HPF je napisal/-a:Ko berem kake nasvete delite eni se vprašam kam sem prišel..
Če ti pije olje na 5w40, ga menjaš z 10w40 in ne z 5w50. Verjetno hočemo bolj gosto olje, ne pa takšno, ki je primerno za večje obremenitve. Sploh pa človek vozi normalno![]()
Da so pa motorji 1.4 pri Golfu IV za en k, pa se ve že dolgo.
bozzicek je napisal/-a:Mad je napisal/-a:VAG 1.4 16v 75 km ima konstrukcisjko napako - pretanke kompresijske batne obroče ki se izredno hitro izrabijo in zato motor porabi več olja ... Nemško tržišče je svojim kupcem menjevalo motorje če je prišlo do zaribavanja motorja ... Zaradi zamašitve filtra na odušku par je zaradi posledice (pritiska v motorju) vrgel motor na oljni šipki ven olje ter zaribal - pri nas kupcem tega niso upoštevali ...
Zdravo!
Tudi našim kupcem so upoštevali, sodelavki so zamenjali motor na 1 leto starem vozilu, meni pa so konec leta 2008 na golfu IV pri 82. 000 zamenjali odmične gredi, batne obročke, teflone, vse je šlo stroške VW, ampak so pred tem zapečatili odprtine za dolivanje olja, ter potem na vsakih 300 km merili porabo olja. Res pa je da mi niso menjali motorja,ker je avto izven tovarniške garancije, je pa res da je bil redno servisiran. Avto je še danes pri hiši in ne pije olja, pa tudi do 80.000 km ga ni, potem pa je začel po polovico litrčka na 1000 km. Tako da če je vozilo redno servisirano, bi ti morali pomagati, meni so zadevo rešili pri AH Randelj, in niso nič komplicirali...
cky2k je napisal/-a:no sedaj pa mene nekaj zanima, 3 mesece nazaj sem kupil golfa 1.4 16v naredil redni servis,2 dni nazaj se zapeljem v malo ostrejši ovinek in mi začne piskat in se posveti lučka za olje.Je možno da je avto popil liter olja naredil sem pa samo 2000 km???Ali bi se lahko znebil te težave da bi zamenjal samo teflone in koliko bi me to stalo???
hvala za odgovore!
Blinder je napisal/-a:cky2k je napisal/-a:no sedaj pa mene nekaj zanima, 3 mesece nazaj sem kupil golfa 1.4 16v naredil redni servis,2 dni nazaj se zapeljem v malo ostrejši ovinek in mi začne piskat in se posveti lučka za olje.Je možno da je avto popil liter olja naredil sem pa samo 2000 km???Ali bi se lahko znebil te težave da bi zamenjal samo teflone in koliko bi me to stalo???
hvala za odgovore!
to ti sam najbolje veš koliko olja ti je spil. nisi pogledal koliko ga je še not pa koliko ga je bilo prej oz. koliko ga moraš dolit da ga bo bilo kot pred 2000 km.
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov