Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Ročna zavora lancer 1,6 karavan

Napisal/-a xsara Pe jan 31, 2014 7:53 pm

Pozdravljeni

No danes me je vrgu na tehničnem zaradi ročne zavore, desna ne prime skoraj nič.
Ko sm malo razstavil vse videti bp ni rjavo, mesa na paknah je dost, edino ko premikam ročko zavore se vidi da se desna pakna lepo odmika, leva pa se sploh ne premakne je lahko to razlog ?
Sicer pa ima vozilo zadaj diske in delavna zavora je na čeljusti, ročna pa deluje kot na klasičnem bobnu in
sicer v notranjem obodu diska.......
Vozilo je mitsubishi lancer karavan 1,6 16v letnik 2006.

Hvala za pomoč
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Ročna zavora lancer 1,6 karavan

Napisal/-a Fan Pe jan 31, 2014 9:02 pm

Pozdravljeni

Na zavornem disku, tam kjer leži platišče, je luknja - v koliko jo ni, so bili diski menjani - je pa še zadaj na sidrni plošči ( funkcija enaka ). Čez to luknjo nastavite obe strani, enakomerno - med oblogami je nastavitveni vijak. V koliko bo še zmeraj diferenca ................... ja potem je čas za menjavo zavornih oblogic ( pregrete, obrabljene, stare ..................... )
Predvidevam, da žica lepo deluje na obeh straneh - premikati se more z dvema prstoma .................. pa to ni bilo mišljeno z ročico v kabini!!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe jan 31, 2014 9:32 pm

Fan hvala za odgovor, ja diski imajo luknjo kjer se vrti zobnik za nastavitev paken, nekoliko sem že nastavljal
vendar se sedaj kolo skoraj noče vrteti prosto ker preveč držijo pakne, koliko pa je potrebno sploh našponat ročno, da prime na polno že po dveh zobih na ročki? takoj ko pa premaknem zobniček čisto malo nazaj pa že ne prime več dovolj........če mi ne bo šlo mislite, da mi bo avto svetek na studencu znal popravit, ima kdo izkušnje z njimi?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 31, 2014 9:54 pm

Pozdravljeni

Nastavite oba kolesa ( naenkrat/istočasno ), toliko da se zelo teško vrtita, potegete v kabini nekajkrat ročico ( 3-4x na polno ) in v kolesih spustite, da se začne lepo vrteti

Če zna Svetek to popraviti? :D Ja, predvidevam, da bi moral znati.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So feb 01, 2014 2:24 pm

...mene je tud vrgu na tehničnem (govorim za pakne) pa sem vse zadaj spucal 2x, nastavil, imel avto v luftu, nastavil v kabini, po tehničnem sem šel v eno cono in steral avto na polno, na vso silo, grem nazaj reče zdej je šlo v nulo....potem sem itak dal mehaniku vse zamenjat.
Edit: Pointa je, ko enkrat zarusta ni kej več pucat, ampak se menja.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara So feb 01, 2014 7:28 pm

No prišel sem do spoznanja pri katerem mi je pomagal fan, da so pakne nekoč morale malo držati in je zažgalo
površino, ker drugega ni videti, zajle delajo bp, fedri so celi, zaštekano ni nič, rjavo ni, naročil sem nove
komplet oba kolesa, dobim jih v ponedeljek in jih zamenjam.

Poročam kako se bo izšlo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 11 gostov