Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne okt 03, 2010 9:34 am

Mogoče ga gonit zanj pomeni pospeševat z gasom do konca in do 3000 rpm in potem vozit z normalno vožnjo. Za koga drugega pa pomeni gonit vozit gas-bremza gas-bremza :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 03, 2010 10:30 am

Courage™ je napisal/-a:Glej zdaj pa da enkrat za vselej razcistimo glede te kurceve porabe.

Ne mi pisat da vam povprecno pije 4,7 ko imate izklopljeno klimo pa nikoli ne grete cez 100 km/h pa vedno saltate pri 1,5k obratih. TO NI VOZNJA! Zakaj izklapljate klimo, ne razumem takega pocetja, ne razumem ljudi ki gledajo da bo avto pil 0,7 litra manj na 100 ...

Meni se noben avto ni pil pod 6 litrov, pa nisem neki divjak, pa sem prevozil ohoho dizlov.

Mozna je poraba 4,5 litra ja, ampak to ni voznja, to je zajebavanje drugih udelezencev v prometu.

Tle se morm celo strinjat s teboj oops

Ta tako opevani clio dci, re okol 5 litrov pri recimo normalni voznji, torej da ne pazis na vsak deci, lahko pa tudi cez 8 če ga goniš, ampak goniš ne pa da slučajno greš malo čez omejitve na AC pa mislis da je to gonjenje. Ne vem če vi šparovčki veste ka je gonjenje avta :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 03, 2010 1:49 pm

speedfreak je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Glej zdaj pa da enkrat za vselej razcistimo glede te kurceve porabe.

Ne mi pisat da vam povprecno pije 4,7 ko imate izklopljeno klimo pa nikoli ne grete cez 100 km/h pa vedno saltate pri 1,5k obratih. TO NI VOZNJA! Zakaj izklapljate klimo, ne razumem takega pocetja, ne razumem ljudi ki gledajo da bo avto pil 0,7 litra manj na 100 ...

Meni se noben avto ni pil pod 6 litrov, pa nisem neki divjak, pa sem prevozil ohoho dizlov.

Mozna je poraba 4,5 litra ja, ampak to ni voznja, to je zajebavanje drugih udelezencev v prometu.

Ta tako opevani clio dci, re okol 5 litrov pri recimo normalni voznji, torej da ne pazis na vsak deci, lahko pa tudi cez 8 če ga goniš, ampak goniš ne pa da slučajno greš malo čez omejitve na AC pa mislis da je to gonjenje. Ne vem če vi šparovčki veste ka je gonjenje avta :roll:

Se strinjam s tabo. Vendar poraba 8 litrov pri DCIje možna le če ga tiščiš v drugi na blokadi ves čas. Sem kar nekajkrat na polno prevozil celo SLO (AC gas do deske) pa čez 7 ne prideš. Če moraš pa še večkrat popuščat do omejitve, pa je že čez 6 litrov težko prilesti. Preden kdo ugovarja, to so moje izkušnje po dobrih 100.000km s tem avtom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne okt 03, 2010 4:59 pm

Vseeno bi kateri od administratorjev lahko presekal to neprehodno natepavanje o porabi, o kateri večina laže. Porabo vedno povečuje slab voznik, ki nima posluha za motor, navor in tehniko na splošno, upor zraka in teža vozila.
Zadnjič spremenil joztom, dne Ne okt 03, 2010 6:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 03, 2010 6:31 pm

Pa si razmišljal da bi avto zapeljal na nek BOSCH car servis da mu mal parametre izmerjo in postavijo diagnozo??Lahko ščijejo dize,lahko kaka turbo cev pušča,lahko je turbina slaba in ne da dovolj pritiska,lahko je zabit katalizator in ti motor duši,lahko je LMM slab ali zanič,lahko je cev med LMM in turbino kje počena in ti vleče fovš zrak in ima LMM zarad tega lažne podatke.Lahko je 100 hudičev ampak brez strokovne pomoči lahko menjaš kos za kosom in ne bo nobenga efekta...

P.S sam imam na 110 JTD marei Weekend z 1350 kilami po mestu okol 7,8 litra (samo mestna vožnja-center LJ.) vožnja ni počasna in ne prestavljam strogo pri 2000 obratih kot nekateri ki "znajo" vozit dizle ki pač niso za tiščat...najmanjšo porabo pa sem imel 5,8 litra-4 v avtu,izlet na Krk po omejitvah,se pravi AC 130 ostalo pa po omejitvah.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Ne okt 03, 2010 7:26 pm

Men se pa zdi da tak clovk k nezna vozt dizla z malo porabo je voznik k nima posluha za avto! Dizel ma ponavad ves navor in vso moc okoli 2000 obratov tko da takrat menjas prestave in tko mas malo porabo!

Fajn k se je vsaj mal folka najdl k je potrdil malo porabo na cliotu in tut ksn k ma 115 konjev da mu zre pod 5!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 03, 2010 7:42 pm

Courage™ je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:

zakaj bi pozimi in jeseni klimo kuru? ni mi jasno, greš po omejitvah 130 več tud ne rabš po avtocesti, v čem problem? poraba pri meni 4,5-4,7 pa zakaj ne z 1500 obrati vozt če lahko pa magari v 8 prestavi če ma dizlca tok navora ???
vse se da sine moj :)

ker se sajbe rosijo ce ni klima vzgana

menjaj filter za kabino al pa zunanji zrak notr, menat se more tko al tko pa če je še tok usran zunej

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 03, 2010 7:43 pm

Courage™ je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:
bsheep je napisal/-a:Men neki ni jasn kwa neki nabijate z to klimo.Klima imam skos przgano polet nerazumem zakaj bi mi avto manj pokuru ce je off. Nism pa reku da sm skos tko vozu ene par tankov sm se boril z porabo in vozu po avtocesti 90kmh na tempomat in saltal prestave pod 2000 obrati z gumami 225/45/R17 sred poletja ciperan avto iz 90konjev na 115hp.

Drugac pa tega pezoja sm mel 2 leti nazaj , ce sm vozu normalno 5.5 do 6 litrov !

Mimo grede se en podatek , fotr je mel pred leti Clio DCI80 ciperan na 100hp , mestna vozna Ig ---> Zelena Jama 3.8 do 4.3l/100km jst k sm ga gonu nism prsu nad 4.8l/100km.

Res bi tut jaz potrdil da eni pac neznate vozt dizle , ce misls z avtom divajt si kup bencinarja!

:lol: :lol: Pojdi s takimi izjavami kam drugam, če ti bodo verjeli. :shock:

clio dejansko mal žre, moj pugi 206 1,4 hdi chipiran ravno tako, golf in seat tud manj kot 5,5 tko da nevem.....naučte se vozit

Ze, ampak ne ce ga "gonis" .

premajhna plača za kazni :D, bom g kresalovo uprašu kdja bo unim z nižjo plačo kj mn dala k je tok oblublala :)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 03, 2010 7:45 pm

Hren je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:
bsheep je napisal/-a:Men neki ni jasn kwa neki nabijate z to klimo.Klima imam skos przgano polet nerazumem zakaj bi mi avto manj pokuru ce je off. Nism pa reku da sm skos tko vozu ene par tankov sm se boril z porabo in vozu po avtocesti 90kmh na tempomat in saltal prestave pod 2000 obrati z gumami 225/45/R17 sred poletja ciperan avto iz 90konjev na 115hp.

Drugac pa tega pezoja sm mel 2 leti nazaj , ce sm vozu normalno 5.5 do 6 litrov !

Mimo grede se en podatek , fotr je mel pred leti Clio DCI80 ciperan na 100hp , mestna vozna Ig ---> Zelena Jama 3.8 do 4.3l/100km jst k sm ga gonu nism prsu nad 4.8l/100km.

Res bi tut jaz potrdil da eni pac neznate vozt dizle , ce misls z avtom divajt si kup bencinarja!

:lol: :lol: Pojdi s takimi izjavami kam drugam, če ti bodo verjeli. :shock:

clio dejansko mal žre, moj pugi 206 1,4 hdi chipiran ravno tako, golf in seat tud manj kot 5,5 tko da nevem.....naučte se vozit

Ze, ampak ne ce ga "gonis" .

Ravno to - tudi sam imam 206 1.4 HDI, pa pri normalni vožnji poraba ni pod 5,5 l / 100 km. Pri priganjanju pa ni težko priti niti na cifro 7.

6 mi je avto kuru po avtocesti ko je blo nas 4-5 notr pa klima pržgana, hitrost 120-130 pa je res pil 6 al pa clo kj več, samo večinoma se zdej sam furam pa avto chipan tko da še malce bolš glede porabe

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 03, 2010 7:50 pm

se opravičujem za takle quattro post, ampak zgleda da ne deluje da bi v en post vse quotte spravl
anway
poraba golf5 tdi2.0 140 sportline od kolega, pa ne vozi ravno počas kot je na cagarju :)
Priponke
poraba.jpg

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne okt 03, 2010 8:04 pm

speedfreak je napisal/-a:

Moj golf III TDI 90 KM ni nikoli v petih letih, kar sem ga imel, z njim naredil cca 160 kkm, ni pil preko 5 litrov na 100 km oz. preko 4,8 na 100 km. Pika.

Pa nisem bil ovira na cesti, niti ga nisem šparal. Vozim pa po omejitvah, da se razumeme. Regionalka 90, mesto 50, AC 140.

Drugi avto, Passat karavan 2000 letnik, 1.9 TDI PD 115 KM v povprečju 6 litrov. Tu ni kaj, ne pade, ne zraste.

Tretji avto Golf VI 110 KM TDI okrog 5,5.

Tako kot eni pravijo, da so čudni oni, ki zmorejo bp pod 6 litrov, tako bi se lahko reklo, pa kaj vi delate z avti, da vam pijejo preko 6. Potem pa prodajate zjahana j***a.
Zadnjič spremenil uros11, dne Ne okt 03, 2010 8:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne okt 03, 2010 8:07 pm

bsheep je napisal/-a:Men se pa zdi da tak clovk k nezna vozt dizla z malo porabo je voznik k nima posluha za avto! Dizel ma ponavad ves navor in vso moc okoli 2000 obratov tko da takrat menjas prestave in tko mas malo porabo!

Fajn k se je vsaj mal folka najdl k je potrdil malo porabo na cliotu in tut ksn k ma 115 konjev da mu zre pod 5!

Ni res.

Dizel je tudi avto, ne pa neko čudo.

Menja se ga med 2 do 3 k obratov, ne pa pri 1000 ali 1200 ali 1500 obratih. Še mrzlemu nič ne škodi, če se ga "stera" (uau) do 3 k, ko se menja.

Lahko menjaš pri čudnih obratih, problem je, ko ga potem popravljaš na ta račun in se razilka v eur na 100 km izgubi, ko je treba dati par 100 eur za razne bonbončke, ki so se zjebali, ker se je vozilo pri nikakvih obratih.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne okt 03, 2010 8:09 pm

vojkostar je napisal/-a:se opravičujem za takle quattro post, ampak zgleda da ne deluje da bi v en post vse quotte spravl
anway
poraba golf5 tdi2.0 140 sportline od kolega, pa ne vozi ravno počas kot je na cagarju :)

Bi ga moral slikat un dan, ko sem šel iz Postojne v Koper po stari cesti. Po omejitvah, jasno, 90 km po regionalki, nič manj, po naseljih 50, KP obvoznica na 140.

Povprečna poraba 3,6. 110 KM TDI.

Za nazaj v Postojno, skupna poraba 5,0.

Vse se da, samo okoliščine za statistiko morajo biti dobre.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne okt 03, 2010 8:10 pm

Aja, pa še da zahebem - klima vedno na AC. Poraba gor super-duper.

Pamet v glavo, vse se da.

PS:

Dajmo odpret eno temo na račun porabe pri dizlih.

Bemtiš, zdi se mi, da bi dizelaši radi razcepili dlako na 100 kosov na račun porabe dizla, vozijo pa tako, da bi na račun 0,11 l na 100 km tvegali vsa j***a, ki se pri dizlih na ta račun kvarijo - turbine, senzorji, dize itd. - važno, da je poraba nizka.

Bemtiš, še benzinarji ne porabijo toliko, da bi glava bolela. Tisti liter ali dva več kot primerljiv dizel, uau, cela štala iz tega litra.

Vse skupaj, B ali D ne porabi posebno mnogo, vendar j***a na račun 0,1 litra na fckng 100 km je pa že posebne vrste psihoza. WTF FTW!!?

Občudujem vse (med njimi jasno sem bil tudi sam), ki znajo povedati porabo vozila na prvo decimalko natančno. 5,6 ali 7,1, ali pa, bug ne dej, na drugo decimalko natančno. Jaz ga še vedno tankam, ko zmanjka.

Od kar imam nov avto [u](ni več nov, je pa bil, pa moj prvi, moj prvi kupec pleha), mi falus stoji že zaradi novega avta, wtf poraba!?

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Ne okt 03, 2010 9:02 pm

Ja sem že imel napisano glede vseh teh saj usranih k jih dizelaši nabirajo pa mi je net vn vrglo :evil:

Avto ni narjenda se ga bo vozil tako da gledaš vsako kaplo nafte, ampak da se ga pelje tko kot treba, se ga občasno pohodi da spuca tiste saje usrane.

Vozte k ljudje ne pa zastojev delat k se pelete 89km/h pa vas mora šlepar prehitevat, sem ravno to doživu k se je en k****n v golfu V cjazu iz lublane prot grosuplu

Eni imamo porabo konstano nad 8l pa ravno tako uporabljamo troslojni skret papir in živimo mirno brez živciranja kok nam žre avto.

Poraba pod 4l na 100km je zame mučenje avta ne pa vožnja, ne vem zakaj mate desno nogo, da lahko na pumpi ob tla brcate k vidte da vam je 3deci več avto popiu kokr ponavad.

:lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 03, 2010 9:18 pm

Ja ja glede teh 4-5 litrov porabe....Nisem ravno divji voznik ampak če me od Poreča do Ljubljane prehitita 2 avta potem je lahko jasno od kje mate tako malo porabo.Vozite se kot PENZIČI!!

P.S. jaz pa AC ponavadi vozim med 130-140 km/h,ravno toliko sem vozil takrat kot sem opisal zgoraj

Pa še glede tistih vaših magičnih 2000 obratov.Zakaj pa se potem vrti do 4500??Kaj je tisto rezerva v sili??

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne okt 03, 2010 9:24 pm

torej.. zakaj meni pije berlingo 2.0 hdi 04, 9+l/100km ?:(

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 03, 2010 9:26 pm

Mislim da tema ni namenjena merjenju vaših k.. ups porabe.

Zašli ste popolnoma iz konteksta tako da,prekinite to debato,ker se sodi semkaj :!:
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Po okt 04, 2010 6:56 am

tristan01 je napisal/-a:
Se strinjam s tabo. Vendar poraba 8 litrov pri DCIje možna le če ga tiščiš v drugi na blokadi ves čas. Sem kar nekajkrat na polno prevozil celo SLO (AC gas do deske) pa čez 7 ne prideš. Če moraš pa še večkrat popuščat do omejitve, pa je že čez 6 litrov težko prilesti. Preden kdo ugovarja, to so moje izkušnje po dobrih 100.000km s tem avtom.

LP Tristan01

Tristan. a mi zaupaš kako pri dizlu prideš do blokade motorja?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po okt 04, 2010 2:45 pm

DaDek je napisal/-a:torej.. zakaj meni pije berlingo 2.0 hdi 04, 9+l/100km ?:(

ker z njim ni nekaj vredu al pa maš skozi polno natovorjenega ali pa je res tale hdi tako zanič, ne morem rečt ker še ga nisem vozil. imamo doma kangooja 1.9 80 konjev , podoben avto, podobna moč motorja 10konjev razlike in zračni upor ,podobna teža, pa pije naš kangoo 6-6.6. čist smpl če se ga tanka za 30l disla se z njim naredi od 450-500km in je to 6 - 6.6 l na 100km, vožnja 30% po mestu 70% relacijska (mešano- naselja50, lokalne 90).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov