Zdravo,
meni se je tako začelo dogajat na Passatu 1.9 96 KW. Ker so sumili tesnilo na glavi (baje je skor nemogoče da je glava hin) smo hoteli odpreti motor. Nato se je kar naenkrat pojavila veliko količina olja v hladilnem tokokrogu. Enkrat ko sem prišel domov mi zasveti lučka za vodo, odprem pokrov in iz ekspanzije je teklo vse črno, nato še zasveti lučka olje

. Nato sem nalil vodo in olje in se odpravil do mehanika, vendar so bila menenja zeloooo različna (glava, tesnilo, itd...) vsi naštevajo neke bajne znesek 500+eur.
Ker avto rabim vsak dan za 150 km sem se razjezil in opdravil na original servis (možakarja res priporočam). Avto je vzel takoj in ga priklopil na tester, brez napake. Rekel je naj pustim avto pri njemu in me pokliče ko bo ugotovil kaj je narobe in kakšen bo okviren strošek.
še nisem priše do doma me pokliče in reče, da je šel hladilnik olja in da bo okviren strošek z menjavo olja 300 eur (še dobro da je bil na vrsti mali servis). Baje je potrebno dobro spucat celoten sistem in zamenjat terostat...
Od takrat veselo vozim naprej...
Iz te zgodbe sem se naučil, da je orginal servis super (imam 2 leti garancije, bilo je relativno ugodno, hitro narejano (1 dan), pa še pregledan je bil cel avto.
Lep pozdrav