uros11 je napisal/-a:Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.
++
(saj smo vsi enako cepljeni, probleme pri eni znamki poznaš, zakaj bi na novo odkrival, kakšne probleme imajo pri drugi znamki, čeprav so dokaj podobni med sabo).
DePalmo je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Influenz je napisal/-a:Tega pa nikoli nisem razumel. Avto te zajebava, potem pa greš pa kupiš še enkrat isto znamko.
++
(saj smo vsi enako cepljeni, probleme pri eni znamki poznaš, zakaj bi na novo odkrival, kakšne probleme imajo pri drugi znamki, čeprav so dokaj podobni med sabo).
Res zajebava ja, fanta, ni to VWPrva resna okvara v šestih letih in 120.000 prevoženih, drugače avto laufa kot urca. In ker sta ravno dobila dobro ponudbo, zakaj pa nebi menjala za novega? Jaz ju podpiram.
DePalmo je napisal/-a:Je tudi že bil na servisu, zavore so razkopali, spucali, namazali in sestavili nazaj, kar se pa volana tiče je pa v okvari nek elektronski del servo volana in zamenjava pride 1.800€, obnova pa 400€. Ker avto ni več v garanciji (prve serije so imele 7 let na motor in menjalnik, ostalo 5 let), bo rešitev da bosta sestra in njen fant kupila novo Kio Ceed. Po ceniku je dobrih 15.000, v račun bojo vzeli trenutnega Ceeda in s popustom bosta dala okoli 8.000-8.500€, kar je zelo dobra ponudba. Nov avto bo verjetno danes zaaran.
5cenic je napisal/-a:No, če smo pri novejših avtomobilih imam trenutno Scenica 2010 letnik, isti motor kot v mojem prvem Meganu, 1.6 16v, avto je iz druge roke in ima malo manj kot 120k km in tudi brez težav do sedaj (trkam po lesu ko d****).
Če bi bilo kaj resnega narobe pred 200k km me bo zelo presenetl, motor prede kot da je ravno iz tovarne.
Še obstajajo avti in predvsem motorji, ki so zanesljivi, na žalost pa ljudje raje posegajo po modernejši motorizaciji (turbo bencinarji, turbo dizli), ki so v osnovi majhni nato pa z pomočjo enega puhalnika naviti preko svojih toleranc, zraven lahko dodamo še vrle mojstre, ki z raznimi tuningi te motorje še dodatno navijejo preko vsake sprejemljive meje in tako se razvije mit o moderni industriji.
Za to pa smo si sami krivi, če bi ljudje bili zadovoljni z atmosferskimi motorji, kjer sta največji oz. edini skrbi za dobro delovanje dovoljšna količina olja in hladilne tekočine ter redni servisi bi proizvajalci avtomobilov to še vedno proizvajali. Ampak ne, če ne kupiš novega avta, ki ima tisti puhalnik pod haubo, potem si označen kot zastarel, me to mnenje spominja na enega nedavnih referendumov, ko ljudje hočejo biti "moderni" pa čeprav to evidentno ni najboljša rešitev.
Kolikokrat sem pred nakupom slišal, da moja kombinacija avta in motorja ne gre skupaj saj je avto nepremičnina, pa sem se do sedaj vedno premaknil povsod kjer sem si zaželel. Ravno danes se mi je prvič od kar imam ta avto zgodilo, da sem urgentno moral malo hitreje priti od točke A do točke B in nazaj in se je motor izkazal kot povsem dovolj močan, da je gnal avto do hitrosti, ki so bile še vedno v območju "varne vožnje".
PS: se opravičujem za off topic, vendar sem samo hotel podati mnenje, kaj je za nekatere od nas zastarelih vzdržljiv avto.
svetilnik je napisal/-a:Fordovi 1.0 motorji do sedaj niso imeli nobene napake, pa so sedaj že nekaj časa na "sceni". Prej obratno, delajo kot švicarska urca. Imajo pa eno napako, pri preganjanju in vožnji v klance niso šparovčki, lahko pa ga voziš zelo nežno in umirjeno ter se približaš dizelašu., toda žal ne na AC in mestnih konicah.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov