Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Tresenje volana - Freetrack

Napisal/-a chan Če sep 06, 2012 7:59 am

yashica je napisal/-a:Off:
@chan se opravičujem za smetenje vendar me zanima kam se lahko pri nas obrneš v primeru težav z vozilom. V letu 2010 sem kupil novega golfa 6 in z njim visel po servisih dneve in tedne, učinka pa nobenega.
Po dveh letih in 20T prevoženih kilometrih težave z motorjem ostajajo kljub menjavi določenih delov. Zatikajočega in na avtocesti skorajda samomorilskega menjalnika ne vidijo ali nočejo videti, poraba hladilne tekočine ( 1dl na 6t km) je normalna. Obrnil sem se na tehnično službo pa so me elegantno obrnili na servis tam pa spet dvignejo roke in krog je sklenjen.

Ali je edina rešitev v povzdignjenem glasu (bolje vpitju!), izvedencu in ducatu odvetnikov in s tem povezanimi stroški, da se doseže menjava npr. motorja in menjalnika :?:

Enostavno ne vem več kaj naj storim. Kolikor razumem tudi, če pošljem pritožbo v Nemčijo dobim na koncu odgovor od našega uvoznika :?:

Ker imaš več kot očitno bogate izkušnje z uveljavljanjem reklamacije me zanima na koga pri našem uvozniku bi se moral obrniti, da se začnejo enkrat za vselej odpravljati napake na Winterkorn-ovem paradnem konju, ki je mimogrede moja nočna mora.

Lp

Pravno formalno vsa korespondenca teče le z uradnim servisom, kjer uveljavljaš reklamacijo pod garancijo, ipd. Če pri servisu nimajo posluha za stranko, se je dobro obrniti na Porsche Slovenija (uvoznik) - Skrb za stranke ob tehničnih težavah (G. Snoj: 01 58 25 133: http://www.poslo.si/index.php?option=co ... za_stranke), jim predočiti težavo ter vztrajati pri odpravi napake. V končni fazi tudi z dopisom matični tovarni (v mojem primeru so se po poslanem mailu v Španijo, zadeve le malce hitreje premaknile).
V primeru, da te pa servis (ali ta, pri katerem reklamiraš ali pa morda tudi kakšen drug VW servis) elegantno odpravlja, da je vse normalno, pa zahtevaj v določenem roku, da ti servis in uvoznik podata pisno izjavo, z imenom in priimkom odgovorne osebe, ki jamči, da gre za tehnično popolnoma izpravno vozilo ter 100% varno! V končni fazi pa lahko še vedno pridobiš mnenje neodvisnega izvedenca, da je z avtom resnično nekaj narobe.

Je pa res, da se da doseči z ustrezno komunikacijo z glavnimi akterji bistveno več, kot s kakšnimi grožnjami ali vpitjem. Oziroma še bolje, se pred tem "oborožiti" z znanjem, kaj vse lahko zahtevamo od servisa. Tako se je dobro prej pozanimati ter morda pridobiti tudi kakšno uradno pravno mnenje, do česa je stranka upravičena v posameznem primeru. Potrošnik se lahko večinoma veže na Zakon o varstvu potrošnikov (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288) ter še posebej na Obligacijski zakonik (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4826).

dobek je napisal/-a:
chan je napisal/-a:Me pa precej mika, da v nadaljnjih testih na našem portalu uvrstim testno kategorijo Freetraktormeter, ki bo preverjal, po kateri stopnji po Freetraktorju trese posamezen avto ... :twisted: =P

na klici hudica, ampak po dosedaj prebranem...bo lestvica poimenovana po tebi :huh:

Že "strokovni sodelavec" je konkretno zagrozil, da ne bo sodeloval pri tovrstnem testiranju vozil ... :mrgreen: =P

suicide.jpg
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če sep 06, 2012 8:16 am

chan je napisal/-a:Je pa res, da se da doseči z ustrezno komunikacijo z glavnimi akterji bistveno več, kot s kakšnimi grožnjami ali vpitjem. Oziroma še bolje, se pred tem "oborožiti" z znanjem, kaj vse lahko zahtevamo od servisa. Tako se je dobro prej pozanimati ter morda pridobiti tudi kakšno uradno pravno mnenje, do česa je stranka upravičena v posameznem primeru. Potrošnik se lahko večinoma veže na Zakon o varstvu potrošnikov (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288) ter še posebej na Obligacijski zakonik (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4826).

Zelo lepo napisano...odebeljeni del pa drži kot pribito! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če sep 06, 2012 8:59 am

@chan hvala za odgovor. Gospodu Snoju sem že pred časom poslal mail, nakar so me klicali s servisa in zgodilo se ni nič. Enostavno si ne upajo menjati vse povprek, ker se bojijo, da bodo na koncu nosili vse stroške. Sedaj se mi bliža drugi redni servis in bom preko servisa zahteval, da avto pregleda in sproba tehnična služba ter se dokončno izjasni... tako enostavno ne gre več naprej.

V neki drugi temi si pred časom omenil prisilni odkup. Mi lahko poveš kaj več :?:

Tattoo- je napisal/-a:
chan je napisal/-a:Je pa res, da se da doseči z ustrezno komunikacijo z glavnimi akterji bistveno več, kot s kakšnimi grožnjami ali vpitjem. Oziroma še bolje, se pred tem "oborožiti" z znanjem, kaj vse lahko zahtevamo od servisa. Tako se je dobro prej pozanimati ter morda pridobiti tudi kakšno uradno pravno mnenje, do česa je stranka upravičena v posameznem primeru. Potrošnik se lahko večinoma veže na Zakon o varstvu potrošnikov (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288) ter še posebej na Obligacijski zakonik (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4826).

Zelo lepo napisano...odebeljeni del pa drži kot pribito! ;)

V mojem primeru žal ni tako. Nikoli nisem vpil na servisu ali po telefonu, vedno sem bil spoštljiv do sogovornika pa poglej v kakšni situaciji sem.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če sep 06, 2012 9:26 am

yashica je napisal/-a:@chan hvala za odgovor. Gospodu Snoju sem že pred časom poslal mail, nakar so me klicali s servisa in zgodilo se ni nič. Enostavno si ne upajo menjati vse povprek, ker se bojijo, da bodo na koncu nosili vse stroške. Sedaj se mi bliža drugi redni servis in bom preko servisa zahteval, da avto pregleda in sproba tehnična služba ter se dokončno izjasni... tako enostavno ne gre več naprej.

V neki drugi temi si pred časom omenil prisilni odkup. Mi lahko poveš kaj več :?:

Žal se trenutno omenjene teme ne spomnim. Če je avtomobil še v garanciji, potem se trenutno definitivno splača, da se poskuša na vsak način odpraviti napako (servis pač ima čas, da odpravi napako v skupnem roku 45 dni - to pomeni, da se delovni nalogi, ki so bili odprti za isti zahtevek, seštevajo!). Razen, če bi se teoretično strinjal s kakšnim kompromisnim dejanjem, pri katerem ti avtohiša, kjer uveljavljaš reklamacijo pod garancijskim zahtevkom, odkupi vozilo pod dobrimi pogoji ter ponudi dovolj interesantno alternativo :arrow: a ti pogoji bi morali biti kar precej dobri in mikavni.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če sep 06, 2012 9:55 am

chan se opravičujem in hkrati posipam s pepelom oops Prisilni odkup je omenil @INFINITI v temi o 1,2TSI problemi

Sem šel preverjat kje sem zasledil prisilni odkup in naletel na to:
INFINITI je napisal/-a:Takega proizvajalca se lepo nagradi z vrnitvijo avtomobila in prisilnim odkupom, ter nakupom konkurence, po možnosti korejske
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

matrix00
Nov uporabnik

Napisal/-a matrix00 Pe sep 14, 2012 9:42 pm

Res hvala za tole temo, ravno sem se odlocil da vzamem ALteo Freetrack, po tehle prebranih horor štorijah bom pa raje riskiral se tistih par jurjev za Tiguana.. valjda on tud ne trese??

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Tresenje volana - Seat Altea Freetrack

Napisal/-a chan Po okt 22, 2012 11:45 am

In medtem, ko je zadeva tresla tudi pri novem avtomobilu še nekaj časa, obvestim po mailu 2.9.2012 uvoznika. 11.9.2012 obvestim po mailu še direktorja področja poprodaje in tehnične službe. Ter čakam na odgovor ... in čakam ... 18.9.2012 ob natančno 9:53 posredujem mail še v Španijo (z adremo vseh možnih direktorjev, PR-ovcev, ipd) ter dobim natančno čez 1 uro in 40 minut, oziroma ob 10:33 povabilo na sestanek!!! Gracias caballeros de Eslovenia! Očitno je potrebno skupaj z nakupom Seata opraviti še en "šnelkurs" španščine ... :roll:

Na sestanku z dne, 24.9.2012, ugotovimo da bi morda avto pregledali. Juhuhu ... Ter pri tem dobim zagotovilo, da ne gre za napako ali pomanjkljivost. Ok, si rečem, potem mi pa dajte to na papir!
2.10.2012 gre avto pri uvozniku na pregled, sam pa dobim nadomestnega Freetracka. Kratka ugotovitev - seveda tudi testni občasno potresava. Hah, očitno fantje dobro vedo za to hibo ... Na mojem medtem ugotovijo, da sta dve gumi preslabo scentrirani (ok, pri ganc novem?!??! :huh: Gracias caballeros de Espana!), zadeva je od tedaj boljša (ne povsem netresoča!), ampak povsem v okviru mojih toleranc. Ok, si rečem, zadeva je urejena. Kljub temu pa ima človek nekje zadaj en slab občutek, da ne bo začelo spet bolj trest, ko bom zamenjal z zimskimi. Enostavno nimaš več zaupanja ne v avto, ne v znamko, ne v poprodajne aktivnosti uvoznika. Sklenemo, da mi naredijo "pametno" ponudbo za podobno vozilo druge znamke iz njihovega sortimana. Se strinjam tudi z manjšim doplačilom, ni problema!

Danes dobim pod floskulo zadovoljstva strank "izjemno ugodno" ponudbo, ki pa je milo rečeno - neresna (in kanček žaljiva). Ponudba, ki ni nič kaj bolj ugodna od kakšne konkurenčne Kie, Hyundaia, ...Saj je res, da se ne pišem ravno Senica ali pa Čeferin, morda celo Jankovič. Res je tudi, da se ne pogovarjamo ravno o kakšnem Cayennu ali pa Touaregu, ampak o enem "usranem" Seatu. In tudi sem razumel dokaj subtilno sporočilo med vrsticami, da me imajo že poln k.rac in kaj za koji k.rac se sploh izmišljujem s tem tresenjem.

Ok, vse lepo in prav, pač ne bomo menjali (sam pa se bom iz preventive tresel, kdaj bo avto zopet zajela mrzlica). V oči pa bode sledeči tekst v elektronski pošti :!: :!: :!: :

"Po informacijah, ki smo jih prejeli s strani proizvajalca vozil Seat S.A., stanje vašega vozila ustreza stanju serijskega vozil tega tipa. Vozilo je brez napak in tehničnih pomanjkljivosti.
Omenjena izvedenka vozila ima štirikolesni pogon in podvozje prilagojeno terenski vožnji, ki je dvignjeno in ojačano. V tej kombinaciji šasije, motorja, menjalnika in podvozja, se pri vožnji pod določenimi pogoji lahko pojavljajo manjše vibracije, ki jih bolj pozorna stranka v specifičnih pogojih uporabe vozila lahko zazna na volanskem obroču. Vibracije, ki se pojavijo pod določenimi pogoji, tako nikakor ne predstavljajo napake ali tehnične pomanjkljivosti in ne presegajo kakršnihkoli zakonsko ali drugače predpisanih standardov. Prav tako ne proizvajalec in ne prodajalec nikoli nista zagotavljala, da se ob določenih pogojih uporabe, vibracije ne bi mogle pojavljati. Nasprotno, zaradi vaših pripomb glede prejšnjega vozila istega tipa, ste bili o tem izrecno obveščeni ter ste se s tem strinjali.
Iz tega naslova so vsi nadaljnji postopki reševanja vašega nezadovoljstva z domnevnimi vibracijami vozila v smislu garancije ali določb o stvarnih napakah v celoti neupravičeni. Vse vaše zahtevke iz teh naslovov izrecno zavračamo.
"

Mhmmm, torej vaša poprodajna aktivnost pomeni, da če zadeve ne rešite in sanirate v parih mesecih, enostavno zaključite, da gre za vozilo BREZ napak in tehničnih pomankljivosti??????!!!!!????? Kar kaže na nesposobnost servisa, da bi to ugotovila že 16.3.2012, ko je bil prejšnji avto sprejet na Seat servis!!! Kar kaže na nesposobnost tehnične službe pri uvozniku!!! In nenazadnje na nesposobnost tovarne, ki tega ni zmogla/znala že prej predočiti!!!

Dragi moji, če je vozilo brez tehničnih napak, zakaj ste ga popravljali in ga kasneje celo zamenjali :?: Dragi moji, vibracije ki so se pojavljale pod "določenimi pogoji" so bile stalno prisotne med AC vožnjo, "bolj pozorna stranka" pa je bila tudi moja žena, katera ne loči med bencinarjem ter dizlom ter Kio in Toyoto in je uporabljala zelo sočne, medtem ko se je sama za volanom tresla po AC. In nenazadnje, dragi moji, izjavo ki sem jo pri prevzemu novega avta moral podpisati, da ne bom več reklamirati vibracij, je skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov nična, ker kupcu ne morete kratiti pravic, ki so določene z zakonom! Žal!

In nenazadnje, dragi moji, s tem dopisom postaja eklatantno, da zavajate kupce!!! Zakaj? Preprosto zato, ker o omenjeni hibi ni pred nakupom seznanjena nobena stranka oziroma ni zapisano v nobenem navodilu o uporabi. V letu 2012 se kupec pač ogne v širokem loku takšnim proizvodom, ki imajo lastnosti, katerih konkurenca pač ne pozna! Zgodba o zavajanju strank je bila zelo zanimiva Tržnemu inšpektoratu, ki pa lahko s postopkom sproži tudi katero civilno tožbo.

Dragi moji, poprodajne aktivnosti in "zadovoljstvo strank" ne pomenijo le dnevi Cupre in potencialno orgazmiranje ob akrobacijah na tleh in v višavah temveč tudi sposobnost reševanja težav :!:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 22, 2012 1:06 pm

Jah, pričakovano - ko zmanjka argumentov oziroma nihče ne ve kaj je narobe in kako popraviti, ali pa preprosto to ne želijo, si pač operejo roke s tem, da "gre za normalen pojav" Enako pametovanje sem dobil tudi jaz, ko sem želel reklamirati gume za prvotno vgradnjo, ki so brnele med vožnjo kot trop afriških os na LSD-ju, po narejenih samo nekaj tisoč kilomerov. Nihče ni hotel nič slišati, nudili so, da kupim nove gume "brez kakršnekoli marže" - cena pa takšna, da sem se zasmejal in rekel sogovorocu iz porsche slovenija - ali raje jaz postanem dobavitelj novih gum za njih, ker so na netu bile še cenejše.... hahaha. Potem je sledil govor o krizi na trgu pa kako vbogi so da ne morejo rešiti takšnih težav ipd..
No skratka, potem so se itak izmotavali, da le želim priti do svežih in novih gum, sedaj ko sem obrabil stare - ko pa sem predlagal, da mi najdejo enako obrabljene vendar primerne gume za Superba - pa je bil odgovor da ne prodajajo rabljenega blaga :)

Super so ni kej :)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

freetrack
Nov uporabnik

Napisal/-a freetrack Po okt 22, 2012 5:18 pm

chan je napisal/-a:In medtem, ko je zadeva tresla tudi pri novem avtomobilu še nekaj časa, obvestim po mailu 2.9.2012 uvoznika. 11.9.2012 obvestim po mailu še direktorja področja poprodaje in tehnične službe. Ter čakam na odgovor ... in čakam ... 18.9.2012 ob natančno 9:53 posredujem mail še v Španijo (z adremo vseh možnih direktorjev, PR-ovcev, ipd) ter dobim natančno čez 1 uro in 40 minut, oziroma ob 10:33 povabilo na sestanek!!! Gracias caballeros de Eslovenia! Očitno je potrebno skupaj z nakupom Seata opraviti še en "šnelkurs" španščine ... :roll:

Na sestanku z dne, 24.9.2012, ugotovimo da bi morda avto pregledali. Juhuhu ... Ter pri tem dobim zagotovilo, da ne gre za napako ali pomanjkljivost. Ok, si rečem, potem mi pa dajte to na papir!
2.10.2012 gre avto pri uvozniku na pregled, sam pa dobim nadomestnega Freetracka. Kratka ugotovitev - seveda tudi testni občasno potresava. Hah, očitno fantje dobro vedo za to hibo ... Na mojem medtem ugotovijo, da sta dve gumi preslabo scentrirani (ok, pri ganc novem?!??! :huh: Gracias caballeros de Espana!), zadeva je od tedaj boljša (ne povsem netresoča!), ampak povsem v okviru mojih toleranc. Ok, si rečem, zadeva je urejena. Kljub temu pa ima človek nekje zadaj en slab občutek, da ne bo začelo spet bolj trest, ko bom zamenjal z zimskimi. Enostavno nimaš več zaupanja ne v avto, ne v znamko, ne v poprodajne aktivnosti uvoznika. Sklenemo, da mi naredijo "pametno" ponudbo za podobno vozilo druge znamke iz njihovega sortimana. Se strinjam tudi z manjšim doplačilom, ni problema!

Danes dobim pod floskulo zadovoljstva strank "izjemno ugodno" ponudbo, ki pa je milo rečeno - neresna (in kanček žaljiva). Ponudba, ki ni nič kaj bolj ugodna od kakšne konkurenčne Kie, Hyundaia, ...Saj je res, da se ne pišem ravno Senica ali pa Čeferin, morda celo Jankovič. Res je tudi, da se ne pogovarjamo ravno o kakšnem Cayennu ali pa Touaregu, ampak o enem "usranem" Seatu. In tudi sem razumel dokaj subtilno sporočilo med vrsticami, da me imajo že poln k.rac in kaj za koji k.rac se sploh izmišljujem s tem tresenjem.

Ok, vse lepo in prav, pač ne bomo menjali (sam pa se bom iz preventive tresel, kdaj bo avto zopet zajela mrzlica). V oči pa bode sledeči tekst v elektronski pošti :!: :!: :!: :

"Po informacijah, ki smo jih prejeli s strani proizvajalca vozil Seat S.A., stanje vašega vozila ustreza stanju serijskega vozil tega tipa. Vozilo je brez napak in tehničnih pomanjkljivosti.
Omenjena izvedenka vozila ima štirikolesni pogon in podvozje prilagojeno terenski vožnji, ki je dvignjeno in ojačano. V tej kombinaciji šasije, motorja, menjalnika in podvozja, se pri vožnji pod določenimi pogoji lahko pojavljajo manjše vibracije, ki jih bolj pozorna stranka v specifičnih pogojih uporabe vozila lahko zazna na volanskem obroču. Vibracije, ki se pojavijo pod določenimi pogoji, tako nikakor ne predstavljajo napake ali tehnične pomanjkljivosti in ne presegajo kakršnihkoli zakonsko ali drugače predpisanih standardov. Prav tako ne proizvajalec in ne prodajalec nikoli nista zagotavljala, da se ob določenih pogojih uporabe, vibracije ne bi mogle pojavljati. Nasprotno, zaradi vaših pripomb glede prejšnjega vozila istega tipa, ste bili o tem izrecno obveščeni ter ste se s tem strinjali.
Iz tega naslova so vsi nadaljnji postopki reševanja vašega nezadovoljstva z domnevnimi vibracijami vozila v smislu garancije ali določb o stvarnih napakah v celoti neupravičeni. Vse vaše zahtevke iz teh naslovov izrecno zavračamo.
"

Mhmmm, torej vaša poprodajna aktivnost pomeni, da če zadeve ne rešite in sanirate v parih mesecih, enostavno zaključite, da gre za vozilo BREZ napak in tehničnih pomankljivosti??????!!!!!????? Kar kaže na nesposobnost servisa, da bi to ugotovila že 16.3.2012, ko je bil prejšnji avto sprejet na Seat servis!!! Kar kaže na nesposobnost tehnične službe pri uvozniku!!! In nenazadnje na nesposobnost tovarne, ki tega ni zmogla/znala že prej predočiti!!!

Dragi moji, če je vozilo brez tehničnih napak, zakaj ste ga popravljali in ga kasneje celo zamenjali :?: Dragi moji, vibracije ki so se pojavljale pod "določenimi pogoji" so bile stalno prisotne med AC vožnjo, "bolj pozorna stranka" pa je bila tudi moja žena, katera ne loči med bencinarjem ter dizlom ter Kio in Toyoto in je uporabljala zelo sočne, medtem ko se je sama za volanom tresla po AC. In nenazadnje, dragi moji, izjavo ki sem jo pri prevzemu novega avta moral podpisati, da ne bom več reklamirati vibracij, je skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov nična, ker kupcu ne morete kratiti pravic, ki so določene z zakonom! Žal!

In nenazadnje, dragi moji, s tem dopisom postaja eklatantno, da zavajate kupce!!! Zakaj? Preprosto zato, ker o omenjeni hibi ni pred nakupom seznanjena nobena stranka oziroma ni zapisano v nobenem navodilu o uporabi. V letu 2012 se kupec pač ogne v širokem loku takšnim proizvodom, ki imajo lastnosti, katerih konkurenca pač ne pozna! Zgodba o zavajanju strank je bila zelo zanimiva Tržnemu inšpektoratu, ki pa lahko s postopkom sproži tudi katero civilno tožbo.

Dragi moji, poprodajne aktivnosti in "zadovoljstvo strank" ne pomenijo le dnevi Cupre in potencialno orgazmiranje ob akrobacijah na tleh in v višavah temveč tudi sposobnost reševanja težav :!:

Glede na moje izkušnje z njimi kar pričakovan odgovor, pa čeprav resnično sporen. Gre za višek sprenevedanja :twisted: . Tudi sam še nisem dobil dokončnega odgovora na mojo reklamacijo tresenja, baje čakajo odgovor iz Španije in to že od avgusta, kje je torej zakonski rok za rešitev reklamacije??? Naj omenim še, da sem prvo reklamacijo vložil že junija 2011 in da je edina pametna rešitev iz strani Seat servisa bila menjava in centriranje gum. Razumem, da je bil takrat čas dopustov, če pa pogledam na koledar smo že skoraj v novembru. Očitno pomaga samo to, da se obrneš direktno na proizvajalca, vsaj kar se reakcije tiče. Glede rešitve pa itak ne pričakujem kakšnega spodbudnega odgovora. Žal bo verjetno ostala samo civilna tožba ali pa vse skupaj pozabiti in narediti križ čez Seat za vse večne čase. Morda bi pomagala tudi kakšna objava v medijih. Če ne drugega, bodo vsaj ljudje pred nakupom takšnega vozila dvakrat premislili preden se bodo odločili za Seata, pa da vidimo, ali si uvoznik v teh kriznih časih takšno publiciteto lahko privošči.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po okt 22, 2012 6:33 pm

INFINITI je napisal/-a:Potem je sledil govor o krizi na trgu pa kako vbogi so da ne morejo rešiti takšnih težav ipd..

Ta njihov izgovor mi je itak najljubši - o krizi na trgu, ipd :roll: Že pri reševanju zamenjave avtomobila sem pri trgovcu čakal 2 tedna na odgovor direktorja, ker je bil "ubožček" v tistem času pač na jadranju (upam, da ga ni preveč prepihalo čez Henry Lloyd jakno, medtem ko je iskal restavracijo s pristnimi prstaci). A ko pa mi zapravimo naše prihranke za nakup vozila, je pa vse v redu?! Človek bi revčke najraje prijavil na RTV, da pripravijo dobrodelno oddajo z glasbenimi gosti, katero bi vodila Jure Sešek in Bernarda Žarn ter upal na pregovorno znano empatijo slovenskega življa, ki bi s svojimi telefonskimi klici za 0,90 evra pripomogli k ohranjanju ubožne trgovine. Menda na severni strani že precej zamaka ...

Zavest, da je potrebno stranko obdržati pri sebi tudi po tem, ko plačaš zadnji cent za avtomobil, je žal pri nas še vedno na stopnji Tanzanije. Nekje v (nemško govorečih) priročnikih sicer nekaj piše o delu s strankami in poprodajnimi aktivnostmi, kar se opazi po vkalupiranih in šolsko napisanih dopisih, z obilico fraz "zadovoljstvo strank je naše prvo vodilo" ter "naša posebna ponudba, narejena posebej za vas". Hkrati ob zaostritvah tudi s kakšnimi subtilnimi grožnjami, pri katerih - zanimivo - nikdar ne navajajo točno določene in citirane zakonske določbe. Le sebi povšečno interpretacijo, pisano na lastno kožo. A kaj, ko s temi frazami dandanes morda lahko "nategneš" kakšnega polpismenega volivca Arturja Šterna, ki še vedno verjame v teorijo zarot in vpliv židovskega lobija na število zaposlenih v slovenskih javnih ustanovah.
Marketinški vodič, z oguljenimi platnicami, ki ga še vedno uporabljajo, pa namenja več poglavij o tem, kako prirediti pravi slovenski untersteierlandisches Oktoberfest, kjer bo v potokih teklo "pravo" pivo ter se cedil novi golf ter kako uspešno praznovati 30 letnico delovanja, kjer te razvaja "Zokijeva" Danijela, kot pa nameniti polovičko promila tega truda v reševanje strankinega problema. In s tem bi morda floskula "zadovoljstvo stranke" le izgubila pridih pravljičnosti ...

freetrack je napisal/-a: Žal bo verjetno ostala samo civilna tožba ali pa vse skupaj pozabiti in narediti križ čez Seat za vse večne čase. Morda bi pomagala tudi kakšna objava v medijih. Če ne drugega, bodo vsaj ljudje pred nakupom takšnega vozila dvakrat premislili preden se bodo odločili za Seata, pa da vidimo, ali si uvoznik v teh kriznih časih takšno publiciteto lahko privošči.

Vkomponirane bodo pristojne institucije, ki so preliminarno že obveščene o problematiki. potencialno tudi mediji.

Da pa ne bo pomote o samih produktih, ki že skozi celotno zgodovino foruma bijejo pravi "Kulturkampf" med tzv. "hejterji" in "loverji". Sam produkt je seveda lahko odličen ter tolikanj orgazmičen, da lahko nad njim v garaži masturbitraš cele noči, dokler zaradi pretiranega napenjanja očesnega zrkla popolnoma ne oslepiš. Ampak kaj ti pomaga toliko odlična ergonomija, pri katerem bi celo Alen Kobilica brez težav sprogramiral vse FM in AM radijske postaje, medtem ko bi brez težav osemkrat prevozil Tomačevski rondo ter toliko uravnoteženo podvozje, da zaradi zaskrbljenosti pol inženirjev oddelka Renault Sport, premazanih s Kekec pašteto, napravi samomor v tigrovi kletki živalskega vrta v Rennesu, če lahko le upaš, da ne boš podal RESNEGA garancijskega zahtevka.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po okt 22, 2012 6:33 pm

Chan poskusi kontaktirat še Delovo prilogo Na kolesih, kjer sem zadnjič videl da imajo na dolgotrajnem testu Seat Alteo Freetrack. Mogoče pa s pomočjo medijev kaj dosežeš. :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po okt 22, 2012 6:35 pm

Cefizelj je napisal/-a:Chan poskusi kontaktirat še Delovo prilogo Na kolesih, kjer sem zadnjič videl da imajo na dolgotrajnem testu Seat Alteo Freetrack. Mogoče pa s pomočjo medijev kaj dosežeš. :)

Hvala, sem tudi sam opazil. In imel podobno idejo v mislih ... :)

Seatmiha
Nov uporabnik

Napisal/-a Seatmiha Ne maj 05, 2013 5:33 pm

chan je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Chan poskusi kontaktirat še Delovo prilogo Na kolesih, kjer sem zadnjič videl da imajo na dolgotrajnem testu Seat Alteo Freetrack. Mogoče pa s pomočjo medijev kaj dosežeš. :)

Mene pa zanima, kaj se ti je dogajalo naprej z Freetrackom namreč...

Lansko leto julija sem kupil 1 leto rabljen Freeetrack (pri uvozniku). Po prevzemu vozila, sem opazil da mi trese od 120 - 145 km/h. Pripeljem nazaj, scentrirajo, se odpeljeva z vodjo servisa na vožnjo. Bilo je malo boljše, vendar je še vedno treslo. To pokomentiram, on pa...ja bo treba pa nove gume kupit. Ajd sem si rekel, bom kmalu zimske gume dal gor od prejšnje klasične Altee 16 col na nove feltne pa da vidim. Pride zima in isto..trese. Pred 10 dnevi zamenjam zopet na letne in seveda trese. No, ker moram pa glih na 2 redni servis jim bom pa še za to težavo omenil.

Nekako sem zasledil da se ti je vse dogajalo ravno takrat ko sem jaz kupoval avto, pa me zanima da nisem na tvojega starega nabasal?! Srebrn metalik, boljša oprema.

freetrack
Nov uporabnik

Napisal/-a freetrack Po maj 06, 2013 4:56 pm

Seatmiha je napisal/-a:
chan je napisal/-a:

Lansko leto julija sem kupil 1 leto rabljen Freeetrack (pri uvozniku). Po prevzemu vozila, sem opazil da mi trese od 120 - 145 km/h. Pripeljem nazaj, scentrirajo, se odpeljeva z vodjo servisa na vožnjo. Bilo je malo boljše, vendar je še vedno treslo. To pokomentiram, on pa...ja bo treba pa nove gume kupit. Ajd sem si rekel, bom kmalu zimske gume dal gor od prejšnje klasične Altee 16 col na nove feltne pa da vidim. Pride zima in isto..trese. Pred 10 dnevi zamenjam zopet na letne in seveda trese. No, ker moram pa glih na 2 redni servis jim bom pa še za to težavo omenil.

Nekako sem zasledil da se ti je vse dogajalo ravno takrat ko sem jaz kupoval avto, pa me zanima da nisem na tvojega starega nabasal?! Srebrn metalik, boljša oprema.

Ne nisi nabasal na moj avto, ga še vedno imam in še vedno trese. So na servisu elegantno zavrnili mojo pritožbo v smislu, da je normalno, da pri določenih pogojih avto trese in da to ni predmet reklamacije. Meni se sicer to ne zdi normalno, ker mi vibrira cel avto, tako da moram včasih držati sredinsko konzolo, da mi jo ne odnese (pri vožnji po avtocesti, da ne bo pomote). Moje mnenje je, da gre za konstrukcijsko napako tega modela, saj sem zasledil kar nekaj primerkov z istim problemom tresenja in to tudi na tujih forumih. Tudi pri uvozniku so imeli nekaj primerov testnih vozil, ki so tresli in si verjetno naletel na enega od teh. Proizvajalec tega seveda ne bo priznal. Je pa res, da je jakost tresenja lahko odvisna tudi od vrste pnevmatike (s tršim bokom so bolj problematične). Tudi meni letne pnevmatike bolj tresejo kot zimske pa čeprav so scentrirane po vseh standardih. V glavnem za mene je to zadnji Seat pri hiši, poleg tresenja sem imel namreč še kar nekaj okvar in napak na vozilu, katera so mi sicer odpravili v garanciji (sem bil v dveh letih s Freetrackom večkrat na servisu kot s prejšnjim Seatom v desetih letih).

Seatmiha
Nov uporabnik

Napisal/-a Seatmiha Po maj 06, 2013 5:14 pm

Brez zamere...sem mislil Freetrack-a od Chan-a, ker je dobil novega. Sicer pa kako je lahko taka razlika. Chan dobi nov avto (pa čeprav z enako napako), ti pa nič na palci!? Ali sta bila oba pri istem prodajalcu oz. kje sta bila?
No, bomo videli še ta teden kako bo.
Sporočim.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po maj 06, 2013 6:52 pm

Fantje bilo bi res dobro, da se skupaj najdete, napišete izkušnje za medije in skupaj nastopite proti firmi.
Ko bo zadeva splošno znana in odvrnila marsikoga od nakupa se bo kaj premaknilo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 06, 2013 7:58 pm

Seatmiha je napisal/-a:
chan je napisal/-a:

Ne, moj prejšnji je bil v beli barvi. A vendarle je to ZOPET nov poznani primer (meni poznani sedaj že 5.), pred katerimi si tako uvoznik kot tudi tovarna zatiskata oči!

Dejansko sem kasneje kontaktiral uredništvo Dela ter jih prosil za informacijo, če je bilo tresenje prisotno tudi pri "njihovem". Po njihovem pričanju ni bilo sledi tresenja, ponudili so mi tudi eventuelni test (sam sem jim sicer popolnoma verjel na besedo, in nisem testiral).

Po mojem kasnejšem predlogu uvozniku iskanja alternativne rešitve so mi zopet ponujali "pomoč pri prodaji vozila" ter nakup drugega vozila - NO SHIT! To lahko storim tudi na Kiji, Peogeotu ali pa pri Daciji!!! Po mojem predlogu, kjer bi lahko našli rešitev, pri kateri bi ostala koza cela in volk sit (beri: kakšen brezplačen servis, dodatna oprema, ipd, kar bi firmo stalo skorajda nič, sam pa bi bil vsaj deloma potolažen), pa je ostal le nemi (sedaj že večmesečni) odgovor. Toliko o profesionalnem odnosu do kupca!

Na koncu nisem imel več živcev niti volje, sam pa se vozim v tistem območju hitrosti, kjer pač ne trese. Pri zimskih je tresenje skorajda povsem odnehalo. Kar pa NIKAKOR ne pomeni, da je ta zadeva normalna - vsaj NE pri NOVEM avtu!

Torej, zadeva IMA konstrukcijsko napako tresenja vozila pri 130-150 km/h, in namesto, da bi zadevo preučila tovarna, je bilo glavnino dela opravljenega, kako bodo zadevo tako pometli pod preprogo, da bo zakonodajno pilo vodo :!:

Seatmiha
Nov uporabnik

Napisal/-a Seatmiha Po maj 06, 2013 8:05 pm

Chan, ali mi lahko sporočiš na katerem sevisu si se ti menil?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 06, 2013 8:07 pm

Seatmiha je napisal/-a:Chan, ali mi lahko sporočiš na katerem sevisu si se ti menil?

Avto je bil kupljen ter na začetku servisiran pri Španu na Brezovici. Kasneje pri drugem avtu sem vso korespondenco vodil zgolj in samo s tehnično službo pri uvozniku.

Seatmiha
Nov uporabnik

Napisal/-a Seatmiha Po maj 06, 2013 8:10 pm

chan je napisal/-a:
Seatmiha je napisal/-a:Chan, ali mi lahko sporočiš na katerem sevisu si se ti menil?

Avto je bil kupljen ter na začetku servisiran pri Španu na Brezovici. Kasneje pri drugem avtu sem vso korespondenco vodil zgolj in samo s tehnično službo pri uvozniku.

Hvala. Še ta teden sporočim, kako bo pri meni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov