet zališ? Na osnovni enega mojega stavka napišeš da sem brez hrbtenice? Sem napisal da kar je možno se popravi na avtomobilu v prvem post-u, in ti na osnovi tega pišeš da sem brez hrbetinice. Od takega neumneža komentar bom vzel kot kompliment.

A sem kje napisal da naj ne hodi ali da naj ne vztraja? Nisem. Pameten bo reševal na miren način, neumnež kot si ti, se bo pa razburjal pa na koncu pa ne bo nič rešil.

Ne vem kako lahko si lahko moderator, sramotno res. Svoje komplekse bi lahko reševal na drugačen način, ne pa da se nekaj znašaš nad menoj. Pri vsaki stvari kjer je človek zraven so lahko napake pa če stane 1 eur al pa miljon, pa če je za slovenski trg al pa za Bangladeš.

http://www.youtube.com/watch?v=-eXUnZry ... T&index=24

še en rapid za bangladeški trg, tudi malo nagaja. Aja pa par eur cenejši kot 16.000 je biu.

Sej se ne znašam nad teboj, samo povedal sem svoje mnenje o tem, kako nekateri takoj upognete hrbtenico in vam je vseeno če so napake pri novem avtu.
bucko_99 je napisal/-a:Nočem pametovat, ampak tako dlakocepski ti pa ni treba bit. Še na avtomobilih višjega cenovnega razreda se včasih pojavljajo banalne napake in včasih je preprosto to treba vzeti v zakup in kar se da se popravi in to je to.

Oprosti, pri novem avtu napak ne sme biti, pa tudi če je najnižji cenovni rang.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 08, 2014 6:58 pm

zundapp je napisal/-a:Jaoooo, voda ponavadi teče v dolino al pr teb ne sme!
Svašta p.... rodi samo para neče.......

1.Ne sodi prehitro
2. Ne žali! :roll: :|
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 08, 2014 9:31 pm

Uuuu...ok....Sej je res, da se pri novem avtu za 16k€ ne pričakuje napak, ampak konec koncev se napak ne pričakuje pri novem avtu za 100k€, pa se še vedno najdejo napake. Ampak tole...tale primer...to ni nič takega zaradi česar bi moral razmišljati o navezi vrba-štrik-vrat :roll: Pravim samo, da so to malenkosti, ki se rešijo hitro, brez razburjanja in popizdevanja. Raje kot pizdakanje zaradi tega bi jaz osebno pizdil na servisu zaradi premalo plina v klimi. Zakaj? Zato ker en k****n ni naredil vsega po PDI-ju, če pa je, je pa to naredil tako polovičarsko, da še najbolj polovičarski polovičar ne bi tega naredil tako polovičarsko in bi ga blo treba na cesto vržt.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov