Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Astra J - engine power is reduced

Napisal/-a Fan Ne sep 09, 2012 12:25 am

Pozdravljeni

Osebno nisem pristaš dodajanje adativov, v koliko bi bilo to priporočljivo ........................... bi to priporočal že proizvajalec vozila.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 09, 2012 11:45 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Osebno nisem pristaš dodajanje adativov, v koliko bi bilo to priporočljivo ........................... bi to priporočal že proizvajalec vozila.

lep pozdrav

Pozdrav
Ja po eni strani je res. Ampak če bo zarad tega motor lepše tekel... Ni pa za pričakovat, da bo proizvajalc tega priporočal... To je jasno. Škodit pa ne more verjetno.

Sem pa zadnjič postopoma odklapljal senzor pretoka zraka, EGR, da vidim če bo kaj bolje. Pa sem dobil občutek, da po izklopljenim EGR morda malenkost lepše laufa.
Sproti sem staknil še cev ki gre iz interkulerja do lopute zraka. Staknil sem jo samo pri loputi zraka. Dobro spucal cev znotraj kolikor se je pač z roko dalo in samo loputo zraka.
Bi jo moral dol vzet če bi hotel res dobro spucat. To bo problem...
Pomotoma sem ko sem brisal cev tudi tesnilo (ena gumica v cevi) pobral s krpo ven. Še to dobro prebrisal in vstavil nazaj. Upam da prav... Je bilo pa spet vse umazano od olja. Tako okrog lopute zraka in na spodnji strani cevi. Govorim seveda za zunanjo stran.
Noter v cevi je bila pa kar "lužica" v tistem robu cevi...

Zdaj pa nevem kaj je. Ali je naključje ali pa bo pač zdaj par dni avto laufal normalno. V glavnem po teh "posegih" mi avto zdaj dva dni dela normalno. Zanihajo obrati mogoče kakšno sekundo včasih ampak drugače pa dokaj mirno laufa v prostem teku...
Bom videl danes kako bo.

Gre pa vseeno na servis.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne sep 09, 2012 1:21 pm

tomzzi je napisal/-a:Ni pa za pričakovat, da bo proizvajalc tega priporočal... To je jasno. Škodit pa ne more verjetno.

Pozdravljeni

V koliko bi pripomoglo k daljši življenski dobi motorja..............................ja, potem je za pričakovati. Nekateri Ameriški proizvajalci vozil imajo že v knjižici napisano kaj se mora dodajati in kaj ne sme.
Danes je na tržišču ponudba teh adetivov prava poplava, večina jih pa žal naredi več škode, kot pa koristi. Res pa je, da nas nihče ne sili, da to nabavljamo..................................tovarna proizvaja, trgovec proda, lastniki vozil pa financirajo popravila ..................... in krog je zaključen.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 09, 2012 1:43 pm

Tam je nekdo napisal da tiste napake pomenijo napako na vbrizgu prvega in tretjega cilindra,torej bi če drugačene znajo spremljat parametrov mogli zamenjat prvo in tretjo šobo pa se takoj vidi ampak ker je ena šoba veli kdenarja in ker se popravlja na garancijo je nočejo pomoje.Pejt na nek Bosch servis pa ti bojo najbrž da kaj več vedli povedat.Kontaktiraj Arčona v renčah.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 22, 2012 6:10 pm

Tema se lahko zaklene... :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 22, 2012 7:08 pm

Avto popravljen ali prodan? Če je slednje, se mogoče kmalu oglasi kupec :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So sep 22, 2012 7:38 pm

RedBull™ je napisal/-a:Avto popravljen ali prodan? Če je slednje, se mogoče kmalu oglasi kupec :)

Ne ni prodan. Nisem takšna svinja, da bi prodajal avto z očitno okvaro. :!: Nevem pa še če je 100% poštimano, ker še nisem prevzel avtomobila. Bo več znano v ponedeljek.
Baje pa je odkrita in odpravljena napaka. Samo ga morajo še dokončno stestirat.

edit: ventil na hladilniku izpušnih plinov je zablokiral baje

Zaenkrat avto ostane... Zaenkrat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 23, 2012 3:21 am

Po mojih izkušnjah... takoj, ko vidiš, da vse normalno dela, avto prodaj. Imel boš mirno vest, ker bo avto dejansko delal in nekomu drugemu boš podturil bodoče skrbi z avtom. Svetujem pa tako ker si (prav tako novega) Opela NIKOLI ne želim več pri hiši. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne sep 23, 2012 9:09 am

~toMmy~ je napisal/-a:Svetujem pa tako ker si (prav tako novega) Opela NIKOLI ne želim več pri hiši. ;)

Da ne bo nesporazumov, nič te ne silim, želje, izbira (in denar) so popolnoma tvoje. Ne moreš pa soditi načesa zgolj na podlagi slabe izkušnje izpred 20 let. Opli iz leta 92 nimajo kakšne večje povezave s kvaliteto novih Oplov. Tudi korejci niso več to kar so bili leta 95, ali če sem malo zloben, tudi golf še zdaleč ni več to kar je bil pred 25-imi leti. Stvari se spreminjajo in razvijajo, ne splača se biti tako (tipično slovensko) omejen in zaplankan.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 23, 2012 10:27 am

No @~toMmy~ ne provociraj oziroma se umiri malo :!: Se pa delno strinjam ja. Nismo najbolj zadovoljni z avtom. Ker to, da je bilo že toliko napak od decembra 2009 pa do zdaj je pa tudi preveč.... Oziroma izgleda kot, da stvari crkujejo ena za drugo.
Samo isto tako lahko rečem tudi za VW. Nove :!: Po izkušnjah kolega. Ne mene. Je rekel, da novga VW (Golf 6) NIKOLI več :!: Če smo že pri tem.
Moraš pa vedet, da je bila moja astra med prvimi če ne celo prva registrirana pri nas. Torej so bile to res tiste prve serije katere pač so imele več napak kot jih imajo modeli kateri zdaj pridejo iz traka oziroma se prodajajo. To je normalno, da je več napak v prvi seriji. Tako pač je. Mi v glavnem nismo najbolj zadovoljni...
Zdaj kaj se bo zgodilo z avtom vnaprej pa še ne vem. Morda bo prišlo do zamenjave. Samo v teh časih kupovat nov avto... Niso ravno časi za to. Imamo pa dobro ponudbo :!:

Edit: pa na isto "mino" lahko naletim tudi pri drugih znamkah sedaj v kolikor bi šel v menjavo. Tako, da je to rizik in vsekakor bi bil sedaj večji strošek...

@grizli

se popolnoma strinjam s tabo. Dandanes avtomobili niso več to kar so bili pred 20 leti. Res je. Pa naj bo Opel, VW, Renault, Audi.... Tako, da jaz trenutno razmišljam o... Ne bom več govoril trenutno. Znamka je itak najmanj pomembna. Meni je čisto vseeno kakšna značka je na parkirišču...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 24, 2012 8:19 am

Zakaj to jemlješ kot provokacijo?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po sep 24, 2012 9:22 am

tomzzi je napisal/-a:edit: ventil na hladilniku izpušnih plinov je zablokiral baje
Kaj je to "hladilnik izpušnih plinov"? :-o
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po sep 24, 2012 10:34 am

To je hladilnik,ki hladi izpušne pline,kateri potujejo iz izpušnega kolektorja proti egr-u. Plini se v tem hladilniku hladijo s pomočjo hladilne tekočine.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po sep 24, 2012 10:59 am

tomzzi
Nism vedu d Astro rihtaš pri Adriji v NM :)
Baje so ti jo uštimal d laufa tko k more :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 24, 2012 11:51 pm

grizli je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Svetujem pa tako ker si (prav tako novega) Opela NIKOLI ne želim več pri hiši. ;)

Da ne bo nesporazumov, nič te ne silim, želje, izbira (in denar) so popolnoma tvoje. Ne moreš pa soditi načesa zgolj na podlagi slabe izkušnje izpred 20 let. Opli iz leta 92 nimajo kakšne večje povezave s kvaliteto novih Oplov. Tudi korejci niso več to kar so bili leta 95, ali če sem malo zloben, tudi golf še zdaleč ni več to kar je bil pred 25-imi leti. Stvari se spreminjajo in razvijajo, ne splača se biti tako (tipično slovensko) omejen in zaplankan.

Ne govorim o Oplih izpred 20 let in nima veze z letnikom 92, sem pa vrjel v njihovo izboljšano kvaliteto po par letih, ampak potem sem večkrat poslušal zgodbe o podobnih težavah iz prve roke, enega večkrat iz različnih razlogov s svojim prižigal na kable, pobiral potnike iz enega nazaj do kampa, dokler so čakali na vleko, drugega priklapljal na računalnik, da bi ugotovil razlog za varnostni način, se vsedel v novo Astro in namesto podatkov potovalnega računalnika gledal različne napake...

Glede Golfa se strinjam.

Glede omejenosti in zaplankanosti... to bi pa znal bit tvoj (in še od koga problem), če ste moj post sprejeli s takšnim ogorčenjem. Vem, kako je, če te avto iz dneva v dan zajebava, avtor te teme je že resno omenjal menjavo in to mu svetujem, ker mu ne priporočam utopičnega upanja v "samo še to zrihtam, pa bo mir". Saj je lepo verjet v to... dokler po nešteto mukah ne "parkiraš" nekje med betonskimi kahlami in je potem, ko mehaniku ob demontaži karterja odpadajo kosi motorja, kristalno jasno, da je ves trud bil zastonj. Avtor je pokazal voljo po menjavi, očitno mu to ni spet tak (finančni) zalogaj in enostavno mu svetujem, da avto, ki mu odžira toliko časa in živcev, zamenja. Če je nasvet iz lastnih izkušenj provokacija, potem pa tudi...
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 25, 2012 8:27 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Ne govorim o Oplih izpred 20 let in nima veze z letnikom 92, sem pa vrjel v njihovo izboljšano kvaliteto po par letih, ampak potem sem večkrat poslušal zgodbe o podobnih težavah iz prve roke, enega večkrat iz različnih razlogov s svojim prižigal na kable, pobiral potnike iz enega nazaj do kampa, dokler so čakali na vleko, drugega priklapljal na računalnik, da bi ugotovil razlog za varnostni način, se vsedel v novo Astro in namesto podatkov potovalnega računalnika gledal različne napake...

Glede Golfa se strinjam.

Glede omejenosti in zaplankanosti... to bi pa znal bit tvoj (in še od koga problem), če ste moj post sprejeli s takšnim ogorčenjem. Vem, kako je, če te avto iz dneva v dan zajebava, avtor te teme je že resno omenjal menjavo in to mu svetujem, ker mu ne priporočam utopičnega upanja v "samo še to zrihtam, pa bo mir". Saj je lepo verjet v to... dokler po nešteto mukah ne "parkiraš" nekje med betonskimi kahlami in je potem, ko mehaniku ob demontaži karterja odpadajo kosi motorja, kristalno jasno, da je ves trud bil zastonj. Avtor je pokazal voljo po menjavi, očitno mu to ni spet tak (finančni) zalogaj in enostavno mu svetujem, da avto, ki mu odžira toliko časa in živcev, zamenja. Če je nasvet iz lastnih izkušenj provokacija, potem pa tudi...

Ja res je, da se je razmišljalo o menjavi v kolikor se avto ne bo poštimal. Ampak samo razmišljalo. Oziroma je to trenutno nekako zadnja opcija. Ampak res ta zadnja.
Stroški ob menjavi niso ravno majhni. In to JE finančni zalogaj. Še posebej v teh časih. Avto NI na prvem mestu. Je še kaj bolj pomembnega.
Eno so želje oziroma bi to najraje naredil. Drugo je pa realnost. Ni vse ta kurčev pleh!
Da pa zdaj vzamemo nekaj drugega (novega pa ni nujno da je nov) in da začne po nekem času zajebavat se pa požrem. Cel.
Vsekakor pa to ne bi bil več evropejc.

Sicer pa opažanja po današnjem dnevu... Avto dela. Večji del normalno. Kar pa ne pomeni, da je napaka odpravljena 100%. Ker ni.
Ja že včeraj zvečer mi je motor deloval "čudno". Predvsem na semaforjih kjer sem takoj opazil, da bolj trese kot bi bilo normalno.
Danes mi je popoldne na križišču spet zanihal obratomer ob stisnjeni sklopki. Popoldne sem ga pa NAMERNO pustil laufat 3-5min na mestu in se je nihanje/zaganjanje motorja ponovno pojavilo. Potem je več ali manj normalno delal. Vsekakor bom spremljal dogajanje v naslednjih dneh. Je pa res, da sedaj večji čas dela normalno. Samo koliko časa bo še tako?

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 26, 2012 1:26 pm

Tisti, ki avto potrebujemo za prevoz v službo iz krajev, kjer so zelo slabe povezave javnega prometa ali pa jih sploh ni, je še kako pomemben zanesljiv avto. In meni bi se cufal, da mi nov avto (sem smatram starost od 0-3 leta) ne bi delal oz. bi imel z njim reden abonma na servisu. Iz tega vidika je dober avto v smislu zanesljivosti (in ne značke) še kako nujen, čeprav jasno pomeni precejšnjo "nebodigatreba" investicijo.

Če se boš vseeno odločil za menjavo, bi sam osebno gledal v smeri korejcev ali japoncev (tudi zato, ker so se ti evropejci zamerili), v prvi vrsti nova Ceed ter i30, z Mazdo3 tudi ne zgrešiš - model je sicer napram prvima dvema v "zrelih" letih ampak to je toliko bolje, če iščeš zanesljivost, ki je pri tej znamki itak na visokem nivoju.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 26, 2012 8:54 pm

Polo78 je napisal/-a:Tisti, ki avto potrebujemo za prevoz v službo iz krajev, kjer so zelo slabe povezave javnega prometa ali pa jih sploh ni, je še kako pomemben zanesljiv avto. In meni bi se cufal, da mi nov avto (sem smatram starost od 0-3 leta) ne bi delal oz. bi imel z njim reden abonma na servisu. Iz tega vidika je dober avto v smislu zanesljivosti (in ne značke) še kako nujen, čeprav jasno pomeni precejšnjo "nebodigatreba" investicijo.

Če se boš vseeno odločil za menjavo, bi sam osebno gledal v smeri korejcev ali japoncev (tudi zato, ker so se ti evropejci zamerili), v prvi vrsti nova Ceed ter i30, z Mazdo3 tudi ne zgrešiš - model je sicer napram prvima dvema v "zrelih" letih ampak to je toliko bolje, če iščeš zanesljivost, ki je pri tej znamki itak na visokem nivoju.

Našteti so tudi edini o katerih se je že razmišljalo. In ja avto je nujen. Zanesljiv avto.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr sep 26, 2012 8:59 pm

Pri novih avtih ni več zanesljivosti take kot je bilo pri starih :)
Kot primer: Nov mercedes 250 CDI. Na 10kkm menjane use 4 šobe :)
Po pogovoru z lastnikom, ki se spozna na avte, je sm reku d ne zaupa nobenemu več. najmanj pa mercedezu :D
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jun 16, 2013 12:30 pm

Ko misliš, da je po pol leta od popravila mir in je vse ok...

Avto je bil "porihtan" do konc lanskega leta. Zamenjano vse živo. In je bil mir pol leta. Do danes.
Na parkingu ko sem vžgal avto pri dobrih 25-30°C mi je po cca slabe pol minute spet vrglo v rezervni program. In je ISTO kot je bilo pred popravilom!!!
Očitno bo treba res razmislit o menjavi.

http://www.youtube.c...h?v=IP1EVdEP6e4
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov