Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a xxl Pe mar 08, 2013 7:39 pm

yashica je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-ali kdo ve kaj vgrajujejo v novega leona,rapid,octavio,star 1,2 TSI,ali novega?

Novi leon ima novi 1,2 tsi, serije EA211 (zobati jermen), rapid in odhajajoča octavia imata starega z verigo gnanega tsi-ja. Prihajajoča nova octavia bo imela novo serijo motorjev.

-hvala,torej rapid je res precenjen,sicer,kako se bodo odrezali novi motorji,bo še pokazal čas
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 08, 2013 7:40 pm

xxl je napisal/-a:-v čem je razlika med oznako TSI TFSI?

Kot si napisal, načeloma samo druga oznaka ;)

Sicer obstaja kar nekaj različnih verzij tega motorja:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... _125-199kW (jermen)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... 28EA888.29 (veriga)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 09, 2013 4:30 am

xxl je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-ali kdo ve kaj vgrajujejo v novega leona,rapid,octavio,star 1,2 TSI,ali novega?

Novi leon ima novi 1,2 tsi, serije EA211 (zobati jermen), rapid in odhajajoča octavia imata starega z verigo gnanega tsi-ja. Prihajajoča nova octavia bo imela novo serijo motorjev.

-hvala,torej rapid je res precenjen,sicer,kako se bodo odrezali novi motorji,bo še pokazal čas

Rapid je itak precenjen kot vsi drugi "nizkocenovni" modeli, pač logika plačaš malo, dobiš še manj! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

timson
Nov uporabnik

Napisal/-a timson Po mar 11, 2013 1:04 am

Jaz imam polota 1.2 Tsi 105 pk, 2011 letnik ..... problem sem imel da je tresu že ko je biu nov ....zamenjali so mi ketnico in od takrat nimam nobenih težav. avto ima že 60.000 in dela brezibno. Jaz sem z tem motorjem zadovoljen ;)

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po mar 11, 2013 1:14 am

(Škoda) vw si kaj takega nebi smel privoščit. Bodo morali verjetno zamenjati nekoga v vodstvu , kot so to naredili pri renaultu .

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Po mar 11, 2013 8:33 am

timson je napisal/-a:Jaz imam polota 1.2 Tsi 105 pk, 2011 letnik ..... problem sem imel da je tresu že ko je biu nov ....zamenjali so mi ketnico in od takrat nimam nobenih težav. avto ima že 60.000 in dela brezibno. Jaz sem z tem motorjem zadovoljen ;)

Pri vžigih ti zaropota kaj al nič od menjave?
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po mar 11, 2013 10:41 am

~toMmy~ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Rapid je itak precenjen kot vsi drugi "nizkocenovni" modeli, pač logika plačaš malo, dobiš še manj! ;)

Prejšnji dan sem bral v eni avto-reviji, da naj bi tudi Golf 7 imel ponovno vgrajen zobati jermen, namesto verige? Poleg še nekaterih modelov v VAG grupi.

Ne vem točno ali za TSI ali TDI ali oba. Mogoče kdo ve kaj več?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 11, 2013 10:49 am

Saj je bilo že vse napisano okrog tega. Ugibanja "naj bi" ni več. 1,2 in 1,4 Tsi-ja nove serije imata zobati jermen, pri dizlih spremembe ni, ker so že prej imeli jermen.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po mar 11, 2013 10:51 am

Ok, sem očitno spregledal te objave. Zanimivo

Renault Co
Novinec

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a Renault Co Sr mar 27, 2013 5:47 am

SuperVeloce je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
DIZL_ je napisal/-a:Z novimi 2.0 TDI-ji ni problemov, so eni izmed manj problematičnih motorjev. Zanimivo je pa to, da je s temi TSI motorji večina problemov pri polotih. Z golfi in octaviami pa nič.

Trenutnom je 2,0 tdi cr zastavonoša zanesljivosti pri vw-ju, 1,4 in 1,2 tsi pa po drugi strani pogreb. Problemi niso samo pri polotih, ampak v vseh modelih, kjer so vgrajeni ti motorji (vw,škoda,audi,seat)...Ni izjem.

Lp

Škode imajo precej manj problemov. Nekaj masovnejšega je videl le yeti 1.2tsi v stilu občasne izgube moči. Gorenje ima poleg TDi škod tudi TSI-je. TSI vidijo ponavadi relacijske vožnje do večjih slovenskih mest, vsaj 50k km na leto, več kot večina drugih tsi motorjev v Sloveniji... zaenkrat so presrečni, da so se znebili Lagun in ostalih

Napaka sam pa menim ,da bo ravno obratno zdaj bodo šele videli kaj so imeli ko so imeli renault!. Če imajo denar za servis potem super.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a King1 Sr mar 27, 2013 6:12 am

Renault Co je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
DIZL_ je napisal/-a:Z novimi 2.0 TDI-ji ni problemov, so eni izmed manj problematičnih motorjev. Zanimivo je pa to, da je s temi TSI motorji večina problemov pri polotih. Z golfi in octaviami pa nič.

Trenutnom je 2,0 tdi cr zastavonoša zanesljivosti pri vw-ju, 1,4 in 1,2 tsi pa po drugi strani pogreb. Problemi niso samo pri polotih, ampak v vseh modelih, kjer so vgrajeni ti motorji (vw,škoda,audi,seat)...Ni izjem.

Lp

Škode imajo precej manj problemov. Nekaj masovnejšega je videl le yeti 1.2tsi v stilu občasne izgube moči. Gorenje ima poleg TDi škod tudi TSI-je. TSI vidijo ponavadi relacijske vožnje do večjih slovenskih mest, vsaj 50k km na leto, več kot večina drugih tsi motorjev v Sloveniji... zaenkrat so presrečni, da so se znebili Lagun in ostalih

Napaka sam pa menim ,da bo ravno obratno zdaj bodo šele videli kaj so imeli ko so imeli renault!. Če imajo denar za servis potem super.

Ne sej nisi fan renojen ne....... Sploh ne ti :shock: :shock: pa ne..... :roll: :roll:

lp

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Sr mar 27, 2013 6:26 am

Si prebral temo o 1.2 tsi!!! kdo zdaj koga!. Drugače pa sem žalosten ,da se ravno vagu to dogaja , sem ga imel v mislih za bodoči avto seat leon pa sem se premislil po tem kar berem po tujih forumih o 1.2 tsi.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr mar 27, 2013 8:07 am

Novi leon ima drugi tip motorja kot so prvi 1.2tsi motorji. Sam lahko za 1.4 tsi povem da mi deluje brezhibno

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr mar 27, 2013 11:18 am

Renault Co je napisal/-a:Si prebral temo o 1.2 tsi!!! kdo zdaj koga!. Drugače pa sem žalosten ,da se ravno vagu to dogaja , sem ga imel v mislih za bodoči avto seat leon pa sem se premislil po tem kar berem po tujih forumih o 1.2 tsi.

Sj so vse zamenjal zastonj (garancija) edina nevšečnost kar je da morš avto tam pustit, pa še to dobiš nadomestnega tko da... VW je zajebu podizvajalec oz. podjetje od katerga so naročil verigo, sicr so pa vidl napako in so šli na zobati jermen.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Sr mar 27, 2013 12:50 pm

Ok ni panike upam pa da se bodo v enem letu popravili . Napisal sem v prihodnosti torej nevem verjetno drugo leto ali še kasneje.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr mar 27, 2013 2:31 pm

KlemenP je napisal/-a: sicr so pa vidl napako in so šli na zobati jermen.

Tako preprosto pa to le ni bilo. Še prej so konstrukcijsko spremenili ketno in ob tem zavajali, da je faliranih samo 5.000 motorjev pa še ta podatek ni padel sam od sebe, ampak so nemški avtomobilistični novinarji postavljali vodstvu koncerna neprijetna vprašanja o težavah z verigami pri tsi motorjih. 1,2 tsi mlinček je podedoval slabo verigo od večjega 1,4 tsija pri katerem se težave vlečejo že od samega lansiranja v letu 2006. Verigo so res spremenili ob tem pa zamolčali, da gre za serijsko napako za katero bi morali opraviti vpoklic pa tega niso storili. Odločili so se za tiho menjavo in to takrat, ko je stranka sama zaznala čudne zvoke in se obrnila na servis. Zame je vse skupaj eno samo zavajanje. Me pa čudi kakšno inžinirsko ekipo in kontrolo nad kvaliteto ima koncern, ki pri tisoč testnih motorjih ne zazna težav in jih pred lansiranjem na trg ne odpravi. Očitno je testiranje zaupano kupcu :twisted:

Renault Co je napisal/-a:Ok ni panike upam pa da se bodo v enem letu popravili . Napisal sem v prihodnosti torej nevem verjetno drugo leto ali še kasneje.

Nimajo kaj popravit. Če si kupec novega vaga z 1,2 tsijem pod pokrovom boš moral počakati leto ali dve, da se pokažejo morebitne napake na novem jermensko gnanem motorju. Verigo so vrgli ven, torej s to ne po težav, imaš pa 101 možnost, da se napake pokažejo kje drugje. Predhodnik je imel poleg verige, obtočnega ventila turbine še težave z izgubo hladilne tekočine, žretjem olja in še kakšno malenkostjo
1992 Fiat Uno 60 SX

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Sr mar 27, 2013 2:39 pm

oprosti nerazločno pišem hotel sem napisati , da imam nakup avtomobila v planu drugo leto ali pa še kasneje se oproščam za nerazumljivo napisano. :|

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr mar 27, 2013 2:57 pm

yashica je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a: sicr so pa vidl napako in so šli na zobati jermen.

Tako preprosto pa to le ni bilo. Še prej so konstrukcijsko spremenili ketno in ob tem zavajali, da je faliranih samo 5.000 motorjev pa še ta podatek ni padel sam od sebe, ampak so nemški avtomobilistični novinarji postavljali vodstvu koncerna neprijetna vprašanja o težavah z verigami pri tsi motorjih. 1,2 tsi mlinček je podedoval slabo verigo od večjega 1,4 tsija pri katerem se težave vlečejo že od samega lansiranja v letu 2006. Verigo so res spremenili ob tem pa zamolčali, da gre za serijsko napako za katero bi morali opraviti vpoklic pa tega niso storili. Odločili so se za tiho menjavo in to takrat, ko je stranka sama zaznala čudne zvoke in se obrnila na servis. Zame je vse skupaj eno samo zavajanje. Me pa čudi kakšno inžinirsko ekipo in kontrolo nad kvaliteto ima koncern, ki pri tisoč testnih motorjih ne zazna težav in jih pred lansiranjem na trg ne odpravi. Očitno je testiranje zaupano kupcu :twisted:

Renault Co je napisal/-a:Ok ni panike upam pa da se bodo v enem letu popravili . Napisal sem v prihodnosti torej nevem verjetno drugo leto ali še kasneje.

Nimajo kaj popravit. Če si kupec novega vaga z 1,2 tsijem pod pokrovom boš moral počakati leto ali dve, da se pokažejo morebitne napake na novem jermensko gnanem motorju. Verigo so vrgli ven, torej s to ne po težav, imaš pa 101 možnost, da se napake pokažejo kje drugje. Predhodnik je imel poleg verige, obtočnega ventila turbine še težave z izgubo hladilne tekočine, žretjem olja in še kakšno malenkostjo

Sem imel novega golfoa 2011, 1.2 tsi...sicer prodal pri 23.000km in ne iz teh razlogov ki jih ti navajaš....
Od kje pitje olja in izguba hladilne tekočine???
To pa res ne bo držalo. Olje od servisa do servisa skoz na max.....voda isto.

Je pa res, da sem bil vel+liko na servisih z njim...veriga, podloška.....
FOLCIKA - SCIROCCO

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Sr mar 27, 2013 2:58 pm

Je mogoče znano kakšne so kode motorja v polotu 1.2 TSI s serijo motorja EA211, če jih sploh vgrajujejo v polote?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr mar 27, 2013 3:25 pm

WMB je napisal/-a:

Od kje pitje olja in izguba hladilne tekočine???
To pa res ne bo držalo.

O pa bo držalo. Če tebi ni žru olja in ni bilo potrebe po dolivanju hladilne še ne pomeni, da problem ne obstaja. Ni primerljiv z falirano ketno, vendar se najdejo motorji, ki so bili menjani točno zaradi tega.
Tudi sam nisem sprva verjel, da lahko nov vagov motor 1,4 tsi 180KM iz pola gti pokuri dobre dva litra olja na tisoč km :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 4 gostov