Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Veronika.borghesi Po sep 21, 2015 1:26 pm

Glede na to, da eni tako radi govorijo o statistiki:
Žurnal24: Koliko avtomobilov Slovenci v resnici kupimo?
http://www.zurnal24.si/prodaja-avtomobi ... nek-241548

"Pri Kiji pa slišim da se za vsakega posebej potrudijo, za redne stranke še posebej in tudi po lestvicah zanesljivosti, ki jih delajo neodvisne agencije(JD Power..) so vedno v prvi tretjini, za razliko "slovenskih" najbolj prodajanih znamk ki so v zadnji tretjini in kljub vsemu še vedno zelo popularne. ;)" ... Nazadnje so bili na drugem mestu, takoj za Porschejem in dejansko daleč pred vsemi ostalimi, vključno s tistimi, ki jih trenutno Američani pribijajo na križ kot velike lažnivce.

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po sep 21, 2015 2:39 pm

off topic:
Vem da Kia visoko kotira na neodvisnih lestvicah zadnja leta. Mah kot sem napisal, pri določenih najbolj prodajanih znamkah(vsaj na papirju) tut če več novih osebnih kupiš na leto te noben pretiran ne šmirgla, tko da hudo jim že ne more iti kljub tem žurnalovem članku...
Ja Veronika ne vem če bodo pri njih zadostovali boni za gorivo kot so pri Kiji :) So se letos enkrat že izvlekli iz škandala v Španiji z špecanjem, tokrat bo težje.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 21, 2015 4:02 pm

Nekaj časa nazaj sem prav preveril, pri nas so Kio oglaševali z najmanjšo porabo dobrih 3 litrov na 100, a zanimivo da je imel isti avto v USA porabo dobrih 7 litrov.

P.S.: Številke so približne, ker se mi neda iskat točnih podatkov. Tistega ki zanima, naj googla.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne sep 27, 2015 9:22 am

Samo kadi pa ne, tako kot DAS AUTO. :D

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne sep 27, 2015 10:05 am

Da se nebo še pri Kii ugotovilo da so goljufali. Razen če si tega ne upajo zaradi kazni, že s porabo so bili čez lužo bolj pošteni kot pri nas. Pri nas pač tako je, čez lužo so pa zaradi takih "malenkosti" težke tožbe.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To sep 29, 2015 7:57 am

A Kie vendarle ni videti med tistimi, ki najbolj goljufajo pri porabi - vsaj sodeč po članku, ki ga piše na to temo Urška. Le zakaj so zoept v ospredju ultra pošteni nemci in to na čelu z Mercedes-Benzom in VW :D
http://www.avtomobilizem.com/app/upload ... -gap-1.png

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To sep 29, 2015 8:15 am

Če je KIA res tako dobra, kot jo Veronika izpostavlja, me resnično čudi, da ne prevladuje na naših cestah (recimo na način kot Yugo/Zastava v času Jugoslavije).
Al je folk toliko slep ali pa pri KII ni vse tako lepo, kot se prikazuje.
Jaz pravim, da je življenje dosti prekratko, da bi bil vernik ene same znamke, ker nobena ni tako dobra, da bi jo brezkompromisno zagovarjal in da ne bi kupil ter preizkusil še kaj drugega (s tem ne mislim testnih voženj, ampak da voziš avtomobil dlje časa).
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr sep 30, 2015 8:04 am

Pa saj ne gre za slepo zagovarjanje določene znamke. Se povsem strinjam s tabo, da je glede tega življenje prekratko. Gre zgolj za to, da je slovenska družba polna stereotipov, ki se mi upirajo. Lep dokaz tega predstavlja v teh dneh VW, kjer dejansko zgolj obnemiš, čeprav delajo vsi lumparije, a tako velike verjetno res še ni bilo. Koliko je kdo uspešen, pa dejansko dokazuje res le prodaja, a glede na to, da je bil cee'd prodajno nekaj časa celo najbolje prodajan v svojem razredu, le niso zadeve tako stereotipne (češ saj ni nikjer nobenega) kot se morda zdi... :D

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr sep 30, 2015 8:57 am

In kaj boš naredila, da ne bo več toliko stereotipov v slovenski družbi, ki te motijo?
Bo neprimerno lažje se sprijazniti z dejstvom da tako pač je in da bi lahko bilo še slabše. Drugih itak ne smeš spreminjati, lahko pa se spremeniš sama, ampak je to za vsakega zelo težko.

Glede VW-ja pa mi je malce v zadoščenje, da so jih dobili po nosu, tako "naduvani" so se mi zdeli doslej.
Glede KIE pa: Vsaka vam čast, da se boste sedaj ("neopazni" prisotnosti v prometu navkljub) še desetletja hvalili, da ste bili določeno obdobje najbolj prodajana znamka v Sloveniji. Lepo, da ste dosegli tak uspeh - vsaka vam čast - sedaj pa vas bo čas povozil, ker ne bo ponovitve uspeha.

Evo, moja porcija stereotipa - ker sem Slovenec!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr sep 30, 2015 4:35 pm

Nevem zakaj bi se obremenjevali, če bo Kia najbolj prodajana v Sloveniji in če bo še kdaj? Slovenija je....in je ni več ( v letalskem smislu).
Važno je, da jim gre nasplošno zelo uredu. Ljudje smo si različni, vsak si izbere neko stran. Lahko si neopažen, lahko se skriješ v povprečje, lahko če ti finance dopuščajo zelo izstopaš..V kolikor ti to tako zelo pomeni ( si ženeš k srcu). Mogoče Kia res ni goljufala, glede na to, da novodobni 1.6 CRDi gre zgolj povprečno in je bolj zaprt. Velikokrat sem že slišal, da gre ravno VW veliko bolje, kolikor piše v homologacijskem kartončku. Mogoče pa je nekaj na tem. Dejstvo pa je da je dizel smrdljivec, kakorkoli se obrne.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr sep 30, 2015 8:37 pm

Gosic je napisal/-a:Nevem zakaj bi se obremenjevali, če bo Kia najbolj prodajana v Sloveniji in če bo še kdaj? Slovenija je....in je ni več ( v letalskem smislu).
Važno je, da jim gre nasplošno zelo uredu. Ljudje smo si različni, vsak si izbere neko stran. Lahko si neopažen, lahko se skriješ v povprečje, lahko če ti finance dopuščajo zelo izstopaš..V kolikor ti to tako zelo pomeni ( si ženeš k srcu). Mogoče Kia res ni goljufala, glede na to, da novodobni 1.6 CRDi gre zgolj povprečno in je bolj zaprt. Velikokrat sem že slišal, da gre ravno VW veliko bolje, kolikor piše v homologacijskem kartončku. Mogoče pa je nekaj na tem. Dejstvo pa je da je dizel smrdljivec, kakorkoli se obrne.

In dejstvo je, da je dizel bolj prijazen do denarnice ;)
Lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Če okt 01, 2015 7:57 pm

"Dejstvo pa je da je dizel smrdljivec, kakorkoli se obrne."
Zato pa verjetno tudi tako zelo potegne. Me prav zanima, kako bi dejansko vlekel, če bi izpolnjeval vse okoljske norme? Bi bil takšen kot pri cee'du, ali morda še bolj zaspan, kot VW ljubitelji radi očitajo vsem dizlom, ki ne nosijo TDI oznake. :lol:

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe okt 02, 2015 6:19 am

Sedaj si pa tudi ti stereotipna..ravno tisto, kar te tebe pri Slovencih moti!

Če je KIA oh in sploh, se ji sploh ni treba ozirati na mnenja in kritike konkurentov..ker je preprosto najboljša, a ne?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe okt 02, 2015 6:37 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:"Dejstvo pa je da je dizel smrdljivec, kakorkoli se obrne."
Zato pa verjetno tudi tako zelo potegne. Me prav zanima, kako bi dejansko vlekel, če bi izpolnjeval vse okoljske norme? Bi bil takšen kot pri cee'du, ali morda še bolj zaspan, kot VW ljubitelji radi očitajo vsem dizlom, ki ne nosijo TDI oznake. :lol:

:lol: :roll:

In kakor koli se obrne je dizel bolj prijazen do denarnice in zaradi tega je toliko dizlov po cestah. Jaz sem že eden med njimi, ki imam v večjem avtu z podobnimi konji 4l nižjo porabo na 100km in tudi boli me k... za ekologijo oz ko bo avto iz garancije bom še DPF ven vrgu
Preveč se obremenjujete katero značko nosi avto. Kupiš tisto kar ti je všeč ne moraš pa druge posiljevat kaj naj kupijo.

ps.: pri kiji so vsi motorji zaspani tudi bencinarji pa recimo to bi še nekako sprejel čeprav ne rad, ampak ko imaš čez čas cel živalski vrt to pa ni šans,kar korejci jih naj poslušajo
Lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe okt 02, 2015 8:08 am

Zakaj pa mislite, da je zrak v Ljubljani tako nasičen s trdimi delci in da spada Jankovičev ponos po tej plati v določenih letnih časih med najbolj skrb zbujajoča evropska mesta? Očitno se vsem, ki furajo TDI za to malce j...Kje pa živite in kaj dihate? Super da potegne, a nič super, ker ob tem tudi kadi kot stara lokomotiva. Če se postaviš ob semafor in gledaš, kaj prihaja iz avtov, zlahka vidiš iz kje se najbolj kadi. Pa ne mi z nekimi stereotipi - po tej plati je TDI pujs brez primere. :D In to ni stereotip.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe okt 02, 2015 8:32 am

Bom na kratko povzel moje videnje Ljubljane:
1. V Ljubljani je slab zrak že zato, ker se nahaja v Ljubljanski kotlini in zato ni prepišnosti, ki bi omogočala naravno "dobavo" svežega zraka.
2. Ljubljana je glavno mesto Slovenije in tam se gužvajo vse pomembne državne institucije, šole, firme, centrale itd.
3. V Ljubljani živi precelj ljudi (točne številke ne vem, najbrž okoli 360.000), poseljenost je visoka glede na povprečje v Sloveniji.
4. Čeprav je v Ljubljani ogromno VW vozil (večina je najbrž TDI), je še več novejših in starejših modelov drugih znamk (večina je najbrž spet dizlov), da o kamionih in tovornjakih ne govorim. Ljubljanska obvoznica je med najbolj obremenjenimi odseki avtocest v Sloveniji.

No, sedaj pa k "pujsu" VW TDI:
1. Najbrž da noben lastnik VW TDI-ja ni vedel glede teh nadpovprečnih emisij, preden je vozilo kupil.
2. Veronika sedaj vse te lastnike označuje kot "da se jim j..." za zrak (v Ljubljani), saj jih med drugim sprašuje kje živijo in kaj dihajo. Kot da si edini oz. največji onesnaževalci zraka.
3. Kaj naj sedaj ti lastniki naredijo? Naj peljejo novi VW na Dinos, ker ga ne smejo uporabljati in kupiti KIO? Veronika, podaj predlog!
4. Sedaj se je (oziroma se še bo) odkrivala skrivnost poskočnosti VW TDI motorja, se bo pa še marsikaj odkrilo (no, počasi se tudi to že odkriva) pri drugih proizvajalcih.
5. In če je KIA oh in sploh, se ji ni treba bati - in prodaja bo poskočila v nebo!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 02, 2015 11:24 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:"Dejstvo pa je da je dizel smrdljivec, kakorkoli se obrne."

Kiini dizli porabijo v povprečju nekaj več goriva kot VAG-ovi, čeprav so "bolj zaspani", imajo manj moči ipd. To pomeni, da slabše zgori več nafte (za isto moč/pospeške pa sploh), tako da razmisli, preden govoriš take. Čim bolje zgori gorivo, manj je onesnaženja - splošno pravilo s kakšno izjemo. Kako pa se inženirji ubadajo z dušikovimi oksidi, je pa vprašanje. Za zdaj so samo Mazdini to solidno rešili, vsaj v teoriji oz lab testih, na cesti morda ni vse tako bleščeče.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe okt 02, 2015 12:09 pm

Bencinarji niso nič kaj bolj čisti od dizla. Tole je zanimivo mal prebrat - http://www.tehnoservis.si/info/kako-del ... -za-plovbo
Lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe okt 02, 2015 4:08 pm

pskoda je napisal/-a:Bencinarji niso nič kaj bolj čisti od dizla. Tole je zanimivo mal prebrat - http://www.tehnoservis.si/info/kako-del ... -za-plovbo

Jaz tega nisem zasledil, ali pa ne znam brati? :(

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po okt 05, 2015 3:41 pm

Firedriver, niti slučajno si ne mislim tega, da se lastnikom TDI motorjev j... za ekologijo. Niti slučajno. To je bilo mišljeno zgolj za tiste, ki to tudi dejansko pišejo. Recimo: "in tudi boli me k... za ekologijo"
Verjamem pa, da marsikdo ne bi kupil takšnega avtomobila, če bi vedel, da je VW zavestno goljufal in zavajal s svojimi TDI-ji potrošnike, davkarijo in še koga že vse od leta 2008. =P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov