Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 14, 2008 2:35 pm

Glede zadnjega stavka te pa čist razumem, sem imel sam iste bleme lani.

Kar se CRDI-ja tiče, sem bil ful presenečen nad njegovo glasnostjo - neverjetno tih proti ostalim dizlcam drugih znamk.

Lastnik KIE, ki na vso moč hvali KIO - samo največji optimist lahko od takega lastnika pričakuje objektivno mnenje.

Vseeno bolje verjeti takemu, kot pa tistemu, ki pluva čez KIO, pa je še od bliz ni povohu, kaj šele da bi vedel podrobnosti.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jun 14, 2008 2:45 pm

Če mene v kaki avtohisi ne jemljejo resno, ker pač ne pridem v kravati pa nism star 40 let se sam obrnem...pri takih avta ne kupim pa ce so edini.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So jun 14, 2008 4:04 pm

speedfreak je napisal/-a:Če mene v kaki avtohisi ne jemljejo resno, ker pač ne pridem v kravati pa nism star 40 let se sam obrnem...pri takih avta ne kupim pa ce so edini.

Oboji-pri Kii in Fordu so bili prijazni in profesionalni. Hočem samo povedati, da bi se mogoče moški 40-tih let v kravati spogajal tudi za daljšo poskusno vožnjo, recimo.

Sem pa doživela pri Škodi, da me je prodajalec odpravil v parih minutah v smislu: "daj saj vidim, da sploh ne veš kaj hočeš, najprej se odloči, pa se potem oglasi..." Sem se samo obrnila...

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a |m| So jun 14, 2008 4:49 pm

Reči naj ti dajo gumijaste tepihe zraven (kot popust) ;) ker so potem kot dodatna oprema 100€. So pa super masivni in se jih da lepo čistit ter pašejo not. Neoriginalnih nism uspel pripravit do nekega dostojnega stanja.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ So jun 14, 2008 4:57 pm

|m| je napisal/-a:Reči naj ti dajo gumijaste tepihe zraven (kot popust) ;) ker so potem kot dodatna oprema 100€. So pa super masivni in se jih da lepo čistit ter pašejo not. Neoriginalnih nism uspel pripravit do nekega dostojnega stanja.

Zadnjič mi je obljubljal kovinsko barvo+prevoz+tepihe (za te je nekam hitr zamomljal, sicer) je pa res, da je zdaj prišla ven akcija "gorivo za 15.000 evrov" tko da bo zihr požrl besedo. Poleg tega naj bi dobila 25% popusta pri zavarovanju, če zavarujem pri Tiliji (kao da štartam s 25%-tnim bonusom in ne iz 0%). To se mi zdi ful čudn. Morm še 1x vprašat.

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Ne jun 22, 2008 6:59 pm

No pa ga imam. 115 KM dizla (ker niso imeli 90 KM v moji barvi). :D

He, he.. Prvič ko sem ga peljala je padal dež. Vklopim zadnji brisalec - penk! odleti! :shock: zapeljem na rob ceste, naženem sopotnika da ga gre pobrat in valda.... wam.. tovornjak mimo... Ma neeeeee no. Nism vedla al nej se jokam al lase ruvam ali kaj. Prvič sedim za volanom in moja Kia že razpada... Ej nisem mogla verjet.. tovornjak ni povozil brisalca, tako da smo ga brez problema namontirali nazaj. In zadeva res stoji... Kdo je bil kriv? Nekdo, ki ni pravilno namontiral brisalca. Mogoče avtopralnica?

Za: Ful se lepo pelje, pa še tooooook je lepa! :-P Kolcanja zaenkrat (še) nisem opazila.
Proti: Čriček se je parkrat že oglasil, ampak za enkrat mi je še kar simpatičen. Alfred sem mu dala ime. :)

In še eno vprašanje, ok dve:
- a je normalno, da se gas ne odzove takoj ko ga pritisneš, potem pa kar naenkrat ful prime?
- na ključu je tretja tipka za odklep samo prtljažnika. Kako to deluje? Meni se noče odkleniti s to tipko.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 22, 2008 8:00 pm

glede prvega vprašanja: pomoje, da ti omenjaš turbo luknjo, ki jo ima tvoj avto - tm do ene 1800obratov mrtev, pol pa kr potegne.
Slika

luzer70
Nov uporabnik

Napisal/-a luzer70 Ne jun 22, 2008 9:09 pm

- na ključu je tretja tipka za odklep samo prtljažnika. Kako to deluje? Meni se noče odkleniti s to tipko.

Ta tipka je za odklepanje prtljažnika. Ko jo pritisneš, odkleneš samo vrata prtljažnika, ki ga lahko odpreš, vrata pa ostanejo zaklenjena. Ko zapreš prtljažnik, se ta vrata avtomatsko zaklenejo nazaj in ti ni potrebno pritiskati nobene tipke na ključu. Pa veliko sreče s KIO, ne bo ti žal, da si jo vzela. Sam sem z njo prevozil že 22000 km v pol leta.

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po jun 23, 2008 8:55 am

S tipko za prtljažnik je najbrž tako kot pri VW, pritisneš in držiš ~2s.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 23, 2008 9:08 am

He, he.. Prvič ko sem ga peljala je padal dež. Vklopim zadnji brisalec - penk! odleti! Shocked zapeljem na rob ceste, naženem sopotnika da ga gre pobrat in valda.... wam.. tovornjak mimo... Ma neeeeee no. Nism vedla al nej se jokam al lase ruvam ali kaj. Prvič sedim za volanom in moja Kia že razpada...
:lol:
haha, tole je treba prevest v angleščino in poslati email na Top Gear... to bo še smeha, hihi
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jun 23, 2008 9:18 am

sonic je napisal/-a::lol:
haha, tole je treba prevest v angleščino in poslati email na Top Gear... to bo še smeha, hihi

Zakaj že!?

warmaster
Novinec

ff

Napisal/-a warmaster Po jun 23, 2008 9:28 am

Vklopim zadnji brisalec - penk! odleti! Shocked

haha, me pa sam zanima,da nebo spet kregarije, pa ne pravim da je ta model kie slab avto, kdaj se je komu pri nakupo novega nemca zgodilo kaj takega? Poleg tega ostalih "hib"? Najboljša mi je bla una, k radijo zašteka pa morš varovalke vn vršt, pa nazaj noter dat :D

Aja pa brez zamere, verjamem da si kupila fajni avto, fa veliko VARNIH kilometrov z njim :D
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 23, 2008 9:44 am

Mislim, nevem kaj je tu avto kriv oz. KIA kot znamka, če je pa nekdo očitno šlampasto namontiral zadnji brisalec?! :roll: :roll: To bi se lahko zgodilo tudi na vele(pre)cenjenem golfu, mercedesu ali katerikoli drugi znamki. Sploh pa raje ne bi začel, kaj vse pri novih nemcih crkuje, samo lastniki le teh so običajno tiho, ker ne bodo nikoli hoteli priznat, da imajo j***a. Za radio pri Ceed-u je bilo pa že tudi "n-krat" povedano, da je napaka pri novih odpravljena.
Antiznačkar po prepričanju

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Po jun 23, 2008 9:51 am

Ej, ej, ej! Da ne bo spet tale tema zašla v kako čudno smer! Moja KIA je čist OK! Ne moreš krivit avtomobilske firme za slabo izdelavo, če je en tip v avtopralnici slabo pritrdil brisalec! Ko sem ga pritrdila nazaj, sem ga uporabljala še celo pot in mi niti slučajno ni več odletel. In tudi ne more, ker se lepo zaskoči.

Tko da... Vzdržite se pljuvanja lepo prosim.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po jun 23, 2008 9:53 am

tist zamik gasu je malo sumljiv.....meni tudi to dela (sicer na 10let starem avtu).Pomoje bi bilo kak senzor na sesalnem delu zamenjat,a sem se malo navadil toliko prej pohojat plin.(sicer tu gre za max 0.5 sekunde a je kar nadležno pri hitrem pretikanju)
Pri novem avtu pomoje je to skoraj nedopustno....tko da bi se jst kr malo pritožil,razen če te ne moti toliko.

Uporabniški avatar
wid
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a wid Po jun 23, 2008 11:34 am

fičfirič je napisal/-a:tist zamik gasu je malo sumljiv.....meni tudi to dela (sicer na 10let starem avtu).Pomoje bi bilo kak senzor na sesalnem delu zamenjat,a sem se malo navadil toliko prej pohojat plin.(sicer tu gre za max 0.5 sekunde a je kar nadležno pri hitrem pretikanju)
Pri novem avtu pomoje je to skoraj nedopustno....tko da bi se jst kr malo pritožil,razen če te ne moti toliko.

to je turbo luknja, to ma moj tudi, nič bat.

Me pa zanima, če bi se tole dalo odpravit s čipanjem avta, hm?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 23, 2008 3:30 pm

Da bi čip odpravil turbo luknjo ne vem - nekateri pravjo, da se zmanjša, nekateri pa, da se poveča.
Slika

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Po jun 23, 2008 5:31 pm

to je turbo luknja, to ma moj tudi, nič bat.

A nisem nekje prebrala, da imajo ravno Kiini dizelski motorji ful majhno turbo luknjo? Ne vem... Zadeva se tok čuti, da me sopotnik vpraša kaj delam z gasom?! :? Res, da nimam izkušenj z dizelskimi motorji ampak vseeno...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po jun 23, 2008 5:54 pm

Testne vožnje (predvsem daljše) so namenjene prav odkrivanju (dobrih in slabih) lastnosti vozila - zato sem ti jo predlagal, in me malce čudi, da lastnost, ki te moti nisi opazila na testu.

Po toči zvoniti je pač prepozno - ne preostane ti drugega, kot da »prisluhneš« motorju in se navadiš na njegov »karakter«.

Prepričan sem, da boš s časom + kilometri, »zadevo« gladko in brez napak »obvladala«.

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 23, 2008 5:58 pm

pa sj mene je n začetku ta turbo luknja tud kr dost motila, zdj po slabem letu sm se tega že navadil.

Glede na to, d je na test dobila za zelo kratek čas testni avto, ga lih ne morš preizkusit v celoti.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov