Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a LeQuack So jun 06, 2015 1:11 pm

chan je napisal/-a:Je bil zahtevek iz naslova garancije z njihove strani že odobren? In če je - ali je delovni nalog za zamenjavo žarometov še vedno odprt?

V tem primeru je Zakon o varstvu potrošnikov ekspliciten (1. odstavek 20. člena): "Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom." S tem, da se šteje skupni rok za popravilo 45 dni, ne glede na to, če je bilo odprtih več delovnih nalogov za isto stvar.

Btw, 45 dnevni rok je več kot dovoljšnji za popravilo katerekoli stvari pri avtomobilu, vse ostalo je nategovanje (če malce po domače karikiram, cel avtomobil je dandaneses sestavljen v tovarni v parih dneh =P ). Zatorej bi sam v primeru, da je delovni nalog še odprt, 46. dan prišel k njim s pisno zahtevo po novem avtomobilu, pa bodo verjetno nove žaromete dostavili še isti dan do 15:00 ure iz Koreje ...

Delovni nalog je še vedno odprt in garancijski zahtevek pravijo da še ni odobren. V ponedeljek bo ravno 45 dni minilo. Ima kdo kak nasvet kako naprej ravnati, ker noč ne kaže da bo v ponedeljek zrihtano?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jun 11, 2015 8:38 pm

Končno še razplet zgodbe z LED lučmi, na srečo je konec dober. Ta teden so me klicali da bodo menjali luč, čeprav da odobritve sami še niso dobili. No danes ne samo da so menjali sovoznikovo luč, ampak prav tako voznikovo luč, vse skupaj pa je bilo narejeno v manj kot uri. Tako da navkljub čakanju in skrbem, da se mogoče stvar ne bo razpletena še nekaj časa, sem danes zadovoljno odšel servisa s ponovno delujočimi LEDicami, ki ne utripajo. :vrum

Vse pohvale gredo tudi vodji servisa, ki si je dejansko vzel čas in pohitril zadevo, da nisem še na drugo luč moral čakati in da imam sedaj mir.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Če jun 18, 2015 3:35 am

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jun 18, 2015 8:31 am

Mene je v tem članku bolj zmotilo je industrijski standard 112 napak na 100 novih vozil. Me je čisto minilo da bi kdaj kupil nov avto. Standard da ima vsak nov avto eno napako, nekateri pa celo dve?? Jebeš taka j***a! Raje imam 10 let star avto kjer je marsikaj bilo že odpravljeno, kar pa še ni, so pa itak navodila na internetu kaj in kako.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jun 18, 2015 10:21 am

Saj za novejši model avta so tudi navodila za popravilo na intrnetu sploh na tujih forumih ;)

Osebno imam raje nov avto in če je kakšna napaka jo na servisu odpravijo pod garancijo, če pa pač ne jemljejo kot napako bo pa tudi ko bo star problem ta stvar + še ne vem koliko jih bo še prišlo zaradi starosti

Ceed ima pač probleme z temi dnevnimi lučmi in tudi osebno sem videl 2 ki jima ni gorela oz je gorela samo ena stran. Ko se bo to zamenjalo z novimi, posodobljenimi lučmi bo po vsej verjetnosti mir
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jun 18, 2015 6:53 pm

Vrjamem da so :) Ampak je že sam občutek da se ti nov avto za par deset tisočakov kvari, ali pa se ti kvari stari avto za par tisočakov. Prvega bi sovražil, pri drugem pa to jemljem v zakup da je avto že v letih in je pač treba kakšno stvar popravit.

Sicer pa, nekdo mora tudi nov avto kupit in ga ulaufat, da lahko potem mi kupujemo stare ;)

Panthera__onca
Nov uporabnik

Napisal/-a Panthera__onca Če jun 18, 2015 7:21 pm

DePalmo je napisal/-a:Vrjamem da so :) Ampak je že sam občutek da se ti nov avto za par deset tisočakov kvari, ali pa se ti kvari stari avto za par tisočakov. Prvega bi sovražil, pri drugem pa to jemljem v zakup da je avto že v letih in je pač treba kakšno stvar popravit.

Sicer pa, nekdo mora tudi nov avto kupit in ga ulaufat, da lahko potem mi kupujemo stare ;)

Treba je bit tut mal objektiven. Napaka je napaka to je res ampk v tem članku so opisan manjše napakice kot so piš vetra, črički in če ima vsak nov avto povprečno 1-2 napakici je to dobr rezultat. Bolj je kritično če pri 9k zatajita motor in podvozje. :roll:

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jun 19, 2015 7:08 am

"Evo Veronika nekaj za tebe: http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... lity-study"

To moraš objaviti pri temah, kjer nastopajo VW, Toyota in temu podobni, ki so bili nekoč kralji kakovosti. Danes jih pa prehiteva Kia. Očitno vendarle obstajajo razlogi za 7-letno garancijo. :lol:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jun 19, 2015 7:23 am

Zaradi takih otročjih tem napišem en post na pol leta :/:o:/

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 19, 2015 8:37 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:"obstajajo razlogi za 7-letno garancijo. :lol:

nateg brez presedana mogoče so le certifikati še večji :lol:
- pa si ti kdaj vzela v roke Kiino strokovno literaturo, ki ima oznako "tajnost" in prebrala kaj pokriva garancija peto, šesto in sedmo leto :?:
Da pa človeku v sedmih letih za servise vzamejo 1/2 avta pa niti z najbolj drobnim tiskom ne napišejo...

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe jun 19, 2015 10:44 am

DePalmo je napisal/-a:Mene je v tem članku bolj zmotilo je industrijski standard 112 napak na 100 novih vozil. Me je čisto minilo da bi kdaj kupil nov avto. Standard da ima vsak nov avto eno napako, nekateri pa celo dve?? Jebeš taka j***a! Raje imam 10 let star avto kjer je marsikaj bilo že odpravljeno, kar pa še ni, so pa itak navodila na internetu kaj in kako.

Tričetrt teh napak na starem avtu ne bi nihče sploh opazil.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Pe jun 19, 2015 12:30 pm

Sašo5 na 1.4 bencinarju sem za 3 servise v treh letih plačal 410€. Na novem dizlu imam servis na 2 leti oziroma 30.000 in sem ob nakupu izlogajal prvi servis zastonj, tako da nič ne kaže, da bom plačal 1/2 avta za servise...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 19, 2015 1:00 pm

emilo je napisal/-a: Na novem dizlu imam servis na 2 leti oziroma 30.000 .

predpogoj za probleme......(ne glede ali je to Kia, VW, MB, Audi....)
Pri meni gre to tako: (mam vedno nove avte) prvih 5000km olje ven, nato na 15.000 in tako dalje vedno na 15.000km
PS. Audi ima interval menjave filtra goriva(nafta) na 60.000 - pri meni se menja na 30.000km :arrow: če hočeš upoštevaj to tudi pri svojem če ne meni tudi prav....

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe jun 19, 2015 2:54 pm

x2, jst se držim intervala 1 leto ali cc. 10.000 km. posledično sem svojcajt delal 3 servise na leto (ja, k sreč sem sam rihtal). 30.000 je imel če se ne motim prvo renault, pa so pol hitro ugotovil in priznal, da to ni pametna poteza.

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Pe jun 19, 2015 4:17 pm

Olje in filter itak nameravam menjati vsako leto. Kar sem hotel povedati je, da nekateri preveč strašijo s cenami servisov, ki so vsaj po mojih iskušnjah čisto primerljive z drugimi znamkami.
Je pa zanimivo, da v večini avtohiš to zelo radi poudarjajo. Recimo na Fordu sem, bil v dveh različnih salonih in v obeh so čisto random omenili točno ta stavek, kako garancijo pri Kiji preplačaš, da s servisi dobijo povrnjeno garancijo... Kot bi prišel v gostilno ne pa salon!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe jun 19, 2015 6:54 pm

Sej tudi pri renojih servise mastno preplačaš, pa še garancije nimaš (še kolk traja ni pol kozarca hladne vode vredna).
Če bi dal ford tolk garancije kot kia bi pa v sedmih letih bankrotiral, tudi če bi imel še dvakrat dražje servise od kie.

lostid
Nov uporabnik

Napisal/-a lostid So jun 20, 2015 6:34 am

Cene servisov pri renault clio iv, 1.5 dci iz prve roke:
1. servis + dodatna menjava olja (ker je v originalu predvidena na 30k km) - 88€ + 31€ moje olje
2. servis 88€+31€ moje olje.

Vse na original pooblaščenem servisu, meni se ne zdi visoka cena

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So jun 20, 2015 6:49 am

Juhu. Kmalu bomo praznovali 160.000 obiskov te teme. Zgleda, da so KIE kr aktualne. Kot lastnik Ceeda lahko povem, da... smo tule otročji v večini primerov in vsak skoči, če kdo kaj reče čez "njegovo" znamko. Želim si več resnih odgovorov in manj zbadanja. Torej napake in ne osebni pomisleki, ki izhajajo iz freudovske ali katere druge teorije.

LP

P.S.: Sem bi lahko napisal in vnela bi se razprava 1) Enkrat renault, nikoli več. 2) Do sedaj imel tri korejce in z njimi brez resnih večjih težav. 3) Če se ne veš dogovoriti v trgovini in na servisu kaj bi rad in kaj ne, je vseeno kaj voziš. Vse je lahko drago.
Nikoli ni prepozno.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So jun 20, 2015 3:37 pm

lostid je napisal/-a:Cene servisov pri renault clio iv, 1.5 dci iz prve roke:
1. servis + dodatna menjava olja (ker je v originalu predvidena na 30k km) - 88€ + 31€ moje olje
2. servis 88€+31€ moje olje.

Vse na original pooblaščenem servisu, meni se ne zdi visoka cena

Ja, 88 evrov plus (tvoj) material za menjavo olja in štempelj pa res ni veliko :lol: Sej je tu nekje, jaz sem imel pred 11 leti novega cliota, in servis je bil glih tako 150 evrov (takrat 35 jurjev), 11 let kasneje sem pa kupil nov avto s 50% več kubiki in dvakrat tolk konji, pa je servis stal enako, da ne govorimo o tem, da je bilo vmes še 11 let inflacije. Sicer pa počakaj, da bo res treba kaj zamenjat, samo olje in še kak filter še gre nekak.
Ne more bit servis za cliota enako kot za nekega passata, madona - pa nimam niti zdej passata.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jun 20, 2015 3:53 pm

Zelo drag servis glede na to, da sem jaz na pooblaščencu dal za 2.0tdi 55eur + moje olje
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov