Nasveti in napotki ter povpraševanja...

uros11
Poznavalec foruma

Passat pušča ob dežju

Napisal/-a uros11 Ne feb 09, 2014 3:00 pm

l.2000 karavan mi nekje ob dežju toči vodo, pri anteni definitivno manjka nekaj gumice, vendar je mokro za voznikovim sedežem. Pri straneh na tapeciranju ni nič opaziti, tako da niti ne vem kam pogledati, od kje to prihaja. Kakšna ideja?

jeronimo
Novinec

Re: Passat pušča ob dežju

Napisal/-a jeronimo Ne feb 09, 2014 3:05 pm

Pri meni ko se je to dogodilo, je šla dihtunga v vratih (za oblogo).
Klepar je snel oblogo dol ter zadevo zatesnil. Od takrat nobenega problema več.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne feb 09, 2014 3:27 pm

Verjetno je to to, ja. Pri meni, ko sem imel Toledota je bil problem enak - tesnilo obloge vrat. To lahko popraviš tudi sam, če si nekoliko spreten. Se da na googlu najt napotke tudi.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne feb 09, 2014 6:23 pm

Preveri odtočne kanale pod vetrobranskim steklom. pri meni je bilo krivo to. Vzami akumolator ven, ker je en odtok ravno pod njim :)

dox
Novinec

Napisal/-a dox Ne feb 09, 2014 6:53 pm

tudi pri meni... skoraj zagotovo je to... pod akumulatorjen se zadela čep..

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne feb 09, 2014 7:12 pm

Bom pogledal in poročam.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne feb 09, 2014 7:49 pm

Odtočni kanali pod vetrobranom in odtočni kanali na dnu vrat - oboje naj bi spadalo pod "redno" oskrbo. Tako da definitivno preglej in spucaj.

Še to: problem je lahko tudi tesnilo vetrobrana.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 09, 2014 11:40 pm

RedBaron je napisal/-a:Preveri odtočne kanale pod vetrobranskim steklom. pri meni je bilo krivo to. Vzami akumolator ven, ker je en odtok ravno pod njim :)

Ja, "zanimivo" je videt akumulator plavat v vodi! :D Ampak če se ta zamaši, izbije voda (vsaj pri 2003) pred voznikovim sedežem, pod pedali.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po feb 10, 2014 12:36 am

~toMmy~ je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:Preveri odtočne kanale pod vetrobranskim steklom. pri meni je bilo krivo to. Vzami akumolator ven, ker je en odtok ravno pod njim :)

Ja, "zanimivo" je videt akumulator plavat v vodi! :D Ampak če se ta zamaši, izbije voda (vsaj pri 2003) pred voznikovim sedežem, pod pedali.

Če je avto parkiran na klancu se ta voda lepo steka nazaj...je že mene prevarilo enkrat. :mrgreen:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po feb 10, 2014 1:06 pm

Akumulator ne plava v vodi, desno od njega je v plehu neka luknja, ki pa je bila čista. Tako da ga nisem ven jemal. Vetrobransko steklo - morda - pred leti je bilo menjano. Bom probal brisalce dol dati in sneti zaščitno plastiko, če se da, ne da se se vse uniči. Morda pa bi opazil z notranje strani pri pedalih, če je kje bolj mokro. Luknjice v vratih so čiste.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 10, 2014 1:24 pm

Ko boš razdiral plastiko okrog brisalcev preveri, če je tesnilo na ohišju kabinskega filtra celo oz., če tesni. Dostikrat ravno tam udari voda v kabino.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 10, 2014 2:29 pm

uros11 je napisal/-a:Akumulator ne plava v vodi, desno od njega je v plehu neka luknja, ki pa je bila čista. Tako da ga nisem ven jemal. Vetrobransko steklo - morda - pred leti je bilo menjano. Bom probal brisalce dol dati in sneti zaščitno plastiko, če se da, ne da se se vse uniči. Morda pa bi opazil z notranje strani pri pedalih, če je kje bolj mokro. Luknjice v vratih so čiste.

Tista zaščitna plastika gre enostavno dol (za razliko od brisalcev - lahko se konkretno "zapečejo"), mislim da jo moraš samo gor potegnit (pravokotno na šipo).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po feb 10, 2014 4:43 pm

uros11 je napisal/-a:Akumulator ne plava v vodi, desno od njega je v plehu neka luknja, ki pa je bila čista. Tako da ga nisem ven jemal. Vetrobransko steklo - morda - pred leti je bilo menjano. Bom probal brisalce dol dati in sneti zaščitno plastiko, če se da, ne da se se vse uniči. Morda pa bi opazil z notranje strani pri pedalih, če je kje bolj mokro. Luknjice v vratih so čiste.

POD akumulatorjem je odtok... pri meni je bilo na debelo mulja pod akumulatorjem, mokro sem imel pa v prostoru za noge zadaj desno...

Sem zalival avto na vse možne načine (WAP, samo cev...) in povsod (vrata, streha...) in gledal znotraj... niti kapljice nikjer!!

Potem sem pa pogledal k akumulatoju, na prvi pogled vse suho, ko sem zalil z cevjo, se je pa začela nabirat voda... Pol pa ACC ven, pa spucat mulj in oreng sprat vse skupaj. Od takrat ni blo več problemov z vodo!!

Podoben problem sem imel na passatu 3C, le da mi tam ni zamakalo, ampak je smrdelo v avtu. Pregledal sem CEL avto, če je kje kakšno gnilo sadje ipd.... nikjer nič... Na koncu sem potegnil brisalce dol, plastiko pod vetrobranskim steklom ven in VOILA... kup razpadajočega listja. Spucal in konkretno spral z vodo -> nobenega smradu več :)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če feb 13, 2014 7:19 pm

Sem snel akumulator ven in ščistil lukjo pod njim. Bilo je nekaj listja noter, vendar ne toliko, da bi mašilo. Se pa nabira voda ob škatli od računalnika, kjer je kabel od zajle, s katero se odpira pokrov motorja. Okrog njega je guma. Pod računalnikom verjetno luknje ni. Je možno, da bi tam skozi cuzelo? Jebela, zadnji dež mi je napojil tepih po celotni levi strani in še vedno ne vem od kje. Morda bi vodi domešal kakšno tempera barvo in opazoval, kje se obarva....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov