Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

KlemenP
Novinec

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a KlemenP Sr jun 05, 2013 7:47 pm

Stefi je napisal/-a:Obenem prosim še za vaše izkušnje z zamenjano verigo in napenjalcem.

Zamenjajo, na določene momente mi je še kdaj zaropotal ampak nikoli tok hudo kukr s prvo verigo, čeprov morm potrkat da zdj mi že res dolgo ni tko da :) zaenkrat še vse deluje.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jun 06, 2013 5:18 am

Stefi je napisal/-a:Imam občutek, da so proizvajalci 1.2 TSI motorja zaradi velikega števila napak zadevo končno vzeli resno.

Stvar so vzeli resno že takrat, ko so spremenili konstrukcijo ketne, ki pa mimogrede ni garant, da se stvar ne ponovi.. poznam primere, ko tudi ta ropota, ko pri norcih :evil: Dokončno so rešili problem ropotanja verige z menjavo z zobatim jermenom (nova serija motorja).
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Če jun 06, 2013 5:51 pm

yashica je napisal/-a:
Stefi je napisal/-a:Imam občutek, da so proizvajalci 1.2 TSI motorja zaradi velikega števila napak zadevo končno vzeli resno.

Stvar so vzeli resno že takrat, ko so spremenili konstrukcijo ketne, ki pa mimogrede ni garant, da se stvar ne ponovi.. poznam primere, ko tudi ta ropota, ko pri norcih :evil: Dokončno so rešili problem ropotanja verige z menjavo z zobatim jermenom (nova serija motorja).

Lahko bi rekli: operacija uspela, pacient (skoraj) umrl :lol: !

Skratka, usoda naših motorjev je očitno v božjih rokah :mrgreen: !

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Napisal/-a pristavc To jun 11, 2013 4:49 pm

Prebrou useh nevem kolk strani, in morm rečt da sm zlo razočaran. Tako nad motorji (človek je veseu k je naredu 7k kilometrou pa mu ni še nč šlo u falus) kokr nad obnašanjem kkšnih servisou, pa tut nad kšnimi uporabniki, ki so zaljubljeni v VW.. Mislm kko lahko rečeš da je to najboljša znamka pa da moj golf pa že nima teh problemou.. ja po forumu je lepo to pisat, doma pa skos klicart po servisih to mi je šlo pa to pa to pa to.. Js mam hondico civic, k ma 1.4 90 konjski motor. no te mašine so znane da so dobre, zato kr so v autih že 15+ let. Pa tut men gre kdaj kej na autu.. ja pa kaj pol sej more it kdaj kej pa mam 205 tisoč prevoženih..

Pustmo tiste k aute mrzle tišijo pol pa jim žre litr olja na 1 kilometrou...
Ampak da pa še kr govorite nekateri zaljubljenci da je 1.2 TSI pa 1.4 TSI dober motor, morte bit pa mau že čez nevem kaj usekani..

Pa lep pozdrav
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc To jun 11, 2013 4:57 pm

Ne vem kaj se jeziš, da so lastniki omenjenih TSI-jev vsekani.
Eni pač ras nimajo težav, drugi jih pač imajo. Populacijska množica nima samo enega primerka iz populacije, temveč več njih. Iz tega lahko zaključiš, da imaš šaljivce, pristaše, zaprisežence, uporabnike s težavami, uporabnike brez težav, ... Skratka lahko imaš toliko različnih primerov kot je n populacijske množice, ki jo predstavljajo lastniki 1.2 in 1.4 TSI motorjev.

Pri škodi redko kdo jamra, da ima težave z verigo ali pa vsi po vrsti lažejo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jun 11, 2013 5:59 pm

pristavc je napisal/-a:Ampak da pa še kr govorite nekateri zaljubljenci da je 1.2 TSI pa 1.4 TSI dober motor, morte bit pa mau že čez nevem kaj usekani..

a zate je 40 let star zastarel traktorski motor dober? 400 kg teže, 30 konjev, ropota kot če staviš 20 sodobnih motorjev skupaj, ogromna poraba goriva, vibracije, ozko uporabno območje vrtljajev...
Mislim, teli TSI so zakon. Pri nizkih obratih se obnašajo skoraj kot dizel. 1500 rpm, gas in zalepi na sedež. Če je zelo asfalt slab ti 105 konjski v drugi prestavi zavrti v prazno. In odzivnost je tako dobra, da nepoznavalec niti ne opazi, da ima turbo lag.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy To jun 11, 2013 8:52 pm

Saj 1.4 in 1.6 atmosferci so vsi več ali manj vzdržljivi, ne samo Hondini, ampak jih je povozil čas.
Pristavc bi enkrat moral sprobat 1.2 ali 1.4 TSI-ja, bi takoj spremenil mnenje :D .

Blinder je napisal/-a:Če je zelo asfalt slab ti 105 konjski v drugi prestavi zavrti v prazno. In odzivnost je tako dobra, da nepoznavalec niti ne opazi, da ima turbo lag.

Tudi jaz opažam isto. Pri izhodu iz rondoja mi v 2. prestavi, če gas stisnem do konca, notranje kolo vedno zavrti v prazno, tudi na suhem asfaltu.

pristavc
Nov uporabnik

Kraj: Črnuče

Napisal/-a pristavc To jun 11, 2013 10:50 pm

No, sej ne rečem sej je fajn k ma turbino pa vse, ma moč vleče že skor k dizl, kot dober motor sm mislu vzdržljivost, brezveze men tak motor č bom usak let zmetu nevem kok dnarja da se bom lahko brezskrbno pelu?

Problem je samo kr pač proizvajalec špara na materjalih, to je use :)

Itak ma pa vsaka znamka en motor, ki so ga neki zajebal pa nej bo to slaba turbina, elektronka ležaji glava, blok karkol

Js pač osebno še zmer raj uzamem atmosferca z večjo prostornino, al pa usaj motor s tako turbino, da ni tok velka kokr glih en sušilc za lase.
Jeremy Clarkson:''It is a HONDA, so it will probably last longer than our mothers!''

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr jun 12, 2013 11:42 am

Koliko pa vam kaj računajo za servis 1.2TSI. Sam se kar neprijetno presenečen.

1.servis 98€
2. servis 151€
3. servis 195€

Kaj 4. servis bo pa 250€? Si je treba stroške ketne pokriti. Najbolj pa me zmoti dejstvo da bi sam zadnji servis naredil za 70-90€, ampak zaradi garancije...
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 12, 2013 2:45 pm

aklan86 je napisal/-a:Koliko pa vam kaj računajo za servis 1.2TSI. Sam se kar neprijetno presenečen.

1.servis 98€
2. servis 151€
3. servis 195€

Kaj 4. servis bo pa 250€? Si je treba stroške ketne pokriti. Najbolj pa me zmoti dejstvo da bi sam zadnji servis naredil za 70-90€, ampak zaradi garancije...

ne mores tako posploševat. poglej na račune kaj so pri katerem servisu menjali in napiši sem,pa bomo vidl...
Ni vse res kar napišem

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr jun 12, 2013 5:24 pm

abbe je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:Koliko pa vam kaj računajo za servis 1.2TSI. Sam se kar neprijetno presenečen.

1.servis 98€
2. servis 151€
3. servis 195€

ne mores tako posploševat. poglej na račune kaj so pri katerem servisu menjali in napiši sem,pa bomo vidl...

Pr men je bil tretji servis mnogo cenejši kukr vsi ostali prej, na drugem so mi menjal filter kabine pa je biu zato mau dražji, na prvem pa nism vedu da lahko svoje original olje prnesem pa so mi za 4l računal 100€ :)

Uporabniški avatar
LEON 2011
Nov uporabnik

Napisal/-a LEON 2011 Pe jun 21, 2013 5:50 pm

Meni 1.2tsi dela kakor urca ( 30000km). Nič rožljanja, lučk, avto vleče, ko prasetina, ona divja. Če ga stisneš, je pravi pijanček, z zmerno vožnjo pa pozabiš, kdaj si nazadnje tankal. Pa to ni 105KM, jih ima nekaj čez 120, testirano pri prijatlu na valerjih.
Z motorjem je treba kakor z žensko, lepo počasi in z užitkom, ko je pa lepo segret in podmazan, pa gas do "daske".
1.2 TSI 121 KM Najboljši VW motor do sedaj (225km/h končna - klanec, 198km/h - ravnina - )

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jun 22, 2013 6:54 am

S 30.000 km brez ropota se ni ravno za hvalit. Dejstvo je, da imajo ti motorji množične težave z verigami in tudi z novo skonstruirano ni nič drugače. Če ropota stara se menja za novo, ko nova ropota te udari po žepu, ker 100% kulance ni, ko je avto izven garancije. Če bi bil motor dober ga ne bi tako hitro prilagodili na zobati jermen... vw in veriga gresta skupaj kot olje in voda, je no go varianta ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če jun 27, 2013 9:33 am

No, jaz imam pa motor 1.4tsi, letnik 2009... do zdaj jih imam prevozenih 90000km, brez kakrsne koli napake ali tezav... pa nisem nek frik in nek zaljubljenec v ta motor... tankam zmerej 95oktanca, kljub temu, da je motor cipan ze slabih 10000km.... vozim pa se povsod... mesto, magistralke, avtoceste, makadami, rupe....

In z veseljem povem, da je motor zakon!!!!
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če jun 27, 2013 10:06 am

TSI motorji so gledano voznosti odlicni. Obcasni problemi z delovanjem zal vrzejo temno luc na te motorje

w1n
Nov uporabnik

Napisal/-a w1n To jul 09, 2013 9:50 am

Pojavila se mi je težava z verigo na Golfu 1.2TSI. Ker je avto letnik 2010 ni več v garanciji. Je kdo že imel podoben primer?

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP To jul 09, 2013 11:18 am

w1n je napisal/-a:Pojavila se mi je težava z verigo na Golfu 1.2TSI. Ker je avto letnik 2010 ni več v garanciji. Je kdo že imel podoben primer?

Čudno moj Polo je 2010 letnik ampak imam že 2+2 garancijo, najbolje da pokličeš v avtohišo kjer si ga kupil in vprašaš kaj pa kako... Je pa dost slaba če ti ne bojo priznal al se pa raje direkt na Porsche obrni bo pomoje boljše! Lp

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Sr jul 10, 2013 8:19 pm

Tudi če nimaš več "uradne" garancije, vsekakor zahtevaj priznavanje kulance.

Zadeva je konstrukcijsko zgrešena in proizvajalec mora popraviti svojo napako.

Uporabniški avatar
YamaWagen
Nov uporabnik

Napisal/-a YamaWagen Če jul 11, 2013 2:06 pm

KlemenP je napisal/-a:
w1n je napisal/-a:Pojavila se mi je težava z verigo na Golfu 1.2TSI. Ker je avto letnik 2010 ni več v garanciji. Je kdo že imel podoben primer?

Čudno moj Polo je 2010 letnik ampak imam že 2+2 garancijo, najbolje da pokličeš v avtohišo kjer si ga kupil in vprašaš kaj pa kako... Je pa dost slaba če ti ne bojo priznal al se pa raje direkt na Porsche obrni bo pomoje boljše! Lp

2 + 2 velja samo v primeru, da ga redno voziš na pooblaščeni servis. In pri tem so baje zelo striktni - ni odstopanj.
Pred časom sem zapisal, da me nov ne zanima - in glej ga zlomka.....od torka smo lastniki novega Polota TSI 105KM. Prvi občutki so super....pa tako po novem ima vonj :D

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 11, 2013 2:11 pm

Baje sicer da so "vonj po novem" razni strupi, ki se sproščajo iz plastike. Obstajajo baje celo neke raziskave, da naj bi bili škodljivi za zdravje. Koliko pa je to res pa težko reči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov