Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a DePalmo Pe jan 31, 2014 2:31 am

Kako se lahko raztegne tudi meni ni jasno, saj je le en kup železa. So pa isti problem imeli THP motorji iz PSA grupe.

Še eno vprašanje, za znalce. Kako to da so včasih znali narediti motorje z "večnimi" verigami, sedaj pa desetletja pozneje je pa tako sranje okoli tega?

burek66
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a burek66 Pe jan 31, 2014 8:41 am

Včasih niso izbirali najcenejšega ponudnika :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jan 31, 2014 9:49 am

Tabolj pikolovski kolesarji menjajo verigo na nekaj 1000 km, ker se raztegne. Potrošni material.
http://www.chainreactioncycles.com/si/e ... p-prod6053
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Pe jan 31, 2014 10:02 am

Dobro, da menjaš verigo na kolesu je normalno, ker se raztegne. Vendar se moramo zavedati, da veriga na kolesu prenaša večje sile kot tista v motorju, poleg tega je material precej tanjši zaradi kompenziranja s težo in izpostavljena je vsemu živemu. Od vode, praha, peska, ... Motorna pa se lepo koplje v olju.

Sam recimo na specialki po 10k km še nisem menjal verige pa imam 80kg in v klanec lahko pritiskam na pedala kot tele. Pri zadnji meritvi veriga tudi približno ni imela znakov raztegnjenosti.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 31, 2014 10:07 am

Pusti zdaj ti tistih par extremistov ob strani (sploh pa kolesarjev), govorimo na splošno o verigah kjer ti težko drži 100.000 km prevoženih, včasih so pa delali motorje kjer menjava verige sploh ni bila predvidena in ni bilo problemov. No, vsaj toliko ne kot je z TSI.

Bo verjetno kar držalo kar je burek66 napisal, da včasih pač niso šparali na kvaliteti materijalov, sedaj ko se jim pa gre za vsak evro, je pa sranje.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jan 31, 2014 10:46 am

Jaz med drugim krivim tudi "ekologijo." Prepoved uporabe te snovi, druge snovi, tretje snovi, tega postopka, drugega postopka, pa šparanje pri elektriki med proizvodnjo, pa tako naprej. Pri mnogih stvareh je tudi to:)

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Pe jan 31, 2014 10:51 am

Mislim da smo vsi odgovorili zakaj prihaja do problemov... kvaliteta in šparanje ne gre skupaj. Čeprav industrijski ekonomisti pravijo vedno drugače.

Drugače pa jaz do sedaj še nisem zasledil, da bi recimo TCE-ji ali pa novi dCi-i imeli probleme s ketno... Veliko 2.0 dCi-ev ima preko 250k km, pa je še zmeraj prva ketna notr.

lukaf2
Nov uporabnik

Napisal/-a lukaf2 Pe feb 28, 2014 10:35 pm

Lep pozdrav, tudi sam si lastim golf VI, 1,2TSI, letnik 2011. Avto je bil kupljen nov, torej sem prvi in edini lastnik avtomobila, avto je redno servisiran na pooblaščen servisu (že zaradi garancije), in sem ga imel v roku 2 let že 4x na izrednem servisu. Prvič podložka, drugič napajalni kabli za cilindre (2. in 3.) , tretjič veriga, četrtič spet napajalni kabli (1. in 4.). Po pravici povedan (ne glede na razne reklamne kampanje) je tale ''kavni mlinček'' en šrot od šrota, če že hočjo v vag grupi izvajat eksperimente naj to prihranijo za nedeljski hobi, ne pa za prodajo!!! Zelo razočaran, tudi o prodaji razmišljam, samo je avto toliko zgubil vrednosti, da dvomim da se splača. Kaj veste kaj mogoče, kakšni so še ostali problemi na 1.2 TSI motorjih oziroma s kakšnimi slabostmi ste se kaj vi soočili?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe feb 28, 2014 11:07 pm

Me veseli ko človek zna spljuvat svoj avto, še posebej če je to Golf. Skozi to sem šel tudi sam, z Golfom IV.

Pred zadnjim nakupom me je Golf VII zelo mikal, ampak slaba izkušnja iz preteklosti je bila močnejša. :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 01, 2014 7:41 am

lukaf2 je napisal/-a:Lep pozdrav, tudi sam si lastim golf VI, 1,2TSI, letnik 2011. Avto je bil kupljen nov, torej sem prvi in edini lastnik avtomobila, avto je redno servisiran na pooblaščen servisu (že zaradi garancije), in sem ga imel v roku 2 let že 4x na izrednem servisu. Prvič podložka, drugič napajalni kabli za cilindre (2. in 3.) , tretjič veriga, četrtič spet napajalni kabli (1. in 4.). Po pravici povedan (ne glede na razne reklamne kampanje) je tale ''kavni mlinček'' en šrot od šrota, če že hočjo v vag grupi izvajat eksperimente naj to prihranijo za nedeljski hobi, ne pa za prodajo!!! Zelo razočaran, tudi o prodaji razmišljam, samo je avto toliko zgubil vrednosti, da dvomim da se splača. Kaj veste kaj mogoče, kakšni so še ostali problemi na 1.2 TSI motorjih oziroma s kakšnimi slabostmi ste se kaj vi soočili?

Še en, ki je navdušen nad vw-jem :mrgreen:

Iščeš napake :?: Če sem žleht... Rajši ne, ker pri vagu napake najdejo tebe :lol:

Ne mislim nič slabega in žal kot lastnik 1.4 tsi-ja vem kako se počutiš.

Pri kablih je bil verjetno vzrok v tem, ker so pri tem mlinčku podvrženi temperaturi motorja. Kasneje so to popravili, samo zakaj servis ni tebi v prvo vse pomenjal z novimi je pa vprašanje. Kar se verige tiče ni nobenega jamstva, da se ponovno ne raztegne četudi so ti vgradili "modificirano" verzijo. Nekateri jamrajo čez pretirano porabo olja in sem pa tja se kakšen najde pri katerem povzroča težave visokotlačna črpalka vbrizgavanja. Glavna hiba je vseeno veriga in zgrešene tolerance pri obtočnem ventilu turbine kar so pa tebi rešili s podložko. Nekaterim so zaradi tega menjali komplet turbino, ker je vse v enem sklopu.

Dober mlinček je pogrnil zaradi varčevanja tam kjer je najmanj treba... Pa ni edini. No, saj z novo generacijo motorjev so se popravili.

Pojavlja se še ena draga napaka, ki ni vezana na sam motor ali model, vendar pa v primeru okvare izven garancije pomeni minus v tvoji denarnici v znesku dobrih 1600€, če se stvar popravlja na uradnem servisu z originalnimi deli.

Zakaj gre? Tiče se napake na spodnjem linku, da se tu ne ponavljam. Gre za mojo dogodivščino in, če imaš slučajno enak problem ali se bo to še pojavilo in rabiš še kakšno informacijo me lahko kontaktiraš na ZS. Nimam nobenih zadržkov, da ti ne pomagam kolikor je v moji moči. Dodal bi samo to kar v tej temi ni napisano. Kompresorji Denso in ena serija Sanden s točno določeno kodo, ki tudi dela probleme so poden od podna pri teh avtomobilih.

viewtopic.php?f=6&t=97489&start=20
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So mar 01, 2014 9:40 am

Fantje pa kaj tukaj pišete bedarije če statistika zgoraj kaže drugače in so ljudje zadovoljni da je joj :mrgreen:
Lp

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 So mar 01, 2014 10:00 am

Ja nekateri imajo res preveč težav, spret drugi niti ene :roll: . Sam sem bil z 1.8 tsi resnično zadovoljen :D ...

Mogoče kdo ve kakšna je situacija pri 1.4tsi 180 KM??? (polo gti, ibiza cupra, fabia rs)....predvsem okvare, poraba, dsg??? Nič kaj dosti ne piše o teh motorjih :?

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 01, 2014 10:32 am

nejko307 je napisal/-a: Sam sem bil z 1.8 tsi resnično zadovoljen

Ti verjamem. Sem sprva imel na piki Siddharto pa sem bil prepozen. Po drugi strani ga je imel sodelavec in do nekje 80.000km brez težav nato pa najprej spusti vodna pumpa in nato nekaj tisoč kasneje še napenjalec in veriga. Ko je dobil avto s servisa je šel takoj v prodajo. Zdaj se vozi naokrog z A4 1,8 TFSI in ga hvali do nezavesti.
1992 Fiat Uno 60 SX

knt
Nov uporabnik

Napisal/-a knt So mar 01, 2014 11:32 am

Naslov teme je sicer 1.2TSI, pišete pa tudi o drugih TSI-jih.
A lahko napišete kateri tip motorja imate? Bi bilo zanimivo pogledati, če so se pri VW kaj naučili iz napak.
Za 1.4TSI vem, da so motorji BMY, CAV in CTH. Največ problemov naj bi imel BMY, CAV naj bi pil olje, CTH je pa nova verzija... (vendar še ne EA211, ki je z jermenom).
Ima kdo kaj več info?
Glavni problem na svetu je, da so bedaki in fanatiki vedno prepričani, modreci pa stalno v dilemi. [ Bertrand Russell ]

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 01, 2014 12:27 pm

Moj je 1.4 tsi 122KM, CAXA motor. Audi in seat imata 125KM s kodo motorja CAXC. BMY je 140 konjska verzija. CAV ima več različic: CAVF npr. 150KM - Ibiza FR, CAVA 150KM - Tiguan, CAVD ima 160KM, ki ima enako kot BMY, CAVF, CAVA kompresor + turbino. CAVE ima 180KM poznan recimo iz pola GTI. Ker so ti motorji poznani po žretju olja so naredili izboljšave v prid manjši porabi olja in dobimo novo kodno oznako CTHE.

1.2 tsi ima različice:
-CBZA 86KM
-CBZC 90KM
-CBZB 105KM
1992 Fiat Uno 60 SX

postmen
Nov uporabnik

Napisal/-a postmen Če mar 06, 2014 4:27 pm

Pozdravljeni
Sem v fazi nakupa novega avta in se zanimam za Škodo rapid spaceback z motorjem 1.2 tsi 105 konjev.
Zanima me če so še problemi z verigo ali so zadevo že popravili?
Hvala za odgovore in lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 06, 2014 5:17 pm

Pa si upaš na besedo nekoga, da je mašina ok kupit nov avto?
Lp

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če mar 06, 2014 5:34 pm

Jaz spremljam škodin forum pa ni še nihče kaj bistveno jamral preko octavij s tem motorjem.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Če mar 06, 2014 6:11 pm

postmen je napisal/-a:Pozdravljeni
Sem v fazi nakupa novega avta in se zanimam za Škodo rapid spaceback z motorjem 1.2 tsi 105 konjev.
Zanima me če so še problemi z verigo ali so zadevo že popravili?
Hvala za odgovore in lp

Motor naj bi bil nov in z jermenom.

JERRYM22
Nov uporabnik

Napisal/-a JERRYM22 Če mar 06, 2014 7:08 pm

Alo

Tudi sam sem bil lastnik golfa 1.2tsi, letnik 2012. Vedno sem zagovarjal VW, vozil vsaj 4 različne modele, najbolj me je pa razočaral zadnji z 1,2 tsi motorjem. Že od samega začetka so bile z avtom male težave, ki pa jih ne pričakuješ če kupiš nov avto. Še z nobenim drugim avtom nisem bil toliko na servisih kot z tem. Najprej se mi je iz vrat odlepilo gumi tesnilo, kar sem popravil sam. Potem pa še podložka, zajebavala je ključavnica za vžig (menjana na servisu), crknil je motorček za dvig stekel zadaj levo, vsakega tolioko časa je zajebaval še dvig stekel spredaj, ampak to je bil nerešljiv problem za gospode serviserje. Ko sem k temu vsemu prištel še nekorekten odnos na servisu, sem se odločil da avto prodam, preden poteče garancija in dokler je avto še kaj vreden.

Obstaja pa tudi velika verjetnost, da avto znamke vw ne bo tako hitro parkiran v moji garaži.

Če se vrnem k samemu motorju, nekih posebnih težav ni bilo, tudi z potrošnjo sem bil zelo zadovoljen, res pa je da sem z avtom prevozil samo 30.000km
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov