Napisal/-a renyy Sr dec 27, 2006 10:58 pm
Ko berem tole debato, mi je prav smešno, eni hvalijo eno firmo, drugi drugo. Pa ne moreš po enmu avtomobilu ocenit kakšna je znamka, haloo?? Folk tud pravi, da se Renaulti fejst kvarijo, pa lahko iz prve roke povem, da imamo samo v naši družini tri renaulte ( twingo, clio, megane) in veliko mojih kolegov jih ima, pa NIKOLI nobenih večjih problemov, samo potrošni material.
Pa je bil twingo nenormalno grdo vožen in pri 160.000 delal kot urica. Imel sem 20 let staro stoenko, pa je delalo kot urica, edin enkrat me je termostat zajebu. Moj kolega pa ima recimo dost problemov na WW Golfu IV TDI.
Vsaka firma, pa je to lahko zastava ali pa mercedes, ima in bo imela določeno število škartnih primerkov, eni malo več, eni malo manj. Citroeni so čist ok avti, res pa je, da ne vem, kako je, ko pride do takšnega problema, ki ga ima avtor te teme.
Dam en primer: renault ker jih je pač največ na cesti, logično ane,da jih bo največ imelo okvar saj se jih tudi 10x več proda od ostalih znamk, in delež pokvarjenih avtomobilov je enak kot pri recimo kakšnem nemcu ali japoncu. Torej če crkne 10 od 1000 renaultov na mesec, je enako, kot če crkne 1 nemec na 100 prodanih nemcev, je tako ???
Torej kupi nemca pa boš mel mir, je totalno otročja in bedasta izjava in tisti ki se vsaj malo spozna na avte, bo vedel da temu ni tako. Edino kar imajo nemci boljše od, recimo kakšnih citroenov, renaultov, fiatov..... je ta, da imajo malo boljšo kakovost uporabljenih materialov, vendar pa zato dobiš dosti manj opreme, kot pri ostalih avtomobilih.
Ko sem delal statistiko, kaj dobiš recimo pri cliotu, 206-ki, puntotu, polotu.... sem se lahko samo za glavo primu, polo je bil totalno oskubljen, pa je bil celo 300.000 dražji od renaulta ki ponuja največ za svoj denar. Samo toliko za vednost.
Nemca uglavnem preplačaš, pa naj kdo reče kar hoče. Drugače pa je nekdo zgoraj lepo napisal, včasih ni bilo elektronike, danes je to največji problem (PRI VSEH ZNAMKAH).
Da ne bo pomote, sam sicer nimam nič proti nemcem (zelo všeč mi je dosti nemških avtomobilov in so kvalitetno narejeni in sestavljeni proti marsikateri znamki ki so precej površni pri sestavljanju določenih plastičnih delov itd..) ampak kaj pa se tiče same mašine, podvozja, menjalnika... pa nemci ne prednjačijo prav nikjer, dostikrat prav nasprotno.
Ljudje imajo še danes v glavah, "nemec je le nemec, drugo so sama j***a".
Jaz osebno pač ne bi kupil nemca, ker dobiš pri drugi firmi dosti več avta če se lahko tako izrazim oz dosti več opreme za enako vsoto denarja. Pa brez zamere.
Drugače pa da se vrnem na naslov teme , upam, da bo sreča na tvoji strani in da dobiš tožbo. Držim pesti.
Lp