Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

sklopka kompresorja klime

Napisal/-a matjaz19 Po feb 10, 2014 9:39 pm

Pozdrav, verjetno mi je crknala sklopka klime renault scenic 2005 zanima me če se da samo sklopka menjat in kolikšna je cena približno?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: sklopka kompresorja klime

Napisal/-a lisko Po feb 10, 2014 11:20 pm

Poglej kater tip kompresorja imaš...Sanden? Imam dva delujoča kompresorja še doma eden s cliota in eden z lagune. Če paše si lahk prideš ponj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 11, 2014 6:47 am

Bo treba napisat kataloško od kompresorja, ki je gor, ker pri Renoju so bili mal :bonk pa so dajal tudi tri različne kompresorje na isto mašino...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To feb 11, 2014 3:17 pm

Kaj pa je narobe s sklopko?

Če je samo "špula" šla, jo lahko daš previt...

Ali pa vprašaj tule http://www.voza.si/

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 11, 2014 3:27 pm

Kako je sploh s popravljanjem teh kompresorjev? Na Passatu 3bg je klima "glasna", daje občutek, kot da se motor muči, občasno pride pa tudi do nenavadnih zvokov, ko je vklopljena. Kljub temu čisto normalno hladi...

Kakšne ideje kaj naredit?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri To feb 11, 2014 4:10 pm

A zakaj okvara na kompresorju ?
Ste redno servisirali klimo ?
Ni problem ali hladi ali ne.
Problem je olje, katero maže kompresor, če ga ni je kompresor stradal.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To feb 11, 2014 4:18 pm

Pa si siguren da je sklopka? Ker problem teh klim v Scenicih in Meganih II je bil presostat večinoma (ki je bistveno cenejši za menjavo).

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 12, 2014 7:21 am

~toMmy~ je napisal/-a:Kako je sploh s popravljanjem teh kompresorjev? Na Passatu 3bg je klima "glasna", daje občutek, kot da se motor muči, občasno pride pa tudi do nenavadnih zvokov, ko je vklopljena. Kljub temu čisto normalno hladi...

Tommy, moral boš povedati kje so ti nenavadni zvoki? Na samem kompresorju?

Beri je napisal/-a:Problem je olje, katero maže kompresor, če ga ni je kompresor stradal.

Zato se pa na 2 do 3 leta sistem izprazni, zvakuumira in potem na novo napolni, ne glede na to kako klima hladi.
Najkasneje na 5 let se menja še sušilni filter, samo na žalost tega nihče ne dela, 99% mehanikov tega sploh ne ve.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri Sr feb 12, 2014 9:04 am

Da, večina avto vozi tudi 7 - 8 let, vse dokler hladi, kao vse je ok, ko pa zariba kompresor, pol jamrajo.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 12, 2014 3:24 pm

Tommy govori o tem, da motor rata zamorjen z vklopom klime (se motim?), o tem da ima avto okoli 2500-3000 obratov malce drugačen zvok, ki pa zgine če klimo ugasneš, vendar se ta zvok ne pojavlja vedno. Največkrat na začetku po vklopu klime, potem pa počasi zgine, po daljši vožnji ima načeloma normalen zvok. Imam prav?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 12, 2014 4:41 pm

Badzo je napisal/-a:Tommy govori o tem, da motor rata zamorjen z vklopom klime (se motim?), o tem da ima avto okoli 2500-3000 obratov malce drugačen zvok, ki pa zgine če klimo ugasneš, vendar se ta zvok ne pojavlja vedno. Največkrat na začetku po vklopu klime, potem pa počasi zgine, po daljši vožnji ima načeloma normalen zvok. Imam prav?

Če je tako potem se počasi kompresor poslavlja.
Obnavljat nimaš kaj, tako da ti potem ostane ali rabljen original ali pa nova kopija. Jaz vsekakor priporočam rabljen original, ker sem videl preveč novih kopij ki so zaribale po pol leta...
Verjetno sem pozabil omenit, da lahko kompresor dobiš pri meni. :lol:

Uporabniški avatar
matjaz19
Novinec

Napisal/-a matjaz19 Sr feb 12, 2014 8:50 pm

Zadevo zrihtali bla je hin kuplonga kompresorja tak da je zdaj ok plačal kuplongo +delo 70€, bli so zobci hin jih je čist pobralo

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 12, 2014 9:06 pm

hippo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kako je sploh s popravljanjem teh kompresorjev? Na Passatu 3bg je klima "glasna", daje občutek, kot da se motor muči, občasno pride pa tudi do nenavadnih zvokov, ko je vklopljena. Kljub temu čisto normalno hladi...

Tommy, moral boš povedati kje so ti nenavadni zvoki? Na samem kompresorju?

Beri je napisal/-a:Problem je olje, katero maže kompresor, če ga ni je kompresor stradal.

Zato se pa na 2 do 3 leta sistem izprazni, zvakuumira in potem na novo napolni, ne glede na to kako klima hladi.
Najkasneje na 5 let se menja še sušilni filter, samo na žalost tega nihče ne dela, 99% mehanikov tega sploh ne ve.

Moj prejšni avto opel corsa d je imel sušilec zraven kondenzatorja in se ga ni dalo zamenjat tako, da moraš menjat komplet z kondenzatorjem, ki je original kar drag (ponaredek 190eur) tako, da mi ni jasno zakaj bi moral menjat sušilec če sistem ni bil odprt
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 12:48 am

hippo je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:Tommy govori o tem, da motor rata zamorjen z vklopom klime (se motim?), o tem da ima avto okoli 2500-3000 obratov malce drugačen zvok, ki pa zgine če klimo ugasneš, vendar se ta zvok ne pojavlja vedno. Največkrat na začetku po vklopu klime, potem pa počasi zgine, po daljši vožnji ima načeloma normalen zvok. Imam prav?

Če je tako potem se počasi kompresor poslavlja.
Obnavljat nimaš kaj, tako da ti potem ostane ali rabljen original ali pa nova kopija. Jaz vsekakor priporočam rabljen original, ker sem videl preveč novih kopij ki so zaribale po pol leta...
Verjetno sem pozabil omenit, da lahko kompresor dobiš pri meni. :lol:

Niti ne, opazno je praktično samo na štandgasu in ko se ogreje oz. se dlje časa voziš, ni nič bolje, je pa v vročini toliko bolj izrazito. Res pa, da je bila zdaj čez zimo menjana jermenica na alternatorju, ker je začela štekat, tako da še ne vem, kako se bo klima obnašala v toplem vremenu...

Kako pa veš, če je problem v sklopki?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če feb 13, 2014 7:29 am

~toMmy~ je napisal/-a:Niti ne, opazno je praktično samo na štandgasu in ko se ogreje oz. se dlje časa voziš, ni nič bolje, je pa v vročini toliko bolj izrazito. Res pa, da je bila zdaj čez zimo menjana jermenica na alternatorju, ker je začela štekat, tako da še ne vem, kako se bo klima obnašala v toplem vremenu...

Kako pa veš, če je problem v sklopki?

Jermenica alternatorja ne bi smela imeti toliko vpliva, lahko pa je tudi zaradi tega.
Če hočeš vedet kaj je s kompresorjem ga boš moral dati dol. Na avtu lahko sicer probaš tako, da snameš mikrojermen dol, pa preveriš kako se jermenica obrača, potem pa probaš obračat še sklopko.
Pri delujočem avtu se najbolj pozna med delovanjem kompresorja. Če fajn cukne in se pozna na obratih med izklopom in vklopom zna bit da je trenje na batih kompresorja preveliko.
Kdaj je bila nazadnje klima filana?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov