Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
nelkosmile
Nov uporabnik

Napisal/-a nelkosmile Po jun 29, 2009 3:30 pm

Ne. Cena za 4 obnovljene šobe je 600€. Obnovijo ti use ker če samo posamične maš kasneje same probleme zato zmer use 4 popravijo ali zamenjajo. Potem maš zraven še kšno urco/dve dela.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Po jun 29, 2009 3:36 pm

aha seprav 600€ + stroski dela... hvala!
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
nelkosmile
Nov uporabnik

Napisal/-a nelkosmile Po jun 29, 2009 3:54 pm

EMiR je napisal/-a:aha seprav 600€ + stroski dela... hvala!

Mene je koštal, kot sem že rekel, 600 šobe, 60 delo in 6 tesnila skupaj 666€ brez ddv!!!!
Garancije maš pa 1 leto

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Po jun 29, 2009 4:16 pm

aha cool :) hehe ma js sam vem da renaulta nikol vec nebom uzel zj to popravm pol ga prodam koj...
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
nelkosmile
Nov uporabnik

Napisal/-a nelkosmile Po jun 29, 2009 5:21 pm

Z usakim avtom so stroški. Diesel ma prednosti kot vidiš pa tudi slaboti. Jest ostajam še kar zvest renaultu ker imam blizu servis pa še velik ugodnosti imam pri njih ker se poznamo. Vendar pa naslenji avto , ki ga mislim imet zaradi širjenja familije ;) bo verjetno nemške znamke. Je da je večja "kakovost" vendar so tudi stroški dražji, gre pa se mi za bolj varnejši avto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 29, 2009 5:28 pm

renaulti so pa kar varni ;)
res pa je da se ti lahk vsaka znamka zasere..

pa pr vseh avtih lahk kj crkne ja..
nekateri imate pač nesrečo da imate ravno tiste najbol problematične letnike 2001-2003

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Sr jul 01, 2009 9:13 pm

izkušnje z moje strani!

renault trafic 1.9 dci letnik 06; 4 kupljeni isti dan!!

jih začnemo vozit na redne servise k avto koletniku, prihajajo za isto opravljena dela računi v razliki tudi 50€, dolivajo tekočino za pranje šip pa čeprav smo zmeraj napolnili maximalno polno!!

no letos pozimi pridejo veliki servisi se pravi imajo 100 000 km pa se začne,

na vseh povsem utrujeni tako volanski kot normalni končniki
na vseh 4ih menjani najprej zgornji potisni ležaji za sklopko ker začne stopalka ostajat not, se vozi 2 meseca raznese potisni ležaj v menalniku in posledično ostane vozilo na cesti, menjava večih kolesnih ležajev, poščanje servo sistema, odpadanje različnih plastik okrog motorja, na vseh ne sveti že več kot pol osvetljitev armaturne plošče, vglavnem na firmi okrog 20 renojev ampak ti tazadnji modeli dostavnikov so samo za v smeti!!

naj povem da se v avtomobilih vsak dan vozi max 200 kg teže in zmeraj isti vozniki razen dopustov, bolnišk... in se povprečno na dan dela 300 kilometrov pol relacije pol ustavlanje vsakih 5 min!!

vglavnem še marsikaj se da povedat tudi za kanguje in masterje!!

nekdo je zgoraj pisal da so varni, razišči malo politiko renoja in boš hitro ugotovil da je varen samo do 65km/h potem se obnaša kot vsak normalen avto!!
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Ne dec 13, 2009 1:23 pm

Hej

Pri Cliotu 1.5dCi moram zamenjat šobe. Neogret avto v hladnejši dneh potresava in ko laufa na mestu se priže rumena tuljavica. Ko pa se peljem, pa je vse ok.
Sem gledal po spletu in našel polno prodajalcev, ki prodajajo šobe za cca.150€ in so zapakiranje, kot da gre za nove. Za kakšne šobe gre to, če naj bi bile nove 300€?
Slišal sem tudi, da naj bi obstajale tudi tovarniško obnovljene šobe. Res obstaja kaj takega?
Kaj bi mi predlagali, da dam obnovit šobe, al da kupim nov,e al pač kako drugo varianto, da bo potem šel avto tako, kot mora :)

Lep pozdrav

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne dec 13, 2009 1:41 pm

Glede dci kombijev menim, da bi zdržali precej več, če bi šoferji z njimi delali lepše.
Po avtocesti vozijo 140 in jih ne zanima poraba nad 10 l, itak plača firma oz. šef, cestnih lukenj se ne izogibajo, saj je to službeno vozilo in posledično grejo roke, končniki, zglobi.
LP

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 Ne dec 13, 2009 2:41 pm

marjan novak je napisal/-a:Glede dci kombijev menim, da bi zdržali precej več, če bi šoferji z njimi delali lepše.
Po avtocesti vozijo 140 in jih ne zanima poraba nad 10 l, itak plača firma oz. šef, cestnih lukenj se ne izogibajo, saj je to službeno vozilo in posledično grejo roke, končniki, zglobi.
LP

Podpis....
Zadnjič peljem 140km/h po tempomatu in na polno en zadaj z kombijem...ves živčen...blenda...pa me potem prehiti...naprej je vozil cca 160km/h, tko da ne se bunit, da so kombiji slabi ( dci, tdi, jtd...in ne vem kaj še vse), ker če bi se vozili po omejitvah bi zdržali veliko več. ( eni majo še clo 100km/h nalepko zadaj....ga pa človek komaj prehiti, pol pa v špegu pogledaš pa mulo not, komaj 18 letni, seveda z izpitom, ki ne vem hdo mu ga je dal).
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 13, 2009 2:43 pm

marjan novak je napisal/-a:Glede dci kombijev menim, da bi zdržali precej več, če bi šoferji z njimi delali lepše.
LP

se popolnoma strinjam!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne dec 13, 2009 3:17 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
LP

se popolnoma strinjam!

Zato pa obstaja pregovor, da edini avto ki ga lahko voziš 120 po razf*****m makadamu je službeni avto 8)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Ne dec 13, 2009 3:42 pm

žal vas moram razočarat ampak so naši dciji omejeni glede končne hitrosti na 110km/h!!

smešno je to da imamo 20 avtomobilov in na vseh pri istih kilometrih iste napake!!
ja žal razočarani nad renaultovimi kombiji do 2004 letnika so bili ok sedaj pa vse živo!!

upam da bo renault kdaj priznal napako na masterjivih menjalnikih ne da pri 150000 moramo ležaje menjavat!!!
7 gen honda civic sport

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne dec 13, 2009 3:50 pm

Partyzan je napisal/-a:Hej

Pri Cliotu 1.5dCi moram zamenjat šobe. Neogret avto v hladnejši dneh potresava in ko laufa na mestu se priže rumena tuljavica. Ko pa se peljem, pa je vse ok.
Sem gledal po spletu in našel polno prodajalcev, ki prodajajo šobe za cca.150€ in so zapakiranje, kot da gre za nove. Za kakšne šobe gre to, če naj bi bile nove 300€?
Slišal sem tudi, da naj bi obstajale tudi tovarniško obnovljene šobe. Res obstaja kaj takega?
Kaj bi mi predlagali, da dam obnovit šobe, al da kupim nov,e al pač kako drugo varianto, da bo potem šel avto tako, kot mora :)

Lep pozdrav

Koliko km pa imas ? Ter letnik ? Servisiras na pooblascenem ?
LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne dec 13, 2009 6:39 pm

Daj jih zrihtat v Litijo na servis, meni je bil mojster strokoven in pošten. (Rabotti)

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Napisal/-a Partyzan Ne dec 13, 2009 10:40 pm

Clio je letnik 2003, 60kW in ima 140 000 km. Na servisu so mi pol leta nazaj rekli, da sta dve šobi rahlo v okvari in da naj se kar še vozim. Avta drugače ne serviseram na pooblaščenem servisu, samo takrat ga mi je znanec priklopil na računalnik. Težava s tresenjem je predvsem moteča, ko se zunanja temperatura spusti pod 10 stopinj in ko je motor neogret. Ker se stvar ne bo sama od sebe izboljšala, sem se sedaj odloču, da se stvar zrihta. Predvsem me zanima, kaj je najbolj smiselno storit.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Napisal/-a Partyzan Sr dec 16, 2009 4:36 pm

Hej

Kaj veste, kdo obnavlja črpalke za gorivo? Morda bom moral dat obnovit črpalko za gorivo za cliota dci.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Napisal/-a Partyzan Sr dec 16, 2009 5:30 pm

Še eno vprašanje :)

Ali črpalke za gorivo od novejših 1.5 dCi motorjev (črpalka od 86KM motorja; letik 2008) tudi pašejo na moj avto (Clio letnik 2003, 80KM)?

LP

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Sr dec 16, 2009 9:02 pm

črpalka je verjetno ok filter za gorivo menjaj prvo začni pir najcenjši stvari če je še nisi menjal potem naprej lp
sdted

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 16, 2009 9:30 pm

Isto obnavlja črpalke v Litiji. Moje se žal ni dalo in sem dal novo, jebemti Siemens in Petrol.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov