Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če jan 24, 2008 10:15 pm

nisem napisal, da sem sam to preverel, ampak da sem prebral in videl test 2 enakih motorjev pod enakimi pogoji, kjer so menjali olje na določen interval. Rezultati so kaki so. Po moji kmečki pameti(nisem niti 1% strojnik), lahko olje z časom dobi bojše mazilne lastnosti. Po enaki logiki bi moral mrzel motor na začetku bojši bit kot topel. Prav tako olje začne pravilno mazat šele ko je segreto. In je proizvajalci napišejo servisni interval na 25.000km, potem se bom tega držal, pa še posebaj kaki malo "bolši"(ne rečem da je nad drugimi) znamki, katera da zelo veliko v razne raziskave in ima zelo dolgo tradicijo po kvaliteti kot vzdržljivosti. Prej verjamem njihovim inženirom in testom kot enemu, kateri pravi da je po kmečki logiki ravno obratno.
Ne mislim žaliti nikogar, vendar sem samo napisal svojo mnenje oz. kar sem pred časom zalsedil na internetu. Če bi mel možnost bi tudi šel do dotičnih inženirov in jih povprašal osebno za to(še črno belo z žigom bi si dal napisati).

sašp5 prosim, ne z takimi izjavami kot "to je že bolezen", ker sam nisi svojega odgovora niti malo utemeljil, ampak samo napisal da po tvoji kmečki pameti je tak in fertik.
Živimo v času ko se vse tako spreminja in dovršuje, da si več niti predstavlati nemoreš nekaj novega, brez da to nebi naredili.

lp

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 10:33 pm

Car-t-maN je napisal/-a:
slovenskisin je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:Fantje NAJBOLJ pokvarljivi oz. "krš" avtomobili so vsekakor renault. Imeli smo doma novega megana z vso možno opremo-toj katastrofa od katastrofe. Mam enga sošolca (ni cist normaln, če mene prašaš) in hval tele renaulte ko da so bogovi in zaradi takih se renault prodaja in nažalost je takih v sloveniji kar pre/veliko.

Utemelji ;) Sicer pa tvoj podpis tud vse pove ;)

Zakaj je renault tako zanič? Je veliko razlag:
- od materjalov, ki se lahko primerjajo z yugotom al pa mogoče 101 (sicer ne vem katerega leta vendar je ranault rekel: "zmanjšali bomo stroške vendar ne bomo odpuščali delavcev ampak bomo uporabljali cenejše materjale = že tko so bli slabi")
- do kvarljivosti - ENE ŽARNICE ENE ne moreš zamenjati ne da greš na servis!!!! In seveda to stane- govorimo o novejših modelih.
-in da ne naštevam več naprej.

In sedaj vprašanje zakaj se toliko proda Renaultov??? One million dollar question! JA SEVEDA zato k je v sloveniji delan in je Renault avto hiš po sloveniji več kot pa vseh ostalih skupaj(skoraj) :) . In kje se še prodaja zelo dobro renault? Za še en milijon :) Ja uganili ste v FRANCIJI zakaj??? Zato ker imajo tam sedež!!! In čist nobene druge razlage ni več potrebno!
Hočeš kvaliteten avto? kupi Nemca ali pa Japonca

PS. na veliko se izogibajte tudi Italijane(razn ferrarije, Lambote in Meseratije...<- ne se jih izogibat :D) - podn od podna - sicer mal bol k pa Francozi vendar daleč nazaj proti Nemci/Japonci. Vendar to je samo moje mnenje...
Tako da nimam tudi nic proti vsem ki vozijo renaulte al pa ksne fiate..
Prevozno sredstvo ima pač nalogo da te pripelje iz točke A v točko B(ce uspe tja pridt).. sedaj je pa na tebi kdo te pripelje

Hjao, si se ti že vozil v tanovi laguni recimo? Udobna, kvalitetna, orenk garancija,...
Men niso nič slabi materjali...Js, sestra pa mat furamo Renoje...od nekdaj, ostali u familji pa nemce. Ugan kteri so več po servisih ;)

Slovencev in FRA ni tolko, kot proda Reno avtomobilov. Je le 4. po velikosti(R+N+D)...tk da, očitno ne more bit tako slab avto ;)
Slika

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Če jan 24, 2008 10:50 pm

FBR je napisal/-a:Kaj je sedaj zate brez napak?

To pa da je konstrukcija manjkrat kriva načeloma drži. A dejstvo je, da je bila pri opevani laguni l.02 zelo verjetno kriva ravno konstrukcija motorja s turbino...

Zame pomeni brez napak, da ne rabiš menjat drugega, kot potrošni material.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 24, 2008 10:53 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Zakaj je renault tako zanič? Je veliko razlag:
- od materjalov, ki se lahko primerjajo z yugotom al pa mogoče 101 (sicer ne vem katerega leta vendar je ranault rekel: "zmanjšali bomo stroške vendar ne bomo odpuščali delavcev ampak bomo uporabljali cenejše materjale = že tko so bli slabi")
- do kvarljivosti - ENE ŽARNICE ENE ne moreš zamenjati ne da greš na servis!!!! In seveda to stane- govorimo o novejših modelih.
-in da ne naštevam več naprej.

In sedaj vprašanje zakaj se toliko proda Renaultov??? One million dollar question! JA SEVEDA zato k je v sloveniji delan in je Renault avto hiš po sloveniji več kot pa vseh ostalih skupaj(skoraj) :) . In kje se še prodaja zelo dobro renault? Za še en milijon :) Ja uganili ste v FRANCIJI zakaj??? Zato ker imajo tam sedež!!! In čist nobene druge razlage ni več potrebno!
Hočeš kvaliteten avto? kupi Nemca ali pa Japonca

PS. na veliko se izogibajte tudi Italijane(razn ferrarije, Lambote in Meseratije...<- ne se jih izogibat :D) - podn od podna - sicer mal bol k pa Francozi vendar daleč nazaj proti Nemci/Japonci. Vendar to je samo moje mnenje...
Tako da nimam tudi nic proti vsem ki vozijo renaulte al pa ksne fiate..
Prevozno sredstvo ima pač nalogo da te pripelje iz točke A v točko B(ce uspe tja pridt).. sedaj je pa na tebi kdo te pripelje
Žarnico se da menjat, ampak moreš ZNATI in pa malo več časa si vzeti.
Vrjem da je reno daleč od sranja in ja dve sosedi imata golf4 eni sosedi pa imajo megan2 in one million dollar question( :cry ) kdo se več kvari? Golf in to take napake, ki bi jih pričakoval pri kakem puntotu(plovec v rezervoarju, nedelovanje komplet luči zadaj ipd.) ne pa pri superiornem nemškem avtu.
Pa tut fiat ni tako sranje, ko si misliš...ampak pustmo rajš to temo za drugič :twisted:
Aja pa ko smo že pri tem kerih avtov se izogibajte.... MB E, kolkr vem jih ni dost manj počakal na kakem parkirišču al pa ob cesti, kot pa lagun2.
Vglavnem, redke(če sploh!?) so znamke, ki nimajo niti enga "neposrečeneg" avta.
Zato pa js vozim italjansko jajco, vsaj pocen je bla, če ne drugega :lol:
LP Rok

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 24, 2008 10:54 pm

povh je napisal/-a:Zame pomeni brez napak, da ne rabiš menjat drugega, kot potrošni material.

Sploh veš kaj vse je potrošni material...?!

Turbina v prvih 100kkm ziher ne,... je pa zato marsikaj drugega.

Sploh pa škoda debate...vsakemu se enkrat zgodi "kiks". Tud nove mečke A so nazaj jemali, ker se je prevračal... svašta.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 24, 2008 10:56 pm

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:06 pm

Še ena od VW...sestra je, bog ve zakaj, kupila malo več kot leto dni starga polota 1.4. Na avtocesti je pa mašino pobralo. Se je neki pri ojnici odkrušlo, pa je mašina šla v maloro, avto bil izven garancije jasno... V parih mescih je izgubila 500k prejšnega dnarja.
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 24, 2008 11:18 pm

slovenskisin je napisal/-a:Še ena od VW...sestra je, bog ve zakaj, kupila malo več kot leto dni starga polota 1.4. Na avtocesti je pa mašino pobralo. Se je neki pri ojnici odkrušlo, pa je mašina šla v maloro, avto bil izven garancije jasno... V parih mescih je izgubila 500k prejšnega dnarja.

A nisi napisal, da ti pa mt pa SESTRA že od nekdaj vozite renoje. :?:
Nekaj ne štima :shock:

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:23 pm

Sestrin prvi avto je bla petka, pol je bil ene 5 mescou polo in potem clio....tk da tist polom z švabom se skor ne šteje med neke redne avte. Mat je sam na renojih.
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 24, 2008 11:30 pm

slovenskisin je napisal/-a:Sestrin prvi avto je bla petka, pol je bil ene 5 mescou polo in potem clio....tk da tist polom z švabom se skor ne šteje med neke redne avte. Mat je sam na renojih.

Men se zdi, da ti mal nabijaš.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:33 pm

hum, a je važno ka se teb zdi? Kaj bi mel od tega, da bi tle neki bluzil? NIČ. Al vam je falus skup padu, ker so švabski avto tko oh in sploh najbolš? Lahk na pm pošleš cifro, pa te sestra pokliče in ti razloži situacijo zard mene ;) Ti bo lepo ona povedala, ka si mislš o VW...
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 24, 2008 11:42 pm

slovenskisin je napisal/-a:hum, a je važno ka se teb zdi? Kaj bi mel od tega, da bi tle neki bluzil? NIČ. Al vam je falus skup padu, ker so švabski avto tko oh in sploh najbolš? Lahk na pm pošleš cifro, pa te sestra pokliče in ti razloži situacijo zard mene ;) Ti bo lepo ona povedala, ka si mislš o VW...

Ti si pač fen renoja tako, da pač vse gledam s distanco. Švabi so sigurno bolj zanesljivi kot francozi in italjani. Tako pač kažejo raziskave. Japonci so pa še boljši :D
Ps.
Pošl mi še sliko

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 11:46 pm

Aha še ena Renault vs. VW tema.Katera po vrsti že ta 3000 mogoče... :jao:

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:47 pm

haha, žal si rahlo prepozen...maja pričakuje naraščaj. ;) Ravno tako si ti fan švabarjev. Tisto, kar sem jaz napisal so vse izkušnje s temi avtomobili. Ni tisto...ja lagune se pa kvarjo, ampak se je v družini na polotu pokvarla mašina.
Slika

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:52 pm

Evo prvih 10 UK:

Rank Car Make Index Rating

1 DAIHATSU 27.59 :lol:
2 MAZDA 28.81
3 HONDA 37.91
4 SUZUKI 44.96
5 SKODA 51.95
6 MINI 64.63
7 NISSAN 65.21
8 HYUNDAI 69.59
9 TOYOTA 70.63
10 CITROEN 73.07

Kje je tu kak nemc? Ne rečm, da je Reno zraven, sam js nism trdu, da je najbolš avto, sam mi nismo mel problemov z njimi....pa spodbijam vaše trditve, da je najslabši.

Sicer pa, nehmo se kregat in gremo po Daihatsuje :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če jan 24, 2008 11:54 pm

slovenskisin je napisal/-a:haha, žal si rahlo prepozen...maja pričakuje naraščaj. ;) Ravno tako si ti fan švabarjev. Tisto, kar sem jaz napisal so vse izkušnje s temi avtomobili. Ni tisto...ja lagune se pa kvarjo, ampak se je v družini na polotu pokvarla mašina.

Lej jest sem fen nem. avtomobilov vendar če bi mi npr. Peugeot ponujal več bi pač vzel pugeota. Nisem nekam zagrizen fen, ki si zatiska oči.
Nikoli pa ne bom kupil korejca pa tudi če se ne bodo nikoli pokvarili.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Če jan 24, 2008 11:56 pm

Francozi nikoli niso blesteli po neki kvalitetni in visoki avtomobilski industriji. Sploh pa strojna industrija jim ni šla nikoli od rok.
Z avtomobili so radi konkurirali Italijanom in bivšim komunističnim državam.
V začetku 80. let je Renault zgubil trg v ZDA, zaradi slabih avtomobilov. Citroen in Peugeot na ameriška tla nista nikoli mogla vstopiti. Zelo pohvalno zveni za ZASTAVO.
Francozi se najbolje prodajajo na domačih tleh in na ozemljih bivše vzhodne evrope. Kupujejo jih tisti z nizkimi pričakovanji, ki radi menjajo staro za novo, ki se malo vozijo in tej, ki verjamejo reklame.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če jan 24, 2008 11:57 pm

No, glede korejcev sva na istem, pa kitajc tudi ne bo name pisan.
Slika

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe jan 25, 2008 12:03 am

Dejstvo je, da so Korejci že zdavnaj prišli na AmeriškI trg, kjer so del ameriškega voznega parka, kar Francozom dan danes ni vspelo.
Francoski avtomobili so v svetu NO NAME AVTI.
Zadnjič spremenil avtomobil, dne Pe jan 25, 2008 12:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Pe jan 25, 2008 12:03 am

avtomobil je napisal/-a:.
Z avtomobili so radi konkurirali Italijanom in bivšim komunističnim državam.

Direktna konkurenca komunističnim državam...na barikade ;)
Četud je bila včasih nemška kvaliteta boljša, se je v zadnih časih to izenačlo nekje. Kdo danes ne špara na materjalu? Čudno, da se sploh kdaj pokvari kak nemški avto. Sam MB je priznal, da bi radi spet prišli na kvaliteto, ki so jo mel v 80. in začetku 90 let. Tisto so bli skoraj nepokvarljivi avti. Danes je pa čis od sreče odvisn...kukr trofš.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov