lukaf2 je napisal/-a:Lep pozdrav, tudi sam si lastim golf VI, 1,2TSI, letnik 2011. Avto je bil kupljen nov, torej sem prvi in edini lastnik avtomobila, avto je redno servisiran na pooblaščen servisu (že zaradi garancije), in sem ga imel v roku 2 let že 4x na izrednem servisu. Prvič podložka, drugič napajalni kabli za cilindre (2. in 3.) , tretjič veriga, četrtič spet napajalni kabli (1. in 4.). Po pravici povedan (ne glede na razne reklamne kampanje) je tale ''kavni mlinček'' en šrot od šrota, če že hočjo v vag grupi izvajat eksperimente naj to prihranijo za nedeljski hobi, ne pa za prodajo!!! Zelo razočaran, tudi o prodaji razmišljam, samo je avto toliko zgubil vrednosti, da dvomim da se splača. Kaj veste kaj mogoče, kakšni so še ostali problemi na 1.2 TSI motorjih oziroma s kakšnimi slabostmi ste se kaj vi soočili?
Še en, ki je navdušen nad vw-jem
Iščeš napake

Če sem žleht... Rajši ne, ker pri vagu napake najdejo tebe
Ne mislim nič slabega in žal kot lastnik 1.4 tsi-ja vem kako se počutiš.
Pri kablih je bil verjetno vzrok v tem, ker so pri tem mlinčku podvrženi temperaturi motorja. Kasneje so to popravili, samo zakaj servis ni tebi v prvo vse pomenjal z novimi je pa vprašanje. Kar se verige tiče ni nobenega jamstva, da se ponovno ne raztegne četudi so ti vgradili "modificirano" verzijo. Nekateri jamrajo čez pretirano porabo olja in sem pa tja se kakšen najde pri katerem povzroča težave visokotlačna črpalka vbrizgavanja. Glavna hiba je vseeno veriga in zgrešene tolerance pri obtočnem ventilu turbine kar so pa tebi rešili s podložko. Nekaterim so zaradi tega menjali komplet turbino, ker je vse v enem sklopu.
Dober mlinček je pogrnil zaradi varčevanja tam kjer je najmanj treba... Pa ni edini. No, saj z novo generacijo motorjev so se popravili.
Pojavlja se še ena draga napaka, ki ni vezana na sam motor ali model, vendar pa v primeru okvare izven garancije pomeni minus v tvoji denarnici v znesku dobrih 1600€, če se stvar popravlja na uradnem servisu z originalnimi deli.
Zakaj gre? Tiče se napake na spodnjem linku, da se tu ne ponavljam. Gre za mojo dogodivščino in, če imaš slučajno enak problem ali se bo to še pojavilo in rabiš še kakšno informacijo me lahko kontaktiraš na ZS. Nimam nobenih zadržkov, da ti ne pomagam kolikor je v moji moči. Dodal bi samo to kar v tej temi ni napisano. Kompresorji Denso in ena serija Sanden s točno določeno kodo, ki tudi dela probleme so poden od podna pri teh avtomobilih.
viewtopic.php?f=6&t=97489&start=20