_B3yBo_ je napisal/-a:1.4T majo unoti mk2, puntoti gt (posodobleno), in tanovi grande puntoti(se bol posodobleno).... tko, da ni to nc stara masina... in kokr sm reku je res nesmiselno primerjat kir avto je drazji kir cenejsi za vzdrzevati ker vsak ima svoje + in - pri cenah.... tisto je bila le primerjava ker nekatera oseba dviguje neko vozilo v visave
1.4T, ki ima 1372 ccm (vrtina x gib = 80.50 mm × 67.40 mm) nima popolnoma nobene zveze z novimi 1.4T-jet (1368 ccm, 72.00 mm × 84.00 mm), ki so v novih GPjih in Bravotih, tako da ta primerjava ni ravno na mestu...
_B3yBo_ je napisal/-a:Tko za info ti se povem da sem takrat presaltal iz 1.1 motorja na 1.6 in sem bil razocaran. Nikoli nisem primerjal 1.6 z 2.8 motorjov, tko, da neobraci mojih postov.
Recimor me je pa zelo pozitivno presenetila Opel Corsa 1.4 (90hp) Sport ki gre blazno dobro in pije 8 litrov (pa se bremze ma bol k bravo)
Primerjaj bravota z bilo kakšnim avtom podobne velikosti in moči in boš videl, da le ne gre tako slabo. Pač 16v motor rabi svoje obrate, da pokaže svoje konje. Avti drugih znamk s podobnimi 1.6 16v motorji z močjo okrog 100 km grejo približno enako...
chevy je napisal/-a: V veliko primerov (pri Bravotu/avi) je bila za okvare kriva elektronika, ki je bila Bosch-eva
Za druge modele bravota ne vem, vem pa to, da 1,6 mašine pri bravotu niso nikoli imele Bosch motorne elektronike. Vsa elektronika pri 1.6 mašini je Magneti Marelli in težave okrog nje niso ravno pogoste.
Drugače je pa normalna poraba za to mašino nekje od 7 pa do 9 litrov. 7 če imaš veliko relacije, 9 pa če ga malo bolj tiščiš. Če ga tiščiš po mestu se utegne dvignit do 10. Kar je več je pa že nekaj narobe z avtom ali pa ga res tiščiš k svina.