Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Gosic Ne dec 06, 2015 10:49 pm

Vw-ja ni omenil nihče.

Spectre
Nov uporabnik

Napisal/-a Spectre Ne dec 06, 2015 11:00 pm

Pri ljudeh je problem(na splošno) da nekatere znamke se podcenjujejo, nekatere pa precenjujejo. In iz tega izhajajo predsodki oziroma mišlenje ja Renault se pa lahko fajn pokritizira, Kio se lahko fajn pokritizira,.... npr. VW in druge se pa ne sme ker imajo "renome". Se pa najdejo tudi privrženci kakšne znamke ki ima "renome" in ko so trezni jo hvalijo do nebes, ko pa imajo par piv v riti pa le priznajo da ni to to kar je bilo.
Kia in nekatere znamke kar dobro napredujejo, druge pa malo manj in živijo na renomeju izpred 15ih let, ampak v glavah marsikaterega kupca je še marsikaj nerazščinega.

Zato tudi pri Kiji ki proda ne vem 3.5 % vseh vozil v Sloveniji, lahko najdeš vsaj 40 ljudi ki so pisali o napakah ceeda(hvala bogu da so), pri vw imaš pa tržni delež 15% pa imaš mogoče 10 ljudi ko je kaj napisalo o napakah v temi golf 7, pa še od tega sta dva ali trije nicki moji... Pa se VW ravno tako kvari kot vsaka znamka, po vseh neodvisnih lestvicah še bolj kot Kia saj Kia je vedno po zanesljivosti v 1/3, VW v zadnji tretjini. Ampak vw lastnika ne boš kar tako videl pisat kritično o svojem golfu, od kije pa boš... še celo se bodo kritiziranju kie pridružili tisti ki kije sploh nimajo pa jim mogoče ravno vw nagaja doma, na forumu ga pa kujejo v zvezde. Hinavščina, škodoželjnost in predsodki. Da bi se pa peljali s kakšnim novim Kia modelom to pa ne, je Kia točno. Zaplankanost.
p.s. tist ki pa misli da kia hyundai ne znata naredit športnega avta pa naj malo gleda motošport. Za začetek wrc in rezultate i20.

dekA3
Nov uporabnik

Napisal/-a dekA3 Po dec 07, 2015 12:55 am

Glede diskusije o 7 letni KIA garanciji, ali ni pogoj tudi max 150.000 km? Torej bi meni ob letni povprečni kilometrini trajala 3-4 leta, policiji pa prej manj kot vec, ker imajo vozila stalno v uporabi.

Naj me kdo popravi če se motim.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po dec 07, 2015 11:16 am

Eno je garancija na vozila za osebno uporabo in drugo v komercialne (taxi službe...) in posebne namene (policija, vojska), kjer običajno veljajo drugačni pogoji.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po dec 07, 2015 11:46 am

Če je avto dober, bo zdržal...v tej temi je bilo omenjeno, da garancija krije precej in to tudi drage stvari, za katere bi navaden državljan bankrotiral. Samo šanso je treba dat, sploh sedaj je prilika, ko policisti izločajo neustrezna vozila iz parka. Pa bodo imeli nov avtopark na boljših gumah in garancijo (mogoče ne 7 letno, pa vendarle). Pa da vidimo kvaliteto!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po dec 07, 2015 12:00 pm

Imam občutek, da se ne bodo glede na bankrotirano državo vozili policaji ne v novih VW ne v Kiah. O razpisih in njihovih pripravah pa raje ne bi...to je šele kuhinja. :lol:
Se pa absolutno strinjam s citatom: " Pa se VW ravno tako kvari kot vsaka znamka, po vseh neodvisnih lestvicah še bolj kot Kia saj Kia je vedno po zanesljivosti v 1/3, VW v zadnji tretjini. Ampak vw lastnika ne boš kar tako videl pisat kritično o svojem golfu, od kije pa boš... še celo se bodo kritiziranju kie pridružili tisti ki kije sploh nimajo pa jim mogoče ravno vw nagaja doma, na forumu ga pa kujejo v zvezde. Hinavščina, škodoželjnost in predsodki. Da bi se pa peljali s kakšnim novim Kia modelom to pa ne, je Kia točno. Zaplankanost."

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po dec 07, 2015 12:17 pm

Tudi zagovorniki KIE ste toliko zaplankani, da ga na svetu ni boljšega vozila kot KIA, ki se ne kvari..če pa se kaj pokvari, pa pokrije 7-letna garancija.

Nisem zagovornik VW-ja, niti si ga ne lastim..KII bi pa (kot sem že večkrat omenil) dal šanso v policijskih vrstah, pa da se vidi kvaliteta. Tudi zaradi tega, da se realno vidi, da KIA ni tako brezmadežno dobra, kot se jo idealistično prikazuje tukaj, hkrati pa se "nasprotnike"ocarini v smislu: "Če nisi za KIO, si pa zaplankanec, (ki mu crkuje VW povrhu)!"

Ali lahko vsak zagovarja svoje mnenje ali mora izbrati stran?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Če dec 17, 2015 2:48 pm

Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ... :)

Prav žal mi je, da sem zadnjič omenil ceno rednega servisa. No ker sem že dregnil v osje gnezdo javljam kaj so vse menjali oz. delali pri 5. rednem servisu (vse cene brez DDV):
- Filter olja 15,84€
- Filter klime 11,93€
- Olje Castrol C3 5W-30 5,3l 82,35€
- Zavorno olje 12,90€
- Žarnica mala 5W 1,19€
- Mehanična dela 90,48€
- Strošek odpadnega materiala 2,05€

Skupaj z DDV 264€

Predlagam, da ne smetimo več te teme in s tem spodbudimo ostale uporabnike da poročajo le o Kia ceed problemih. Tisti ki želite debatirati kdo ima daljšega, boljšega, ... si naredite novo temo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če dec 24, 2015 11:52 am

Na sestrini Kii so se razvili zanimivi simptomi:
- na AC ko zaviraš (in to ne na polno), avto potegne v levo
- ko se dolgo pelješ naravnost, volan začne grabit kot da bi nekaj zaviralo obračanje (čutit je kot da neka guma drgne ob drugo gumo oz. da je ostal brez servo olja)
- ko greš v ovinek, ti včasih hoče volan kar spulit iz rok in se hoče poravnat sam od sebe

Avto je Kia Ceed, prve serije, letnik 2009, 1.6 bencinar, prevoženih okoli 120.000km.

Je tudi že bil na servisu, zavore so razkopali, spucali, namazali in sestavili nazaj, kar se pa volana tiče je pa v okvari nek elektronski del servo volana in zamenjava pride 1.800€, obnova pa 400€. Ker avto ni več v garanciji (prve serije so imele 7 let na motor in menjalnik, ostalo 5 let), bo rešitev da bosta sestra in njen fant kupila novo Kio Ceed. Po ceniku je dobrih 15.000, v račun bojo vzeli trenutnega Ceeda in s popustom bosta dala okoli 8.000-8.500€, kar je zelo dobra ponudba. Nov avto bo verjetno danes zaaran.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 24, 2015 12:00 pm

ceeder je napisal/-a:Prav žal mi je, da sem zadnjič omenil ceno rednega servisa.
Saj je prav, da si. Zato, ker vsi, ki imamo VW, vozimo k popoldancu, ker bi nas sicer s podobnimi ali večjimi cenami odirali na pooblaščencu.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če dec 24, 2015 12:12 pm

DePalmo je napisal/-a:Na sestrini Kii so se razvili zanimivi simptomi:
- na AC ko zaviraš (in to ne na polno), avto potegne v levo
- ko se dolgo pelješ naravnost, volan začne grabit kot da bi nekaj zaviralo obračanje (čutit je kot da neka guma drgne ob drugo gumo oz. da je ostal brez servo olja)
- ko greš v ovinek, ti včasih hoče volan kar spulit iz rok in se hoče poravnat sam od sebe

Avto je Kia Ceed, prve serije, letnik 2009, 1.6 bencinar, prevoženih okoli 120.000km.

Je tudi že bil na servisu, zavore so razkopali, spucali, namazali in sestavili nazaj, kar se pa volana tiče je pa v okvari nek elektronski del servo volana in zamenjava pride 1.800€, obnova pa 400€. Ker avto ni več v garanciji (prve serije so imele 7 let na motor in menjalnik, ostalo 5 let), bo rešitev da bosta sestra in njen fant kupila novo Kio Ceed. Po ceniku je dobrih 15.000, v račun bojo vzeli trenutnega Ceeda in s popustom bosta dala okoli 8.000-8.500€, kar je zelo dobra ponudba. Nov avto bo verjetno danes zaaran.

Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 24, 2015 12:17 pm

Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.

++
(saj smo vsi enako cepljeni, probleme pri eni znamki poznaš, zakaj bi na novo odkrival, kakšne probleme imajo pri drugi znamki, čeprav so dokaj podobni med sabo).

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Če dec 24, 2015 12:20 pm

ceeder je napisal/-a:Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ... :)

Prav žal mi je, da sem zadnjič omenil ceno rednega servisa. No ker sem že dregnil v osje gnezdo javljam kaj so vse menjali oz. delali pri 5. rednem servisu (vse cene brez DDV):
- Filter olja 15,84€
- Filter klime 11,93€
- Olje Castrol C3 5W-30 5,3l 82,35€
- Zavorno olje 12,90€
- Žarnica mala 5W 1,19€
- Mehanična dela 90,48€
- Strošek odpadnega materiala 2,05€

Skupaj z DDV 264€

Lepa marža pri motornem olju, če primerjam z maloprodajno ceno - pri čemer oni to olje najbrž dobijo še ceneje.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če dec 24, 2015 12:35 pm

ceeder je napisal/-a:Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ... :)

Verjetno zaradi tega, ker zadnje čase fani VW-ja vztrajno iščejo neko znamko, ki se bolj kvari in ima več problemov kot VW in po zadnjih letih z vsemi težavami z TSI motorji, z TDI afero in tudi TDI motorji niso niti po zanesljivosti več biser, z padcem kvalitete izdelave v novih Golfih in tudi ostalih modelih je to postalo hudičevo težko delo, saj je vsak Francoz že majka proti VW. Tako so se spravili na Kio.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 24, 2015 12:38 pm

To je poceni olje. Jaz sem plačal za 4.5l olja in filter olja 170eur :roll:
Priponke
20151224_123040.jpg
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če dec 24, 2015 12:41 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 24, 2015 12:40 pm

5cenic je napisal/-a:

Verjetno zaradi tega, ker zadnje čase fani VW-ja vztrajno iščejo neko znamko, ki se bolj kvari.
Jaz iščem znamko, ki se manj kvari, ne bi hotel take, da bi še več visel pri popoldancu. (sicer toliko spet nisem, vendar sem bil zadnja dva meseca zaradi 3 okvar tam, svečke, tesnilo tandem pumpe, neka plastična cev hladilne tekočine, katere tesnilo je nafta iz pumpe popapcala) + akumulator zaradi zime + nove zimske gume (zadnja dva sta brez veze, ma vseeno, je bilo na kupu). Sem pa malo v strahu, kaj me še čaka.

Igy77
Nov uporabnik

Napisal/-a Igy77 Če dec 24, 2015 1:09 pm

Mene pa zanima, če ima še kdo iste probleme z avtom, kot jaz. Ker sem temo že odprl, dodajam povezavo na to temo.

viewtopic.php?f=6&t=105829
Igy77 je napisal/-a:Uh. Ni kaj ni da so mi menjali. Senzorji mi crkujejo kot po tekočem traku, radio so tudi že menjali, pa nič bolje. menjali letvice na voznikovih in sopotnikovih vratih, ker so bile zanič in so delali rise v steklo. Menjali prav tako steklo na voznikovi in sopotnikovi strani. Zadnja kamera je tudi že odpovedala. Pa še bi se kaj našlo.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če dec 24, 2015 1:37 pm

pskoda je napisal/-a:To je poceni olje. Jaz sem plačal za 4.5l olja in filter olja 170eur :roll:

sicer OFF ampak, tolko kot ti daš samo za olje, mene pride servis z menjavo olja + filter + kak prašni filter in olje 5L katero prinesem sam na servis pa še ostane mi ene 20€ za kufe :D

res ne vem, zakaj majo take marže, ampak, če jim gre skoz jim gre skoz. vsaka čast.

pa sorry za OFF

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če dec 24, 2015 2:50 pm

@pskoda, to je tisto kar sem govoril celo temo, da primerjajte iste storitve pa boste prišli z ceno tu-tu. Če olje s sabo prineseš, nekdo na Kiji ga pa na servisu kupi ni isto, ker tudi na vw imajo zasoljeno ceno olja.
Plačal si zelo drago, ampak takšne imajo cene. Na porshe izpostavah so pa itak najdražje cene, verjetno da ne jemljejo preveč posla ostalim avtohišam, ker porsche izpostave mislim da so hčerinska podjetja uvoznika, uvoznik je pa podružnica proizvajalca vw.... Skratka tam so najdražji servisi.

Za 208 litrski sod olja dajo servisi ki veliko jemljejo bruto nekje od 800-950€, odvisno od dobavitelja in pogodb, verjetno ga kdo dobi še dosti ceneje.... Torej nekje 4€/L.. Sedaj si pa izračunaj maržo. Prijatelj je enkrat na bmw servisu kupoval navadno neko plastiko, ki proizvodnja ne pride več kot 10-20 centov. Oni hočejo za njo 120€. Sem ravno včeraj gledal oddajo kapitalizem vs marksizem in ugotovitve profesorjev so bile da delavcem se v zadnjih 20 letih plača praktično ni spremenila. Ljudi je vedno več(večja konkurenca za delovno mesto), poleg tega ogromno stvari roboti opravljajo namesto ljudi in to kapitalistom omogoča poceni delovno silo in še večje bogatenje. Tako vedno znova nastaja konflikt med bogatimi in revnimi. Vendar manjše plače delavcev vodijo v manjšo kupno moč, kar je slabo tudi za kapitaliste, ker potem svojih izdelkov ne morejo prodajati.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Če dec 24, 2015 2:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če dec 24, 2015 2:58 pm

Če bi VSI prinesli svoje olje, sem 100% prepričan, da bi se cena olja na servisih zelo približala tisti na spletu. Tipičen kapitalizem, greh je zaračunati manj kot je stranka pripravljena plačati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov