Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

knt
Nov uporabnik

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a knt Ne jan 26, 2014 7:57 pm

@MBTouran
A ti nimaš več Tourana 1.4 TSI?
Včasih si imel v podpisu.. zdaj pa nič več.
Problemi? Šel od bajte?
Glavni problem na svetu je, da so bedaki in fanatiki vedno prepričani, modreci pa stalno v dilemi. [ Bertrand Russell ]

PEUGEOTT 207
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOTT 207 Ne jan 26, 2014 8:50 pm

Pa ljudje kakšne probleme imate s temi TSI ji. Imamo Golfa 6 1.2TSI 60kkm in Beetla 1.2TSI 2kkm, pa pri golfu po 4 letih nobenih problemov, z Beetlom pa tudi ne. Res se sprašujem že odkar tema obstaja, da nevem kaj delate z avtomobili saj moji znanci nimajo nobenih problemov z TSI ji.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 26, 2014 8:55 pm

Blasphemer je napisal/-a:@MBTouran Na tujih forumih so nasplošno veliko bolj kritični in objektivnih do določenih znamk, ki so pri nas precej favorizirane.

Ja, ker ta 50 strani dolga tema je znak, kako nekritični in subjektivni smo ter kako se napake skrivajo. Ampak glavno, da ti v vsaki temi o VW-ju sereš s takšnimi izjavami. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 26, 2014 8:57 pm

Nima tu veze kaj lastniki delajo z avti, večina TSI-jev ima težave še zelo kmalu. Sam motor ni slab, ampak kupil ga ne bi nikoli več, poznam več zadovoljnih lastnikov 1.9 dci kot tega šrota
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 26, 2014 9:23 pm

yashica je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
od mehanika kakšno manj primitivno mnenje niti ne boš dobil.

Kako lahko rečeš, da je tako mnenje primitivno, če ta oseba dejansko izvaja menjavo verig, napenjalcev, turbin... celih motorjev, če hočeš. Torej je tudi moje mnenje primitivno, ko mesečno, če že ne tedensko gledam nove motorje v dohodu ali sesutih v odhodu :roll:

pa zato ker on pove mnenje samo po njegovem zornem vidiku. Kot da je zanesljivost motorja edini atribut motorja. Če bi on vozil golf II diesel in golf VII diesel verjetno nebi niti opazil razlike. Bi samo rekel, da je tastari boljši od novega. Ker spet po njegovem mnenju je stari bolj zanesljiv. Kot da čistilko vprašaš, kateri kirurg je najboljši. Pa bo presojala kirurge po tem, koliko pustijo razmetano in umazano za seboj.
Poleg tega pa on tudi nima statističnih podatkov, koliko % teh motorjev se kvari. Kar po občutku presoja.
Zadnjič spremenil Blinder, dne Ne jan 26, 2014 10:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jan 26, 2014 9:55 pm

PEUGEOTT 207 je napisal/-a:Pa ljudje kakšne probleme imate s temi TSI ji. Imamo Golfa 6 1.2TSI 60kkm in Beetla 1.2TSI 2kkm, pa pri golfu po 4 letih nobenih problemov, z Beetlom pa tudi ne. Res se sprašujem že odkar tema obstaja, da nevem kaj delate z avtomobili saj moji znanci nimajo nobenih problemov z TSI ji.

Kolega ma polota 1.2 TSI 105, pri 40k km menjana veriga, zdej jih ma avto 90k pa je spet zrela za menjavo. Avto se pa vozi vsak dan na relaciji 50km v eno smer. Pelje se sicer odlično, samo kaj ti to pomaga... :)

knt
Nov uporabnik

Napisal/-a knt Po jan 27, 2014 7:00 am

Cefizelj je napisal/-a:
PEUGEOTT 207 je napisal/-a:Pa ljudje kakšne probleme imate s temi TSI ji. Imamo Golfa 6 1.2TSI 60kkm in Beetla 1.2TSI 2kkm, pa pri golfu po 4 letih nobenih problemov, z Beetlom pa tudi ne. Res se sprašujem že odkar tema obstaja, da nevem kaj delate z avtomobili saj moji znanci nimajo nobenih problemov z TSI ji.

Kolega ma polota 1.2 TSI 105, pri 40k km menjana veriga, zdej jih ma avto 90k pa je spet zrela za menjavo. Avto se pa vozi vsak dan na relaciji 50km v eno smer. Pelje se sicer odlično, samo kaj ti to pomaga... :)

Pa to menjajo v garanciji, al vsakič plača, da mu očke ven vrže :shock: ?
Glavni problem na svetu je, da so bedaki in fanatiki vedno prepričani, modreci pa stalno v dilemi. [ Bertrand Russell ]

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po jan 27, 2014 7:44 am

A zdej je za VW že uspeh, če naredi 60,000 km brez problemov? Dacia in korejci se tu šele dobro vlaufajo.
Nizko je padel VW.

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Po jan 27, 2014 8:05 am

pskoda je napisal/-a:Saj se tudi vidi pri tej anketi, ker če je že 1001x napisano (pa ne samo na tem forumu), da je problem s temi TSI-ji, matična firma jih tako rekoč posodablja, prenavlja se še zmeraj najdejo ljudje, ki kao nimajo teh problemov. Tako da teh ljudi, ki kao nimajo problemov ne razumem, razumem pa firme ki pišejo, da niso problematični motorji, ker so seveda podmazani in imajo nekaj od tega.

ps.: kolikor ugotavljam je tukaj gor več kot 3/4 ljudi, ki jim je VW topshit ne glede kaj naredijo in jim je skoraj menjava mašine na 10kkm redni servis

Očitno se pri enih motorjih to ne pojavi ali pa se bo kasneje. Sestrin polo z 90KS motorjem po slabem letu in slabik 7k km še vedno dela brez problema pa ga več ali manj tera samo po mestu.

Tudi slučajno nisem fan VW-ja in ob prvem znaku, da z motorjem kaj ne štima gre na servis pa če ga zaradi mene na koncu prežvečjo, da odpravijo napako.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po jan 27, 2014 9:21 am

knt je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:

Pa to menjajo v garanciji, al vsakič plača, da mu očke ven vrže :shock: ?

Prvič je bilo v garanciji, kako bo v drugo pa ne vem, ga vprašam ko ga vidim. :)

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če jan 30, 2014 1:45 pm

Sem vprasal koliko bi me stala menjava verige, ce nebi imel garancije.... Odg... 450€
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jan 30, 2014 2:04 pm

450€ na uradnem servisu z delom vred? pa to je polovica cene velkega servisa. Še vedno ceneje veriga, ki je velka verjetnost, da se pokvari, kot pa jermen, ki je sigurno, da ga bo treba preventivno menjavat.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jan 30, 2014 2:18 pm

Veliki servis na mojem stane okrog cca 550,predvidevam,ker je tast toliko dal za bravota 1.4TB,tudi za bivšo JTD ni prišlo več.Mater vas oderejo. :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

kx500
Nov uporabnik

Napisal/-a kx500 Če jan 30, 2014 5:24 pm

Pri velikem servisu avtomobilov, ki imajo vgrajeno verigo za pogon odmičnih gredi, ne smemo pozabiti, da je pri teh motorjih še zmeraj potrebno zamenjati
vodno črpalko, mikro jermen, šponarje mikro jermena, kakšno jermenico,... Zato trditev, da motorji, ki imajo vgrajeno verigo nimajo velikega servisa ne drži.
Lahko povem, kot primer, da je cena "materiala" za veliki servis renaultovega 2.0dci motorja (ki ima vgrajeno verigo) približno ista kot cena materiala za 1.9dci
motor.
Zadnjič spremenil kx500, dne Če jan 30, 2014 6:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Če jan 30, 2014 5:51 pm

kx500 je napisal/-a:Pri velikem servisu avtomobilov, ki imajo vgrajeno verigo za pogon odmičnih gredi, ne smemo pozabiti, da je pri teh motorjih še zmeraj potrebno zamenjati
vodno črpalko, mikro jermen, šponarje mikro jermena, kakšno jermenico,... Zato trditev, da motorji, ki imajo vgrajeno verigo nimajo velikega servisa ne drži.
Lahko povem, kot primer, da je cena "materiala" za veliki servis renaultovega 2.0dci motorja (ki ima vgrajeno verigo) občutno višja kot cena materiala za 1.9dci
motor.

Točno tako, ketna je vgrajena zato, ker je ob slabem/nepravilnem vzdrževanju veliko manjša verjetnost da poči.

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če jan 30, 2014 7:24 pm

Sej kot cenejše vzdrževanje pri motorju z verigo je mišljeno, da prihraniš strošek za zobat jermen in napenjalec. Če se recimo veriga preveri na 200k km in menja po potrebi si v primerjavi z zobatim jermenom prihranil. Je pa problem, če moraš verigo menjat. To pa je dražje kot zobat jermen in napenjalec.

Vodna črpalka ter ostala jermena in šponarji pa so še vedno strošek, ki ne uide.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Če jan 30, 2014 9:54 pm

Zakja pa vsi iščejo avte z verigami češ, da odpade velik servis? Ker cena jermena pa napenjalca je res pljunec v morje pri ceni velkega servisa.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 30, 2014 10:05 pm

To tudi mene zanima. No, sam mam sicer avto ki ima verigo, nima pa napenjalca.. pa veriga ima v mojem primeru predpisan krajši servisni interval kot veliko jermenov.

Sploh pri modernejših avtomobilih ne vem v v čem bi bila taka prednost verige, novejši bencinarji imajo itak interval na okoli 150.000km ali 5-10 let. Po tolikem času pa ni problem dat dobrih 100€ za komplet garnituro jermena.

IMO dokaj nepomembna lastnost.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če jan 30, 2014 10:13 pm

Zdaj pa ne vem več, ampak vse kaže da edino Japonci znajo delati motorje z verigo, kjer ni predvidenega servisiranja =P

Ali pač?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če jan 30, 2014 11:02 pm

Jaz imam izkušnje z verigo iz Škodinega 1.4 MPI motorja kjer sem jo menjal. Čehi pač tud niso znal naredit motorja z verigo. Pri 100k km je ropotala k sneta. Je pa tovarniško brez napenjalca.
Drug primer je fiesta 1.3 8V motor. Vsakih 200k km se samo preveri, če je z verigo vse OK. Tovarniško menjava ni predvidena. Še nisem slišal primera, da bi jo odtrgalo. Tukaj so vedel kako se zadevi streže in zajebal pri naslednjem motorju, ki so se ga odločil naredit z verigo :D

Pri verigi mi ni jasno kako je lahko problem, da jo raztegne? Če jo primerjaš z zobatim jermenom ima veriga konkretno več železa kot jermen pa še nisem slišal, da bi jermen raztegnilo. Tudi, če ga je, ga ni v tolikšnih primerih kot se je menjala vriga na TSI-ju.

Nekje sem zasledil, da je nekdo napisal, da imajo tudi novejši 1.2 TSI z jermenom težave. Kaj znano kaj je tam vzrok? Menda se ne raztegne jermen :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov