Kohec je napisal/-a:Če ti sistem S/S ne deluje, kljub temu da si vozil dokaj dolgo razdaljo, lahko pomeni, da je akumulator že toliko slab, da ga ne more več napolniti do določenega procenta napolnjenosti, ali pa je težava v alternatorju - ne polni dovolj.
Ja to je meni čist jasno. To ni bilo vprašanje.
Očitno je poraba oziroma porabniki, kljub daljši vožnji enaka ničli oziroma na krajše razdalje tudi večja, kot ga napolni alternator. V skoraj treh letih se je torej izprazniolo za cca 30%. Glede na to, da je tako rekoč že proti koncu življenske dobe to sploh ni tako slabo. Kot sem že napisal, razmišljam tako, da če mi zdrži še to zimo bom kar vesel. Zato, če bi ga napolnil tam vsaj na 90% mislim da če je z alternatorjem vse ok potem bi moral zdržat to zimo mogoče še več.
Bolj me skrbi to, da ko ga bom enkrat vzel ven in polnil "ročno" da ne bom naredil še slabše, kot da vse skupaj pustim pri miru in dela dokler dela, saj načeloma za vse ostalo kot start-stop ni problemov.
nejc1 je napisal/-a:Pa si siguren da lučka za start stop sveti samo če akumulator ni dovolj naponjen? Jaz bi prej rekel da sveti, dokler niso izpolnjeni vsi potrebni pogoji za delovanje sistema, teh pa ni malo. In eden od pogojev je ponavadi 4 ali 5 stopinj zunanje temperature, no mogoče se motim in ima pa Peugeot kako drugače nastavljeno...
Ja, so mi znani vsi pogoji

ki naj bi bili izpolnjeni za delovanje SS. Eden je hitrost, toda takrat se lučka ne prižge, oziroma za kratek čas utripa zelena lučka za SS, oranžna lučka, ki pa neprekinjeno gori se prižge, ko zunanja temperatura pade na nič in pa kot sem že napisal, ko pade pod 76% napolnjenosti akumulatorja. Lahko da je še kakšen pogoj to ne rečem, toda to so osnovni.
Toda meni gori ta oranžna lučka tudi, ko je bilo zunaj cca 10°. Saj avto je bil ravnokar na rednem servisu in so mi tudi tam razložili situacijo. Ni nobene panike tudi kar se tiče zagona oziroma ostalih funkcij naj bi akumulator imel še dovolj moči za normalno delovanje.
Kot že par krat povedano bi rad samo sedaj, ko bodo prazniki in bom imel več časa, vzel akumulator ven in ga dal za kakšno noč ali dan polnit.
Je pa bil večkrat problem takole med prazniki, da avta par dni nisem uporabljal oziroma imam takrat samo kakšne kratke vožnje in je bilo potem problem pri zagonu, oziroma se bo takrat še bolj izpraznil, saj takole, ko se vsak dan vozim v službo cca 30km v eno smer, ni problem.