Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Fiat tipo 1,4 i.e. ne gre v nobeno prestavo

Napisal/-a TrijoAdijo Če nov 28, 2013 5:40 pm

Tako je! naj ti vrnejo dnar, pa greš drugam. Če pa bojo še kaj komplicirali, pa jim objasni do kod seže slab glas.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če nov 28, 2013 5:51 pm

No evo, nova sklopka je doma po nekaj nežnega prepričevanja :D za katerega spletnega prodajalca gre pa raje nebi mogoče, kdaj drugič v drugi temi, lahko le rečem da gre za enega večjih in do sedaj kar se mene tiče, zelo zanesljivih firm, ampak tokrat so me pa mal razočaral in ne bom več pri njih nabavljal z njimi sem opravil, zdaj pa veselo na delo in poročam kako je šlo.......lp
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 28, 2013 6:26 pm

Pa glede na to da si tam na drugi strani pisal da si iz polja in da so prodjalci blizu tebe je to 99% herkules ampak Ok nima veze.Si po ePER-u pogledal kataloško številko za sklopko prav za tvoj avto??Jaz ponavadi ko za italjana kaj rabim tam najdem po šasiji original kataloško in potem po njej pravi del in še nikol nobenih težav.Čigavo skopko si dobil zdaj?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če nov 28, 2013 6:50 pm

čare je napisal/-a:Pa glede na to da si tam na drugi strani pisal da si iz polja in da so prodjalci blizu tebe je to 99% herkules ampak Ok nima veze.Si po ePER-u pogledal kataloško številko za sklopko prav za tvoj avto??Jaz ponavadi ko za italjana kaj rabim tam najdem po šasiji original kataloško in potem po njej pravi del in še nikol nobenih težav.Čigavo skopko si dobil zdaj?

Hehe pravi csi detektiv :D sklopka je češka starline, če je prava pa pravzaprav še nisem preverjal......

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 28, 2013 6:58 pm

Kaj so ti to zdaj zaenga boga prodali?? Si škatlo že odprl??Da ne bo not Valeo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Če nov 28, 2013 8:36 pm

čare je napisal/-a:Kaj so ti to zdaj zaenga boga prodali?? Si škatlo že odprl??Da ne bo not Valeo.

hehe sem odprl in ni valeo je od tele firme spodaj, ma sam da dela, garancije je pa 3 leta :D

http://www.starline-parts.com/clutches- ... tch-cables

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če nov 28, 2013 11:41 pm

Imel podobne težave na ibizi, po montaži komplet sklopke, jo je zmontiral izkušeni avtomehanik so se mi občasno pojavljale težave, menjalnik ni tel it v brzino razen da sem uporabu silo :twisted: (to se je zlasti dogajal v mestu) kasneje sem ugotovu da naj bi bila kriva zapacana loputa, potem posumil na opilke v menjalniku, potem potem sčasoma so se simptomi zmanjševal, tko da zdaj je prava redkost za to težko prestavljanje, lahko pa se spet ponovi.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara So nov 30, 2013 10:04 am

evo sklopka dela u nulo, več kot očitno je bila sachs = sucks = šrot in zato me je je.ala ves cajt, to sm pa samo notr postavu in dela bp, fantje hvala za vso pomoč in informacije
lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 30, 2013 12:39 pm

Odlično! :))
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To apr 29, 2014 7:40 am

Pozdravljeni,
torej manj kot pol leta in cirka 2000 km kasneje me je zopet začela jeb.at sklopka, zjutraj pri prvem speljevanju mi skače in cuka ............. v prvi prestavi, malo tudi v rikvercu, ampak najbolj je to opazno v prvi. Po parih šaltanjih ko se mal zagreje (par sto metrov) sklopka začne delovat normalno............
Menjan je bil komplet kit sklopke (lamela, potisni ležaj, košara) menjan je bil tudi semering na osi menjalnika (v zvonu), olja v zvonu ni videti, da bi zaradi tega avto skakal. desni nosilec motorja je nov, spodnji je bp, edino levi nosilec na voznikovi strani je nekoliko načet in ga bom zamenjal. Ampak če bi bila težava res v nosilcu bi verjetno avto skoz poskakoval ?..............Vztrajnik je bil videti ok.........zato ga nism dal podrejat, sicer pa če bi bil, bi od začetka delal težave?........

Kakšne ideje kaj ga zdej avto serje ?

avto: Fiat Tipo 1.4. i.e., l. 1994, 51 kilovatov, nova komplet sklopke od firme Starline (menda Češka)

hvala lepa za mnenja in pomoč

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 29, 2014 12:40 pm

Najbolj me skrbi tale Starline.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To apr 29, 2014 12:41 pm

Men je na seatu po menjavi tud s*al, zdej po 40.000km spet dela tko kot mora.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 29, 2014 12:52 pm

Slučajno sem bil par dni nazaj pri bartog-u in so dobili reklamacijo komplet sklopke vožene par 1kkm se pravi, da je bilo že z novo nekaj narobe. Nisem pa spraševal katera firma za kateri avto, ker je bila komplet z košaro zavita v foliji
Lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To apr 29, 2014 1:00 pm

čare je napisal/-a:Najbolj me skrbi tale Starline.

tut mene skrbi to, al kaj ko so mi dal sam opcijo al vzemi to al pa nč...........
bomo vidl, kako se bo obnašala naprej.......zaenkrat me tisto jutranje skakanje, ko spelem iz dvorišča še ne moti
ko se pa ne bo več dal normaln speljat pol bomo pa stopl v akcijo.................bol sem mislu nato, če mogoče rabi lamela nekak časa, da se mal prilagodi vztrajniku
in pol neha sr.at...........sicer pa je tut to skakanje bil razlog, da sem menjal še originalno sklopko se pravi prvo vgradnjo..........

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica To apr 29, 2014 4:37 pm

Ja večina straši, da ni vredu pa da je treba spet razdirat vsaj tko je tud men en mahanik pravu, pustu sem in se vozu.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 29, 2014 4:44 pm

čare je napisal/-a:Najbolj me skrbi tale Starline.

Ja, ampak če je imel tudi prej z drugo enake težave, potem verjetno ni sklopka kriva? Ali pač? :|

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 29, 2014 5:06 pm

Ja če je bil to razlog menjave potem najbrž da ni sklopka.Ležaj spojne gredi na menjalniku je OK?? Kaj zamijavka ko ga šaltaš na dol??Predvsem iz tretje v drugo in iz druge v prvo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To apr 29, 2014 5:43 pm

čare je napisal/-a:Ja če je bil to razlog menjave potem najbrž da ni sklopka.Ležaj spojne gredi na menjalniku je OK?? Kaj zamijavka ko ga šaltaš na dol??Predvsem iz tretje v drugo in iz druge v prvo.

Ležaj je vredu ne spušča nobenih zvokov niti nima lufta, edino če je ležaj za vztrajnikom, mah vozu bom in se nebom obremenjeval, ko bo pa težko se vozit potem pa se bom spravu zravn
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov