Saj je prav, da si. Zato, ker vsi, ki imamo VW, vozimo k popoldancu, ker bi nas sicer s podobnimi ali večjimi cenami odirali na pooblaščencu.ceeder je napisal/-a:Prav žal mi je, da sem zadnjič omenil ceno rednega servisa.
DePalmo je napisal/-a:Na sestrini Kii so se razvili zanimivi simptomi:
- na AC ko zaviraš (in to ne na polno), avto potegne v levo
- ko se dolgo pelješ naravnost, volan začne grabit kot da bi nekaj zaviralo obračanje (čutit je kot da neka guma drgne ob drugo gumo oz. da je ostal brez servo olja)
- ko greš v ovinek, ti včasih hoče volan kar spulit iz rok in se hoče poravnat sam od sebe
Avto je Kia Ceed, prve serije, letnik 2009, 1.6 bencinar, prevoženih okoli 120.000km.
Je tudi že bil na servisu, zavore so razkopali, spucali, namazali in sestavili nazaj, kar se pa volana tiče je pa v okvari nek elektronski del servo volana in zamenjava pride 1.800€, obnova pa 400€. Ker avto ni več v garanciji (prve serije so imele 7 let na motor in menjalnik, ostalo 5 let), bo rešitev da bosta sestra in njen fant kupila novo Kio Ceed. Po ceniku je dobrih 15.000, v račun bojo vzeli trenutnega Ceeda in s popustom bosta dala okoli 8.000-8.500€, kar je zelo dobra ponudba. Nov avto bo verjetno danes zaaran.
Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.
ceeder je napisal/-a:Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ...![]()
Prav žal mi je, da sem zadnjič omenil ceno rednega servisa. No ker sem že dregnil v osje gnezdo javljam kaj so vse menjali oz. delali pri 5. rednem servisu (vse cene brez DDV):
- Filter olja 15,84€
- Filter klime 11,93€
- Olje Castrol C3 5W-30 5,3l 82,35€
- Zavorno olje 12,90€
- Žarnica mala 5W 1,19€
- Mehanična dela 90,48€
- Strošek odpadnega materiala 2,05€
Skupaj z DDV 264€
ceeder je napisal/-a:Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ...![]()
Jaz iščem znamko, ki se manj kvari, ne bi hotel take, da bi še več visel pri popoldancu. (sicer toliko spet nisem, vendar sem bil zadnja dva meseca zaradi 3 okvar tam, svečke, tesnilo tandem pumpe, neka plastična cev hladilne tekočine, katere tesnilo je nafta iz pumpe popapcala) + akumulator zaradi zime + nove zimske gume (zadnja dva sta brez veze, ma vseeno, je bilo na kupu). Sem pa malo v strahu, kaj me še čaka.5cenic je napisal/-a:ceeder je napisal/-a:Vsakič ko objavim kaj novega z mojim ceedom se na tej temi vname teška debata o VW vs. Kia ter kdo ima daljšega, boljšega ali lepšega ...![]()
Verjetno zaradi tega, ker zadnje čase fani VW-ja vztrajno iščejo neko znamko, ki se bolj kvari.
Igy77 je napisal/-a:Uh. Ni kaj ni da so mi menjali. Senzorji mi crkujejo kot po tekočem traku, radio so tudi že menjali, pa nič bolje. menjali letvice na voznikovih in sopotnikovih vratih, ker so bile zanič in so delali rise v steklo. Menjali prav tako steklo na voznikovi in sopotnikovi strani. Zadnja kamera je tudi že odpovedala. Pa še bi se kaj našlo.
pskoda je napisal/-a:To je poceni olje. Jaz sem plačal za 4.5l olja in filter olja 170eur
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov