Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a ModraW Če dec 24, 2015 3:05 pm

Že če bi servisi prodajali po isti ceni kot prodajajo spletne trgovine v maloprodaji bi imeli minimalno 40% dobička, ampak tako kot praviš stvar je vredna toliko kot je kupec pripravljen plačati za njo. Zato pa večja podjetja, karkoli jim je glavna dejavnost, se potem širijo še na druga področja.

Je pa zanimivo če delaš v veleprodaji(jaz sem prek študenta parkrat delal) in vidiš nabavne cene, ki so za nekoga ki kupuje v maloprodaji smešno nizke, potem pa neko stvar zase kupuješ in veš te cene, pa jim rečeš 20% višjo ceno kot jo v veleprodaji prodajajo, pa vsi trgovci skačejo na strop in so reveži užaljeni...ostalim ki pa cen ne poznajo pa blefirajo da nimajo za sendvič da so dali takšen popust.

Itak moraš potem plačati veliko več kot bi lahko(čeprav veš cene), ker ne spustijo ceno in imajo kartelne dogovore in vedo da tudi drugje ne boš dobil ceneje kot navaden povprečen kupec, ampak to je kapitalizem. Zato pa ima vsak izdelek določen MPC(ki ga določi proizvajalec)-maloprodajna cena, na osnovi katere se orientirajo vsi prodajalci ki se ukvarjajo z maloprodajo.
Tudi če gledate navadne štacune, samo še vele trgovci so obstali, izdelki ki se prodajajo v njih so pa v 90% dobavitelji ravno tako veleproizvajalci.
Manjši prašičerejci in drugi ponudniki hrane so vsi pocrkali... ker če bi hoteli po isti ceni ponujat kot večji bi bili v minusu. Kapitalist bo pa vedno gledal na najnižjo ceno in čim večji dobiček.
Enako je v avto industriji, kjer se že tako veliko podjetja še med sabo povezujejo, samo z namenom da je cenejši razvoj, cenejša proizvodnja...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če dec 24, 2015 8:30 pm

uros11 je napisal/-a:
Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.

++
(saj smo vsi enako cepljeni, probleme pri eni znamki poznaš, zakaj bi na novo odkrival, kakšne probleme imajo pri drugi znamki, čeprav so dokaj podobni med sabo).

Res zajebava ja, fanta, ni to VW ;) Prva resna okvara v šestih letih in 120.000 prevoženih, drugače avto laufa kot urca. In ker sta ravno dobila dobro ponudbo, zakaj pa nebi menjala za novega? Jaz ju podpiram.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če dec 24, 2015 8:50 pm

V 120k km nebi smelo biti resne okvare. Če se te začnejo pred 200k je avto po mojem mnenju en šrot. Corsa je ženo pri 180k pustila na cesti (zakuhu, ker je šlo tesnilo pr ketni in je vode zmankalo) in je rekla papa od Opla. Pa čist normalna okvara.
Prvi avto, ki sem ga imel, Megane I letnik 2000 1.6 16v, je delal 235k in 10 let brez vsakršne večje okvare od crknjene žarnice, nato sem ga na cedilu pustil jaz (beri karambol). Temu se reče zanesljivost, pa naj bi bil Renault pokvarljiv.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 24, 2015 9:28 pm

Leta 2000 so boli vsi bolj trpežni kot zdajšni modeli pa nima veze o kateri znamki govorimo
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če dec 24, 2015 11:00 pm

Točno tako. Danes ne delajo več avtov ampak potrošno robo in se to skoraj vsem pozna ne glede na znamko, niso avti več tako zanesljivi kot pred leti ko so delali preko 500.000 km samo z rednim vzdrževanjem.

Je pač sestri všeč Kia (in kje boš dobil nov avto z 7 let ali 150.000km garancije za 8.000 evrov??), meni je všeč Peugeot. Tudi če bi mene pustil na cedilu (kar me dejansko je, sem moral že jit od doma z mamino 206ko), bom še vedno prisegal na Peugeote. Ok, lažem, prisegal bom na starejše avte, ker tudi novejši Peugeoti niso več to kar so bili.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe dec 25, 2015 1:10 am

No, če smo pri novejših avtomobilih imam trenutno Scenica 2010 letnik, isti motor kot v mojem prvem Meganu, 1.6 16v, avto je iz druge roke in ima malo manj kot 120k km in tudi brez težav do sedaj (trkam po lesu ko d****).
Če bi bilo kaj resnega narobe pred 200k km me bo zelo presenetl, motor prede kot da je ravno iz tovarne.

Še obstajajo avti in predvsem motorji, ki so zanesljivi, na žalost pa ljudje raje posegajo po modernejši motorizaciji (turbo bencinarji, turbo dizli), ki so v osnovi majhni nato pa z pomočjo enega puhalnika naviti preko svojih toleranc, zraven lahko dodamo še vrle mojstre, ki z raznimi tuningi te motorje še dodatno navijejo preko vsake sprejemljive meje in tako se razvije mit o moderni industriji.

Za to pa smo si sami krivi, če bi ljudje bili zadovoljni z atmosferskimi motorji, kjer sta največji oz. edini skrbi za dobro delovanje dovoljšna količina olja in hladilne tekočine ter redni servisi bi proizvajalci avtomobilov to še vedno proizvajali. Ampak ne, če ne kupiš novega avta, ki ima tisti puhalnik pod haubo, potem si označen kot zastarel, me to mnenje spominja na enega nedavnih referendumov, ko ljudje hočejo biti "moderni" pa čeprav to evidentno ni najboljša rešitev.

Kolikokrat sem pred nakupom slišal, da moja kombinacija avta in motorja ne gre skupaj saj je avto nepremičnina, pa sem se do sedaj vedno premaknil povsod kjer sem si zaželel. Ravno danes se mi je prvič od kar imam ta avto zgodilo, da sem urgentno moral malo hitreje priti od točke A do točke B in nazaj in se je motor izkazal kot povsem dovolj močan, da je gnal avto do hitrosti, ki so bile še vedno v območju "varne vožnje".

PS: se opravičujem za off topic, vendar sem samo hotel podati mnenje, kaj je za nekatere od nas zastarelih vzdržljiv avto.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Pe dec 25, 2015 8:05 am

DePalmo je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.

++
(saj smo vsi enako cepljeni, probleme pri eni znamki poznaš, zakaj bi na novo odkrival, kakšne probleme imajo pri drugi znamki, čeprav so dokaj podobni med sabo).

Res zajebava ja, fanta, ni to VW ;) Prva resna okvara v šestih letih in 120.000 prevoženih, drugače avto laufa kot urca. In ker sta ravno dobila dobro ponudbo, zakaj pa nebi menjala za novega? Jaz ju podpiram.

Po 6 letih lastništva ( in eno leto izven garancije) imaš napako, ki stane skoraj 2000e za odpraviti. To je zate super avto?

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe dec 25, 2015 11:13 am

Je napisal tudi da obnova pride 400€, ne vem zakaj bi menjaval del, če bo v obeh primerih napaka odpravljena... Sicer pa ja če je to v šestih letih in 120kkm edina okvara je to še vedno zanesljiv in dober avto za današnje čase pa lahko pišeš kar želiš ;) Ja če imaš veliko srečo in se dobro nastaviš lahko imaš tudi 200kkm brez problemov, lahko ti pa tudi od novega crkuje vse povrsti in visiš po servisih in zgubljaš živce...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe dec 25, 2015 3:02 pm

@Influenz: Nisem rekel da je super ker je daleč od tega (sam ga nebi kupil, pa čeprav je trenutno edini proizvajalec ki daje polno garancijo za 7 let oz. 150.000km - kdo še to da??), je pa zanesljiv. Kljub tej napaki je avto še vedno vozen, če se pa hoče to odpravit je pa strošek kot sem napisal. Če pa zaradi tega misliš da je avto nezanesljiv pa ni to moj problem.

Tema je o napakah Kie Ceed in sem zato to tudi napisal. In glede na to da je teh Ceedov kar nekaj na cesti in da sem očitno prvi ki je to pisal, ni to ravno hiba teh avtov in da skoraj vsem to crkuje.

Poleg tega sem tudi napisal da so avto pripravljeni vzeti v račun tak kot je in dati zanimiv popust in bo lahko kupila čisto nov avto z 7 let garancije za cca. 8.000€. To pa tudi ni od muh, sploh pa ker nov Ceed brez popustov pride nekaj čez 15.000€.

@5cenic: Mislim da tukaj niso problem kupci, bolj je problem EU ker hoče bit "ekološki" in forsirajo "downsizing". Osebno nebi kupil navitega 1.2 mlinčka z preko 150 konjev, imam raje atmosferskega 3.0 z 200 konji za katerega vem da bo delal par 100.000km ob rednem vzdrževanju, 1.2 pa dvomim da bo videl prvih 150.000 brez večjih posegov na motorju.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe dec 25, 2015 5:32 pm

DePalmo je napisal/-a:Je tudi že bil na servisu, zavore so razkopali, spucali, namazali in sestavili nazaj, kar se pa volana tiče je pa v okvari nek elektronski del servo volana in zamenjava pride 1.800€, obnova pa 400€. Ker avto ni več v garanciji (prve serije so imele 7 let na motor in menjalnik, ostalo 5 let), bo rešitev da bosta sestra in njen fant kupila novo Kio Ceed. Po ceniku je dobrih 15.000, v račun bojo vzeli trenutnega Ceeda in s popustom bosta dala okoli 8.000-8.500€, kar je zelo dobra ponudba. Nov avto bo verjetno danes zaaran.

Hyundai in Kia vršita vpoklic na modelih i30 in Ceed zaradi težav na električnem servo volanu. Ne bi bilo slabo preveriti ali je avto vključen v vpoklic in kaj točno menjajo v sklopu vpoklica ;)
podpis

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe dec 25, 2015 7:00 pm

@DePalmo: Identično napako na volanu ima ali je imel tudi bratranec Hyundai I30. Kolegu so razkopali volan po treh mesecih lastništva. Menda je šlo za neko serijsko napako. Po menjavi je bilo vse OK.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe dec 25, 2015 11:59 pm

Tega pa nisem vedel. A to velja za nove avtomobile ali tudi za starejše? Trenutni Ceed je letnik 2009.

EDIT: A je možno dobit kako povezavo do tega vpoklica? Iščem po netu pa nisem še našel nič, razen tistega iz leta 2010 o zavorah.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So dec 26, 2015 5:38 am

5cenic je napisal/-a:No, če smo pri novejših avtomobilih imam trenutno Scenica 2010 letnik, isti motor kot v mojem prvem Meganu, 1.6 16v, avto je iz druge roke in ima malo manj kot 120k km in tudi brez težav do sedaj (trkam po lesu ko d****).
Če bi bilo kaj resnega narobe pred 200k km me bo zelo presenetl, motor prede kot da je ravno iz tovarne.

Še obstajajo avti in predvsem motorji, ki so zanesljivi, na žalost pa ljudje raje posegajo po modernejši motorizaciji (turbo bencinarji, turbo dizli), ki so v osnovi majhni nato pa z pomočjo enega puhalnika naviti preko svojih toleranc, zraven lahko dodamo še vrle mojstre, ki z raznimi tuningi te motorje še dodatno navijejo preko vsake sprejemljive meje in tako se razvije mit o moderni industriji.

Za to pa smo si sami krivi, če bi ljudje bili zadovoljni z atmosferskimi motorji, kjer sta največji oz. edini skrbi za dobro delovanje dovoljšna količina olja in hladilne tekočine ter redni servisi bi proizvajalci avtomobilov to še vedno proizvajali. Ampak ne, če ne kupiš novega avta, ki ima tisti puhalnik pod haubo, potem si označen kot zastarel, me to mnenje spominja na enega nedavnih referendumov, ko ljudje hočejo biti "moderni" pa čeprav to evidentno ni najboljša rešitev.

Kolikokrat sem pred nakupom slišal, da moja kombinacija avta in motorja ne gre skupaj saj je avto nepremičnina, pa sem se do sedaj vedno premaknil povsod kjer sem si zaželel. Ravno danes se mi je prvič od kar imam ta avto zgodilo, da sem urgentno moral malo hitreje priti od točke A do točke B in nazaj in se je motor izkazal kot povsem dovolj močan, da je gnal avto do hitrosti, ki so bile še vedno v območju "varne vožnje".

PS: se opravičujem za off topic, vendar sem samo hotel podati mnenje, kaj je za nekatere od nas zastarelih vzdržljiv avto.

Fordovi 1.0 motorji do sedaj niso imeli nobene napake, pa so sedaj že nekaj časa na "sceni". Prej obratno, delajo kot švicarska urca. Imajo pa eno napako, pri preganjanju in vožnji v klance niso šparovčki, lahko pa ga voziš zelo nežno in umirjeno ter se približaš dizelašu., toda žal ne na AC in mestnih konicah.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 26, 2015 6:09 am

DePalmo: Podrobnosti žal ne vem, vem samo to, da so mu na servisu omenili, da gre za neko serijsko napako. Najprej naj bi bilo nekaj narobe s senzorjem pozicije volana, v nadaljevanju so mu menjali komplet mdps enoto. Avto (1.6 crdi) je bil kupljen iz zaloge, po novem letu 2010 in lani menjan za ix35. Razen tega ni imel z avtom nobenih težav.
1992 Fiat Uno 60 SX

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Ne dec 27, 2015 9:02 am

svetilnik je napisal/-a:Fordovi 1.0 motorji do sedaj niso imeli nobene napake, pa so sedaj že nekaj časa na "sceni". Prej obratno, delajo kot švicarska urca. Imajo pa eno napako, pri preganjanju in vožnji v klance niso šparovčki, lahko pa ga voziš zelo nežno in umirjeno ter se približaš dizelašu., toda žal ne na AC in mestnih konicah.

Fordov ecoboost je zgodba zase. Odličen motor, ki pa ga tudi primerno plačaš - seveda nič narobe z tem, problem so kakšni TSI-ji, ki jih placas kot da so zlata j***a, nazo pa so ena navadna j***a brez zlata.

Podal sem samo eno moje splošno prepričanje, da so pač atmosferski motorji bolj zanesljivi, s čimer bi se verjetno z mano strinjala večina "strokovnjakov".

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Ne dec 27, 2015 1:37 pm

Kar se vpoklica tiče, sem povprašal fanta od sestre (se on ukvarja s servisi in ne ona) če kaj ve o tem in pravi da ve, da so mu na servisu rekli da je bil vpoklic zaradi servo volana, ampak za novejše avte od njunega.

Kar se pa motorjev tiče, je splošno znano da so atmosferski bolj trpežni, znajo pa tudi turbinski bit dovolj trpežni če so dobro narejeni. VW pač tega ne zna naredit, je imel probleme tudi z atmosferskimi motorji. VW je popularen samo zaradi hitlerja in kasneje zaradi dobrega/vsiljivega oglaševanja, drugače so pa precenjena j***a. Kot iPhoni.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne dec 27, 2015 6:11 pm

VW je delal zelo dobre TFSI-je in je daleč od resnice, da ne zna natediti dobrega turbaka ali atmosferca. Pri vwju je problem, ker bi najraje za par evrov naredil motor in je preveč oklestil stroške posledično vgradil materiale, ki niso zmožni opravljat svojega dela tako kot bi morali
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne dec 27, 2015 7:50 pm

Ima kdo izkušnje z novim kia trivaljnim 1.0 turbobencinskim motorjem??? Napake?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po dec 28, 2015 8:44 am

Prodaja 1.0 T-GDI je komaj stekla.Se ti ne zdi, da je še prezgodaj spraševat za napake? :)

Ker se nekateri spotikajo ob pretirano slovensko šlatanje notranjosti in iskanje mehko gumiranih oblog. Evo, niso Nemci nič drugačni in znajo kakšno stvar upravičeno pohvalit. Soft touch od 10:45 naprej... Here, There and Everywhere :lol: ;)
https://www.youtube.com/watch?v=AeDiYeHJ9AM
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Po dec 28, 2015 12:29 pm

sem mislu da jih že vsaj 1 leto prodajajo, ko je že dolgo nazaj ko so objavili da prihaja novi 1.0.
Kaj pa hyundai-kia turbo bencini 1.2,T-GDi, 1.6T- GDi, 2.0T-GDi so že na prodaji?

Za facelift ceeda je car buyer napisal za 1.0 T-GDi:
"Both 1.0 litres produce 171Nm, which gives strong in-gear acceleration – you don’t have to work the six-speed manual gearbox too hard (it’s no great shame if you do, as it’s light and slick to use), helping to make more relaxed progress over the thrashier 1.4 and 1.6 petrols".

Verjetno je govora(trashier) o slabih kia atmosfercih. Sam nimam izkušenj z njimi, očitno car buyer nima dobrega mnenja o njih.

trashier: 1.Resembling or containing trash; cheap or worthless: trashy merchandise. 2. In very poor taste or of very poor quality
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov