Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če okt 02, 2008 9:22 pm

Doche je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:
mr.teddy je napisal/-a:Povem ti iz lastnih izkušen, ker sem imel SDi in sedaj TDI in ti lahko povem, da je sdi porabil cel liter manj kot pa tdi.O raznih 4,5 l lahko pri TDI-ju samo sanjaš ,je pa res, da gre tdi bolj.

Vsaj nekdo iskren. Ti, ki pa se spoznaš. Ne gled ena porabo, kateri je glasnejši, katerega bi izbral, če bi še enkrat kupoval?
Kater letnik si imel sdi?

Verjetno nebi okleval in bi znova vzel TDI, ker SDI je brez turbine res slab. Mislim, da mam sam v starejšem modelu isti motor kot ga ti gledaš (če se motim naj me kdo popravi) 1.4 TDI pa 2001 letnik in je res avto glasen (mene to niti pribl. ne moti). Ko kaj crkne ni poceni, poraba pa malo manj kot 5,5.

Veš kaj me mika, raje bi vzel sdi, ker je neuničljiv, kot pičate, in malo cenejši, ampak faceliftanega (2005) se ne dobi sdi. Tako da bo verjetno faceliftan 1.4 tdi 70 KM.

mr.teddy
Nov uporabnik

Napisal/-a mr.teddy Če okt 02, 2008 9:38 pm

Moj sdi je bil še model 6n2, vendar je motor isti kot v 9n in bil z njim zadovoljn, majhna poraba, poceni vzdrževanje, itd.(pri tdi je ravno obratno). Je pa res tdi (moj je 80 km) proti onem veliko hitrejši in si brez problema med hitrejšimi na cesti. Moje mnenje je, da oba zdržita 200kkm z lepo vožnjo in rednim vzdrževanjem, kar je pa več ima pa seveda prednost sdi. Vsekakor pa bi se še enkrat odločil za tdi. Več o vzdržljivosti nebi vedu povedat, ker sdi je meu 80 kkm ko sem ga prodau, na tem pa imam po dveh letih 70 kkm in trenutno že razmišljam o menjavi za večjega brata, vendar sm si izbral spet zelo neugoden čas menjave .

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe okt 03, 2008 1:14 pm

mr.teddy je napisal/-a:Moj sdi je bil še model 6n2, vendar je motor isti kot v 9n in bil z njim zadovoljn, majhna poraba, poceni vzdrževanje, itd.(pri tdi je ravno obratno). Je pa res tdi (moj je 80 km) proti onem veliko hitrejši in si brez problema med hitrejšimi na cesti. Moje mnenje je, da oba zdržita 200kkm z lepo vožnjo in rednim vzdrževanjem, kar je pa več ima pa seveda prednost sdi. Vsekakor pa bi se še enkrat odločil za tdi. Več o vzdržljivosti nebi vedu povedat, ker sdi je meu 80 kkm ko sem ga prodau, na tem pa imam po dveh letih 70 kkm in trenutno že razmišljam o menjavi za večjega brata, vendar sm si izbral spet zelo neugoden čas menjave .

Fajn menjaš avte. A tisti sdi si kupo novega al starega? Samo verjemi, da se ti ne splača po dveh letih avto prodat; največ cene si zgubo. Na tvojem mestu bi jaz obdržal tega, glede an to, da si kupil novega še vsaj kakšnih 4 let.

mr.teddy
Nov uporabnik

Napisal/-a mr.teddy Pe okt 03, 2008 3:39 pm

Sdi je bil od novega pri hisi, prvi lastnik je bil star ata, ki pa ga je po dveh letih in 20 kkm za drobiž prodal meni,ker sam ni več vozo. Tega sm pa tut novga dobo po dobri ceni tko,da ne bom veliko na zgubi. Tega pa bi zamenjal samo zaradi tega, ker naredim letno preko 35 kkm in je enostavno premalo udoben in zmogljiv, vendar z novim slabo kaže.

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Pe okt 03, 2008 3:56 pm

mr.teddy je napisal/-a:Sdi je bil od novega pri hisi, prvi lastnik je bil star ata, ki pa ga je po dveh letih in 20 kkm za drobiž prodal meni,ker sam ni več vozo. Tega sm pa tut novga dobo po dobri ceni tko,da ne bom veliko na zgubi. Tega pa bi zamenjal samo zaradi tega, ker naredim letno preko 35 kkm in je enostavno premalo udoben in zmogljiv, vendar z novim slabo kaže.

Kakšen pa naj bi bil novi? Pa motor? Mogoče golf VI? Al ne bo več VW?
Pa vseeno se mi zdi mal blesavo kupovat na dve leti NOV avto. Sori no
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov