Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po jan 04, 2010 5:32 pm

no vidiš, da gredo stvari na boljše ;) počasi so se že zavedali, da te nebo šlo nategnit.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po jan 04, 2010 6:21 pm

Glede webasta sem bil skoraj prepričan, da zaradi nafte ne more crknit. Upam, da boš problem rešil v svoje dobro, občutek že imam tak.
Če so oni menjalo polovico (ali pa še več) delov, povezanih z delovanjem webasta, ker niso znali najt napake, je to njihov problem.
Svetujem pa ti, če boš še imel težave z webastom po preteku garancije, se raje obrni na Webasto v Ljubljani, ti bojo manj škode naredili.
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po jan 04, 2010 7:00 pm

Patrik, upam da se potem vse ok izteče.

Drugače pa ne pozabit na k**ce nategunske in si še malo dela daj da tisti, ki te je hotel okrog prinest vsaj službo zgubi itd. V dobro vseh, ki bodo za teboj še koristili usluge servisa.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po jan 04, 2010 7:03 pm

ghandaed je napisal/-a:Patrik, upam da se potem vse ok izteče.

Drugače pa ne pozabit na k**ce nategunske in si še malo dela daj da tisti, ki te je hotel okrog prinest vsaj službo zgubi itd. V dobro vseh, ki bodo za teboj še koristili usluge servisa.

LOL?
Verjetno to ni bila ideja enega servisera...
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 04, 2010 8:34 pm

Mam občutek da se ti bojo še opravičevali.Če pa boš po preteku garncije rabil ka okoli webasta pa samo na Vič na webasto servis in nikamor drugam,tam dela poba ki mu je vse kar se tiče avto elektrike v malem prstu (včasih je delal pri nas ampak je šel normalno zaradi boljših pogojev drugam)

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 05, 2010 2:44 pm

Sej na jarcu tud en dela, ki bi naj bil usposobljen za te webasto sisteme...
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 05, 2010 3:15 pm

@Patrik upam, da zadevo poštimaš in da se izteče v tvojo korist.

Pa poročaj kaj se dogaja.

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jan 05, 2010 4:00 pm

Patrik še en nasvet glede nafte.

Vsak bencinski servis hrani dobavnice o pripeljani nafti in certifikat ki ga dobijo ko gorivo zapusti skaldišče. Ta certifikat dokazuje da gorivo ustreza veljavnemu standardu. Naj trdijo na servisu kar želijo. Dokler točiš v svoj avtomobil gorivo ki je po standardu ne sme biti težav.

Webasto ni nič drugega kot oljni grelec (tak kot v peči) ki ogreva kabino vozila. Kot takšen ni posebej občutljiv na kakovost nafte. Ima pa na delovanje velik vpliv fotocelica, ki zapre dotok goriva če ni plamena in nastavitev dotoka zraka v izgorevalno komoro. Glede na to da zadeva dimi sumim da sistem ne dobiva dovolj zraka, ali pa je diza slaba. Diza za oljni gorilec (hišni) stane med 20 in 50 EUR, preveri pa tudi kako je z dovodom zraka, da ni kje zamašen.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 05, 2010 5:08 pm

Tako. Danes so mi ven potegnili omv nafto pa natočli noter petrol. ker na naft od omvi se grelec niti vklopit ni želel,pa kadilo jetako da je bil avto celi v dimu. Sedaj se vozim s petrolovo nafto pa je zaenkrat še vredu. Vsekakor je dogovor servisa,da bodo tole zadevo pomagali rešit tudi če je nafta krivec. Ampak dvomim da ima omv že več kot pa 1 leto slabo nafto,ker jaz imam s tem vsako zimo probleme. Upam da se nebo preveč vse zapkompliciralo. V četrtek moram spet tja z avtom,do takrat pa bom čimveč testiral .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc To jan 05, 2010 7:09 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Tako. Danes so mi ven potegnili omv nafto pa natočli noter petrol. ker na naft od omvi se grelec niti vklopit ni želel,pa kadilo jetako da je bil avto celi v dimu. Sedaj se vozim s petrolovo nafto pa je zaenkrat še vredu. Vsekakor je dogovor servisa,da bodo tole zadevo pomagali rešit tudi če je nafta krivec. Ampak dvomim da ima omv že več kot pa 1 leto slabo nafto,ker jaz imam s tem vsako zimo probleme. Upam da se nebo preveč vse zapkompliciralo. V četrtek moram spet tja z avtom,do takrat pa bom čimveč testiral .

da se ti ljubi bit poskušni zajček za ene bedake. :lol:

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a rokoS To jan 05, 2010 8:29 pm

Zdravo

No pri meni je izkušnja malce drugačna. Tudi sam imam tourana in lani mi je ene parkrat pošteno zakadil, letos pa še niti enkrat in to kljub temu da izključno tankam na omw, prej pa sem tankal mešano kar je pač bilo pri roki.
Poleg tega pa močno dvomim, da so uspeli ven iz celotnega sistema potegnit vso omv nafto preden so ti notri natankali petrolovo in pokazali kako lepo deluje na petrolovo. Razen če so direktno v webasto nafto nalivali. Ker imam v petek na dotičnem servisu redni servis, bom z veseljem vprašal katero nafto v sloveniji lahko uporabljam za svojega tourana da mi webasto ne crkne.

LP
Rok

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jan 07, 2010 9:28 pm

Rain je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:Lahko zadrži avto. Preverejeno.
.

Lahko. Pa ga ni.

Kolikor je meni jasno iz te teme je patrik avto ze dobil nazaj, kljub temu, da ni plačal. Torej je servis svojo "pravico do zadržanja" žal že spušil. Game over.

zadrzanje pa ni enako zasegu

Ne vem zakaj odkrivaš toplo vodo, če je že odrita. :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 12, 2010 3:49 pm

Evo čisto frišne informacije. Webasto na petrolovo nafto deluje in avto sploh več ne kadi. ne moram vrjet. tako da je res bla nafta kriva. :? ne moram enostavno vrjet,kako je lahko webasto crkno,motor pa ni.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 12, 2010 4:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Evo čisto frišne informacije. Webasto na petrolovo nafto deluje in avto sploh več ne kadi. ne moram vrjet. tako da je res bla nafta kriva. :? ne moram enostavno vrjet,kako je lahko webasto crkno,motor pa ni.

TDI zgleda, da res vse prebavi :D

Pa glede stroškov si se kaj dogovoril s servisom?

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power To jan 12, 2010 4:27 pm

No zdaj dajte pa spet od OMV-a nafto not pa da vidimo če bo spet crknu

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To jan 12, 2010 4:36 pm

Od zdaj naprej pa lepo na Petrolu tankat :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To jan 12, 2010 4:38 pm

Zakaj :lol: Še zmer neverjamem da bi SAMO nafta bila kriva, ampak verjetno več dejanvnikov. Si bil edini da ti je kaj crknilo/crkovalo?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 12, 2010 4:41 pm

peroRS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Evo čisto frišne informacije. Webasto na petrolovo nafto deluje in avto sploh več ne kadi. ne moram vrjet. tako da je res bla nafta kriva. :? ne moram enostavno vrjet,kako je lahko webasto crkno,motor pa ni.

TDI zgleda, da res vse prebavi :D

Pa glede stroškov si se kaj dogovoril s servisom?

glede stroškov nimam jaz kaj tukaj,ker nisem jaz kriv če delajo tako občutljive grelce,zaradi katerega sem imel težavo več kot pa 1 leto,ker bi mogo bencinske izbirat.

naj rečejo da ima omw zanič nafto v javnost če upajo,tega najvrjetneje nebojo upali. koliko je dogovor jaz nisem pri tem nič kriv in če je zaradi nafte stvar crknila je reko direktor da bo omv mogo plačat.

koliko bo sedaj na tem resnice bomo videli,ampak jaz vglaunem nisem nič kriv. da pa so 1 leto rabli da so ugotovili da je webasto občutiljiv na omw nafto pa potem popravlali 20 ur zadevo,pa je to njihova stvar.

ker ur so si nabili kar 20, ker se očitno tukaj tudi štejejo ure pri katerih so iskali napako,ker niso znali. :?

NejcZ, ko je bla omv nafta noter,se grelec niti ni hotel zagnat. z petrolom pa sedaj dela tako kot mora.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To jan 12, 2010 5:22 pm

Webasto je čisto navaden grelec, tak kot ga ima vsaka peč na nafto....
Tako kot je napisal Tristan, je zelo majhna možnost, da bi bil vzrok nafta. Prej bi ti nagajal motor, kot pa ta gorilec.... Preverjeno doma, da dela tudi na navadno jedilno olje (tisto iz friteze, samo da je precejeno).... Tako, da tole o krivdi nafte je malo butalska... kot sol in kopriva...
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jan 12, 2010 5:28 pm

Me zanima, kako deluje ostalih nekaj 10.000 wabastov širom Slovenije, predvsem tovornjakarjem, če tankajo na OMVju.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov