Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a yashica Sr maj 01, 2013 2:56 pm

KlemenP je napisal/-a: In kako to da išče novo?

Kaj misliš Klemen, zaradi kakovosti zagotovo ne. O starih tsi skropucalih, ki jih vozijo nazaj v fabriko raje ne bom govoril. Čakam samo koliko (če kaj) bo začelo prihajati novih tsi-jev v boksih iz Nemčije.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 01, 2013 3:27 pm

yashica je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a: In kako to da išče novo?

Kaj misliš Klemen, zaradi kakovosti zagotovo ne. O starih tsi skropucalih, ki jih vozijo nazaj v fabriko raje ne bom govoril. Čakam samo koliko (če kaj) bo začelo prihajati novih tsi-jev v boksih iz Nemčije.

Kako to da že išče novo verigo al kaj je un napisu en post pred mano...

Drugače pa ti že od samga začetka jamraš, sj nobenmu ni crknil, samo ker je bil slab material s strani podizvajalca se je veriga raztegnila, zamenjal so jo v okviru garancije in to je to. Drugi so mel večje probleme k se je zasiln način vklopu zarad turbin ipd. Kaj točno se je pa teb zgodilo, da si tok užaloščen pa nevem, ampak je pa jasno da je z vsakim novim avtom malo loterije, lahko je Ferrari pa ti bo mogoče po nekem nesrečnem naključju zagoru :P

Sicr pa smo že večkrat prebral, da si oh in sploh proti TSI in nevem kaj. We get it, move on :) Jst osebno sm veseu dokler laufa :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr maj 01, 2013 3:37 pm

KlemenP je napisal/-a:[

Sicr pa smo že večkrat prebral, da si oh in sploh proti TSI in nevem kaj

V prvi vrsti zato, ker vem o okvarah in dejanskem stanju teh motorjev več kot ti ali kdorkoli na tem forumu. Ti prebiraš teme po forumih, jaz pa te motorje dejansko spremljam, ko se šlepajo gor in dol po kokoški in izven nje. Imaš napačno predstavo, da sem generalno čez vse verzije tsi-jev. Čez 1,8 in 2,0 nimam kaj reči. Kako se bodo obnašali novi bomo pa še videli.
1992 Fiat Uno 60 SX

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 01, 2013 4:13 pm

yashica je napisal/-a:

V prvi vrsti zato, ker vem o okvarah in dejanskem stanju teh motorjev več kot ti ali kdorkoli na tem forumu. Ti prebiraš teme po forumih, jaz pa te motorje dejansko spremljam, ko se šlepajo gor in dol po kokoški in izven nje. Imaš napačno predstavo, da sem generalno čez vse verzije tsi-jev. Čez 1,8 in 2,0 nimam kaj reči. Kako se bodo obnašali novi bomo pa še videli.

Ja kaj nj rečem, super ti samo spremljaj naprej, jst se bom pa vozu dokler bo šlo :) Loh ti pa povem, da mi je olje pušču tm, kjer je tesnilo med pokrovom verige in motorja, da morda še malce dopolnim biblijo :) Sicer me pa veseli, da se oba strinjava, da je Volkswagen najboljši in tut najboljšim se kdaj kj ponesreči :(

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 01, 2013 4:20 pm

KlemenP je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Ja kaj nj rečem, super ti samo spremljaj naprej, jst se bom pa vozu dokler bo šlo :) Loh ti pa povem, da mi je olje pušču tm, kjer je tesnilo med pokrovom verige in motorja, da morda še malce dopolnim biblijo :) Sicer me pa veseli, da se oba strinjava, da je Volkswagen najboljši in tut najboljšim se kdaj kj ponesreči :(

:roll: :roll: :roll: upam da se hecaš....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr maj 01, 2013 4:42 pm

KlemenP je napisal/-a:
super ti samo spremljaj naprej Loh ti pa povem, da mi je olje pušču tm, kjer je tesnilo med pokrovom verige in motorja, da morda še malce dopolnim biblijo

Služba je služba in v tej vidiš marsikaj kar na servisih nočejo priznati. Puščanje olja po izrednem posegu pa spada v rubriko "nesposobni pooblaščeni servisi" in ne v biblijo vag okvar.
1992 Fiat Uno 60 SX

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 01, 2013 4:57 pm

@KlemenP Napisal sem, da čakamo na novo verigo. Avto bo pri 25kkm imel že tretjo verigo (ki naj bi trajala celotno življensko dobo avtomobila), jaz temu ne bi rekel odpravljena napaka...

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 01, 2013 6:34 pm

Marek_ je napisal/-a:@KlemenP Napisal sem, da čakamo na novo verigo. Avto bo pri 25kkm imel že tretjo verigo (ki naj bi trajala celotno življensko dobo avtomobila), jaz temu ne bi rekel odpravljena napaka...

Ja pol pa res nevem kaj za vraga so ti delal na servisu :D jst bi najbrž že na porscheju tulu da mi motor zamenjajo komplet :)

maniaxxx je napisal/-a: :roll: :roll: :roll: upam da se hecaš....

a dj ga lomt ;)

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Sr maj 01, 2013 7:39 pm

Sicer me pa veseli, da se oba strinjava, da je Volkswagen najboljši in tut najboljšim se kdaj kj ponesreči :(

Vidim, da nisi prebral pravil foruma... To so zame prav "otročje" scene, ko nekdo začne govorit katera znamka je najboljša. Vsak avto je toliko dober kot ga ti ceniš in skrbiš za njega, zato se v prihodnosti zadrži takih komentarjev.
LP D12J12 ;)

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr maj 01, 2013 8:39 pm

D12J12 je napisal/-a:
Sicer me pa veseli, da se oba strinjava, da je Volkswagen najboljši in tut najboljšim se kdaj kj ponesreči :(

Vidim, da nisi prebral pravil foruma... To so zame prav "otročje" scene, ko nekdo začne govorit katera znamka je najboljša. Vsak avto je toliko dober kot ga ti ceniš in skrbiš za njega, zato se v prihodnosti zadrži takih komentarjev.
LP D12J12 ;)

Da odgovorim na kratko:

1. Je mišljeno sarkastično
2. Od kdaj se pol v tej temi sprašuje katere avtomobile kupit?
3. Pravila so zato, da se kršijo. Če se ne bi, bi bli po vsej verjetnost še nekje v bronasti dobi :D
4. Upam da je zdj vse jasno kaj pa kako, v nasprotnem primeru pa -> http://www.flippingsocial.com/wp-content/uploads/2013/02/wpid-facebook_637179782.jpg
5. Brez zajebancije življenje nima smisla :)=(:

Ontopic: Servis na 45.000km odpravl so madeže olja med tesnilom pokrova verige in motorja, za zadnjo desno luč k ma polomljene nosilce in vanjo pride voda/vlaga bi po njihovih besedah mogl bit vsaj 2cm vode da bi upošteval garancijo in mi je svetvou da naj raj razbijem luč pa grem prek zavarovalnce, tokrat vsaj niso kompliciral za lastno olje čeprov mi je zadnjič mehanik jamru da ni kao 502 / 505 standard in čeprov sm vedu da je lahko tut 507 brez problemov ampak ja... So dost slaščičarji če hočjo bit.

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Sr maj 01, 2013 9:10 pm

OLJE VW502.00 vs 504.00
http://origin-qps.onstreammedia.com/ori ... ck2012.swf

Če že 502.00, vsaj tako, ki ima tudi 505.01 in MB229.51 (castrol edge td 5w40, motul x-clean 5w40,...)

Uporabniški avatar
YamaWagen
Nov uporabnik

Napisal/-a YamaWagen Sr maj 01, 2013 9:22 pm

Je po vaše boljša mašina 1.4 86KM OD 1.2 TSI ? Oboje od Polota mislim. Mi ni, da grem iz starega Polota na novega slabšega :(

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 01, 2013 10:36 pm

kaj pa naj bi imela boljšega stara 1.4? za 1000€ večjo porabo v življenjski dobi vozila? dodatnih 400€ stroškov za vleik servis vsakih nekaj let? 40% manj navora pri nižjih obratih? manj tišine?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 02, 2013 7:16 am

YamaWagen je napisal/-a:Je po vaše boljša mašina 1.4 86KM OD 1.2 TSI ? Oboje od Polota mislim. Mi ni, da grem iz starega Polota na novega slabšega :(

Načeloma je prodajalec men reku, da bi 1.4 boljša izbira in bolj zanesljiva k 1.2 TSI. Zdj pa nevem. Jst če grem kdaj na TSI/TFSI grem definitivno vsaj na 1.8

Uporabniški avatar
YamaWagen
Nov uporabnik

Napisal/-a YamaWagen Če maj 02, 2013 8:39 am

Blinder je napisal/-a:kaj pa naj bi imela boljšega stara 1.4? za 1000€ večjo porabo v življenjski dobi vozila? dodatnih 400€ stroškov za vleik servis vsakih nekaj let? 40% manj navora pri nižjih obratih? manj tišine?

Glede na vse napisano o 1.2 TSI.....
Ni vedno kar je novo boljše. Mogoče pa je 1.4 bolj zanesljiva mašinca, z manj napakami oziroma okvarami. In glede na to, da jih še vedno vgrajujejo v nove Polote ne more bit tako zelo slaba. Se mi zdi :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 02, 2013 8:41 am

Blinder je napisal/-a:kaj pa naj bi imela boljšega stara 1.4? za 1000€ večjo porabo v življenjski dobi vozila? dodatnih 400€ stroškov za vleik servis vsakih nekaj let? 40% manj navora pri nižjih obratih? manj tišine?

Ne vem kje točno je že tisti test ampak so primerjal Ibizo s tem 1.4 motorjem in 1.2 tsi in je imela 1.4 MANJŠO porabo btw....je pa res da ima manj navora...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 02, 2013 10:20 am

YamaWagen je napisal/-a:

Glede na vse napisano o 1.2 TSI.....
Ni vedno kar je novo boljše. Mogoče pa je 1.4 bolj zanesljiva mašinca, z manj napakami oziroma okvarami. In glede na to, da jih še vedno vgrajujejo v nove Polote ne more bit tako zelo slaba. Se mi zdi :lol:

1.4 vec ne vgrajujejo

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če maj 02, 2013 11:16 am

YamaWagen je napisal/-a:

. In glede na to, da jih še vedno vgrajujejo v nove Polote ne more bit tako zelo slaba. Se mi zdi :lol:

v polote jih vgrajujejo, v golfa pa raje vgrajujejo tsi-ja z enako močjo. kaj zdej, po tvoje v golfa namerno vgrajujejo slabše reči? Oni to delajo tako, če hočeš boljšo to boljšo ono, te silijo, da kupiš dražji avto. Hočeš 6 brzin, kupi golfa itd
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 02, 2013 12:10 pm

1.4 86 km se NE vgrajuje vec.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če maj 02, 2013 12:20 pm

MBtouran je napisal/-a:1.4 86 km se NE vgrajuje vec.

Pri nas ne, dočim v Nemčiji recimo je v polu life še vedno na voljo 1,4 63kW atmosferc.
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov