Evo zmontiral nove žice, kupil pa sem neke italijanske Cofle v Eurotonu, saj ATE ni bilo nikjer pa še prepričali so me, da še ni bilo reklamacije. Cena 32€, ATE nikjer pod 60€ pa še rabil sem jih nujno, saj sem imel ročno odklopljeno. Zaenkrat super zadovoljen, tudi kolikor tolikor kvalitetno izgleda, upam da bo par let tudi držala. Kupil sem pa še litijevo belo mast in žico dodatno namazal, da gre super lahko.
Sem se prav čudil kako je sploh stara žica delovala, saj sem jo le s težavo spravil skozi na roko, znotraj se je tudi videla rja in umazanija. Gumice stare žice so bile tako razpadle, da je vsaka grbina bila posebej

Novo pa spravim z mezincem not.
Sem pa dol vzel še zavorno čeljust in ploščice ter očistil in namazal rob ploščic z litijevo mastjo ter popilil robe ploščic, tisti del ko se vpenja. Rezultat je da z enim prstom spraviš ploščico ven, prej si rabil skoraj kladivo.
Zaenkrat kaže, da bo zjutraj -2°C, tako da sem avto pustil z zategnjeno ročno zavoro pa bomo videli. Mi je pa prej ročna zavora prijela že na prvem zobu, zdaj pa na tretjem. Mislim da je to čisto dovolj, ker tisto je pretiravanje. Drugače pa samo z ročno niti na 5-6 zobu ni mogoče blokirati koles med vožnjo, ampak mislim, da je to zaradi diskov, saj bobnaste ponavadi gredo. Če gledam površino ploščic in paknov mi je jasno

Ampak ročna temu itak ni namenjena.
P.S: Aja pa sedaj popolnoma skoči v prvotni položaj. Semering je v redu, batek je bil suh, sem mu našprical malce litijeve masti okoli gumice. Ali je še vedno problem?
Hippo, te bom na ZS kontaktiral, kaj bom rabil. Cene maš super, hvala za ponudbo.