Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če sep 14, 2006 5:03 pm

subi92 je napisal/-a:Ko bi večina dizelašov vedla da z nakupom dizla ne pomeni da morajo imeti porabe cca. 5litrov in obenem postanejo prave cestne nepremičnine...

Na žalost malokdo vozi dizla živahno kot nekoč npr. bencinca in s tem dosega tud običajne porabe - seveda daleč od bencinskih a vseeno :!:

S tem da mam knof za vklop notranjega kroženja čist znucan ko se pred mano vozijo čipane drvarnice in mi povzročajo glavobole :roll:

Tukaj se pa ne strinjam s tabo. vsaj v prvem delu ne. S svojim se vozim veliko hitreje kot pa prej z bencinarjem. In ne boš verjel. Porabo imam 2,5 litra nižjo ;)
Fora je le v tem da bencinar in dizel izhajata iz firm, ki sta pol sveta narazen.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če sep 14, 2006 6:33 pm

[/quote]

Pa si pol tudi zraćunav kok je realna poraba. (oz kok km si naredil s tistim 41,5 l benza)
Pod 3.5 l že marsker moped težko žre[/quote]

Napisal sem, da je blo za 1 deciliter več natankanga kot pa na računalniku (ni več kaj dodat).. 8)[/quote]

Ja to v bistvu ni važn kok si natankal pa...,KOLK KM si naredu to je bistvo.
batek

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če sep 14, 2006 6:41 pm

Volkswagen Lupo 1.2 TDi
Fuel consumption:3.6/2.7/3.0 l/100km urban/extra-urban/combined
tole bi še mogoče mel 3.5 L/100KM

http://www.globalcar.com/datasheet/Volk ... 1.2TDi.htm

Pa se oproščam ,ker sem (smo) šli čist iz teme.
batek

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Če sep 14, 2006 6:59 pm

SENATOR je napisal/-a:
JustMuC je napisal/-a:Kdor hoče avto, ki mu bo malo pil, naj si kupi CLIA 1.5 Dci.. Jaz ga spravim tudi pod 3.5 L/100km ampak se morš mal potrudt..! :P

Hahahahahaha, pa kaj blodis, sicer pa, saj samemu sebi lazes, ti das denar ko tankas, ne mi. En kolega je meril 1.5 dci 2006 letnik .....na stant gasu, ga je eno uro pustil laufat pa mu je 2,3 litra pokurlo..........ti si se pa pelu 100km pa 1,2 vec samo porabil......
Pol pa svizec zavije cokolado...........
Se malo pa se bo nekdo zmislu, da gre se na pumpo nazaj zlivat, ker mu cep vn mece, ces tolk malo mi pije da se mi klonira v rezervarju. :twisted:

LP

Kdo ti je pa reku da mi moraš vrjet..!??? Jz sm ti povedu z lastnih izkušenj, če ne verjameš je pa to tvoj problem!Še koga praš k ma tak avto, pa ti bo povedu, da se s tem avtom lahko voziš tudi pod 4. litri brez kake posebne muke..!Potovalni računalnik pa je stestiran in "laže" deciliter manj na 40+ litrov.
LP

JustMuC
Novinec

Napisal/-a JustMuC Če sep 14, 2006 7:12 pm

batek je napisal/-a:

Pa si pol tudi zraćunav kok je realna poraba. (oz kok km si naredil s tistim 41,5 l benza)
Pod 3.5 l že marsker moped težko žre[/quote]

Napisal sem, da je blo za 1 deciliter več natankanga kot pa na računalniku (ni več kaj dodat).. 8)[/quote]

Ja to v bistvu ni važn kok si natankal pa...,KOLK KM si naredu to je bistvo.[/quote]

Takrat sem tankal malo več kot 45 litrov in naredil malo manj kot 1200 km z enim tankom.. Res pa je, da so bile to daljše ture (skoraj cel rezervoar) :!:
LP

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Re: Zdaj pa po resnici !! PORABA DIZLI (HDI)

Napisal/-a subi92 Pe sep 15, 2006 1:29 am

x4maximus je napisal/-a:Pozdravljeni
Zanima me sledeče:Imam PEUGEOT 307 HDI (2003) 90PS.
Po mestu mi pije 7.5...okoli mesta,, okoli 6.8 do 7.5 ,,na dolge poti pa okoli 6.5 do 7 ,bolj sedem kot manj....

Je to normalno? Ni to malo preveč za dizel?
Je je kaj narobe ,naj kdo svetuje,pa ne v tem smisli,da mi reče kupi TDI,,,ampak kaj je narobe in kako se popravi...

lp

Kdo od sodelujočih v tej temi ima HDI-ja :lol:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe sep 15, 2006 1:37 am

Ja js mam HD=HardDisk ca. 120GB, pa i (bencinar) 525, pa drugi?? :P :P :P
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Pe sep 15, 2006 2:06 am

Ta tema je namenjena predvsem bildanju egov dizelašev. Čudno da noben ni napisal, da mu avto zadnji mesec gre samo na luft. Sicer bi bilo malo čudno, ampak, ko se kaj takšnega zgodi pri dizlu, je to dokaj hitro normalno.

Me pa nekaj zanima. Ni bilo včasih tako, da so avti imeli v praksi višjo porabo od tiste tovarniško predstavljene in ne obratno? Pa še nekaj. Kako to, da reno s kliotom ne naredi večje reklame, npr. avto porabi samo 3,5 litra (kombinirana poraba) in ni nepremičnina, kot nekateri govorijo za lupoja, s katerim je volkswagen, mislim, da naredil veliko "revolucijo" v porabi, takrat, ko je avto prišel ven. Kdo bi si mislil, da so sedaj že vsi malčki v tem razredu. Takšno porabo kot jo imate vi z avtomobili imajo tomosovi mopedi. 50ccm in 50kg proti 1900ccm in 900kg. Neverjetno.

Imam še eno vprašanje, če se tukaj že pogovarjamo o porabi. Zakaj mopedi toliko žrejo?? Če bi bil moped na nafto, bi imel porabo nad ali pod 0,05L/100km (pol deci). Kaj mislite?

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe sep 15, 2006 6:06 am

kromfelna je napisal/-a:Ta tema je namenjena predvsem bildanju egov dizelašev. Čudno da noben ni napisal, da mu avto zadnji mesec gre samo na luft. Sicer bi bilo malo čudno, ampak, ko se kaj takšnega zgodi pri dizlu, je to dokaj hitro normalno.

Me pa nekaj zanima. Ni bilo včasih tako, da so avti imeli v praksi višjo porabo od tiste tovarniško predstavljene in ne obratno? Pa še nekaj. Kako to, da reno s kliotom ne naredi večje reklame, npr. avto porabi samo 3,5 litra (kombinirana poraba) in ni nepremičnina, kot nekateri govorijo za lupoja, s katerim je volkswagen, mislim, da naredil veliko "revolucijo" v porabi, takrat, ko je avto prišel ven. Kdo bi si mislil, da so sedaj že vsi malčki v tem razredu. Takšno porabo kot jo imate vi z avtomobili imajo tomosovi mopedi. 50ccm in 50kg proti 1900ccm in 900kg. Neverjetno.

Imam še eno vprašanje, če se tukaj že pogovarjamo o porabi. Zakaj mopedi toliko žrejo?? Če bi bil moped na nafto, bi imel porabo nad ali pod 0,05L/100km (pol deci). Kaj mislite?

NE NE,če bi bil ta moped renault bi mel porabo 0.025 /km :twisted:
batek

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe sep 15, 2006 7:30 am

batek je napisal/-a:
kromfelna je napisal/-a:Ta tema je namenjena predvsem bildanju egov dizelašev. Čudno da noben ni napisal, da mu avto zadnji mesec gre samo na luft. Sicer bi bilo malo čudno, ampak, ko se kaj takšnega zgodi pri dizlu, je to dokaj hitro normalno.

mislm ste brihtni
čist tko revolucija izven krmnih motorjev bo prišla z dizli- so kakor jst vem že narejeni 18km prototipi- in res ne žrejo skoraj nič- pa še tišji so zaradi kvalitetnejše izolacije
kar se tiče pa avtov
jst sm zase že napisal kolk mam porabe- 6.5l- pa vozim dinamično- oz. hitro- ko ne vozim v koloni
clio ima pa dejansko izredno varčno mašino
jst sm mel do 5.4 porabe- pa sm ga dobesedno gonu
kadar sm hotu sm jo znižal na 4l- čeprov zlo redko :roll:
uglavnem vi trdite da je za povprečnega človeka bencinc za športno vožnjo- pa vam jst povem da se pri 6. l porabe vozim mno0go hitrje kot 525 pri 9. - le ta se pri nekje 12. lahko pšrimerja z mojo vožnjo- lahko pa seveda porabo še dvigne in vozi občutno hitreje- sam ne mešat pojmov hitrost in nizka poraba- sploh pa ne pri bencinarjih
lp

JustMuC
Novinec

Napisal/-a JustMuC Pe sep 15, 2006 10:44 am

Hvala Bogu, da gre tehnika naprej in da men clio žre manj kot od prjatla skuter..! Če ne verjameš, da se da porabo spravt na 3.5 l je to čisto tvoj problem.. Je pa res, da večina voznikov ne da dizlov vozt! Velikat vidm, kako eni dizla priganjajo v visoke vrtljaje... Mislim, saj ni čudno, da majo potem tako porabo kot benicnarji. Če hočem clia vozit pod 4 litri, vozim z obrati med 1200 in 2000, redko več. Ravno včeraj sem gledal koliko imamo povprečno porabo in to izključno mestno vožnjo.. 4.8 l/100 km. Kaj pravite, je res tako nemogoče vozit z mešanim ciklom pod 4 :?: :?: :?:

LP

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 15, 2006 11:41 am

jst sem v letu in pol kar sem delal na renaultovem servisu videl najnižjo porabo na dci cliotu 4,2l/100 km, na meganu pa 4,8l/100 km!
Slika

JustMuC
Novinec

Napisal/-a JustMuC Pe sep 15, 2006 3:18 pm

zupi13 je napisal/-a:jst sem v letu in pol kar sem delal na renaultovem servisu videl najnižjo porabo na dci cliotu 4,2l/100 km, na meganu pa 4,8l/100 km!

Si hotu s tem povedat, da je nemogoče manj porabt kot 4.2.. :?: :shock: :roll:

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe sep 15, 2006 5:50 pm

kljukec je napisal/-a:
batek je napisal/-a:

mislm ste brihtni
čist tko revolucija izven krmnih motorjev bo prišla z dizli- so kakor jst vem že narejeni 18km prototipi- in res ne žrejo skoraj nič- pa še tišji so zaradi kvalitetnejše izolacije
kar se tiče pa avtov
jst sm zase že napisal kolk mam porabe- 6.5l- pa vozim dinamično- oz. hitro- ko ne vozim v koloni
clio ima pa dejansko izredno varčno mašino
jst sm mel do 5.4 porabe- pa sm ga dobesedno gonu
kadar sm hotu sm jo znižal na 4l- čeprov zlo redko :roll:
uglavnem vi trdite da je za povprečnega človeka bencinc za športno vožnjo- pa vam jst povem da se pri 6. l porabe vozim mno0go hitrje kot 525 pri 9. - le ta se pri nekje 12. lahko pšrimerja z mojo vožnjo- lahko pa seveda porabo še dvigne in vozi občutno hitreje- sam ne mešat pojmov hitrost in nizka poraba- sploh pa ne pri bencinarjih
lp

Se strinjam! ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

miha_16
Novinec

Napisal/-a miha_16 Pe sep 15, 2006 5:52 pm

jst mam na laguni 1.9dci 8-9l/100km.....kar je kr dost...vozm se pa iz primestja v mest tko da je kombinirana vožnja.....je pa res da ni daljših fur ampak samo kratke...
men se zdi preveč da mi žre.... :?

ingvar
Nov uporabnik

Napisal/-a ingvar Pe sep 15, 2006 6:42 pm

Tudi sam imam P 307 SW 2.0 HDI, ki pije nekako tako, kot tvoj. Kot je že nekdo rekel, prešvoh mašina za težo avta. Imam občutek, kot da bi se avto zmeraj matral. Takšna mašina bi mogla imeti najmanj 120 konjev, ne pa borih 90. Meni je žal, da nisem kupil močnejše. Sicer pa mi pri 90 km/h v peti pije 5,1 l, a kdo se bo cijazil tako počasi. Skratka, avto za dekleta, upokojence, varčneže.... Me prav zanima, koliko stane čipanje na 110 konjev na uradnem servisu - sam tega zagotovo ne bom počel. Pri naslednjem avtu bo boljše...

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe sep 15, 2006 6:49 pm

No da se še razjasnim kaj me tud moti pri tem kok ma ker porabo-to da podajate podatke ki vam jih izpiše pc pr avtu in ste 100% prepričani da je to tud realna poraba.
batek

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe sep 15, 2006 7:19 pm

batek je napisal/-a:No da se še razjasnim kaj me tud moti pri tem kok ma ker porabo-to da podajate podatke ki vam jih izpiše pc pr avtu in ste 100% prepričani da je to tud realna poraba.

Na to tud jaz nekako skušam opozorit, ampak očitno nekaterim kar točno kaže BC. Morda pa komu tud malo narobe, ampak tako je.
Jaz sem pri zadnjem tanjanju naračunal 5,76l na 100 km, kar se mi zdi kar v redu.
Slika

miha_16
Novinec

Napisal/-a miha_16 Pe sep 15, 2006 7:28 pm

ingvar je napisal/-a:Tudi sam imam P 307 SW 2.0 HDI, ki pije nekako tako, kot tvoj. Kot je že nekdo rekel, prešvoh mašina za težo avta. Imam občutek, kot da bi se avto zmeraj matral. Takšna mašina bi mogla imeti najmanj 120 konjev, ne pa borih 90. Meni je žal, da nisem kupil močnejše. Sicer pa mi pri 90 km/h v peti pije 5,1 l, a kdo se bo cijazil tako počasi. Skratka, avto za dekleta, upokojence, varčneže.... Me prav zanima, koliko stane čipanje na 110 konjev na uradnem servisu - sam tega zagotovo ne bom počel. Pri naslednjem avtu bo boljše...

ne jst mam 120KM mašino notr.....pa usejen...
drgač čipanje je tm okol 150k-200k....to je podatek za mojo mašino....tvoja je mal manj se mi zdi

No da se še razjasnim kaj me tud moti pri tem kok ma ker porabo-to da podajate podatke ki vam jih izpiše pc pr avtu in ste 100% prepričani da je to tud realna poraba.

jst sm dal podatek ki sm ga izračunu glede na to kok km nardim glede na litre ki natočim....

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Pe sep 15, 2006 7:51 pm

Ljudje, predlagam, da uporabljate PORABA.COM, pa bomo primerjal po cca 5000km. Ker to kar se dogaja zdaj je samo nabijanje!

l.p.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], motom in 9 gostov