Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 09, 2010 8:11 pm

Jebenti si natančen.Pol pa snet ventil :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 8:17 pm

čare je napisal/-a:Jebenti si natančen.Pol pa snet ventil :D

Samo popravil sem, saj je to ogromna razlika, kot bi rekel da sta zobati in mikro jermen ista . Čeprav si prav napisal drugi post na prejšni strani ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So jan 09, 2010 8:18 pm

čare je napisal/-a:Cena popravila glave pa ista ali dražja kot rabljena dobra,pa še noben ti ne bo 100% garanteru da je dobr popravljena.

Poznam enega ki za 30e zrihta vsako glavo. Sam da ni počena med komorami.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 09, 2010 8:20 pm

valvoline je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Cena popravila glave pa ista ali dražja kot rabljena dobra,pa še noben ti ne bo 100% garanteru da je dobr popravljena.

Samo tako ne, jo pa verjetno popravi, če slučajno sedež ventila ne "drži" :?:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 09, 2010 9:39 pm

ful zanimivo. hvala da deliš izkušnjo z nami

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 09, 2010 9:51 pm

valvoline je napisal/-a:

Ma jaz poznam take ki še meni plačajo ko jim kaj pripeljem za delat samo da lahko delajo.Ma kje jih ti pobiraš take??Brencl prinesi mi svojo staro glavo da jo dam Valvolinu in naj jo nese temu ki ga pozna.Čejo zrihta mu dam 50€!27€ ja na LPP-ju samo brušenje/ravnanje glave.Pa to tip najbrž kar doma v garaži dela ane??Mal navari pa mal z pilo pobere višek pa gremo dalje,

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So jan 09, 2010 10:46 pm

V tem primeru se je verjetno razletel dročnik (hidravlični del, ki odpira ventil), imel isti problem na istem motorju in na istem cilindru pri 180000 km. Meni je dročnik ropotal že en čas potem pa je odropotal do konca.

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 10, 2010 10:53 am

Porini do Kastelca pa mir, ali bo potrebnih 25 strani :twisted: :-P :?: :D Bemu ja tolko je vse pocen, ko pa kaj poči pa ni dnara 8)

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Ne jan 10, 2010 11:34 am

čare je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

Ma jaz poznam take ki še meni plačajo ko jim kaj pripeljem za delat samo da lahko delajo.Ma kje jih ti pobiraš take??Brencl prinesi mi svojo staro glavo da jo dam Valvolinu in naj jo nese temu ki ga pozna.Čejo zrihta mu dam 50€!27€ ja na LPP-ju samo brušenje/ravnanje glave.Pa to tip najbrž kar doma v garaži dela ane??Mal navari pa mal z pilo pobere višek pa gremo dalje,

joj, jst pa take glave u kontejner mečem :bonk

:rofl :rofl :rofl

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 10, 2010 12:00 pm

Volvo power je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

Če rabljene glave ni za dobit,nova tut ne al pa stane 500e ali več boš kar letel tam pa ga prosu na kolenih da ti zrihta brez skrbi.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 10, 2010 12:05 pm

čare je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

V Lj so itak servisne storitve 3x dražje,saj so plače višje in standard.
Vglavnem majster ti glavo nafila,pobrusi(samo ravnanje) luknjo za ventil,oz oblikovat da ventil paše noter in da fajn zapira si morš sam zrihtat.
In ja dela v domačo garažo,kaj narobe z tem ? Tip je iz Polskave pr Mariboru,telefonsko mam nekje doma,lahk ti dam če rabiš.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 10, 2010 2:19 pm

Ja Polskava pri Mariboru pa je ena mala vas z 13 prebivalci kjer je vse napol zastonj??In kaj je naredil s tem ko jo je zafilal pa glavo zravnal??NIČ!!Najdi ti potem nekoga ki ti bo vse zrezkal pa ostalo naredil da bo glava kot treba in ti dal na to garnacijo da ne bo po 100 m isto kot je blo prej??Ga ni in kaj se ti potem splača,če rabiš še vsaj en nov dročnik in odmično??Teh motorjev je dovolj in greš in kupiš rabljeno glavo pomenjaš ventile in kar je treba še zraven oz. je slabo zmontiraš in pelješ.Še malo pa boš izdavil da poznaš nekoga ki rajso na cilindru povari in cilinder obdela...Saj v teoriji bi šlo v praksi pa ne bi dolg lavfal.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 10, 2010 4:46 pm

čare je napisal/-a:Ja Polskava pri Mariboru pa je ena mala vas z 13 prebivalci kjer je vse napol zastonj??In kaj je naredil s tem ko jo je zafilal pa glavo zravnal??NIČ!!Najdi ti potem nekoga ki ti bo vse zrezkal pa ostalo naredil da bo glava kot treba in ti dal na to garnacijo da ne bo po 100 m isto kot je blo prej??Ga ni in kaj se ti potem splača,če rabiš še vsaj en nov dročnik in odmično??Teh motorjev je dovolj in greš in kupiš rabljeno glavo pomenjaš ventile in kar je treba še zraven oz. je slabo zmontiraš in pelješ.Še malo pa boš izdavil da poznaš nekoga ki rajso na cilindru povari in cilinder obdela...Saj v teoriji bi šlo v praksi pa ne bi dolg lavfal.

To pa res ni blema naredit. Enemu pubecu so porihtal glavo za berlingota HDI,avto lavfa že par let popolnoma brezhibno. če dobiš rabljeno glavo za pametno ceno in da ti ni treba pol evrope obrnit da je dobiš seveda nabaviš. Vendar kar se teh motorjev tiče,TDI,nobeden ga noče razdirat,to kar v kompletu prodajajo. Če se ne motim. Al pa če met za glavo tok k za celo mašino.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 10, 2010 6:45 pm

Valvoline vse se da rešit,sam ne za 30€.To ti govorim.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 10:06 pm

Volvo power je napisal/-a:

Ti kar meči v kontejner, jaz pa ravno na takih glavah, in tebi podobnih majstrih služim. Saj se je cena na kg. trdega aluminija že kar precej dvignila. ;)
:pray: Čim več tebi podobnih. ;)

PeterStegnar
Nov uporabnik

Napisal/-a PeterStegnar To jan 12, 2010 6:06 am

brencl: Koliko te je potem prislo popravilo? Koliko je pa stalo?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov