Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So dec 23, 2006 4:11 pm

rhino je napisal/-a:Ne primerjam Golf V in Golf II glede elektronike.Ampak glede samega mehanskega dela,tj. mašine...
Včasih je blo bolje,ko ni blo kaj elektronike.Ko si lahko sam popravljal skoraj vse...

ja in na roke vlekel zaug, odpiral šipe, ko je bol mraz si moral z eno roko držati armaturo da je ni odneslo ven, ko si se peljal 130 si rabil ušesne čepke.........

Te časi so mimo in vedno več bo elektronike, motorji bodo vedno bolj izkoriščeni, dodajale se bodo zapletene komponente (turbine, kompresorji...)in s tem je vedno večja možnost okvar kot pri navadnem motorju z slabim izkoristkom , ki nima nič dodatne opreme....

PS: če hočeš zaneslivost in majhno porabo, nič drugega ni pomembno...potem je res golf II avto zate ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So dec 23, 2006 8:14 pm

LUCKY LUKE je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

a si prepričan u tole izjavo, jest bi pred vse naštete raje postavil kakega japonca, čeprav baje tut pri toyoti neki škripa zadne cajte :P

Ma nimaš ravno mir....nimaš pa težav pri uveljavljanju garancije.

Vozim golfa IV 1.4 že pet let, slabih 150.000 km ima (prvi lastnik) in sem imel veliko okvar, ampak so vse brez večjih problemov popravili pod garancijo. Zadnja je bila zdaj novembra (avto star 5 let in en mesec)

Če slučajno koga zanima zgodovina golfa lahko dam link da vidite ;)

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So dec 23, 2006 9:33 pm

LUCKY LUKE je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

a si prepričan u tole izjavo, jest bi pred vse naštete raje postavil kakega japonca, čeprav baje tut pri toyoti neki škripa zadne cajte :P

mislim da kar ford in ww ne sodita v glih preveč zanesljive avtomobile. crkujejo na njih pumpe in šobe in senzorji da je joj.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 24, 2006 5:13 am

No ja kak pač kdo naleti na to. V treh letih nisem mel niti enga problema z VW. Mogoče sreča... :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Ne dec 24, 2006 6:03 pm

verjetn je res kako naletiš na starem avtu. jaz mam fiate ampak nimam glih nekih velikih težav. res je pa da sem bravota kupu novega . pri 140000km je še avto kot urca. če pa kupiš rabljenga ima pitaj boga kolk kilometrov. pol se pa ljudje čudijo.
mislim da je vse isti šmorn.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To dec 26, 2006 10:01 am

Z avtom je nekako takole: lahko ima že od rojstva težave, lahko se z njim dela zelo grdo pa še vedno odlično služi namenu brez vsakih težav, lahko pa se nanj zelo pazi in povzroča same cirkuse. "Lepo" izkušnjo poznam z audijem 80 TD let 89, 1 lastnik. Avto je crknil že po 200 km. Da 200, ne 200.000! Šla Bosch črpalka. Potem pa je naslednjič crknil pri 160.000 km, to pa zato ker so bili cilindri polni kremenčevega peska in je obročke lepo zbrusilo. Očitno se je odkrušil od kolektorja, spet tovarniška napaka. Pa je bil avto res 1A servisiran in vožen.

Iz prve roke so mi še znani primeri:
Mercedes A klasa, 1 lastnik, pri 80.000 km razbilo Bosch črpalko.

BMW 320 d, prav tako 1. latnik. Na motorju je bilo menjano vse razen alternatorja. Je postoma crkovalo, v garanciji.

Na splošno pa menim, da je pri določenih znamkah avtomobilov večja verjetnost, da naletiš na takšen "unikat" kot pri drugih znamkah. Da ne bom zanetil kreganja, bom imena teh znamk obdržal zase.

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola To dec 26, 2006 10:41 pm

mislim da je pri mercedezih in audijih zelo veliko škarta. mam žlahto v nemčiji ki menjajo vsako leto avto. enkrat je audi enkrat bmw , merdžo. eden večji biser od druzga. še nobenga niso meli brez težav. ja kaj češ tehnika se kvari. če crkne diza na audiju je isto bosc kot pri renoju. al se mogoče motim?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To dec 26, 2006 11:04 pm

Najlepša vam hvala za zgodbice o prijateljevih, sosedovih in značevih zelo pokvarljivih audijih, bemvejih in mercedesih, saj ste nam s tem v veliko tolažbo, da nimajo samo naši ljudski avtomobili težav.
Zaradi vas bom lažje spal. Predvsem zato, ker s temi zgodbicami zelo pomagate avtorju te teme, ki pa ima res težave in prosi za nasvete. :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr dec 27, 2006 4:43 pm

milankregar je napisal/-a:Najlepša vam hvala za zgodbice o prijateljevih, sosedovih in značevih zelo pokvarljivih audijih, bemvejih in mercedesih, saj ste nam s tem v veliko tolažbo, da nimajo samo naši ljudski avtomobili težav.
Zaradi vas bom lažje spal. Predvsem zato, ker s temi zgodbicami zelo pomagate avtorju te teme, ki pa ima res težave in prosi za nasvete. :roll:

Ja kaj pa naj bi napisali, naj si kupi puško in se odpravi z njo na servis??????
Tukaj ni več kaj rešit, edina pot je pravna, avtor se pa je že obrnil na pravnika. Pa zaprite temo.

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Sr dec 27, 2006 10:58 pm

Ko berem tole debato, mi je prav smešno, eni hvalijo eno firmo, drugi drugo. Pa ne moreš po enmu avtomobilu ocenit kakšna je znamka, haloo?? Folk tud pravi, da se Renaulti fejst kvarijo, pa lahko iz prve roke povem, da imamo samo v naši družini tri renaulte ( twingo, clio, megane) in veliko mojih kolegov jih ima, pa NIKOLI nobenih večjih problemov, samo potrošni material.
Pa je bil twingo nenormalno grdo vožen in pri 160.000 delal kot urica. Imel sem 20 let staro stoenko, pa je delalo kot urica, edin enkrat me je termostat zajebu. Moj kolega pa ima recimo dost problemov na WW Golfu IV TDI.
Vsaka firma, pa je to lahko zastava ali pa mercedes, ima in bo imela določeno število škartnih primerkov, eni malo več, eni malo manj. Citroeni so čist ok avti, res pa je, da ne vem, kako je, ko pride do takšnega problema, ki ga ima avtor te teme.

Dam en primer: renault ker jih je pač največ na cesti, logično ane,da jih bo največ imelo okvar saj se jih tudi 10x več proda od ostalih znamk, in delež pokvarjenih avtomobilov je enak kot pri recimo kakšnem nemcu ali japoncu. Torej če crkne 10 od 1000 renaultov na mesec, je enako, kot če crkne 1 nemec na 100 prodanih nemcev, je tako ???
Torej kupi nemca pa boš mel mir, je totalno otročja in bedasta izjava in tisti ki se vsaj malo spozna na avte, bo vedel da temu ni tako. Edino kar imajo nemci boljše od, recimo kakšnih citroenov, renaultov, fiatov..... je ta, da imajo malo boljšo kakovost uporabljenih materialov, vendar pa zato dobiš dosti manj opreme, kot pri ostalih avtomobilih.
Ko sem delal statistiko, kaj dobiš recimo pri cliotu, 206-ki, puntotu, polotu.... sem se lahko samo za glavo primu, polo je bil totalno oskubljen, pa je bil celo 300.000 dražji od renaulta ki ponuja največ za svoj denar. Samo toliko za vednost.
Nemca uglavnem preplačaš, pa naj kdo reče kar hoče. Drugače pa je nekdo zgoraj lepo napisal, včasih ni bilo elektronike, danes je to največji problem (PRI VSEH ZNAMKAH).
Da ne bo pomote, sam sicer nimam nič proti nemcem (zelo všeč mi je dosti nemških avtomobilov in so kvalitetno narejeni in sestavljeni proti marsikateri znamki ki so precej površni pri sestavljanju določenih plastičnih delov itd..) ampak kaj pa se tiče same mašine, podvozja, menjalnika... pa nemci ne prednjačijo prav nikjer, dostikrat prav nasprotno.
Ljudje imajo še danes v glavah, "nemec je le nemec, drugo so sama j***a".
Jaz osebno pač ne bi kupil nemca, ker dobiš pri drugi firmi dosti več avta če se lahko tako izrazim oz dosti več opreme za enako vsoto denarja. Pa brez zamere.

Drugače pa da se vrnem na naslov teme , upam, da bo sreča na tvoji strani in da dobiš tožbo. Držim pesti.

Lp

klarapet
Nov uporabnik

Napisal/-a klarapet Če jan 04, 2007 11:16 am

C4 je podn....
mi se bomo verjetno tozili zaradi menjave turbine (4 x) pri 30.000 km, smo ze predali vse odvetniku, ravno danes berem v direktnu, da jih nekdo ze tozi.... upam da mu bo uspelo.Kajti take arogance kot na Citroen slovenije pa se nismo doziveli, nikjer...

PA NIMA veze servis, nas je na servisu v Kopru.... pa se sploh ne zmenijo, se manj se zmenijo za odvetnikove dopise, se mi zdi da se delajo norca iz strank.

tako da v takih primerih tudi Jerovsek ali kaksen drug " doober" servis ne bo pomagal.

torej, upam da bo cimvec tozb, da jih bo posteno usekalo in da bodo spuisili cim vec denarja. Mogoce bo kaj pomagalo, aja pa seveda cim vec prijav trzni, tudi ti niso poceni.
majci

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če jan 04, 2007 11:28 am

Ja no jst mam dokaze u roki pa pismo za 40.000
od odvetnika (ki sem ga moral placat) pa mi je odgovorila samo da brez mnenja sodnega izvedenca ne morem nic :) sam pa glede na to da sem lani vozilo kupil in zapravil !!! 4.5 mio sit nimam se dodatnega 1 mio za se jebat z citroenom in drugimi. Sem pisal ponovno na trzno inspekcijo, v oddelek za pritozbe v koper in probam se zadnje poskuse kaj narest.

Sem biu na smucanju za novo leto in imam po novem se 2 napake. Klima dela samo na voznikovi strani, na sopotnikovi piha samo vrelo al pa nic in avto se mi sam od sebe uganse na avtocesti

:o)

klarapet
Nov uporabnik

Napisal/-a klarapet Če jan 04, 2007 11:46 am

pri nas se je to dogajalo v garanciji, avto je se vedno v garanciji, letos je bil na servisu- tam je stal celih 90 dni,.??

dokazi da je sla tuerbina 4x seveda so, poleg delovnih nalogov, se turbina ki so jo vsakic menjali. Pa mi nic ne pomaga.
Tudi sodni izvedenec ne.
Na citroenu tam kjer g. Debernadi resuje probleme, jih je sama ignoranca z dopisi ali brez. Lahko pises dopise kolikor hoces, tako ali tako nihce ne odgovarja, niti na emaile,, ce pa ze pa odgovorijo tako povrsbno, samo da zadostijo zakonu.

imas ti kaksno boljso izkusnjo z nimi? si dobil koga od odgovornih mogoce na telefon?
tuid meni je odvetnik napisal pismo.... pa se cakamo ker rok za odgovor se ni mimo...
majci

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če jan 04, 2007 12:06 pm

Ja ma glej, ce ti napisem vse napake ki jih je imel moj avto, 2 strani nebosta dovolj. Jaz sem pa imel opravka z G. Petrino dol v KOpru ampak so me kmalu presedlali nazaj v Tomacevico.
Mi je skoraj zagorelo vozilo in se sedaj nevem kaj je bilo. Razen tega da so ga odpeljali z avtovleko in mi jo skoraj zaracunali ces da je vozilo v voznem stanju.....
Plus trese volan nad 100 m/h ko bremzam (Diski, ki so mi jih ze menjali pa trese spet), klima ki pod 4 stopinjami ne dela vec in sae v avtu use zamegli, vetrobransko steklo ki mi zamrzuje odznotraj, sipe ki se samo odpirajo in ne zapirajo, fleki po karoseriji (j***m jim vodno barvo !!!!), ABS/ESP ki spet ne dela, neki cudni zvoki pr turbini ko menjavam na nizkih obratih, nekej piska ko ugasnem auto, sklopka ki rata ce vozim na daljse razdalije trda (ko jo spuscam imam obcutek kot da jo nekaj ustavlja, ma NE ZDRSUJE ) kljuc ki se ne zlozi prav in je po 9 mesecih uporabe razpadel, xenon luci ki se ne obracajo in ne uravnavajo avtomatsko, sobe za pranje luci ki ne delajo, itd itd itd

Sem groziu z odvetniki, ispektorji, raznimi uradi, in kaj mi recejo. Ti kar itak nebos nic dosegel, ....

Aja za informacijo 1.6 HDI 110 konjev SX PACK + BI XENON 4.5 mio sit (z popustom ze uklucenim) 1 leto star, mi dajo zanj 2.5 mio sit !!!!!!!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 04, 2007 12:28 pm

če že nekdo toži citroen kot je baje navedeno v direktu ga kontaktiraj pa se zorganizirajte pa skupaj poskusite kaj iztožiti je ziher manj stroška pa več možnosti...

vsaj po tujini se sliši kako koncerni izgubivajo tožbe...
pa ziher ti sodnik prisluhne, kaj če bi se to njemu zgodilo.

pa mislim da imamo pri nas inšpektorje za te primere drgač jih nebi rabl (drgač pa reč da se boš na viranta obrnu pa mu piši... kolker vem rad pomaga...)

klarapet
Nov uporabnik

Napisal/-a klarapet Če jan 04, 2007 12:38 pm

petrina ni tam nic, samo sprejemnik.
de bernardi je vodja tehnicno servisne sluzbe. Pa se sploh noce pogovarjati.
tudi pri nama je se poleg turbine kar nekaj napak, takih kot pri tebi, razno zavijanje, piskanje, obe tapeti sta se napeli, pri sprednjih vratih, gurivo v olju, turbina pa piska tudi ko jo zamenjajo, nova.

pri stvarni napaki lahko zahtevas nazaj kupnino, pri pordajalcu kjer si avto kupil, in ne oceno po eurotaxu.
pa tudi trzni lahko takoj ko to zahtevas ukrepa, ce pa uveljavljas garancijo, pa lahko zahtevas nov avto, in enako prijavo na trzno, ceprav samo v primeru ce tega ne upostevajo.

upam da si jih ze prijavil trzni, mogoce jih bo kazen streznila.
Ravno danes je Direktu, ko ima nekdo probleme s C3... in jih tozi.
majci

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jan 04, 2007 1:08 pm

Ko sem prebral use te probleme ki jih imate sem se skoraj odpravil pobozat svoj auto ker mi nedela takih pizdarij, upam pa da boste hmalu resili te zadeve, ker res kr nemorem vrjet da se tasne stvari zares dogajajo

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 04, 2007 1:11 pm

direkt

Prodali nov avto in ga eno leto popravljali
Koper, 04.01.2007
Koprčan je lani kupil nov citroën C3, kmalu pa so se začele težave s klimo, uro in porabo goriva.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jan 04, 2007 1:26 pm

nevem... moj mnenje... kasko pa gasa...
ali pa ob steno pa enmu tovornjakarju dat 100k da ti ga zapešta..
nevem... če je vse to res bom začeu razmišljat da bi odpru servis citroen... ker nemorš vrjet, kwa folk dela.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jan 04, 2007 6:26 pm

Nejko87 je napisal/-a:nevem... moj mnenje... kasko pa gasa...
ali pa ob steno pa enmu tovornjakarju dat 100k da ti ga zapešta..
nevem... če je vse to res bom začeu razmišljat da bi odpru servis citroen... ker nemorš vrjet, kwa folk dela.

Sam res na koncu ji bo sam se ta varjanta ostala kasko in totalka
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov