nebivedu je napisal/-a:Kupi si čisto sintetično olje HPX 20W50
Hartkor je napisal/-a:..... Prodal ga je enemu mačku ki je ugotovil napako: mniso bli krivi batni obročki ali srajce temveč tesnilo na enemu ventilu!
TEFLON je res materijal PTFE .... ampak v žargonu avtomehanikov se tistemu gumijastemu tesnilu pač tako reče. Če bi bili "tefloni" iz pravega PTFE jih ne bi mogel niti vgradit, ker bi bili pretrdi in neelastični .... bi jih prej polomil.torstorm je napisal/-a:tefloni niso iz gume, so iz teflona(P.T.F.E.).Če ne nebi zdržali takih temperatur.
ratink je napisal/-a:Sori nism slavist ampak avtomehanik ! Karburator pa je res strokovno ( vplinjač drugače)!!
O ležaju sledeče: Zaradi pretirane obremenitve je pršlo do poškodbe oljničnega ležaja in pri okoli 3000 obratih je bilo slišati značilen ropot, zaradi pomankanja časa ( kovačeva kobila je zmeraj bosa) pa sem zato poskusil s QMI. Ropot se ni bistveno spremenil pa sem še vedno naprej obremenjeval motor do konca. Po enem letu pa sem motor razstavil. Ležaj je bil razpaden na koščke vendar vse na svojem mestu, bil pa je nek sloj, verjetno taflon QMI, zelo gladek in čep motorne gredi je bil nepoškodovan. Zamenjal sem ležaje in vozil naprej še nadaljnih 50.000 km do prodaje. QMI sem dodal tudi v svoj motor husqvarno 610 sm, vidne pa so bile večje spremembe kot na avtu ( na bolje)
Vontz je napisal/-a:ratink je napisal/-a:Sori nism slavist ampak avtomehanik ! Karburator pa je res strokovno ( vplinjač drugače)!!
O ležaju sledeče: Zaradi pretirane obremenitve je pršlo do poškodbe oljničnega ležaja in pri okoli 3000 obratih je bilo slišati značilen ropot, zaradi pomankanja časa ( kovačeva kobila je zmeraj bosa) pa sem zato poskusil s QMI. Ropot se ni bistveno spremenil pa sem še vedno naprej obremenjeval motor do konca. Po enem letu pa sem motor razstavil. Ležaj je bil razpaden na koščke vendar vse na svojem mestu, bil pa je nek sloj, verjetno taflon QMI, zelo gladek in čep motorne gredi je bil nepoškodovan. Zamenjal sem ležaje in vozil naprej še nadaljnih 50.000 km do prodaje. QMI sem dodal tudi v svoj motor husqvarno 610 sm, vidne pa so bile večje spremembe kot na avtu ( na bolje)
Cudi me, da je ta bucka obstala tako dolgo v druzbi strokovnjakov na tem forumu.
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov